|
Ubuntu 9.04 x64&x32 |
|
|||||||
| SAYIN ZİYARETÇİ: |
| Türkiye'nin en büyük bilgi forumlarını gezmektesiniz. Forumlarımıza üye olmak için hiç bir ücret ödemeniz gerekmez! Ayrıca forum üzerinde güvenliğinizi tehdit edecek hiç bir unsur bulunmamaktadır. Üye olarak bilgisayar güvenliğinizi riske atmayıp, aksine anlatılan bilgilerle daha da güvenli olmasını sağlayabilirsiniz! Ayrıca sizde bilginizi bizimle paylaşabilirsiniz!Paylaşım için belli bir konuda bilgi sahibi olmak zorunda değilsiniz! Hackingden, programlamaya, Türk Tarihinden, eğlenceye kadar her konuda bilgi paylaşımı Wardom'da. Kayıt olmak için buraya tıklayabilirsiniz. |
|
|
Konu Araçları | Bu Konuda Ara | Rate Thread |
|
|
#1 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Oct 2008
Üye numarası: #268849 Yer: türkiye
Karma etkisi: 3098
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 309552
|
Bir ara sitesinden sipariş etmiştim ve 1 ay içinde gönderdiler onun sevinci anlatılamaz.Fakat nedense ubuntuya kanım ısınmadı yetkiler çok fazla kısıtlanıyor örnek vermek gerekirse başka bir linüx ün kullanıcı dosyalarına erişemiyorsunuz.Back track ta önüne ne gelirse direk içerdesin şifreliler dışında tabi.
Şu anda pardus 2007.2 yi kullanıyorum çok fazla sorunları var ama yine de en iyisi bence o kadar bağladı kendine beni ki... 2008 çıktı işi hepten mahvettiler.Umarım 2009 iyi olur.Beklentileri karşılar neticede linüxün bir felsefesi var bunu bozmamak gerek.Kaynak: Wardom http://www.wardom.org/showthread.php?t=275836 Paylaşım için teşekkürler.
|

|
|
#2 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Feb 2007
Üye numarası: #107901 Yer: Bursa/Osmangazi
Karma etkisi: 11504
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1149847
|
En başarılı Linux dağıtımlarından Ubuntu, 9.04 sürümünü duyurdu. Yenilikler arasında önemli özellikler bulunuyor. Windows'un korkulu rüyası, bakın neler yapmış
En popüler açık kaynak kodlu işletim sistemlerinden Ubuntu, bugün yeni sürümü Ubuntu 9.04'ü duyurdu. Türkçe sürümü de oldukça ilgi gören işletim sisteminin sunduğu yenilikler, gündemdeki ihtiyaçları karşılayan ve çözüm sunacak şekilde derlenmiş. Kaynak: Wardom http://www.wardom.org/showthread.php?t=275836 için daha fazla pil süresi sunuyor. Bunun yanı sıra, ortalama bir konfigürasyona sahip ve gerekli olan tüm yazılımların yüklü olduğu kapalı bir bilgisayarı açmak ve masaüstüne ulaşmak için ortalama 25 saniyeden daha az süre gerekiyor. Eğer sisteminiz 64 bit destekliyor ise o zaman Ubuntu 9.04'ün 64 Bit'lik sürümünü indirebilirsiniz. Kablosuz Ağlar 3G ağları ve kablosuz ağlar arasındaki geçişi ve her iki ağın daha etkin kullanılması için de önemli güncellemeleri içeren Ubuntu 9.04, çok daha fazla cihaza (3G destekli kartlar) destek verebiliyor. 200 Dolar Cepte Ubuntu'yu yüklediğiniz zaman beraberinde gelen yazılımlar, en önemli ihtiyaçlarınızı da karşılayabiliyor. Örneğin yaklaşık 200 dolar değerindeki ofis paketi ihtiyacı, Ubuntu 9.04 ile ücretsiz sunulan OpenOffice 3.0 ile karşılanabiliyor. Bunun yanı sıra, bilgisayarınız ilk kurulduğunda Adobe Flash veya Skype gibi yazılımların da en güncel hallerini yüklemiş oluyorsunuz. Ubuntu, hem kurulum hem de arabirimde Türkçe dil desteği sunuyor. ![]() ![]() ![]() X64 X32 Düzenleyen deepak_kumar : 04-25-2009 at 05:00. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Super Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2005
Üye numarası: #9764 Yer: Antalya
Karma etkisi: 41981
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 4192529
|
Nvidia 8 serisi kartlar için hala problem devam etmekte mi, var mı bilgisi olan, ona göre indireyim...
![]()
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1149847
|
Malesef bilgim yok aramaktayım
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Kalfası
|
şunu buldum
Şu anki mevcut Nvidia Grafik Driver' larına bir türlü alışamayan ve "xf86-nv" sürücülerinin yeterli özellik ve performans sağlamadığını düşünen Ubuntu Kullanıcılarına ; Repository üzerinden kolaylıkla yükleyebilecekleri ve Nvidia Riva-, Geforce- Quadro-Serilerini destekleyen yeni bir Alternatif geliyor. Nouveau bu aşamada standart sürücü olarak gelmiyor çünki hali hazırda proje geliştirilme aşamasını daha tam olarak tamamlamadı. Ubuntu Nouveau-Paketlerinin dağıtımına başlamış bulunmakta buradan edinebilirsiniz. Kaynak: Wardom http://www.wardom.org/showthread.php?t=275836 http://packages.ubuntu.com/jaunty/xs...-video-nouveau |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Super Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2005
Üye numarası: #9764 Yer: Antalya
Karma etkisi: 41981
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 4192529
|
Teşekkürler deepak_kumar; boş bi vakitte denemek en iyisi anlaşılan...
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Kalfası
|
Kota dalgası olmasa taşınabilir Hdd ye kurup denemek isterim.. Şimdilik Cd Slax kullandım ama linux tam benlik
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2006
Üye numarası: #70654 Yer: Antalya
Karma etkisi: 6780
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 677353
|
Alıntı:
şuna bi çözüm bulamadılar ya :S Pardus Kurmuştum bi ara NVIDIA 180.XX Sürücüsünü yüklemiştim 17X.. 'lere göre çok daha bir performans sunmuştu ancak genede berbat diyebilecek kadr düşük'tü ![]()
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2006
Üye numarası: #49867
Karma etkisi: 193
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 18823
|
slm,
ben 8.04 kullanıyorum. 8.10'a upgrade etmedim çünkü hala beta diye biliyorum. ubuntugeek sitesinde 8.04 ten 8.10'a upgrade bölümünde şöyle yazıyor; "Note: This is still a beta release. Do not install it on production machines. The final stable version will be released in 30th October 2008." Kaynak: Wardom http://www.wardom.org/showthread.php?t=275836 gerçi bu tarih geçmiş ama düzeltmemişler. neyse bu kadar uzatmamım sebebi, 2 sorum var; 9.04 kararlı sürüm değil mi? 8.04 ten upgrade etmek için önce 8.10 sonra 9.04 yükseltilmesi yapılmalı galiba, çünkü "update-manager -d" komutu çalıştırılınca 8.10 görülüyor. çok uzattım biliyorum aslında sorduğum kısaca şu; upgrade from 8.04 to 9.04, nasıl olacak? tşk ubuntu sitesinde yükseltilmelerin sıra ile yapılması tavsiye edilmiş. yani 8.04 -> 8.10 -> 9.04 belki merak eden başkaları da olur diye not ettim.
Düzenleyen conanait : 04-26-2009 at 12:41. |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Konuya Oy Ver | |
|
|