aday işkence sistemi

hoja42
Daimi Üye
hayırlı olsun tercih yapan arkadaşlara ..biz yapamadık maalesef..2 gündür ulaşamadık,beceremedik.
Diyorlarki bugüne niye beklediniz..madem son iki gün girilmiyor,,
eee soruyorum şimdi SUÇ KİMDE?

.

_barbaros
Banned
herhangi bir t anında 10 kişinin aynı anda geçebileceği kapıya, herkes son anda yüklenip 100 kişi aynı anda geçmek isterse çoğu kişi geçemez.

suç kapıda değil bence.

sizde.

ramo_21
Forum Ustası
son güne bırakmak dogru değil..

o değilde bayağı kişi tercih yapamamış belki bize sıra gelir
:devil2::devil2::devil2::devil2:

xmawix
Forum Ustası
Konuyu tam anlamadım ama, adam istediği tarihte işlemlerini yapar. Kimse birşey diyemez.

Sen sistemini sağlam yap. Bu elde olan birşey.

Yapamıyorsan da madem aynı emekli maaşı verirken uyguladığın gibi, tc nosu son rakamlara göre tarihe ayır öyle al işlemleri.

O kadar basit değil son güne bırakmasaydın demek.

hoja42
Daimi Üye
herhangi bir t anında 10 kişinin aynı anda geçebileceği kapıya, herkes son anda yüklenip 100 kişi aynı anda geçmek isterse çoğu kişi geçemez.

suç kapıda değil bence.

sizde.
10 kişi geçmek mi?milyon başvuru vardı...haklısın..ben kendi adıma pek üzülmedim..eşim tercih yapacaktı,o kadar şansıda yoktu.amaa ,şuna katılmıyorum..milyonlarca kişinin geçeceği bir kapıyı verdiğin süre boyunca açık tutmak zorundasın..mümkünmüydü..elbette..bir facebook,bir youtube,bir twitter,bunu nasıl beceriyorsa..milyonlarca kullanıcı sisteme nasıl giriş yapıyorsa,,sende çözeceksin,,beceremiyormusun..bırakacaksın o makamı..bana kimse diyemezki sen şu gün şu saatte şu dakikada tercih yap,eğer 10 gün süre verip bunun 2 günü sistemin tıkanıyorsa ya bu kişiler beceriksiz yada bunun altında çok film var gibi geliyor..

_barbaros
Banned
10 kişi geçmek mi?milyon başvuru vardı...haklısın..ben kendi adıma pek üzülmedim..eşim tercih yapacaktı,o kadar şansıda yoktu.amaa ,şuna katılmıyorum..milyonlarca kişinin geçeceği bir kapıyı verdiğin süre boyunca açık tutmak zorundasın..mümkünmüydü..elbette..bir facebook,bir youtube,bir twitter,bunu nasıl beceriyorsa..milyonlarca kullanıcı sisteme nasıl giriş yapıyorsa,,sende çözeceksin,,beceremiyormusun..bırakacaksın o makamı..bana kimse diyemezki sen şu gün şu saatte şu dakikada tercih yap,eğer 10 gün süre verip bunun 2 günü sistemin tıkanıyorsa ya bu kişiler beceriksiz yada bunun altında çok film var gibi geliyor..
devletten bahsettiğimizi unutmayalım.

beklentilerimizi buna göre ayarlamak lazım :) bunu kabullenin demek istemiyorum,

benim devletimde vatandaşım bir imza için günlerce, haftalarca, aylarca sürünebilir.

son yıllarda kayda değer gelişmeler de olmuyor değil. ama normalde performans dipte olduğu için daha yenilecek çok fırın ekmek var.

facebookla falan kıyaslamak mümkün değil maalesef ;) :)

bondcemil
Forum Ustası
Son güne bırakanlarda kabahat bulanları anlamıyorum. İşini iyi yapmayan buna hazırlanmayan bir kurum var ve onları eleştireceğinize zamanı olup dandik server yüzünden tercihini yapamayan kişileri eleştiriyorsunuz. Herkes başka günlerde yoğunlaşsa o zamanda yoğunluk olurdu bunu anlayın artık. Sorun zaman içersinde siteyi ayakta tutamayanlarda...

Belli bir zaman var, o zamana kadar sistemi stabil tutmak zorundasın. Ne zaman yoğunluk olacağı da belli buna bizim değil öncelikle ösym nin hazırlanması gerek. Milyonlarca kişiyi para alıp sınava sokuyorsan oluşabilecek durumlara hazırlıklı olacaksın. Medyum olmaya gerek yok.

Ayrıca ben bugün 10 saat tercihimi yapayım diye uğraştım. 3 farklı pc ve serverde denedim yapamadım. Ne hikmetse 2 sokak öteki arkadaşım sisteme giriş yapabildi. (aynı saniyelerde bende denediğim halde) Neye göre, kime göre bir güvenlik önlemi var veya sıralamayı nasıl yapıyorlar anlam veremedim.

hoja42
Daimi Üye
devletten bahsettiğimizi unutmayalım.

beklentilerimizi buna göre ayarlamak lazım :) bunu kabullenin demek istemiyorum,

benim devletimde vatandaşım bir imza için günlerce, haftalarca, aylarca sürünebilir.

son yıllarda kayda değer gelişmeler de olmuyor değil. ama normalde performans dipte olduğu için daha yenilecek çok fırın ekmek var.

facebookla falan kıyaslamak mümkün değil maalesef ;) :)
süreyi uzatabilirlerdi mesela..bu neyin acelesi?ben sen başvururduk hak eden geçerdi..yazık değilmi buna bel bağlayan yüksek puan alıpta tercih yapamayan insanlara,,neticede sistem sorunu yaşatmışsın 2 gün uzatıver...yangından mal kaçırır gibi acele neden?

SEOYASIN
Forum Ustası
Turk milletimiz isini son gune birakmayi cok sever ve sonuclari :D.

Sonra suc yonetimde olur inssn evladi nankordur nankor :)

_barbaros
Banned
bondcemil,

yukarıda yazdıklarıma ilaveten;

istatistikte normal dağılım diye bir şey vardır. ya da aslında adından da az çok fikir edinebilirsin. belki de bildiğin bir konu her neyse.

yani örneğin bir kebapçıya ya da bir benzin istasyonuna baktığında günün aynı saatlerinde benzer müşteri sayılarını ve gün sonu toplamlarında benzer müşteri sayılarını görürsün.

atıyorum, pazartesileri toplam 500-550 müşteri,

cumartesileri 850-900 müşteri gibi.

yani aslında tamamen insanların düzensiz-rastgele saatlerde yaptıkları müşteriliklerinden düzenli bir müşteri sayısı ortaya çıkar.

bütün gün gelecek olan 550 araç benzin istasyonuna sabah 08:00-09:00 arası yığılırsa sen benzin istasyonunu "kardeşim sistemini neden buna göre kurmadın" mı diyeceksin.

osym nin sisteminin yanıt verebilmesi eleştirisine sonuna kadar katılıyorum. ancak önce herkes iğneyi kendine bir soksun, ondan sonra çuvaldızı hep beraber sokarız gereken yere de :)

süreyi uzatabilirlerdi mesela..bu neyin acelesi?ben sen başvururduk hak eden geçerdi..yazık değilmi buna bel bağlayan yüksek puan alıpta tercih yapamayan insanlara,,neticede sistem sorunu yaşatmışsın 2 gün uzatıver...yangından mal kaçırır gibi acele neden?
süreyi de uzatsalar inan bana çok fazla değişen bir şey olmaz, yine son güncüler son güne bırakırlar :)

hoja42
Daimi Üye
Turk milletimiz isini son gune birakmayi cok sever ve sonuclari :D.

Sonra suc yonetimde olur inssn evladi nankordur nankor :)
bunun ilk gün yada son günle alakası yok...fatura yatırmıyor insanlar neticede,,sıkıntı-hizmet alamamak..eğer duyurunda 28 kasım 23.59 diyorsan ..insanlar bu tarihe kadar o hizmetten yararlanmalı..

bondcemil
Forum Ustası
bondcemil,

yukarıda yazdıklarıma ilaveten;

istatistikte normal dağılım diye bir şey vardır. ya da aslında adından da az çok fikir edinebilirsin. belki de bildiğin bir konu her neyse.

yani örneğin bir kebapçıya ya da bir benzin istasyonuna baktığında günün aynı saatlerinde benzer müşteri sayılarını ve gün sonu toplamlarında benzer müşteri sayılarını görürsün.

atıyorum, pazartesileri toplam 500-550 müşteri,

cumartesileri 850-900 müşteri gibi.

yani aslında tamamen insanların düzensiz-rastgele saatlerde yaptıkları müşteriliklerinden düzenli bir müşteri sayısı ortaya çıkar.

bütün gün gelecek olan 550 araç benzin istasyonuna sabah 08:00-09:00 arası yığılırsa sen benzin istasyonunu "kardeşim sistemini neden buna göre kurmadın" mı diyeceksin.

osym nin sisteminin yanıt verebilmesi eleştirisine sonuna kadar katılıyorum. ancak önce herkes iğneyi kendine bir soksun, ondan sonra çuvaldızı hep beraber sokarız gereken yere de :)

süreyi de uzatsalar inan bana çok fazla değişen bir şey olmaz, yine son güncüler son güne bırakırlar :)
Benzinlikte yoğunluk olacağı biliniyorsa karşısına bir benzinlik daha açarsın rahatlarsın veya 3 pompacı varsa 30 tane pompacı koyarsın :) Devlette sunucu mu yok yeterli trafik mi yok, niye bu işkence? İnsanları sen şu zamanda gir, sen şu zamanda yap diye gruplara bölsünler ozaman, herkese ayrı gün versinler senin mantığına göre. Çünkü otokontrol sistemi ile kimsenin düzenli bir şekilde girmesini sağlaman mümkün değil.

Diğer konuda hemfikiriz ben senin dediğini iyi biliyorum ama ilk cümlem buna da cevaptır zaten. Bana bir zaman verilmişse istediğim an girip yapabilmeliyim. Burada ösym haricinde suçlu yok. Yıl 2012

- Yönetici düzenlemesi: :
hoja42
Daimi Üye
aynı sorun MEB dede yaşanmıştı,karne basamamıştık..gece yarıları sabaha kadar bekledik,ertesi gün karne verecez,sistem kilitlenmiş,naptı MEB ,hemen farklı bir link verdi,oradan çıkarttık..ama şunuda belirteyim o farklı link adresini bize MEB duyurmadı,birilerinden öğrendik:)

_barbaros
Banned
Benzinlikte yoğunluk olacağı biliniyorsa karşısına bir benzinlik daha açarsın rahatlarsın veya 3 pompacı varsa 30 tane pompacı koyarsın :) İnsanları sen şu zamanda gir, sen şu zamanda yap diye gruplara bölsünler ozaman, herkese ayrı gün versinler senin mantığına göre. Çünkü otokontrol sistemi ile kimsenin düzenli bir şekilde girmesini sağlaman mümkün değil. Herkes elbette rastgele yapacak. 3,4 kişiden bahsetmiyoruz ki otokontrol sistemi olsun.

Diğer konuda hemfikiriz ben senin dediğini iyi biliyorum ama ilk cümlem buna da cevaptır zaten. Bana bir zaman verilmişse istediğim an girip yapabilmeliyim. Burada ösym haricinde suçlu yok. Yıl 2012
sene 2004, üniversiteden mezun oldum ve anında iş buldum. mezun olduğum şehir ile çalıştığım şehir farklı. hemen işe başladım ancak askerliği erteletmem lazım.

yeni başladığım ve kendimi ispatlamam durumunda olduğum iş yerinden izin aldım 1 günde askerliğimi erteletip geri dönmek için.

askerlik şubesinden kışlaya gönderdiler, doktordan bir imza almak için.

tam 3 gün kapılarında yattım, kaç kere gidip geldiğimi hatırlamıyorum. sadece bir imza için.

yani bundan niye bahsettim? söz konusu devlet :)

işler o kadar da tıkırında işlemiyor, kişisel olarak benim bu kadar önemli bir olayımda kendimi garantiye almam ve son ana da kalmamam gerekir.

yoksa sonuç ortada.