AMD mi İntel mi

\Emix
Forum Ustası
AMD öneririm.

bende vaktinde intel tarafındaydım.

takiii AMD kullanana kadar.

fiyat performans ürünüdür..

4-5 yıl önce aldığım AMD 5000 işlemcimi halen kullanırım çoğu intele taş çıkartır

eğitimlerde hyper-v üzerinde amd 8 çekirdek kullanıyoruz inanılmaz bir performansı var

jaankat
Daimi Üye
AMD öneririm.

4-5 yıl önce aldığım AMD 5000 işlemcimi halen kullanırım çoğu intele taş çıkartır

eğitimlerde hyper-v üzerinde amd 8 çekirdek kullanıyoruz inanılmaz bir performansı var
Ana kart ne önerirsiniz ? ben yazdım bir kaç anakart ama içlerinden olabilir başka olabilir ?

jaankat
Daimi Üye
AMD öneririm.

Şöyle düşündüm parçalar bunlar
uyumlulardır umarım peki power sub kaçlık almak lazım bu bilgisayara ?

CPU:
AMD FX-8120 3.1 GHz, 16 MB, AM3, 8 Çekirdekli BOX İşlemci

ANAKART:
ASUS SABERTOOTH 990FX, AMD 990FX, DDR3, 4X PCIExp, Socket 938 AM3+, CrossFireX & SLI

BELLEK - RAM:
KINGSTON 4 GB DDR3 1600 Mhz RAM HYPERX CL9 KHX1600C9D3/4G

EKRAN KARTI:
ASUS EAH6970 DCII/2DI4S/2GB 2 GB, PCIExp Ekran Kartı, DirectX 11, DDR5, 256 bit, 890/5500

fearless19
Forum Kalfası
MSI

GİABYTE

SLI desdegini napicaksınız?? SLI 2 tane NVIDIA Ekran karti kullanmana olanak saglar.

Siz AMD Readon Ekran karti almayi duşunuyorsun. O yuzden size CrosFire Destegi yeter.

RAM olarak 4 GB ram bu bilgisayara pek yakişmaz. EN AZ 4x4 Kit 8GB ram takmaniz gerekli.

PSU olarak +750w bir PSU almaniz gerkir...

jaankat
Daimi Üye
MSI

GİABYTE

SLI desdegini napicaksınız?? SLI 2 tane NVIDIA Ekran karti kullanmana olanak saglar.

Siz AMD Readon Ekran karti almayi duşunuyorsun. O yuzden size CrosFire Destegi yeter.

RAM olarak 4 GB ram bu bilgisayara pek yakişmaz. EN AZ 4x4 Kit 8GB ram takmaniz gerekli.

PSU olarak +750w bir PSU almaniz gerkir...
Teşekkürler
Asus u önermiyorsunu sanırım =)
peki evde eski bilgisayarımın kasasına aldığım psu yu yerleştirsem yeni kasa almasam olmaz mı gerçi arada 50-60 dolar var ama pek fiyat farkı yok sanırım kasanın bilgisayarın performansındaki etkisi nedir günlerce oyun oynayan bi kişi değilim gündüzleri işe gidiyorum zaten . içinde 3 tane fan var kasanın zaten

fearless19
Forum Kalfası
Teşekkürler
Asus u önermiyorsunu sanırım =)
peki evde eski bilgisayarımın kasasına aldığım psu yu yerleştirsem yeni kasa almasam olmaz mı gerçi arada 50-60 dolar var ama pek fiyat farkı yok sanırım kasanın bilgisayarın performansındaki etkisi nedir günlerce oyun oynayan bi kişi değilim gündüzleri işe gidiyorum zaten . içinde 3 tane fan var kasanın zaten
Asustan cok cektim o yuzden onermiyiorm. Halada cekmeye devam etmekteyim..

Kasa geniş havadar ise bi problem olmaz. Bende yeni sistemi boyle toplayarak eski kasama kurdum. Ama PSU nuzn saglam bi marka ve +750w olmasina özen gosterin. PC nin en onemli parçalarindan biridir.

jaankat
Daimi Üye
Asustan cok cektim o yuzden onermiyiorm. Halada cekmeye devam etmekteyim..

Kasa geniş havadar ise bi problem olmaz. Bende yeni sistemi boyle toplayarak eski kasama kurdum. Ama PSU nuzn saglam bi marka ve +750w olmasina özen gosterin. PC nin en onemli parçalarindan biridir.
MSI düşünmekteyim çünkü bir çok yerde giabyt ın ses yaptığını okudum kullanan birisi olsa da birde ondan duysam bu arada FX işlemciler için anakartların önce çıkıp sonradan işlemcilerin çıkması yüzünden revizyona gidilmesi gerektiği yazıyor heryerde napsam bilemiyorum

\Emix
Forum Ustası
MSI düşünmekteyim çünkü bir çok yerde giabyt ın ses yaptığını okudum kullanan birisi olsa da birde ondan duysam bu arada FX işlemciler için anakartların önce çıkıp sonradan işlemcilerin çıkması yüzünden revizyona gidilmesi gerektiği yazıyor heryerde napsam bilemiyorum

AMD İŞLEMCİ
GIGABYTE ANAKART ( CROSSFİRE )
MSI EKRAN KARTI ( BAZILARI BEĞENMİYEBİLİR Kullananlar bilir.. pcb yapısı çok sağlam ısınma diye birşey yok parmak kadar dandik fan'ı ile bile serin demiyorum soğuk tutabiliyor kartı.. anakartlarına birşey diyemem kullanmadım yorum yapamam

ama ekran kartlarını bir çok kez kullandım soğutmada işini biliyor gerçekten sağlam

Cooler Master/Thermaltake en az 750 Watt PSU
oldukça ferah genişletilebilir hava sirkülasyonu çok iyi olan bir kasa

ram konusuna gelince ben gönülden Kingston'cuyum.. Hyper-X Black Edition Limited Version kullanmaktayım 2x2 GB çok memnunum... Kingston'dan başkada marka kullanmış değilim memnun olduğum bir markayı asla değiştirmem

escfux
Daimi Üye
amd de kullandım intelde kullandım intel derim.Fiyat olarak biraz fazla ama intel derim ...

jaankat
Daimi Üye
AMD İŞLEMCİ
GIGABYTE ANAKART ( CROSSFİRE )
MSI EKRAN KARTI ( BAZILARI BEĞENMİYEBİLİR Kullananlar bilir.. pcb yapısı çok sağlam ısınma diye birşey yok parmak kadar dandik fan'ı ile bile serin demiyorum soğuk tutabiliyor kartı.. anakartlarına birşey diyemem kullanmadım yorum yapamam

ama ekran kartlarını bir çok kez kullandım soğutmada işini biliyor gerçekten sağlam

Cooler Master/Thermaltake en az 750 Watt PSU
oldukça ferah genişletilebilir hava sirkülasyonu çok iyi olan bir kasa

ram konusuna gelince ben gönülden Kingston'cuyum.. Hyper-X Black Edition Limited Version kullanmaktayım 2x2 GB çok memnunum... Kingston'dan başkada marka kullanmış değilim memnun olduğum bir markayı asla değiştirmem
gigabyte için ses yapıyor deniyor fx serilerinde doğrumu peki??işlemci karşılaştırması yapılmış ama performans çizergesi olan ve anakartları karşılaştıran bir site bulamadım var mı bildğiniz ?
kasa bende baktım cool master gerçekten uygun fiyatlı diğerlerine de göre

fearless19
Forum Kalfası
Anakarttan ne gibi bir ses geldini acikliyabilrimisinz?

O ses gelen anakarta buyuk cogunluk Koprülerden birirnn sogutucusu Fanlıdır o yuzden ses gelir. Yoksa baska bir ses hiç bir şekilde gelmez

jaankat
Daimi Üye

O ses gelen anakarta buyuk cogunluk Koprülerden birirnn sogutucusu Fanlıdır o yuzden ses gelir. Yoksa baska bir ses hiç bir şekilde gelmez
Yok ben duymadım zaten bunu yazan forumlarda kullanıp yorum yapmış birisi yazmış 990 anakart kullanıcısıymış bi kaç kişi daha onaylamış bilmioyorum sürüm hatası olabilir belkide

2600K işlemci çarpanları açık ve turbo boost teknolojisine sahip fiyat ve performans olarakta uygun amd 8 çekirdekliyi hiç kullanmadım onuda kullanan bir arkadaş yorumlar
Ustat ingilizcemi cevap veriyim bilemedim =) Mesajı ingilizce atmışsın da şaka bir yana
Lakin flood yapmak gibi bi düşüncem yoktu başka birşey yazıcaktım kopyala yapıştırda bu kalmış asıl yazıcağımı yazamadım öğrenme ve bilgi amaçlı bir başlık açtım bilg den yazılımsan donanımsal anlarım ama çok değil belli olucağı üzere attığım msj lar paylaşımlara teşekkür şeklinde 2008 den beri 126 msj =) Dikkat ederim bir daha kine uyarınız için teşekkür ederim silmesini bilmediğimden kaldı zaten msj da not olarak söyleyeyim iyi akşamlar

Karşılaştırıdım ve asustan vazgeçtim =)over clock yokmuş olanı var 850 tl gigabyt 600 tl MSI 510 TL MODELİ ÖZELLİKLERİ AYNI MSI 990FXA-GD80 AMD Soket AM3 DDR3 2133MHz O.C. ATX Anakart BUNU ALMAK FİYAT PERFORMANS İÇİN İDEAL DURMAKTA =) TEŞEKKÜRLER HERŞEY İÇİN

- Yönetici düzenlemesi: :
pKahMtetPK
Çırak
BU İNTEL HAYRANLARINI ANLAMIYORUM YOKMU AMDCILER YA BU NEDİR FORD MERCEDES GİBİ BİRSEY testler var ama ben teslere guvenmıyorum eger kardes sen alıp oc vs seylerle ugrasacaksan al amd yakana kadar ugras bisey olmaz yeni fx serisim ben i5 e 1 gomlek fark atar kendim kullanıyorum butçene uygun amd intelde i3 butçene gelir karar senin :)