Nallı Kuzu Eti :

  1. fearof

    fearof Forum Ustası

    Katılım:
    13 Ekim 2009
    Mesaj:
    8,540
    Beğeni:
    2,961
    Narlı Kuzu Eti
    Malzemeler;

    Zeytinyağı
    20 – 25 adet arpacık soğan
    1 kg kuzu eti – iri kuşbaşı
    1 yemek kaşığı domates salçası
    1 yemek kaşığı un
    1 tutam tane kişniş
    2 adet defne yaprağı
    2-3 dal taze kekik
    1 yemek kaşığı nar ekşisi
    Tuz
    Karabiber
    4 su bardağı sıcak su

    Üzeri için;
    1 su bardağı nar tanesi
    3 dal frenk soğan

    Hazırlanışı;
    Yayvan bir tencereye zeytinyağını koyup ısıtın, iri kuşbaşı doğradığınız etleri tencereye alın ve bir tutam ekleyip kavurun. Etler kavrulunca soğanları tencereye alın ve kavurun. Ardından bir tepeleme yemek kaşığı domates salçası ve unu ekleyip kavurmaya devam edin. Tane kişniş, defne yaprağı, taze kekik, tuz, karabiber ve nar ekşisini ekleyip kavurmaya devam edin. Bütün malzemeler kavrulunca 4 su bardağı sıcak su koyun, tencerenin altını kısın ve 1 saat pişmeye bırakın. Pişen etlerinizi ateşten alın, demlendirirken içine yarım su bardağı nar tanesi ekleyin. Servis ederken kalan nar tanesi ve frenk soğan ile süsleyin. Sıcak servis edin.

    [​IMG]
    [​IMG]
     
    • Beğen Beğen x 2
    #1
  2. nesta_34

    nesta_34 Super Moderator

    Katılım:
    4 Haziran 2009
    Mesaj:
    23,237
    Beğeni:
    3,118
    Canım kuzuyu mundar etmişler :)

    Et tadı kaybolur...

     
    • Beğen Beğen x 2
    #2
  3. fearof

    fearof Forum Ustası

    Katılım:
    13 Ekim 2009
    Mesaj:
    8,540
    Beğeni:
    2,961
    Sonuna kadar haklısınız.

    Aslında bu tarz yemekler kısmen orta yaş ve üstü için özelliklede diş problemleri olanlara yönelik.:p
     
    • Beğen Beğen x 1
    #3
  4. Gila

    Gila Moruk Moderator

    Katılım:
    23 Şubat 2008
    Mesaj:
    59,297
    Beğeni:
    3,677
    Bayılıyorum senin şu gurme yorumlarına :D
     
    • Beğen Beğen x 1
    #4
  5. alpay29

    alpay29 Genel Moderator

    Katılım:
    26 Ekim 2010
    Mesaj:
    24,248
    Beğeni:
    3,252
    narda kuzuda telef oldu diyebiliriz...:D
     
    • Beğen Beğen x 1
    #5
  6. Gila

    Gila Moruk Moderator

    Katılım:
    23 Şubat 2008
    Mesaj:
    59,297
    Beğeni:
    3,677
    Narlı kuzu yemekten se, nallı kuzu yemeyi tercih ederim :cool:
     
    • Beğen Beğen x 1
    #6
  7. necdet35

    necdet35 Co-Admin

    Katılım:
    22 Haziran 2006
    Mesaj:
    62,042
    Beğeni:
    4,800
    İstanbulda yememek mümkün değil zaten :p
     
    • Bilgilendirici Bilgilendirici x 1
    #7
  8. Gila

    Gila Moruk Moderator

    Katılım:
    23 Şubat 2008
    Mesaj:
    59,297
    Beğeni:
    3,677
    Yetkim olsaydı, sırf kıllık olsun diye konu başlığını nallı kuzu yapardım :D
     
    #8
  9. necdet35

    necdet35 Co-Admin

    Katılım:
    22 Haziran 2006
    Mesaj:
    62,042
    Beğeni:
    4,800
    Tamamdir :D
     
    • Beğen Beğen x 1
    #9
  10. Gila

    Gila Moruk Moderator

    Katılım:
    23 Şubat 2008
    Mesaj:
    59,297
    Beğeni:
    3,677
    Helaaaal :)
     
    • Beğen Beğen x 1
    #10
  11. fearof

    fearof Forum Ustası

    Katılım:
    13 Ekim 2009
    Mesaj:
    8,540
    Beğeni:
    2,961
    Anlaşılan Bizim konu eşeklere kadar uzanmış.Sağlık olsun.
     
    • Beğen Beğen x 1
    #11
  12. nesta_34

    nesta_34 Super Moderator

    Katılım:
    4 Haziran 2009
    Mesaj:
    23,237
    Beğeni:
    3,118
    Hacım konu kuzu eti olunca...

    Biraz hassaslaşıyor....

    Sadece tuz yeterlidir :)


    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
    • Beğen Beğen x 2
    #12
  13. alpay29

    alpay29 Genel Moderator

    Katılım:
    26 Ekim 2010
    Mesaj:
    24,248
    Beğeni:
    3,252
    narı nallı olarak görenlerde varmış...:D

    idare et yaşlılık ...:p
     
    • Beğen Beğen x 1
    #13
  14. Sebnemy35

    Sebnemy35 Daimi Üye

    Katılım:
    21 Ağustos 2015
    Mesaj:
    607
    Beğeni:
    135
    nallı yazmışsınız güldürdünüz
     
    #14
  15. Gila

    Gila Moruk Moderator

    Katılım:
    23 Şubat 2008
    Mesaj:
    59,297
    Beğeni:
    3,677

    Bunu yiyen bilir.

    Yemin ediyorum, eti bir yana bırakır, ekmeği yiye yiye karnını doyurursun :)
     
    #15
  16. Gila

    Gila Moruk Moderator

    Katılım:
    23 Şubat 2008
    Mesaj:
    59,297
    Beğeni:
    3,677
    Öyle zaten. Kuzu bulamadığın yerde sıpa eti kullanıyorsun. Aynı tadı veriyor :cool:
     
    #16
  17. Gila

    Gila Moruk Moderator

    Katılım:
    23 Şubat 2008
    Mesaj:
    59,297
    Beğeni:
    3,677
    O eşekliği ben yaptım sanırım :D
     
    #17
  18. alpay29

    alpay29 Genel Moderator

    Katılım:
    26 Ekim 2010
    Mesaj:
    24,248
    Beğeni:
    3,252
    sıpalar nallanmadığı için nallı kuzu olamaktan çıkıyor...:D
     
    • Bilgilendirici Bilgilendirici x 1
    #18
  19. fearof

    fearof Forum Ustası

    Katılım:
    13 Ekim 2009
    Mesaj:
    8,540
    Beğeni:
    2,961
    Ağanın pohunun üstüne poh olmaz.:p:D:D:D
     
    #19
Yükleniyor...