AbsintheAbsent Namıdıyar Yeşil Cin D

  1. FueGoN

    FueGoN Banned

    Katılım:
    1 Ekim 2009
    Mesaj:
    743
    Beğeni:
    0
    [​IMG]

    Absent, çeşitli bitkilerin damıtılarak fermante edilmesiyle elde edilen, alkol oranı yüksek (hacmen %45 ila %75) bir içkidir. Rakıya benzer şekilde bir miktar absente iki ila beş miktar su ilave edilip içilir. Ana bileşenleri alkol, pelin ve yeşil anasondur. Bunun yanı sıra üretildigi bölgenin geleneklerine göre çeşitli bitkiler karışıma eklenir.


    [​IMG]

    Absentin ortaya çıkışı için çeşitli teoriler vardır. Bunlardan birine göre, ilk kez 1792 yılında Fransız doktor Pierre Ordinaire tarafından ticari amaçlı üretildi. Bazılarına göre ise ilk olarak İsviçre’de ortaya çıktı. Neuchatel'de Mère Henriod tarafından 1740'da yapıldığı söylenir. Rivayete göre İsviçre'nin bazı kantonlarında yerel olarak bu içki tüketilirken yukarıda bahsi geçen doktor Pierre Ordinaire'in dikkatini çekti ve tıbbi etkisi için kullanılmaya başlandı. Gerçekten de doktor Pierre Ordinaire, İsviçre'ye böyle bir yolculuk yapmıştır. Bir rivayete göre Ordinaire’in reçetesi Couvet'li Henriod kızkardeşlere geçti ve onlar da üretip sağlığa yararlı bir iksir olarak satmaya başladılar, bazılarına göre ise Henriodlar iksiri Ordinaire'in gelmesinden önce üretmeye başlamışlardı. Her durumda, Major Dubied adlı bir girişimci formülü 1797 yılında kızkardeşlerden satın aldı ve oğlu Marcellin ile damadı Henry-Louis Pernod ilk absent damıtımevini Dubied Père et Fils adıyla Couve'de açtılar. 1805'de Fransa'da Pontarlier'de yeni şirketleri Maison Pernod Fils adı altında ikinci işletmelerini açtılar. Pernod Fils, Fransa'da absentin yasaklandığı 1914'e kadar en popüler marka olarak kaldı.


    [​IMG]
    Şimdi Hazırlanışı xD


    Burdan Sonrası Benim Yazım :D Burdan Öncesi İçin Wikiye Teşekkürler :D


    Öncelikle 2 Çeşit Hazırlanış Var
    1-Bohem Tarzı
    2-Fransız Usulü


    Bohem Tarzı Hazırlanış
    [​IMG]
    Öncelikle Malzemeler:
    1-Absinth(e)[Absent]
    2-Geniş Kenarlı Büyük Bi Bardak
    3-Absent Kaşığı ( Bunların Koleksiyonları Falan Bile Oluyo Çok Şirin Şeyler :D:D )
    4-2 Kesme Şeker
    5-Soğuk Su
    6-Tuz(Bunu Ben Ekledim Genelde Tuz Kullanmazlar)
    7-Çakmak
    8-Buz


    Öncelikle Bardağın Kenarlarını Tekila Da Olduğu Gbi Tuzluyoruz.Bunu Yapmayabilirsinizde Çoğu Anlatımda Bahsetmezler Bile Ben Boyle Tercih Ediyorum :).Kaşığı Yerleştiriyoruz.Kaşığın Üstüne Kesme Şeker Koyuyoruz.1 Veya 2 Tane Size Kalmış.Sonra Absenti Kaşığın Üstündeki Şekere Döküyoruz.Bardağın 5 Veya 6 Da Birini Doldurucak Kadar Veya Ben Ucucam Diyosanız 4'te 3'te Birini Doldurucak Kadar Absentimizi Döküyoruz :D Sonra Çakmağımızla Kesme Şekeri Yakıyoruz.
    [​IMG]
    Bence Kibrit Kullanmayın Cok Hissedilmesede Kibrit Biraz Yanık Tat Verir.Aslında İmkanınız Varsa Zippo Kibrit Alın.Zipponun Doldurulabilir Kibritleri Oluyo.1 Çay Kaşığına Absent Dökün.Zippo Kibritle Onu Ateşleyin.Sonra Çay Kaşığındaki Yanan Absenti Kesme Şekere Dökün Kesme Şekerde Alevlensin.Değişiklik Olur :D:D Bu Yöntemi Bi Yere Kolanya Döküp o Kolanyayla Sigaranızı Ateşleyerek Deneyin Çok Güzel Tad Veriyo :D
    Bu Da Örnek Zippo Kibrit
    [​IMG]
    Burda Dikkat Edilmesi Gereken Bardaktaki Absentin Alevlenmemesi.Tadını Bozuyomus Sanırım Denemedm Ama.Neyse Sonra Şekerimiz Karemelize Olunca Üstünden Soğuk Suyu Boşaltıyoruz.En Sonda Da Kaşıkla Karışımı Karıştırıp İçine 2 Tüp Şeker Atıp İçiyoruz :)
    [​IMG]

    Buda Bohem Usulü Hazırlanış Videosu




    2-Fransız Usulü
    [​IMG]

    Bohem Usulüyle Arasındaki Fark Bunda Daha Çok Su Kullanılıyo Ve Şeker Yakılıp Karemelize Edilmiyo.Önce Bardağımızı Koyuyoruz Ve İçine 6 Yada 7 De Biri Kadar Absent Dolduruyoruz.Sonra Üstüne Kaşığımızı Koyuyoruz.Kaşığın Üstüne Şekerleri Koyduktan Sonra Soğuk Suyu Şekerlerin Üstünde Boşaltıyoruz.En Sonunda Kaşıkla Karışımı Karıştırıp İçine 2 Küp Buz Atıp İçiyoruz :)

    [​IMG]

    Fransız Usulü Hazırlanış Videosu

    [GVIDEO]http://video.google.com/videoplay?docid=-6082060203969184451#[/GVIDEO]


    Dün Bu Konuda Yarın Absinthe Konusu Açıcam Demiştim Simdi Açmış Bulunmaktayım
     
    #1
    - Yönetici düzenlemesi: : 31 Temmuz 2010
  2. 3qU!Noc

    3qU!Noc Forum Ustası

    Katılım:
    6 Ocak 2006
    Mesaj:
    5,142
    Beğeni:
    0
    Orjinalini bulabilirsen ne ala

    Midem kalkiyor ne zaman koklasam bu mereti pek guzel anilarim yok :):)

    AMA cok saglam icki alkolle arasi olanin mutlaka hayatinda bir defada olsa denemesi lazim :):)
     
    #2
  3. SoNiC__

    SoNiC__ Forum Ustası

    Katılım:
    4 Ağustos 2006
    Mesaj:
    2,585
    Beğeni:
    0
    Çok duydumda hiç içmedim içimi nasıl neye benziyo viski gibi bişey heralde?
     
    #3
  4. SezginKeskin7

    SezginKeskin7 Forum Ustası

    Katılım:
    18 Ocak 2008
    Mesaj:
    2,865
    Beğeni:
    0
    benim alkolle hiç aram yok. :)
     
    #4
  5. FueGoN

    FueGoN Banned

    Katılım:
    1 Ekim 2009
    Mesaj:
    743
    Beğeni:
    0
    Viski Mi?? Viski Bunun Yanında Bira Kalır :D:D Bence Bi Dene;)

    Alkolle O Kadar Arası Olmasa Bile Az Buzda Alkol Alıyosa Tamamen Karsı Degilse Mutlaka İçmeli :D Sırf Rengi İçin Bile İçilir Bu Yha :D:D
     
    #5
  6. тнєвℓα¢к∂єαтн

    тнєвℓα¢к∂єαтн Forum Ustası

    Katılım:
    1 Ocak 2005
    Mesaj:
    5,004
    Beğeni:
    1
    Bunun gerçeğinin tadı içinde uyuşturucu madde olan sürümü bildiğin ispirtoya benziyor tadı. Yeşil peri felanda hikaye. 2 bardakdan fazlası içilmemesi tavsiye edilir oldu ki içersen boy-kilo-bünyeye bakar adamı serumluk eder. Kralım çok feci içer arabı şey ederim felan delikanlı dinlemez öper..

    Ülkemizde kilerin genelde çoğu çakma bulursanız da 200'den aşağı bulmanız çok zor. Çakmaların alkol oranı düşük ve içinde bir madde var adını unuttum o yok. Zaten o olmayınca kolonya dan farksız :p

    Yalnız bunu redbull ile karıştırıp içmenizi tavsiye ederim. O zaman magic mushroom etkisi yaratabiliyor :D:D:D
     
    #6
  7. FOXHOUND

    FOXHOUND Forum Kalfası

    Katılım:
    14 Nisan 2006
    Mesaj:
    1,485
    Beğeni:
    4
    #7
  8. FueGoN

    FueGoN Banned

    Katılım:
    1 Ekim 2009
    Mesaj:
    743
    Beğeni:
    0
    :D:D Sizinkide Ölüm İçeceği Be :D:D Onu Hazırlayıpta 2-3 Shut Attıktan Sonra Yapacaklarımı Düsünmek Bile İstemiyorum :D:D Ertesi Gün Gözü Ya Hastanede Ya Da Karakolda Acarım Heralde :D:D
     
    #8
  9. captainlami

    captainlami Forum Ustası

    Katılım:
    6 Ocak 2010
    Mesaj:
    3,256
    Beğeni:
    92
    bende bira aldıydım seviniyodum soğuk soğuk içerim diye :D:D
     
    #9
  10. JubiLant

    JubiLant Forum Kalfası

    Katılım:
    10 Eylül 2007
    Mesaj:
    1,402
    Beğeni:
    0
    2 shot sonrasi ben iyiyim diyen var midir acep :D
     
    #10
  11. sans1

    sans1 Hızlı Çırak

    Katılım:
    26 Mayıs 2010
    Mesaj:
    71
    Beğeni:
    0
    :D cin Deil Yeşil peri derler

    Ben böle içiom şöle içiomu geç :D Türkiyede Bulunmaz bu içki

    yurt dışından getirtebilirsin anca

    biri sallamış kokladım ama içemedim felan :D

    sen hayatında gördünmüki içesin kocum :D

    Bunu içince Halisünasyon görürsünüz yeşil periler ucar etrafınızda :D

    Bunu içip kulagını komple kesen war her babayigidin harcı deil bunu içmek

    içen bişeyleri Tersden kesin görür

    uydurmayı geçin o yüzden :D
     
    #11
  12. JubiLant

    JubiLant Forum Kalfası

    Katılım:
    10 Eylül 2007
    Mesaj:
    1,402
    Beğeni:
    0
    halisunasyon olayi sallama ;)
     
    #12
  13. sans1

    sans1 Hızlı Çırak

    Katılım:
    26 Mayıs 2010
    Mesaj:
    71
    Beğeni:
    0
    %74 ünü içde sonra gel ;)
     
    #13
  14. FueGoN

    FueGoN Banned

    Katılım:
    1 Ekim 2009
    Mesaj:
    743
    Beğeni:
    0
    Bi Ara Bulgaristana Git Dönüşte de Sınırdaki FreeShoplara Ugra Bakalım ;)
     
    #14
    - Yönetici düzenlemesi: : 10 Ağustos 2010
  15. berkcombil

    berkcombil Daimi Üye

    Katılım:
    8 Mayıs 2009
    Mesaj:
    712
    Beğeni:
    97
    merak ediyorum bunu
     
    #15
  16. Gila

    Gila Moruk Moderator

    Katılım:
    23 Şubat 2008
    Mesaj:
    61,128
    Beğeni:
    5,275
    Madem hort olmuş, yazayım

    Pernaud bir İrlanda içkisidir, tadı ve kokusu bildiğimiz rakı, rengi yeşildir

    İçine buz atınca yeşilden oksit sarıya döner
     
    • Bilgilendirici Bilgilendirici x 2
    • Beğen Beğen x 1
    #16
  17. femaletitan

    femaletitan Daimi Üye

    Katılım:
    5 Ağustos 2015
    Mesaj:
    435
    Beğeni:
    84
    Gila Bey'in bilmediği de yok maşallah.
     
    #17
  18. Gila

    Gila Moruk Moderator

    Katılım:
    23 Şubat 2008
    Mesaj:
    61,128
    Beğeni:
    5,275
    Londra'da rakı niyetine içiyorduk
     
    #18
  19. CekoReis

    CekoReis Forum Kalfası

    Katılım:
    9 Ağustos 2015
    Mesaj:
    1,239
    Beğeni:
    117
  20. akay

    akay Super Moderator

    Katılım:
    23 Mart 2006
    Mesaj:
    7,784
    Beğeni:
    1,356
    Reis ebemizi ***ti yakında çeşmeden akan suyuda ararız :cool:
     
    #20
Yükleniyor...