|
Türkçe yabancı dil mi? |
|
|||||||
| SAYIN ZİYARETÇİ: |
| Türkiye'nin en büyük bilgi forumlarını gezmektesiniz. Forumlarımıza üye olmak için hiç bir ücret ödemeniz gerekmez! Ayrıca forum üzerinde güvenliğinizi tehdit edecek hiç bir unsur bulunmamaktadır. Üye olarak bilgisayar güvenliğinizi riske atmayıp, aksine anlatılan bilgilerle daha da güvenli olmasını sağlayabilirsiniz! Ayrıca sizde bilginizi bizimle paylaşabilirsiniz!Paylaşım için belli bir konuda bilgi sahibi olmak zorunda değilsiniz! Hackingden, programlamaya, Türk Tarihinden, eğlenceye kadar her konuda bilgi paylaşımı Wardom'da. Kayıt olmak için buraya tıklayabilirsiniz. |
|
|
Konu Araçları | Bu Konuda Ara | Rate Thread |
|
|
#1 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Aug 2007
Üye numarası: #140016 Yer: ERDEMLİ
Karma etkisi: 47749
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 4773426
|
![]() Bir simitçi fırınının tabelasına "simitchy" şeklinde bir kelime yazıldığını gördüm. Sanki Türkçe tecrit ediliyor. Nereden? Türkiye'den. "Bir toplumu yıkmak istiyorsanız, onun dilini ifsad edin." diyen Konfüçyüs, dilin önemi ve dilin bozulması sonucu ortaya çıkacak felaketleri şu sözlerle anlatır: "Dil kusurlu olursa, kelimeler düşünceyi iyi anlatamaz. üşünce iyi anlatılamazsa,yapılması gerekenler doğru yapılamaz. Vazifeler gereği gibi yapılmazsa toplum düzeni ve kültür bozulur. Toplum düzeni ve kültür bozulursa adalet yanlış yere sapar. Adalet yoldan çıkarsa şaşkınlık içine düşen halk ne yapacağını, işin nereye varacağını bilemez." Bu gerçekler, bizim Türkçe öğrenimine gereken önemi vermemiz gerektiğini ortaya koymaktadır. Kaynak: Wardom http://www.wardom.org/showthread.php?t=331001 Alıntı |
|
|
|

|
|
#2 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Apr 2009
Üye numarası: #325337
Karma etkisi: 8675
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 867199
|
Malasef, Türkçemiz büyük bir tabiri yerindeyse saldırı altında... Ben bu tarz yerleri görünce gülsemmi ağlasammı karar veremiyorum, Türkçe deseniz Türkçe değil, İngilizce deseniz İngilizce değil.. Aslında bir millet için çok acı birşey bu görüntüler.
Şeytan bile bazen yorulur kötülük yapmaktan. Ama hayatlarını salt kötülük yapmaya adayanlar asla durmazlar, bunu çok iyi biliyorum. Güzel kıyafetleri, resmi arabaları, siyah gözlükleri ve korumaları vardır. Ama ruhları şeytandır. ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Cool Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2009
Üye numarası: #336787
Karma etkisi: 191
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 18941
|
gittikçe kendimize yabancılaşıyoruz ve öz benliğimizi kaybediyoruz..
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Aug 2007
Üye numarası: #140016 Yer: ERDEMLİ
Karma etkisi: 47749
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 4773426
|
Konu başlığı ağır bir başlık gibi durabilir.
Kaynak: Wardom http://www.wardom.org/showthread.php?t=331001 Ama bir tehlike var. Gerekli hassasiyeti Türkçemiz için göstermemiz gerekir. Dil ve kültür zenginliğimiz fakirleşmesin.
![]() | "Doğruluk en iyi yol, bilgi en iyi kılavuzdur" "Ne kadar bilirsen bil; anlatabildiklerin karşındakinin anladığı kadardır" "Karşılaştığım herkes en az bir konuda benden daha yetenekli, öyle ki her insandan öğreneceğim bir şey var" "Bir şeye ait her şeyi öğrenin; her şeye dair bir şeyler bilin" "Kendimize dönelim. Ahlak, edebiyat, dil, musiki, giyim, zevk, aile, adet, anane ve her şeyde milli olalım" |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2009
Üye numarası: #334796 Yer: Houston
Karma etkisi: 229
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 22791
|
Katılıyorum sana, Türkçeyi o kadar berbatlaştırdılar ki üzülmemek elde değil..
|
|
|
#6 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jul 2009
Üye numarası: #350632
Karma etkisi: 4918
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 491664
|
Zaten biraz alıntıyla yapılan bir dile sahibiz. Sadeleşeceğine daha da kötüleşiyor.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
1st Class WarrioR
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Dec 2009
Üye numarası: #395766 Yer: ATA'nın izinde...
Karma etkisi: 368
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 36706
|
Öncelikle konu için teşekkür ederim. Gerçekten dilimiz çok kötü yerlere gitmeye başladı.
PROF.DR. Oktay Sinanoğlu'nun eğitim dili hakkında ki düşüncelerini anlatan birkaç sözüyle devam etmek istiyorum: - Kerkük'te eğitim dili; Kürtlere eğitim dili kürtçe eğitim, Türklere ingilizce eğitim. Hazırlık sınıfı yabancı bir ülkeye gelen yabancı bir öğrenciye verilir. Demek ki Türkiye'de Türk genci kendi vatanında yabancı öğrenci durumuna getirilmiştir. Bu sömürgeleşmeden de öte bir şeydir. Bu büyük ihanettir. Bu işi yapanlar, savunanlar, buna alet olanlar, bunlar büyük ihanet içindedirler. Hele bunlar birde 'Atatürkçüyüm' diyorlarsa, tam sahtedirler. İnanmayın, çünkü Atatürk'ün mücadele ettiği en büyük mesele buydu. Gerçek Atatürkçüler, gerçek milliyetçiler, gerçek emperyalizme karşı olanlar neredesiniz? Hepiniz birleşin ve Batı'nın bu alçakça oyununa ve bunun içeride işbirliğini yapan kuyruk takımına karşı çıkın ve bu milletin ilelebet tarihten adının silinmesine izin vermeyin! Kaynak: Wardom http://www.wardom.org/showthread.php?t=331001
|
|
|
#8 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2006
Üye numarası: #45988 Yer: im yok yatmaya
Karma etkisi: 4402
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 439728
|
Türkçe aslında çok geniş kapsamlı (uzmanlar 5000 kelime kapasitesi olan Türkçemizin günlük hayatta 200 kelimesinin kullanıldığınından bahseder)yaşanmasa bile kendi duygu ve düşüncelerimizi ifade edecek kadar anlamları genişletilmiştir kültürümüz sayesinde.Yani bir tek kelimeye değişik 4-5 anlam yükleyebiliyoruz yabancı diller ise sadece fiiller için bile birsürü kelime ezberlememizi isterler..
|
|
|
|
#9 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Oct 2007
Üye numarası: #149904 Yer: Antalya
Karma etkisi: 110
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 10723
|
Güzel dilimizi TURKCHE diye kulanırsanız elbette yabancı dil olur.
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Banned
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Sep 2009
Üye numarası: #362659
Karma etkisi: 0
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 290446
|
bazıları ingilizce kelime kullanmayı bir hava atma aracı bir ustunluk olarak goruyorlar zaten bu kendini zeki sanan gerizekalılar yuzunden bu hale geldi turkçe
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2006
Üye numarası: #46927 Yer: NY/Brklyn
Karma etkisi: 29768
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 2976028
|
Konficyus cok guzel soylemis
Cok uzak degil bizIm tarihimizdede var Kaynak: Wardom http://www.wardom.org/showthread.php?t=331001 1 gecede 500 yillik dilimiz degismis her insan hayatinda hata yapar buda bir hata
Düzenleyen 3qU!Noc : 02-08-2010 at 01:33. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Cool Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2008
Üye numarası: #205289 Yer: Zonguldak
Karma etkisi: 361
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 35889
|
Ahh ahh. Keşke herkes birazcık olsa duyarlı davransa ne olurki?
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2009
Üye numarası: #330531 Yer: ' de GÖKTE
Karma etkisi: 19974
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1997049
|
Bununla ilgili olarak artık ciddi yaptırımlara gidilmesi gerekiyor;
Şöyle ki; Kesinlikle Tabelalardan başlanmalı sanırsam ben kendi adıma bazı şeyler yapmaya çalışıyorum, yeni açılacak olan şirket adımı Turkuaz olarak düzenledim genelde gayrimenkul sektöründe Green House, Home City, House and House olarak isimler koyuluyor, bence bunların hiç biri doğru değil Türkçe köreliyor. Kaynak: Wardom http://www.wardom.org/showthread.php?t=331001 En kısa zamanda bununla ilgili olarak yaptırımlar daha doğru şekilde uygulanmalı. Konu için Teşekkürler Zafer
|
|
|
#14 |
|
Cool Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Sep 2008
Üye numarası: #255963
Karma etkisi: 289
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 28611
|
Çok önemli bir konu gerçekten.Herkesin bu konunun önemini kavraması dileğiyle....
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2008
Üye numarası: #225902 Yer: tekirdağ
Karma etkisi: 6179
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 617514
|
Cidden arkadaşlar saçma sapan dükkan isimleri koyuyorlar çok gıcık oluyorum neden öyle koyuyolar acaba amaçları ne
![]()
|
![]() |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Konuya Oy Ver | |
|
|