AMD mi İntel mi

jaankat
Daimi Üye
İŞLEMCİ:
INTEL i7 2600K 3.40 GHz Quad Core Socket 1155 8MB, 32nm, 95W

ANA KART:
ASUS P8P67-M B3 Revizyon, P67, DDR3, 2x PCIExp, Socket 1155, CrossFireX, 2200Mhz

EKRAN KARTI:
MSI HD6950 R6950 Twin Frozr III Power Edition/OC, PCIExp Ekran Kartı, DirectX 11, DDR5, 256 bit, 850/5200

Yoksa

AMD FX-8120 Sekiz Çekirdek

İşlemci alıp günlerce forumlarda ana kart araştırması yapıcam =)

Tavsiye bekliyorum lütfen yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler şimdiden

Veya amd işlemci için
AMD PHENOM II X4 975 (3.6GHz) 6MB AM3
AMD FX-6100 X6 3.3/3.9GHZ 14MB AM3+
Nasıl sizce ? Hangisi

- Yönetici düzenlemesi: :
ozan_ronal
Forum Kalfası
intel al oyun için amd derseler sonradan kafanı duvarlara vurursun amd almasaydım diye diye
benden sana söylemesi

jaankat
Daimi Üye
intel al oyun için amd derseler sonradan kafanı duvarlara vurursun amd almasaydım diye diye
benden sana söylemesi
Teşekkür ederim
bir çok forum internet sitesi vesaire gezdim AMD den özellikle buldozer serisi işlemcilerinden bahsediliyor lakin yapılan çoğu açıklamayı anlamadım =) Dünya çapında İlk 5 süper bilgisayarın işlemcisi AMD deniyor ne kadar doğru bilmiyorum 6. intel miş. diye düşünerek yola çıktım yoksa intel i7 2600k düşünüyordum işlemci olarak .

Balamir
Banned
2600K işlemci çarpanları açık ve turbo boost teknolojisine sahip fiyat ve performans olarakta uygun amd 8 çekirdekliyi hiç kullanmadım onuda kullanan bir arkadaş yorumlar

fearless19
Forum Kalfası
AMD işlemcim var çok memnunum. FX 8 Çekirdek ile bi problem yaşayacaginizi sanmıyorum....

İşlemciye fazla para vericegine... Anakart Ekran karti ve Ram yüklenebilirsin.

imzamda sistemim var.

jaankat
Daimi Üye
ben inteli öneririm benden sölemesi
2012 ye tüm işlemcilerin olduğu hiç bir performans karşılaştırması yapan tablo bulamadım bir kaçtane var lakin içlerinde Fx işlemciler yok okudğuma dair konuşarak söylüyorum amd nin eskiden var olan büyük problemi ısı kaynaklı donma imiş en hızlı işlemci GHZ olarak intelde deniyor ama amd de neredeyse aynı performansa sahip şöyle düşündüm 2 gb 850/5500 256 bit ekran kartı zaten alıcam şuanda en ucuz perça hangi sitede veya topdan alırsan hangi siteler avantajlı biliyorum günlerdir araştırıyorum tabi bunu direkt almicam pazarlıkda yapmam lazım sonuçta kayseri memleketimiz uyuyamam intel almaz amd alırsam aradaki farkla sağlam bir soğutma sistemi kurmayı planlıyorum sizce mantıklı mı?
Herkes kendi kullandığı işlemciden memnun ben hem intel hem amd kullandım ama 2 side milattan kalma işlemcilerdi

Bana 2012 ye ait işlemcilerin oyun performansı ile ilgili bir tablo linki göre bilicek var mı ? Ve okuduğum üzere anakart serileri standart bir performansa sahip yani 700 tl lik bir anakartın özelliklerini taşıyan 200 tllik ana kartlar var aynı ve hatta daha fazla performansı vere biliyor. dikkat edilmesi gereken hususlar var açıklamışlar tavsiyeler ve araştırmalarla ideal cep yakmayan performansı yüksek bir oyun bilgisayarı yapmak istiyorum sonuca ulaşınca sizlerde haber veririm =) yorumlarınızı bekliyorum amd intel için teşekkürler arkadaşlar

alpay29
Super Moderator
Site Yetkilisi
eski bir karşılaştırma...

ve güncel bir yazı....

ayrıca...
aynı özelliklere sahip amd ve intelde kendi oynadığım oyunlar mevcut..
silkroad online çoklu çar açmada amd nin üzerine görmedim...
<H1>AMD Intel'i Fena Dövdü
AMD PR'larının hazırladığı bir gösteride AMD işlemciler Intel sistemi ezdi geçti. Bu duruma AMD yetkilileri bile şaşırdı. Gerçekleştirilen etkinlik ile ilgili detaylar, haberimizde.

25/01/2012 08:41

Performans konusunda hep Intel'in bir adım gerisinde kaldığı söylenen AMD, sonunda dayanamayıp ilginç bir işe kalkıştı. Dallas'ta yapılan gösteride, fiyatları aynı 2 ayrı sistemi hazırlandı. Bu sistemlerin bileşenleri hakkında ise seyircilere hiç bir bilgi verilmedi. İlk test toplam 500 dolarlık iki bilgisayardan oluşuyordu.
Intel'in Core i3 2105, ASRock H61 ve Intel HD Graphics 3000'e karşılık AMD tarafı, A8-3850 Llano, ASRock H55 ve Radeon HD 6550D bileşenleriyle gösteriye katıldı. Kullanıcılara bu bilgisayarlar gösterildikten sonra yapılan oylamada 143 kişinin 5'i Intel'e, 2 kişi fark göremediğine, geri kalanı ise AMD'nin daha iyi olduğuna karar verdi.
HD 7970'li iki bilgisayarla yapılan testlerde ise AMD'nin FX-8150 işlemcisine karşılık Intel Core i7 2700K modeli ile gösteriye katıldı. AMD bu iki bilgisayarla yapılan testlerde, "fark yok" sonucu almayı beklerken ilginç bir şekilde yine Intel'i yenmeyi başardı.
28 kişi AMD'nin beklediği sonucu oylarken, 73 kişi AMD sistemin daha iyi olduğunu belirtti. Geriye kalan 40 kişi ise oyunu Intel'den yana kullandı. Bu arada belirtmeden geçmeyelim, FX 8150'nin fiyatı 269 dolarken, Intel Core i7 2700K'nın fiyatı 369 dolar.
</H1>

jaankat
Daimi Üye
eski bir karşılaştırma...

ve güncel bir yazı....

ayrıca...
aynı özelliklere sahip amd ve intelde kendi oynadığım oyunlar mevcut..
silkroad online çoklu çar açmada amd nin üzerine görmedim...
</H1>

Sonuca varmış bulunmaktayım yabancı sitelerde de birçok araştırma yaptm yazı okudum gönderdiğin video da gerçekten çok bilgilendirici teşekkür ederim

AMD işlemci açık ara fiyat ve performans olarak önde eğer 1600 tl işlemciye vere biliyorsan intel lakin 600 tl lik fiyatı vr performansı baz aldındğında amd nin buldozer işlemcisi kazandı =) gende devam ediyorum önümde bir ka hafta daha var şimdi ise hangi ana kartta performans farkı ne olmakta fiyat perfromans karşılaştırması yaprak ana kart seçeceğim ekran kartını seçtim hem işlemci ile aynı fiyat ve performansı da bir o kadar fazla olan Radeon HD 6970 2gb 256 bit lik bir ekran kartı alıcam =) Ana kart içinde tavsiyen varsa dinlemekten zev duyarım =)

fearless19
Forum Kalfası
Hocam hangi parcayi alırsan al Hangi marka olursa olsun PC kulllandiktan 1-2 ay sonra keşke bunu alsaydm keşke o marka alsaydim diğe soyleniceksin... Cunku suanda dikkatini cekmeyen parçalar ozaman karşına cıkıcak..

Anakart konusunda Asustan uzak dur diğorum.. Ufak bir araştirma yaparsan Asus anakartlarn bir cogunda bir reset problemi var.Tabi bu ayni modelde olanda var olmayanda. Bu cözülebilinmiş degil. Gecen gun bir arkadaş konu açmişti gene Asus anakart ve Resetlenme-Klitlenme problemi ile ilgili.

Forumdonanimdada bu konuyla ilgili bir cok şikayet soru gorebilirsin...

PC'in şimdide hayirli olsun umarim en iyisini en istedigini alabilirsin.

jaankat
Daimi Üye
Hocam hangi parcayi alırsan al Hangi marka olursa olsun PC kulllandiktan 1-2 ay sonra keşke bunu alsaydm keşke o marka alsaydim diğe soyleniceksin... Cunku suanda dikkatini cekmeyen parçalar ozaman karşına cıkıcak..

Anakart konusunda Asustan uzak dur diğorum.. Ufak bir araştirma yaparsan Asus anakartlarn bir cogunda bir reset problemi var.Tabi bu ayni modelde olanda var olmayanda. Bu cözülebilinmiş degil. Gecen gun bir arkadaş konu açmişti gene Asus anakart ve Resetlenme-Klitlenme problemi ile ilgili.

Forumdonanimdada bu konuyla ilgili bir cok şikayet soru gorebilirsin...

PC'in şimdide hayirli olsun umarim en iyisini en istedigini alabilirsin.
AMD işlemci ile ucuz ama performansıda iyi olucak yabancı bir sitede gigabyt asrock 990fx extreme4 ana kartı ve sapphire radeon 6950 toxic tavsiye edilmiş iyi mi sizce

jaankat
Daimi Üye
ekran kartı başka bir şey düşünüyordum ben araştırdım performansı yüksek fiyatı uygun ekran kartları var ana kartı kesinleştirirsem işlemcimi amd alıcam =) Yardımlarınız ve açıklamalarınız için teşekkürler

fearless19
Forum Kalfası
AMD işlemci ile ucuz ama performansıda iyi olucak yabancı bir sitede gigabyt asrock 990fx extreme4 ana kartı ve sapphire radeon 6950 toxic tavsiye edilmiş iyi mi sizce
Anakart 990 Yongasetli anakartlar AMD Fx leri destekliyor sanirim. Ama bu 990FXA ve 990XA arasinda performansta bir fark yok dige biliyorm Yani oyle bir konu okumuştum. Ama fiyat konusunda buyuk farklar var. Onlari iyi araştirin.

jaankat
Daimi Üye
MSI 990FXA-GD80 990FX
Gigabyte GA-990FXA-UD7 AMD 990FX AM3+ DDR3 ATX Anakart
ASUS Crosshair V Formula AMD 990FX AM3+ DDR3-2133 Anakart
ASUS SABERTOOTH 990FX AMD 990FX/SB950 AM3+ DDR3 1866MHZ SATA 3.0 USB 3.0 ANAKART
ASRock Fatal1ty 990FX Professional
Biostar T Series TA990FXE
Gibi ana kartlar tavsiye edilmiş aslında bu ana kartların fiyatına ortalama bir bilgisayar diziliyor =)

SL desteği olması kesinlikle şart onu anladım =)

jaankat
Daimi Üye
Anakart 990 Yongasetli anakartlar AMD Fx leri destekliyor sanirim. Ama bu 990FXA ve 990XA arasinda performansta bir fark yok dige biliyorm Yani oyle bir konu okumuştum. Ama fiyat konusunda buyuk farklar var. Onlari iyi araştirin.
MSI 990FXA-GD80 990FX
Gigabyte GA-990FXA-UD7 AMD 990FX AM3+ DDR3 ATX Anakart
ASUS Crosshair V Formula AMD 990FX AM3+ DDR3-2133 Anakart
ASUS SABERTOOTH 990FX AMD 990FX/SB950 AM3+ DDR3 1866MHZ SATA 3.0 USB 3.0 ANAKART
ASRock Fatal1ty 990FX Professional
Biostar T Series TA990FXE
Gibi ana kartlar tavsiye edilmiş aslında bu ana kartların fiyatına ortalama bir bilgisayar diziliyor =)

Pek anlamadığım için sen hangisini tavsiye ederdin ?
Şöyle bir video izledim =) reklam olmicaksa eğerpaylaşmak isterim
http://www.teknoseyir.com/16088/asus-sabertooth-990fx-anakart-incelemesi/

SL desteği olması kesinlikle şart onu anladım =)