10 kişi geçmek mi?milyon başvuru vardı...haklısın..ben kendi adıma pek üzülmedim..eşim tercih yapacaktı,o kadar şansıda yoktu.amaa ,şuna katılmıyorum..milyonlarca kişinin geçeceği bir kapıyı verdiğin süre boyunca açık tutmak zorundasın..mümkünmüydü..elbette..bir facebook,bir youtube,bir twitter,bunu nasıl beceriyorsa..milyonlarca kullanıcı sisteme nasıl giriş yapıyorsa,,sende çözeceksin,,beceremiyormusun..bırakacaksın o makamı..bana kimse diyemezki sen şu gün şu saatte şu dakikada tercih yap,eğer 10 gün süre verip bunun 2 günü sistemin tıkanıyorsa ya bu kişiler beceriksiz yada bunun altında çok film var gibi geliyor..herhangi bir t anında 10 kişinin aynı anda geçebileceği kapıya, herkes son anda yüklenip 100 kişi aynı anda geçmek isterse çoğu kişi geçemez.
suç kapıda değil bence.
sizde.
memurluk memurluk ...bir OSYM klasiği daha yaşandı da...Neyin tercihi bu ?
devletten bahsettiğimizi unutmayalım.10 kişi geçmek mi?milyon başvuru vardı...haklısın..ben kendi adıma pek üzülmedim..eşim tercih yapacaktı,o kadar şansıda yoktu.amaa ,şuna katılmıyorum..milyonlarca kişinin geçeceği bir kapıyı verdiğin süre boyunca açık tutmak zorundasın..mümkünmüydü..elbette..bir facebook,bir youtube,bir twitter,bunu nasıl beceriyorsa..milyonlarca kullanıcı sisteme nasıl giriş yapıyorsa,,sende çözeceksin,,beceremiyormusun..bırakacaksın o makamı..bana kimse diyemezki sen şu gün şu saatte şu dakikada tercih yap,eğer 10 gün süre verip bunun 2 günü sistemin tıkanıyorsa ya bu kişiler beceriksiz yada bunun altında çok film var gibi geliyor..
süreyi uzatabilirlerdi mesela..bu neyin acelesi?ben sen başvururduk hak eden geçerdi..yazık değilmi buna bel bağlayan yüksek puan alıpta tercih yapamayan insanlara,,neticede sistem sorunu yaşatmışsın 2 gün uzatıver...yangından mal kaçırır gibi acele neden?devletten bahsettiğimizi unutmayalım.
beklentilerimizi buna göre ayarlamak lazım bunu kabullenin demek istemiyorum,
benim devletimde vatandaşım bir imza için günlerce, haftalarca, aylarca sürünebilir.
son yıllarda kayda değer gelişmeler de olmuyor değil. ama normalde performans dipte olduğu için daha yenilecek çok fırın ekmek var.
facebookla falan kıyaslamak mümkün değil maalesef
süreyi de uzatsalar inan bana çok fazla değişen bir şey olmaz, yine son güncüler son güne bırakırlarsüreyi uzatabilirlerdi mesela..bu neyin acelesi?ben sen başvururduk hak eden geçerdi..yazık değilmi buna bel bağlayan yüksek puan alıpta tercih yapamayan insanlara,,neticede sistem sorunu yaşatmışsın 2 gün uzatıver...yangından mal kaçırır gibi acele neden?
bunun ilk gün yada son günle alakası yok...fatura yatırmıyor insanlar neticede,,sıkıntı-hizmet alamamak..eğer duyurunda 28 kasım 23.59 diyorsan ..insanlar bu tarihe kadar o hizmetten yararlanmalı..Turk milletimiz isini son gune birakmayi cok sever ve sonuclari .
Sonra suc yonetimde olur inssn evladi nankordur nankor
Benzinlikte yoğunluk olacağı biliniyorsa karşısına bir benzinlik daha açarsın rahatlarsın veya 3 pompacı varsa 30 tane pompacı koyarsın Devlette sunucu mu yok yeterli trafik mi yok, niye bu işkence? İnsanları sen şu zamanda gir, sen şu zamanda yap diye gruplara bölsünler ozaman, herkese ayrı gün versinler senin mantığına göre. Çünkü otokontrol sistemi ile kimsenin düzenli bir şekilde girmesini sağlaman mümkün değil.bondcemil,
yukarıda yazdıklarıma ilaveten;
istatistikte normal dağılım diye bir şey vardır. ya da aslında adından da az çok fikir edinebilirsin. belki de bildiğin bir konu her neyse.
yani örneğin bir kebapçıya ya da bir benzin istasyonuna baktığında günün aynı saatlerinde benzer müşteri sayılarını ve gün sonu toplamlarında benzer müşteri sayılarını görürsün.
atıyorum, pazartesileri toplam 500-550 müşteri,
cumartesileri 850-900 müşteri gibi.
yani aslında tamamen insanların düzensiz-rastgele saatlerde yaptıkları müşteriliklerinden düzenli bir müşteri sayısı ortaya çıkar.
bütün gün gelecek olan 550 araç benzin istasyonuna sabah 08:00-09:00 arası yığılırsa sen benzin istasyonunu "kardeşim sistemini neden buna göre kurmadın" mı diyeceksin.
osym nin sisteminin yanıt verebilmesi eleştirisine sonuna kadar katılıyorum. ancak önce herkes iğneyi kendine bir soksun, ondan sonra çuvaldızı hep beraber sokarız gereken yere de
süreyi de uzatsalar inan bana çok fazla değişen bir şey olmaz, yine son güncüler son güne bırakırlar
sene 2004, üniversiteden mezun oldum ve anında iş buldum. mezun olduğum şehir ile çalıştığım şehir farklı. hemen işe başladım ancak askerliği erteletmem lazım.Benzinlikte yoğunluk olacağı biliniyorsa karşısına bir benzinlik daha açarsın rahatlarsın veya 3 pompacı varsa 30 tane pompacı koyarsın İnsanları sen şu zamanda gir, sen şu zamanda yap diye gruplara bölsünler ozaman, herkese ayrı gün versinler senin mantığına göre. Çünkü otokontrol sistemi ile kimsenin düzenli bir şekilde girmesini sağlaman mümkün değil. Herkes elbette rastgele yapacak. 3,4 kişiden bahsetmiyoruz ki otokontrol sistemi olsun.
Diğer konuda hemfikiriz ben senin dediğini iyi biliyorum ama ilk cümlem buna da cevaptır zaten. Bana bir zaman verilmişse istediğim an girip yapabilmeliyim. Burada ösym haricinde suçlu yok. Yıl 2012