Android Ekran Kilit Deseni Unutulursa Yapmamız Gerekenler

AdrenaLiN_
Forum Ustası

1- Gmail Hesabı ile Şifre Sıfırlama

Ekran kilitini açmak / kırmak için Gmail hesabınıza şifrenizle beraber giriş yaptığınızda cihazınızı en son kullandığınızda kullandığınız Wi-Fi veya mobil internetinizin üstünden sorun yaşamadan gmail bilgileriniz kontrol edildikten sonra cihazınız açılacaktır.

2 - Fabrika Ayarlarına Döndürme

Telefonunuz kapalı durumdayken Power tuşu + Ses açma tuşuna basılı tutun çıkan menüde ses tuşları yardımıyla Wipe data/factory reset menüsüne gelip power tuşuna basarak işlemi başlatın daha sonra reboot system now menüsünden telefonu tekrar başlatın.Sorun çözülmüş olur

uyarı: bu işlem cihazı fabrika ayarlarına dönderdiği için mesajlar ,kişiler vs...silinecektir.

3 - Cihazı Bilgisayara Bağlayarak (abd komut sistemi)

Gerekli program

Bu yolun kesin çözüm sunması için usb hata ayıklama modunun aktif olması lazım.Eğer aktifdeğilse fastboot moduna girmeliyiz.

• Telefonumuzun driverlarını pcye yüklemeliyiz yoksa cihaz pc ile bağlantı sağlamayacaktır.Telefonunuzun driverlarını google aratarak rahatlıkla bulabilirsiniz.Bu işlemi yaptıysak

• Telefonumuzu pcye bağladıktan sonra android-win-tools klasörümüze shift tuşuna basılı tutup faremizin sağ tuşuyla tıklayarak komut penceresini buradan aç'a basıyoruz. çıkan komut sayfasına adb devices komutunu yazarak çalıştırın.Eğer telefonumuzu doğru bağladıysak komut safyasında şöyle bir ekran gelecektir.Gelmezse drivları eksik yada yanlış yüklemişiz demektir.tekrar driverları yüklemeliyiz.

• yukarıdaki resim geldiyse sıradaki yapmamız gereken işlem sırasıyla aşağıdaki komutları yazmamız olacaktır.
adb shell
su
rm /data/system/locksettings.db
rm /data/system/locksttings.db-wal
rm /data/system/locksettings.db-shm
exit
exit
adb reboot

• eğer her şeyi sırasıyla yaptıysak telefon otomatik olarak reset atar ve kilit deseni kalkmış olur :)

Aγaz.
Forum Kalfası
Geçen sene 5 Tl vermiştim telefoncuya ekran kilidini açtırmak için :)
Teşekkürler bilmeyenler için güzel paylaşm :)

Bgk
Elit Üye
Programı açıyoruz %95 android modllerini desteklemekde
root yapıyoruz tabi bunun için debug (hata ayıklama) modu açık olucak
ardından yine aynı pencerede adbtools açıyoruz
ardından reset userloock
reset gmail
reset gesture lock

hangisini seçerseniz basın açılacaktır

konu için teşşekürler..

(-S-A-S-24-)
Forum Ustası
smart applook mu dediğiniz program ? eğer buysa bu program önceden telefonda olmalı kiliti unuttuktan sonra yüklenemez :) farklıysa büyük ihtimal 3.yolu program olarak yapmışlardır ki zaten uygulanması çok basit :)
Değil canım bu program üzerinden telefona her türlü işlem yapıyorsun tamamen free
servislerde mevcut bende bir arkadaştan aldım dışarı vermek istemiyorlar kilit sorunlarını tüm modellerde çözüyor ayrıca şunu söyleyeyim zahmetsizce sürücüleri vs android yazılımını netten kendi buluyor indiriyor güncelliyor ayrıca aynı çihazla telefonlarada hertürlü işlem yapılıyor :)

Bgk
Elit Üye
3.Yolun aynısını program olarak yapmışlar :) teorik olarak yol aynı lakin eset bunu truvatı atı olarak görüyoru :)
android root la alaklı herşeyi virüs olarak görmesi norma sonuçda cihaza dışardan kökdizinine müdahel ediyoruz :) benimki basit yöntem ben bi kaç kere kullandım çok ihtiyacım olmuyor samsungsa sptbox uart kablo reset userlock :D bitti teşekkürler.

- Yönetici düzenlemesi: :
AdrenaLiN_
Forum Ustası

Değil canım bu program üzerinden telefona her türlü işlem yapıyorsun tamamen free
servislerde mevcut bende bir arkadaştan aldım dışarı vermek istemiyorlar kilit sorunlarını tüm modellerde çözüyor ayrıca şunu söyleyeyim zahmetsizce sürücüleri vs android yazılımını netten kendi buluyor indiriyor güncelliyor ayrıca aynı çihazla telefonlarada hertürlü işlem yapılıyor :)
programın ismi cismini söylemediğin için içeriğini bilemeyeceğiz :)Telefoncuya gidip ağız eğmeye veya para vermeye gerek yok hepsinin sonucu aynı 5 dk lık işlem sonucu olay tamam :)

Penqueen
Banned

sen ismini ver programı bulması benden :D
cidden merak ettim neymiş bu böyle
telefonda her işlemi gerçekleştirmek için box yazılımları gerekiyor diye biliyorum