Makaveli
Forum Ustası

Apple'ın kısa zaman önce duyurduğu Ipad'i dün demo olarak inceleme fırsatı buldum. Apple'dan gelen güzel bir kutu içinde Demo olarak bir örnek 16 sayfalık broşör ve Lansman CD'si olarak.
Apple'a İphone'dan dolayı kıl olan arkadaşlar için söyleyim yine eksik üstüne eksik içerin bir ürün bulacaklar.
İlk olarak Demo gelen ürünü incelediğimde dış kasa aynı İphone plastiği fotoğraf çekecektim ama İphone kullandığım için karanlık aldığım fotografları sildim ama gündüz gözü ile bir daha fırsatım olursa çekeceğim çok kaliteli bir kasası var resmen parlıyor ve göz alıcı.
Kitapçıktaki özelliklerine gelirsek ;
- 1GHz'lik A4
- 9.7 inç Led Ekran
- 178 derece IPS panel
- Multi-Touch özelliği
- Dokunmatik ekran olduğu için Leke tutmayan bir katman.
- 25Whr'lik lityum polimer pil
- 3G, Bluetooth & Wifi desteği
Eksiklerine gelirsek çok fazla kamera yok, usb yok, ethernet port yok, HD desteği yok of of saymakla bitmez.
Ama video ve fotoğraf gösterirken ekranı çok canlı en azından ben video'da öyle gördüm ama İphone'umdan da biliyorum canlı bir ekran. Ekranı sağa - sola oynatınca yatışlarda videolar kötüleşiyor ekran çizgileride garipleşiyor.
3 işlemi aynı anda yapabilirken kasılmıyor ama 4. işlemde yavaşlamalar dikkatimi çekti ayrıca müzik ortamında ses pek yüksek değil.
800$'dan yukarı satılmayacağı söyleniyor kriter 800$. Ev kullanıcısı için değil ama iş dünyası için çok ideal. (CSI New York'ta bol bol bu tarz ürünler görürsünüz sallamasyon
Ipad'ın duyurulması ile sektörde ona göre hareketlendi. Benim Hong Kong'lu bir adamım var oradan ürün getiriyor hemen ölçülere uygun Kılıf - Koruyucu - Ekran Silme Kitleri - Büyüteçli ekran gibi ürünleri hazır etmişler.E-Book firmalarıda hazırlığa şimdiden başladı. Ayrıca Ipad'la gazete - dergi okunmak isterseniz websitesini gazete/dergi şeklinde açıyor.
Flash desteği yok ama Html5 müjdesi bekliyor herkes.
Yorumum şudurki demo'sunu bile tutmak heyecanlandırdı beni video'su bile beni benden aldı ama bu bir tablet PC değil resmen bir büyük bir Iphone.
Fotoğraf ve daha fazla görsel öğe ekleyeceğim kısa zamanda.