2000-2300 tl ye laptop onerisi

zinde
Hızlı Çırak
ben vatanbilgisayar, teknosa, gold dan takip ediyorum bu piyasayi.
evet, bu aralar normalden biraz pahalilar

yildiray
7200 rpm, 5400 rpm e gore daha cok ses yapıyor di mi, omru daha mi uzun oluyor yoksa hizli oldugu için mi daha iyi diye oneriliyor. tesekkurler.

Heiser
Daimi Üye
Teknik servis işi şans işidir bence. Adam gider sana teknik servisi ballandıra ballandıra anlatır ama sen gidersin muhattap bulamazsın!
Adam markanın teknik servisini sonuna kadar kötüler ama sen gidersin memnun kalırsın. Bu kötüleyen arkadaşla tartışırsın, Adam sonuna kadar markayı karalar. Ha birde yakın çevresinde aynı duruma düşen biri varsa; vay haline. Ölsede o markayı karalamaya devam eder :D

Bak mesela şöyle örnek vereyim:

Şimdi Gila modumuz bu konuyu görse aynen şöyle yazar.
''Toshiba alma ne alırsan al'' (Anladığım kadarıyla Toshiba servisinden çok çekmiş kendisi :D)

Usta msi veya monster almanıza gerek yok ;)

3-4 marka var piyasada asus hp toshiba sony ve kısmende lenovo , bu markalardan her hangi birini alabilirsiniz size önerim şu özelliklere sahip bir makina sahibi olmanız;

Lenova'ya neden kısmen dedin?
Adamlar sektörün lideri.:D
Pc satışlarında dahi 2012-2013 yılı arasında karını arttıran tek bilgisayar üreticisi. :D
Dell desen hafif düşüte.
Asus bu hızla, yeni bir Acer vakası olacak gibi duruyor. (Pc satışı anlamında)

Konuyu açan arkadaşada tavsiyem şu: Aynı donanımı kim daha ucuza veriyorsa düşünme al :rolleyes:

receptugcan
Çırak
başlık çöplüğü oluşmaması adına buradan yazacağım. ben de aynı şekilde 2000-2500 tl aralığında oyun, 3d çizim ve müzik üzerine uğraşabileceğim bir bilgisayar arıyorum. spesifik olarak world of warcraft'ı sorunsuz çalıştırması yeterli :)
güzel birşey arıyorum ama bu konuda fazla bilgim olmadığı için o nasımış bu nasımış diye dolaşmaktan başka birşey yapamıyorum. monster markası güzelmiş ama linux olması düşündürdü. wow linuxta çalışmıyor sanırım.
çok gevelemeden lafı toparlayayım. dediğim fiyat aralığında yüksek performanslı oyun, çizim ve müzik ( harici ses kartım olduğu için ekstra özelliğe pek gerek yok bu konuda) konusunda iyi bir bilgisayar arıyorum.
buraya yazmamın ayrıca başlığı açan arkadaşın istediğiyle kıyaslama yapılabilmesi yönünde de faydası olduğunu düşünüyorum.
yardım için şimdiden teşekkürler :)

AdrenaLiN_
Forum Ustası
Dizüstü bilgisayar alırken bir kaç püf noktaya dikkat etmek lazım :)

markalar fiyat bazında rakipleriyle neredeyse eşit düzeyde donanım sunarlar.

burada bakılması gereken ufak ayrıntılar ;

işlemcinin modelini araştırmak lazım.İşlemcileri i7 ,i5 demekle bu iş bitmiyor model noları kontrol edilmeli.yapılan sanal testlere bakılmalı,karşılaştırılmalı.

Bir diğeri ekran kartı kesinlik paylaşımsız olmalı.Harici ekran kartları daha iyi performans verir ayrıca bir diğer ayrıntı oyun için directX 11.xxx üstü desteklemeli

örneğin :dolar artmadan önce acerin bir modelinde gt750m 4 gb ramli paylaşımsız ekran kartı vardı 2500 TL civarındaydı

depolama alanına gelirsek bildiğimiz gibi artık hayatımızda ssd harddiskler var.Fiyatları astronomik lakin 2000-2500 TL arasında + ssd alan sunan üreticiler var.Tercih meselesi ama ben olsam 64 gb bile olsa ssd tercih ederdim

örneğin : hp konuda bahsedilen fiyat aralığında 500 gb + 64 gb ssd hardisk sunuyor

bir diğer konu batarya güçleri firmaların en çok kırpma yaptığı bölüm burası olur.
6-cell li-ıon , 4 cell li-ıon ibarelerini görürüz dikkat etmek lazım :)

geri kalan donanımlar zaten standart düzeydedir. usb 3.0 , bt 4.0 ekranın led olması,çözünürlük değerleri vs...

bu donımlarda kronik bir arıza yoksa kafa bulandırmaya gerek yok :) alıcının şansına kalır bazı şeyler. a markası fazla ısınıyor b markası ses yapıyor vs... diye bir şey yok :) laptop alırken teknosa gibi mağazalarda teşhir ürünlerini inceleyin kafanızda fikir oluşur :) İyi forumlar.