Araba ile ilgili soru / sorunlarınız

st-
Banned
Arabam Ford KA. Rolantide bazen kasılıyor alet. Veya nadiren de olsa durduğumda stop ediyor. Araştırdım, rolanti valfinden kaynaklandığı sonucuna vardım. Bu parça temizlenmez mi? Yoksa yeni parça mı gerekir?

Furkan PARLAK
Banned
Arabam Ford KA. Rolantide bazen kasılıyor alet. Veya nadiren de olsa durduğumda stop ediyor. Araştırdım, rolanti valfinden kaynaklandığı sonucuna vardım. Bu parça temizlenmez mi? Yoksa yeni parça mı gerekir?
Rolantide kasılıyordan kastin eğer stop etmeye meyilli gibi az devirde çalışıyor ise rolanti vidasında ufak çaplı bir ayar yapılması yeterli bildiğim kadarıyla. Yani vidayı çevirdikçe gaza basmadığın andaki devir ile oynayabiliyorsun. Tabiki serviste yapılmasının yararı var.

st-
Banned
temizlemek sorunu giderebilir, tabi ömrüne ve modelinede bağlı..
99 model. Hor kullanılmış bir araba değil.

Rolantide kasılıyordan kastin eğer stop etmeye meyilli gibi az devirde çalışıyor ise rolanti vidasında ufak çaplı bir ayar yapılması yeterli bildiğim kadarıyla. Yani vidayı çevirdikçe gaza basmadığın andaki devir ile oynayabiliyorsun. Tabiki serviste yapılmasının yararı var.
Rolantide dururken sorun yok fakat, çok az bir gaz verip çekersem devir saçmalıyor ve bir iki saniye düşüp çıkıyor. Sonra düzeliyor. Mesela trafikte dur kalk yaparken bu durum can sıkıcı bi hale gelebiliyor.

Jack Dani
Forum Kalfası
ben bişey merak ediyorum genelde bu yarış arabalarında oluyo, gaza basılınca sanki ateşinin yanma sesine benzer böle çıra yanıyomuş gibi çatır çatır sesler geliyo arabadan, bu sistemin adı neydi acaba?
Araba hızlı giderken kontağı hızlıca aç kapayınca çıkıyor o ses bende birinde görmüştüm, ama motora çok zarar verir. Devamlı yapıldığı zaman motoru yerde görme ihtimalimiz yüksek :D

Ayrıca Tempra 1.6 SLX i.e. 1999 Model araça uygun şamandıra (benzin pompası) aranıyor sıfır veya ikinci el olabilir .

- Yönetici düzenlemesi: :