|
Altin yuzuk takmak haram midir? |
|
|||||||
| SAYIN ZİYARETÇİ: |
| Türkiye'nin en büyük bilgi forumlarını gezmektesiniz. Forumlarımıza üye olmak için hiç bir ücret ödemeniz gerekmez! Ayrıca forum üzerinde güvenliğinizi tehdit edecek hiç bir unsur bulunmamaktadır. Üye olarak bilgisayar güvenliğinizi riske atmayıp, aksine anlatılan bilgilerle daha da güvenli olmasını sağlayabilirsiniz! Ayrıca sizde bilginizi bizimle paylaşabilirsiniz!Paylaşım için belli bir konuda bilgi sahibi olmak zorunda değilsiniz! Hackingden, programlamaya, Türk Tarihinden, eğlenceye kadar her konuda bilgi paylaşımı Wardom'da. Kayıt olmak için buraya tıklayabilirsiniz. |
![]() |
ErkeĞe altin yuzuk takmak haram midir? Birde ipek giymek?
|
|
|
Konu Araçları | Bu Konuda Ara | Rate Thread |
|
|
#1 |
|
Banned
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Dec 2009
Üye numarası: #395298
Karma etkisi: 0
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 345167
|
ErkeĞe altin yuzuk takmak haram midir? Birde ipek giymek?
|
|
|

|
|
#2 |
|
1st Class WarrioR
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Dec 2007
Üye numarası: #174279 Yer: yüzü
Karma etkisi: 8092
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 808713
|
Ben mekruhtur diye biliyorum.
Mekruh=Kerih, Kötü iş, hoş karşılanmayan durum Fakat aşağıda verilen hadisler haram olduğunu gsteriyor Düzenleyen intelligence : 02-03-2010 at 00:19. Sebep: hata |
|
|
|
|
#3 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2005
Üye numarası: #19540
Karma etkisi: 1312
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 130606
|
Rasullullah S.A.V bir elinde ipek bir elinde altın yüzük olmak üzere bunları havaya kaldırıp " Ümmetime bu ikisi Haram kılınmıştır." demiştir. Bu yüzden ikisi de Haramdır.
|
|
#4 | |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2009
Üye numarası: #336256 Yer: Gök Kubbe İçinde
Karma etkisi: 62787
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 6278069
|
Hanefi mezhebine göre bilgim yok ama şafiilerde erkeğin altın ve ipekli şeyler giymesi haramdır.
|
|
|
|
#5 |
|
Dini Unsurlar Editoru
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Nov 2008
Üye numarası: #282929 Yer: Balıkesir\Nazilli
Karma etkisi: 23017
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 2301407
|
ALTIN, İPEK, YÜN, KIL VE BENZERLERİ (HAKKINDAKİ HÜKÜMLER) 5674- Ukbe b. Âmir radiyallahu anh'dan: "Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem, aile efradına altınla süslenmeyi ve ipek elbise giymeyi yasaklayıp şöyle buyururdu: 'Eğer cennet süsünü ve ipeğini istiyorsanız, onu dünyada giymeyin!'" Nesâî 5674- Bu hadisi Nesâî (zînet 39/1, VIII, 156), Vehb b. Beyân an İbn Vehb an Amr b. el-Hâris an Ebî Uşşâne el-Muâfirî an Ukbe senedi ile tahrîc etti. 5675- İbn Ömer radiyallahu anh'dan: "Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem, (halka vs. gibi) basit şeyler dışında altın zineti yasaklamıştır." İkisi de Nesâî'ye aittir. 5675- Bu hadisi Nesâî (zînet 40, VIII, 163), Ziyâd b. Eyyûb an Alî b. Gurâb an Beyhas b. Fehdân an Ebî Şeyh an İbn Ömer senedi ile tahrîc etti. 5676- Ali radiyallahu anh'dan: "Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem'i, ipeği sağına, altını soluna alıp şöyle buyurduğunu gördüm: 'Bu ikisi, ümmetimin erkeklerine haramdır'." Ebû Dâvud ve Nesâî. 5676- Bu hadisi Ebû Dâvud (no. 4057) ve Nesâî (zînet 40, VIII, 160), Ebû Efleh el-Hemedânî an Abdillah b. Züreyr el-Gâfikî an Alî asl-ı senedi ile tahrîc ettiler. 5677- O (Nesâî) ve Tirmizî, Ebû Mûsâ radiyallahu anh'dan: (Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu) "İpek ile altın kullanmak, ümmetimin erkeklerine haram; kadınlarına helâl kılındı." 5677- Bu hadisi Tirmizî (no. 1720) ve Nesâî (zînet 76, VIII, 190), Ubeydullah b. Ömer an Nâfi' an Saîd b. e. Hind an Ebî Mûsâ asl-ı senedi ile tahrîc ettiler. Tirmizî, isnâdı hakkında sahîh hükmü verdi. 5678- Ömer radiyallahu anh'dan: (Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu) "İpeği dünyada, ancak âhiretten nasibi olmayanlar giyer." Buhârî, Müslim ve Nesâî. 5678- Buhârî (libâs 25/3, VII, 44), Ebû Osmân en-Nehdî'den; Müslim (libâs no. 6, s. 1638-9), İbn Ömer'den ve Nesâî (zînet 90, VIII, 200-1), Abdullah b. ez-Zübeyr ve İbn Ömer'den, hepsi de Hz. Ömer'den rivayet ettiler. Lafız Buhârî'ye aittir. 5679- İbnü'z-Zübeyr radiyallahu anh'dan, dedi ki: "Hanımlarınıza ipek giydirmeyin; Ömer'in şöyle dediğini işittim: Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: İpek giymeyin. Çünkü kim onu dünyada giyerse, âhirette giyemez'." Buhârî, Müslim, Tirmizî ve Nesâî. 5679- Bu rivayeti Buhârî (lilâs 25/8-9, VII, 44-5), Müslim (libâs no. 11, s. 1641-2) ve Nesâî (zînet 90/1-2, VIII, 200), Abdullah b. ez-Zübeyr an Ömer asl-ı senedi ile tahrîc ettiler. 5680- Ümmü Atiyye radiyallahu anhâ'dan: "Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem, bizi altın takmaktan, bardaklarımızı gümüşlemekten alıkoydu. Kadınlar altın takmak hakkında O'nunla konuştular. Razı olmadı. Bardaklarımızı gümüşleme hususunda bize izin verdi." Taberânî, el-Mu'cemu'l-Kebîr ve'l-Evsat'ta. İsnâdında Ömer b. Yahya el-Îlî vardır. 5680- Heysemî, râvilerinden Ömer b. Yahyâ'yı tanımadığını diğer râvilerin ise güvenilir kimseler olduğunu söylemiştir (Mecma' V, 149). 5681- Ömer radiyallahu anh'dan: "O, çarşıda satılmakta olan kaba bir hulle gördü. Onu Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem'e getirip şöyle dedi: 'Ey Allah Resûlü, bunu satın al! Bayramlarda giyer ve gelen heyetlere karşı süslü görünürsün!' Şöyle buyurdu: 'Bu ancak nasipsizlerin giysisidir.' Bunun üzerine Ömer Allah'ın dilediği zamana kadar bekledi. Sonra ona (Ömer'e) ince ipek bir cübbe gönderdi. Onu alıp Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem'e geldi ve şöyle dedi: 'Ey Allah Resûlü! Bunun nasipsizlerin elbisesi olduğunu söylemiştin. Sonra onu bana gönderdin.' Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: 'Bunu satar, parası ile ihtiyacını görürsün'." 5681- Bu hadisi Mâlik (libâs no. 18, s. 917-8), Buhârî (cum'a 7, I, 214; îdeyn 1, II, 2; buyû' 40/1, III, 16; hibe 27/1, III, 140; 29, III, 142; cihâd 177, IV, 31-2; libâs 30/2, VII, 46; edeb 9, VII, 71-2), Müslim (libâs no. 6-9, s. 1638-40), Ebû Dâvud (no. 4041-1) ve Nesâî (zînet 84, 86, 97, VIII, 196-8), İbn Ömer an Ömer asl-ı senedi ile tahrîc etti. İlk iki lafız Müslim'in (no. 8 ve 7), üçüncüsü ise Buhârî (cum'a 7) ve Müslim'indir (no. 6). 5682- Diğer rivayet: Ömer, çarşıda Siyerâ (ibrişimle süslenmiş ipek) elbisesini satan Utârid'i gördü. Dedi ki: 'Ey Allah Resûlü! Onu satın alsan da, gelen Arap heyetlerini karşılarken ve cuma günleri giysen olmaz mı?' Şöyle buyurdu: 'İpeği dünyada ancak âhirette nasibi olmayanlar giyer.' Bir süre sonra Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem'e Siyerâ hulleleri (ipek elbiseleri) getirildi. Ömer ve Üsâme'ye birer hulle gönderdi; Ali'ye de bir hulle verip şöyle dedi: 'Bunu kes hanımlarına başörtüsü yap!' Ömer kendisine gönderilen hulleyi alıp Allah Resûlü'ne gelerek şöyle dedi: 'Ey Allah Resûlü! Dün Utârid'in hullesi için diyeceğini dedin.' Kaynak: Wardom http://www.wardom.org/showthread.php?t=345753 Şöyle buyurdu: 'Onu sana giymen için göndermedim; satıp faydalanman için gönderdim.' Üsâme ise o hullesini giyip huzuru-saadete gitti. Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem, yaptığından hoşlanmadığını belirten bir bakışla ona baktı. Üsâme şöyle dedi: "Ey Allah Resûlü! Bana neden öyle bakıyorsun. Onu sen gönderdin!' Şöyle buyurdu: 'Ben onu sana giyesin diye göndermedim, ben onu sana ancak kesip hanımlarına başörtüsü yapman için gönderdim'." Tirmizî hariç, altı hadis imamı. 5682- Bu hadisi Mâlik (libâs no. 18, s. 917-8), Buhârî (cum'a 7, I, 214; îdeyn 1, II, 2; buyû' 40/1, III, 16; hibe 27/1, III, 140; 29, III, 142; cihâd 177, IV, 31-2; libâs 30/2, VII, 46; edeb 9, VII, 71-2), Müslim (libâs no. 6-9, s. 1638-40), Ebû Dâvud (no. 4041-1) ve Nesâî (zînet 84, 86, 97, VIII, 196-8), İbn Ömer an Ömer asl-ı senedi ile tahrîc etti. İlk iki lafız Müslim'in (no. 8 ve 7), üçüncüsü ise Buhârî (cum'a 7) ve Müslim'indir (no. 6). 5683- Diğer rivayet: "Ömer onu, Mekke'de bulunan müşrik kardeşine giydirdi." 5683- Bu hadisi Mâlik (libâs no. 18, s. 917-8), Buhârî (cum'a 7, I, 214; îdeyn 1, II, 2; buyû' 40/1, III, 16; hibe 27/1, III, 140; 29, III, 142; cihâd 177, IV, 31-2; libâs 30/2, VII, 46; edeb 9, VII, 71-2), Müslim (libâs no. 6-9, s. 1638-40), Ebû Dâvud (no. 4041-1) ve Nesâî (zînet 84, 86, 97, VIII, 196-8), İbn Ömer an Ömer asl-ı senedi ile tahrîc etti. İlk iki lafız Müslim'in (no. 8 ve 7), üçüncüsü ise Buhârî (cum'a 7) ve Müslim'indir (no. 6). 5684- Câbir radiyallahu anh'dan: Kaynak: Wardom http://www.wardom.org/showthread.php?t=345753 "Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem, bir gün kendisine hediye edilen dibac (bir nevi ipek) kaftanını giydi. Çok geçmeden sırtından çıkarıp Ömer'e gönderdi. Denildi ki: 'Neden onu hemen sırtından çıkardın?' şöyle cevap verdi: 'Cibril beni onu giymekten sakındırdı.' Sonra Ömer ağlayarak gelip şöyle dedi: 'Ey Allah Resûlü! Kendinin hoşlanmadığın şeyi bana neden veriyorsun?' Şöyle buyurdu: 'Sana onu giymen için değil satman için verdim.' Bunun üzerine Ömer onu ikibin dirheme sattı." Müslim ve Nesâî. 5684- Bu hadisi Müslim (libâs no. 16, s. 1644) ve Nesâî (zînet 89, VIII, 200), İbn Cüreyc an Ebî'z-Zübeyr an Câbir asl-ı senedi ile tahrîc ettiler. 5685- Enes radiyallahu anh'dan: "Rum kralı Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem'e ince ipekten bir giysi hediye etti. Onu giydi, şu anda yenlerinin hareket ettiğini görür gibiyim. Sonra onu Ca'fer'e gönderdi, o da giyerek Peygamber'in yanına geldi. Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem ona dedi ki: 'Onu sana giymen için göndermedim.' 'Peki onu ne yapayım?' 'Onu kardeşin (Habeş kralı) Necâşî'ye gönder!'" Ebû Dâvud 5685- Bu hadisi Ebû Dâvud (no. 4047), Mûsâ b. İsm. an Hammâd an Alî b. Zeyd an Enes senedi ile tahrîc etti. Alî b. Zeyd zayıf bir râvidir. 5686- Ali radiyallahu anh'dan: Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem, bana siyerâ (denilen ibrişimle süslenmiş) ipek bir takım elbise verdi. Onu giyip yanına çıktığımda beni görünce, yüzünde bir öfke gördüm; bunun üzerine onu kesip hanımlarım arasında dağıttım. 5686- Bu hadisi Buhârî (hibe 27, III, 141; nafakât 11, VI, 193-4; libâs 30, VII, 46) ve Müslim (libâs no. 19, s. 1645), Şu'be an Abdilmelik b. Meysere an Zeyd b. Vehb an Alî asl-ı senedi ile; Müslim (libâs no. 17-8, s. 1644-5), Ebû Dâvud (no. 4043) ve Nesâî (zînet 84/2, VIII, 197), Ebû Avn es-Sekafî an Ebî Sâlih el-Hanefî an Alî asl-ı senedi ile tahrîc ettiler. 5687- Diğer rivayet: "Ukeydir Dûme, Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem'e ipek bir elbise hediye etti. Onu Ali'ye verip şöyle buyurdu: 'Onu kesip Fâtımalar (yani karısı Fâtıma, annesi Fâtıma bn. Esed ve Fâtıma bn. Hamza) arasında taksim et!'" Buhârî, Müslim, Ebû Dâvud ve Nesâî. 5687- Bu hadisi Buhârî (hibe 27, III, 141; nafakât 11, VI, 193-4; libâs 30, VII, 46) ve Müslim (libâs no. 19, s. 1645), Şu'be an Abdilmelik b. Meysere an Zeyd b. Vehb an Alî asl-ı senedi ile; Müslim (libâs no. 17-8, s. 1644-5), Ebû Dâvud (no. 4043) ve Nesâî (zînet 84/2, VIII, 197), Ebû Avn es-Sekafî an Ebî Sâlih el-Hanefî an Alî asl-ı senedi ile tahrîc ettiler. 5688- el-Berâ radiyallahu anh'dan: "Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem, bize yedi şey emretti; yedi şeyden de menetti: Bize, hasta ziyaretini, cenazeye katılmamızı, aksıran kimseye 'Yerhamukellahu = Allah seni esirgesin!' dememizi, yemin eden kimsenin yemininde sadık kalmasına çalışmamızı, mazluma yardım etmemizi, davete icabet etmemizi ve selâmı yaymamızı emretti. Bizi, altın yüzük takmaktan, gümüş kapta su içmekten, kırmızı ipek örtülerinden, ibrişimli elbiselerden, ipek, istebrak (kalın ipek) ve dibac (ibrişim) giymekden sakındırdı." Buhârî, Müslim, Tirmizî ve Nesâî. 5688- Bu hadisi Buhârî (libâs 26, 27/2, VII, 45-6; cenâiz 2/1, II, 70; mezâlim 5/1, III, 98; libâs 45/1, VII, 50; mardâ 4/2, VII, 4; nikâh 71/3, VI, 143; eşribe 28/3, VI, 251; istîzân 8, VII, 128; eymân 9/1, VII, 223), Müslim (libâs 3, s. 1635-6), Tirmizî (no. 2809, 1760), Nesâî (zînet 91, VIII, 201; cenâiz 53, IV, 54) ve İbn Mâce (no. 3589), Eş'as b. Süleym an Muâviye b. Süveyd b. Mukarrin ani'l-Berâ asl-ı senedi ile tahrîc ettiler. 5689- Ali radiyallahu anh'dan: "Sevgilim (Peygamber) beni üç şeyden sakındırdı, insanları alıkoydu, demiyorum: Altın yüzükten, Kıssî denilen ibrişimli ve usfurla (sarıya) boyanmış elbise giymekten sakındırdı." Buhârî hariç, altı hadis imamı. 5689- Bu hadisi Mâlik (salât no. 28, s. 80), Abdürrezzâk (no. 2832-3, 19476, 19964), Ahmed (I, 92, 114, 126, 132), Müslim (salât no. 209-211, s. 348-9; libâs 29-31, s. 1648), Ebû Dâvud (no. 4044-5), Tirmizî (no. 264, 1725, 1737), Nesâî (tatbîk 61/1-2, II, 217; zînet 43, VIII, 168-9; 77, VIII, 191-2), İbn Mâce (no. 3602), Ebû Ya'lâ (no. 276), İbn Hibbân (no. 1892, 5416, 5477) ve Beyhakî (II, 87), İbr. b. Abdillah b. Huneyn an ebîhî an Alî asl-ı senedi ile tahrîc ettiler. 5690- Câbir radiyallahu anh'dan: "Biz onları (ipekli elbiseleri) erkek kölelerimizden çıkartıp cariyelere giydirirdik." Ebû Dâvud 5690- Bu hadisi Ebû Dâvud (no. 4059), Nasr b. Alî an Ebî Ah. ez-Zübeyrî an Mis'ar an Abdilmelik b. Meysere an Amr b. Dînâr an Câbir senedi ile tahrîc etti. 5691- İbn Abbâs radiyallahu anh'dan: "Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem, saf ipekten yapılmış elbiseden nehyetti. Ancak işaret ve yaması ipekten (dokuması başka şeyden) olan karışık kumaşı kullanmakta mahzur yoktur." İkisi de Ebû Dâvud'a aittir. 5691- Bu hadisi Ebû Dâvud (no. 4055), İbn Nüfeyl an Züheyr an Husayf an İkrime an İbn Abbâs senediyle tahrîc etti. 5692- Ebû Osman en-Nehdî radiyallahu anh'dan: Ömer, bize Utbe b. Farkad'la birlikte Âzerbaycan'dayken şunu yazdı: "Ey Utbe! Bu mal ne senin, ne babanın ve ne de annenin çalışmasından (elde edilmiş) değildir. Kendini ne ile doyuruyorsan müslümanları da onunla yedirip doyur. Zevk için yiyip içmekten kaçın. Sakın müşriklerin kılığına bürünme! Sakın ipek elbise giymeyesin. Çünkü Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem ipek giymeyi yasakladı. Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem bize şehadet parmağı ile orta parmağı kaldırıp birbirine bitiştirerek:'Şu kadarı müstesna' buyurdu." 5692- Bu hadisi Buhârî (libâs 25/1-4, VII, 44), Müslim (libâs 12-14, s. 1642-3), Ebû Dâvud (no. 4042), Nesâî (zînet 93, VIII, 202) ve İbn Mâce (no. 3593), Ebû Osmân en-Nehdî an Ömer asl-ı senedi ile tahrîc ettiler. 5693- Diğer rivayet: "Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem, iki, üç veya dört parmak miktarı müstesna olmak üzere ipek elbise giymeyi yasakladı." Malik dışında, altı hadis imamı. 5693- Bu hadisi Buhârî (libâs 25/1-4, VII, 44), Müslim (libâs 12-14, s. 1642-3), Ebû Dâvud (no. 4042), Nesâî (zînet 93, VIII, 202) ve İbn Mâce (no. 3593), Ebû Osmân en-Nehdî an Ömer asl-ı senedi ile tahrîc ettiler. 5694- Esmâ radiyallahu anhâ'dan: "O, bize Kisralar için yapılmış bir taylasân cübbesi çıkardı. Cübbenin ipekten yaması vardı. Yenleri dibacla işlenmişti. Dedi ki: 'İşte bu Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem'in cübbesidir. Âişe'nin yanındaydı, o ölünce onu ben aldım. Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem onu giyerdi. Onu hastalar (suyundan içsinler) için yıkıyoruz, onun yüzü suyu hürmetine şifalar diliyoruz'." Müslim ve Ebû Dâvud. 5694- Bu hadisi Müslim (libâs no. 10, s. 1641) ve Ebû Dâvud (no. 4054), Abdullah Ebû Ömer mevlâ Esmâ binti ebî Bekr an Esmâ asl-ı senedi ile tahrîc ettiler. 5695- Urve radiyallahu anh'dan: "Âişe, Abdullah b. ez-Zübeyr'e kendi giydiği, işlemesi ipekten yün bir elbise giydirdi." Mâlik. 5695- Bu mevkûfu Mâlik (libâs no. 5, s. 912), an Hişâm b. Urve an ebîhî senedi ile tahrîc etti. 5696- Enes radiyallahu anh'dan: "Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem, kaşıntıları bulunduğu için, Zübeyr'le Abdurrahman b. Avf'a ipek giymeye ruhsat verdi." Mâlik hariç, altı hadis imamı 5696- Bu hadisi Buhârî (cihâd 91, III, 231; libâs 29, VII, 46), Müslim (libâs no. 25-6, s. 1646-7), Ebû Dâvud (no. 4056), Tirmizî (no. 1722) ve Nesâî (zînet 93, VIII, 202), Katâde an Enes asl-ı senedi ile tahrîc ettiler. 5697- Âişe radiyallahu anhâ'dan: "Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem'e siyah (yünden) bir cübbe yaptım, giydi. Terlediğinde içinde yün kokusu hissetti ve çıkarıp attı. Sanırım (Katâde) şöyle demişti: 'O sallallahu aleyhi ve sellem, güzel kokudan hoşlanırdı'." Ebû Dâvud 5697- Bu hadisi Ebû Dâvud (no. 4074), Muh. b. Kesîr an Hemmâm an Katâde an Mutarrif an Âişe senedi ile tahrîc etti. 5698- Ebû Mûsa radiyallahu anh'dan: O, oğlu Ebû Bürde'ye dedi ki: "Yavrum, Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem'le beraber olup da yağmura yakalandığımız zaman bizi bir görseydin. Sırtımızdaki (yünlü giysilerden) çıkan kokuyu koyunların sırtından çıkıyor zannederdin." Ebû Dâvud ve Tirmizî 5698- Bu hadisi Ebû Dâvud (no. 4033), Tirmizî (no. 2479) ve İbn Mâce (no. 3562), Ebû Avâne an Katâde an Ebî Bürde b. e. Mûsâ an ebîhî asl-ı senedi ile tahrîc ettiler. Tirmizî, isnâdı hakkında sahîh hükmü vermiştir. 5699- Ebû Bürde radiyallahu anh'dan: "Âişe'nin yanına girdim, bize keçeleştirilmiş bir giysi çıkardı ki ona 'mülebbed' (keçeleştirilmiş) derlerdi. Yemen işi kalın bir gömlek çıkardı. Allah'a yemin ederek şöyle dedi: 'Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem, işte bu iki elbise içinde ruhunu teslim etti'." Buhârî, Müslim, Ebû Dâvud ve Tirmizî. 5699- Bu hadisi Buhârî (fardu'l-Humus 5/3, VI, 47; libâs 19/3, VII, 41), Müslim (libâs no. 35, s. 1649), Ebû Dâvud (no. 4036) ve Tirmizî (no. 1733), Eyyûb an Humeyd b. Hilâl an Ebî Bürde asl-ı senedi ile tahrîc ettiler. 5700- Âişe radiyallahu anhâ'dan: "Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem, sırtında siyah kıldan yapılmış desenli bir elbise ile dışarı çıktı." Müslim, Ebû Dâvud ve Tirmizî. 5700- Bu hadisi Ebû Dâvud (no. 4032), Müslim (libâs no. 36, s. 1649) ve Tirmizî (no. 2814), Mus'ab b. Şeybe an Safiyye binti Şeybe an Âişe asl-ı senedi ile tahrîc ettiler. 5701- İbn Mes'ûd radiyallahu anh'dan: (Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu) "Mûsâ, Rabbiyle konuştuğu zaman, üzerinde yünden bir şalvar, yünden bir cübbe, yünden bir kisâ ve yünden bir takke vardı. Ayağında da ölü eşek derisinden yapılmış bir ayakkabı vardı." Tirmizî 5701- Bu hadisi Tirmizî (no. 1734), Alî b. Hucr an Halef b. Halîfe an Humeyd el-A'rec an Abdillah b. el-Hâris an İbn Mes'ûd senedi ile tahrîc etti. Tirmizî'ye göre isnâdı garîbtir. 5702- Âişe radiyallahu anhâ'dan: "Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem'in yatağı -diğer rivayette- yaslandığı yastığın içi lif dolu deriden idi." Buhârî, Müslim, Ebû Dâvud ve Tirmizî. 5702- Bu hadisi Buhârî (rikâk 17/5, VII, 180-1), Müslim (libâs no. 38, s. 1650), Ebû Dâvud (no. 4146-7) ve Tirmizî (no. 1762), Hişâm b. Urve an ebîhî an Âişe asl-ı senedi ile tahrîc ettiler. 5703- Câbir radiyallahu anh'dan: "Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem'e yataklardan söz edilince şöyle buyurdu: 'Bir yatak adam için, bir yatak kadın için, bir de misafir için (lâzım) olur. Dördüncüsü şeytan içindir'." Ebû Dâvud ve Nesâî. 5703- Bu hadisi Müslim (libâs no. 41, s. 1651), Ebû Dâvud (no. 4142) ve Nesâî (nikâh 82, VI, 135), İbn Vehb an Ebî Hânî an Ebî Abdirrahman el-Hubelî an Câbir asl-ı senedi ile tahrîc ettiler. 5704- Ebû Ubeyde radiyallahu anh'dan, dedi ki: "İpek yatak üzerinde yatmak, onu giymek gibidir." Rezîn 5705- Ebû'l-Melîh'den, o da babası radiyallahu anh'dan: "Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem, yabanî hayvanların derilerinden döşek yapılmasını yasaklamıştır." Sünen ashâbı, Tirmizî'nin lafzıyla. 5705- Bu hadisi Ebû Dâvud (no. 4132), Tirmizî (no. 1771) ve Nesâî (fer' 12, VII, 176), Saîd b. e. Arûbe an Katâde an Ebî'l-Melîh b. Usâme an ebîhî asl-ı senedi ile tahrîc ettiler. Tirmizî bu hadisi daha sonra Yezîd er-Rişk an Ebî'l-Melîh an Rasûlillah (sallallahu aleyhi ve sellem) tarikiyle mürsel olarak tahrîc ederek sahîh olanın da bu tarik olduğunu söylemiştir. 5706- Utbe b. Abd es-Sülemî radiyallahu anh'dan: "Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem'den beni giydirmesini rica ettim. Bana iki keten gömlek giydirdi. Kendimi arkadaşlarım arasında en iyi giyinmiş gördüm." Ebû Dâvud 5706- Bu hadisi Ebû Dâvud (no. 4032 M), Hüseyn b. Alî an Yahyâ b. Zekeriyyâ an İbr. b. el-Alâ ez-Zübeydî an İsmaîl b. Ayyâş an Akîl b. Müdrik an Lukmân b. Âmir an Utbe b. Abd senedi ile tahrîc etti.
Allah karşısında, kulları “Kâinatın güzellikleri görene; Köre ne, köre ne?”içinde ancak hakkıyla âlim olanlar saygıyla ürperir.(Fâtır sûresi-28) ***Ne Olursan Ol Ben Senin Ayağına Gelirim Sen Yeterki Aç O Gönlünün Pencerlerini*** ***İmansız İslâmiyet sebeb-i necat olmadığı gibi, İslâmiyetsiz iman da medar-ı necat olamaz.*** |
|
|
|
|
#6 |
|
Sinema Bölümü Editörü
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2008
Üye numarası: #190990 Yer: İnsanbuL``
Karma etkisi: 30663
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 3065341
|
yüzük olayını ilk defa duyuyorum.
benim bildiğim altın erkeğin kalbine zararlı olduğu için takmanı mekruhtur.
|
|
|
#7 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2009
Üye numarası: #338222 Yer: le gök arasında... ;)
Karma etkisi: 10934
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1093251
|
yaa benim de kol saatimde çok küçük miktarda altın kaplama var acaba takılması caiz değil mi ?
|
|
|
#8 |
|
Anket Bölümü Editorü
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Aug 2009
Üye numarası: #355874 Yer: İzmiR ©
Karma etkisi: 8793
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 879132
|
Haram diye biliyorum...
•× [¤] ►►► Tek kurşun bitirebilseydi gari bu hayatı bari bin kurşun atında gömlüm doysun ahali ! ◄◄◄ [¤] ו ![]() ![]() ![]() ![]() Gülmek bir mükafattır ağlayan gözlerin gördüğü Ölüm bir karanlıktır tüm ışıkların söndüğü ![]() Wardom Magazin |
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jul 2007
Üye numarası: #135207
Karma etkisi: 39566
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 3955889
|
Ben bunu eşime nasıl anlatırım yani parmağımdaki evlilik yüzüğünü haram diye çıkarırsam bana demez mi sen ne yapmaya çalışıyorsun diye?
Kaynak: Wardom http://www.wardom.org/showthread.php?t=345753 Kafam karıştı şimdi ![]()
|
|
#10 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Aug 2006
Üye numarası: #81321 Yer: İstanbul
Karma etkisi: 22457
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 2244233
|
İpekte altın yüzükte kıro işi.
![]() |
|
|
|
|
#11 |
|
1st Class WarrioR
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Feb 2007
Üye numarası: #109393 Yer: Ankara
Karma etkisi: 5910
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 590529
|
Haramdır.
Kaynak: Wardom http://www.wardom.org/showthread.php?t=345753 Ayrıca Bilimsel olarak incelediginde Altın ve ipek Erkekte Önstrojen hormonunun[kadınlık hormonu] salgılanmasını artırıyor Zaten dinimizce HAram olan herseyin bi zararı wardır ![]()
|
|
#12 | |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2008
Üye numarası: #229520
Karma etkisi: 32384
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 3237683
|
Alıntı:
![]() Arkadaşlar yok öle haramlık bir durum,Kur'an-ı Kerimde; Hac(*) Sûresinin 23 . Ayetinde Şüphesiz, Allah iman edip salih ameller işleyenleri içlerinden ırmaklar akan cennetlere koyacak, orada altından bileziklerle, incilerle süsleneceklerdir. Oradaki giysileri ise ipektir. Böyle bir durum olsa böyle bir ayet olmaz. Fâtır Sûresinin 33 . Ayetinde Onlar, Adn cennetlerine girerler. Orada altın bilezikler ve incilerle süslenirler. Oradaki elbiseleri de ipektir. Zuhruf Sûresini inceleyin 50-55
|
|
|
#13 |
|
Dini Unsurlar Editoru
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Nov 2008
Üye numarası: #282929 Yer: Balıkesir\Nazilli
Karma etkisi: 23017
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 2301407
|
Bu kısıtlı Dünya ile Sonsuz olan Cennet hayatını karıştırmayalım lütfen...
Altın Peygamberimiz(s.a.v) tarafından(erkeklere) yasaklanmıştır...
Allah karşısında, kulları “Kâinatın güzellikleri görene; Köre ne, köre ne?”içinde ancak hakkıyla âlim olanlar saygıyla ürperir.(Fâtır sûresi-28) ***Ne Olursan Ol Ben Senin Ayağına Gelirim Sen Yeterki Aç O Gönlünün Pencerlerini*** ***İmansız İslâmiyet sebeb-i necat olmadığı gibi, İslâmiyetsiz iman da medar-ı necat olamaz.*** Düzenleyen NeCoLaS : 02-03-2010 at 22:59. Sebep: imla |
|
|
|
|
#14 | |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Feb 2009
Üye numarası: #312953 Yer: GMG Garage
Karma etkisi: 22292
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 2228690
|
Alıntı:
5674- Ukbe b. Âmir radiyallahu anh'dan: "Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem, aile efradına altınla süslenmeyi ve ipek elbise giymeyi yasaklayıp şöyle buyururdu: 'Eğer cennet süsünü ve ipeğini istiyorsanız, onu dünyada giymeyin!'" Nesâî 5674- Bu hadisi Nesâî (zînet 39/1, VIII, 156), Vehb b. Beyân an İbn Vehb an Amr b. el-Hâris an Ebî Uşşâne el-Muâfirî an Ukbe senedi ile tahrîc etti. cevabını üstteki postlarda arkadaş vermiş
|
|
|
#15 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Oct 2009
Üye numarası: #380400
Karma etkisi: 4475
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 447401
|
|