|
neden hacker olmak istersiniz?? |
|
|||||||
| SAYIN ZİYARETÇİ: |
| Türkiye'nin en büyük bilgi forumlarını gezmektesiniz. Forumlarımıza üye olmak için hiç bir ücret ödemeniz gerekmez! Ayrıca forum üzerinde güvenliğinizi tehdit edecek hiç bir unsur bulunmamaktadır. Üye olarak bilgisayar güvenliğinizi riske atmayıp, aksine anlatılan bilgilerle daha da güvenli olmasını sağlayabilirsiniz! Ayrıca sizde bilginizi bizimle paylaşabilirsiniz!Paylaşım için belli bir konuda bilgi sahibi olmak zorunda değilsiniz! Hackingden, programlamaya, Türk Tarihinden, eğlenceye kadar her konuda bilgi paylaşımı Wardom'da. Kayıt olmak için buraya tıklayabilirsiniz. |
|
|
Konu Araçları | Bu Konuda Ara | Rate Thread |
|
|
#1 |
|
Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Dec 2007
Üye numarası: #171905
Karma etkisi: 0
![]() ![]() ![]() Karma: 294
|
neden hacker olmak istersiniz?
eğer hacker mertebesine ulaşmış biri olsaydınız, bilgi ve deneyiminizi kullanarak en çok ne yapmayı amaçlardınız??? ve size hacker olmak için edinilmesi gereken en önemli beceriler neler olmalıdır? |
|
|
|

|
|
#2 |
|
Cool Çırak
Üye numarası: #171446
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 4319
|
bi hacker olsaydım ilk önce devletimi ve milletimi küçük düşürücü davranışları sergileyen siteleri birer birer hackleyerek türkün gücünü gösterirdim herkese...
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2005
Üye numarası: #25757 Yer: C:\perl\bin>
Karma etkisi: 14260
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1424735
|
belli bir süre sabit kalabilir... yeni başlayan arkadaşların fikirlerini öğrenmiş oluruz...
saygılar
|
|
|
#4 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Dec 2005
Üye numarası: #45590 Yer: Elazığ
Karma etkisi: 533
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 52822
|
hacker olsaydım once ademcevahir arkadasın dedigi gibi ulkemi kucuk dusurenlere karsı savasırdım sonrada kişisel bilgilerimini calınmasını engellerdim.kotuye kullanmazdım gucumu
|
|
|
#5 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Dec 2006
Üye numarası: #99578 Yer: İstanbul
Karma etkisi: 2843
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 283597
|
Hack olmak !!!...Bu kavrama ulaşa bilmek için nerdeyse bütün programlama dillerini bilmek ve sistem açıklarını iyi tesbit ede bilmek gerekir....Tam olarak hackerlık rütbesine ulaşsaydım en büyük sistem açıklarını bulup yayınlardım....Ülkeme saldırıları durdurur diger HackTeam ları kapatmak için ugraşırdım....Hacker lama sıralamasında Türkiye'yi üst sıralara taşımak için ugraşırdım...Saygılar....
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Sep 2006
Üye numarası: #88075 Yer: SaKaRyA - H@CIOĞLU :D
Karma etkisi: 6451
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 644436
|
hacker olmak zor iş ve hackerında rütbeleri var bence
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Sep 2007
Üye numarası: #145745
![]() Karma: 10
|
Hacker kulağa biraz itici gelsede aslında bu mertebeye ulaşmak gerçekten de çok zor.Neden insanlar bunun için uğraşıyor;insanoğlu her zaman gizliye merakını dile getirmiştir asırlarca, burada ki en büyük etken de budur zaten bence gizliye ulaşmak amaç budur.Aslında çoğu hacker yaptıklarını kötü görmeyebilir bir nedeni olduğunu savunur ama yine de yapılan bir yanlıştır bence,bu yanlışları yapanlarda genelde eğitim aşamsından olan hacker adaylarıdır.Özellikle site hacklemek yada bildiğimiz tabirle index basmak aslında çok büyük bir yanlıştır çünkü emek zordur ve index basılan sitede emin olun çok emek vardır.Bunu ben birşeyler öğrenmiş ve bunu deniyecek alan olarak değerlendiriyorum bu arkadaşlarada saygım vardır öğreneceklerdir zaman içinde.Neden hacker olmak istiyorum sorusuna ise cevap çok zordur aslında,düşünüyorum şimdi benim nedenim öğrenmek...
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Çırak
Üye numarası: #173478 Yer: İstanbul
|
Hackerlık mertebesine ulaşmanın sınırı nedirki?kim belirlemiştir..Neleri bilirsen,neler yaparsan hacker olursun..Bunun bir kuralımı vardır? Bu soruların cevabı verilmediği müddetçe kime Hacker diyebilirzki..Hackerlık site hacklemekmidir?şifre kırmakmıdır?nedir?Bu sorularıma net bir cevabı kim verebilir?Bilgisayar ve internet aleminin sonu varmıdırki?Öğrenen her bilgi öğrenilmesi gereken yeni bir bilgiyi doğurmazmı..Felsefi olarak yaklaştığımızda olaylar biraz karışıyor sanırım..
|
|
|
|
#9 |
|
Banned
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Sep 2007
Üye numarası: #144557 Yer: imden Yurdumdan Oldum
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 804477
|
ben wardoma ilk başda kaw keyi almak için we de msn hacklemek için üye oldum ama artık bilgi weya resim paylaşımı için geliyorum hacker olmak kolay bişi diil..
![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Çırak
Üye numarası: #172594
|
mrb,kime hacker denir basit dostum site indirene denir,olay soyut degilki milyonlarca örnegi var,sadace yetenegini en üst düzeylere çıkarmada farklılıklar olur,ben olsaydım en başta içimizdeki bizden görünün işbirlikçilerin sitelerini hacklerdim,örnegin aklınıza gelen bütün medya siteleri gazeteler tv ler vs,hepsimi evet hemen hemen hepsini,çünkü hepsi hain.dışaruyla ugraşmazdım ,içimizdekiler yeterde artar bile,
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2007
Üye numarası: #130925 Yer: !stanbul
Karma etkisi: 3532
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 352711
|
Ülkemizin bilgisayar alanında daha çok gelişmesi için bilgilerimi kullanırım. mesela pardus işletim sistemi geliştiricilerinden biri olmak ve sistemimizin açıklarını bulmaya çalışmak olabilir. Bir hacker olmak için hackerlığın temel ilkelerinden "ne bulursan oku" olayını gerçekleştirmek gerekir.
|
|
|
#12 |
|
Çırak
Üye numarası: #171905
![]() ![]() ![]() Karma: 294
|
hacker'dan hacker'a fark var. hacker kavramı da kendi içinde sınıflara ayrılıyor. beyaz şapkalılar, gri şapkalılar, ve siyah şapkalılar. index basmak verilen emeği hiçe saymaktan başka bir şey değildir. başkalarının yazdığı kodları kullanıp da "aha bak ben şunca siteye index bastım, hiahooe" diyerek ortalıklarda dolanmak şaklabanlıktır. bu tür eylemlerde bulunanlar "script-kiddie" sıfatını alırlar ve bence lamerliğin bir üst seviyesi de budur. index basmak için sistemde genellikle yönetici haklarına ihtiyaç duyulur ve bu süreç tek bir betik ile bile tamamlanabilir. oysa ki içinde bulunulan sistemin işleyişini değiştirmek yerine, o sistemin daha spesifik amaçlara hizmet etmesini sağlamak bence daha mantığa yatkın geliyor. bu dediğimi yapabilmek için daha gelişmiş yöntemleri bilmeye ve daha fazla beceriye sahip olmak gerekiyor. genellikle herkesin yanlış bildiği bir şey var. ve bunun altını çizmek istiyorum. yeni başlayanlar eğer amacınız site deface etmek ise vaktinizi boşa harcamayın derim. çünkü bu tip faaliyetler peşinde koşmak sizi zamanın gerisine taşıyacaktır.
"hacking" dendiğinde çoğumuzun aklına "index basmak, onun bunun pcsini çökertmek" geliyor. eğer hacking felsefesine bu kadar yüzeysel yaklaşıyorsanız, bu zaten sizin hiçbir zaman o hacker mertebesine gelemeyeceğinize işarettir. yaratıcılık, merak ve vizyon sahibi olmak ile başlanır yola.. sonra gerisi gelir. merak etmeyin. kendinize çok da baskı yapmayın ama her gün en azından bilgi dağarcığınızı genişletecek yazılar, kitaplar okumaya çalışın. hayalgücü olmadan hacking, ferrari sahibi olup da araba kullanmayı bilmeyen birisi olmak gibidir. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Cool Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Nov 2006
Üye numarası: #97821
Karma etkisi: 26
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 2275
|
Özellikle wardomda bu konuda birçok döküman var. Bence merak, sabır, dayanıklılık, kabiliyet, bilgi ve beceri yeterli değildir.
Önce felsefesini benimsemek, içselleştirmek gerekir. Burada ve benzeri sitelerde sevgilimin msn si çalındı nasıl geri alırım gibi mesajlar modlar tarafından kesinlikle ve hemen silinmelidir. Kaynak: Wardom http://www.wardom.org/showthread.php?t=180700 Mail çalmanın hack ile bir ilgisi olduğunu düşünen gidip kumda oynamalıdır. Hacking bir özgürlüktür. Site yapmayı bir webmasterdan daha iyi bilmek zorundadır. İyi derecede ingilizce bilgisine sahip olmalıdır. Egosunun tatmini onun için zaman kaybıdır. Saygılar.
|
|
|
#14 |
|
Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Oct 2006
Üye numarası: #90750
|
hacker olmamdaki ilk amacım benle dalga geçenlere gücümü göstermektir
|
|
|
|
#15 |
|
Elit Üye
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2006
Üye numarası: #47520 Yer: denizde
Karma etkisi: 33247
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 3322335
|
hackır duygularına yenilmez milli düşüncelerini hac prototibine katmaz ayrı tutar amaçlarını karşısında dik ve yardım almadan gizli durmayı sürdürürse ve reklamsız gizli olabilirse guzel olur
|
|
![]() |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Konuya Oy Ver | |
|
|