Arabama Çarpıp Kaçtılar

Czmi
Forum Kalfası
06 mayis 2011 tarihinde gece , evimin önündeki park halindeki aracıma alkollü şahıs çarptı kaçtı. Polisin kovalaması sonucu olan bir olay ve evimin 100 mt ilerisinde yakalandı. polisler müdahale etti ve aracımızın hasarını kontrol ettiler. ifade verip şikayetçi olduk.
Fakat olay sabahı , çarpan kişi ben o sokaktan geçmedim, araca çarpmadım diyor. polis hız ve tehlikeli araç kullanımından ceza yazdı diyor. gece de ifadesi alınmamış. kısacası mağdurum ve neticeye varamıyoruz
(evraklar eksik, ruhsatın 1 sayfası yok, alkollü ve ehliyeti yok)
Ne yapmam gerekir?

Czmi
Forum Kalfası
ya ben bu memleketin diye bi sövmeye başlıcam ki.. birde polis kovalıyor adamı. daha ne gibi bi kanıt olabiliyor ki

Zeus73
Forum Kalfası
Arkadaşım adam senin arabana çarpmışsa ve sen polis merkezinde ifade vermişsen alkollü araç sürücüsünün dediğine inanmadan önce ifade verdiğin polis merkezine bir danış. Olayı resmi kaynağından netleştir.

(-S-A-S-24-)
Forum Ustası
polisi bir kenara bırak adliyeye git girişte müracaat savcısını bul olayı yazdığın şekliyle anlat onlar gelir seni bulur olay çözülür dinle abini ...:)

netr0n
Banned
06 mayis 2011 tarihinde gece , evimin önündeki park halindeki aracıma alkollü şahıs çarptı kaçtı. Polisin kovalaması sonucu olan bir olay ve evimin 100 mt ilerisinde yakalandı. polisler müdahale etti ve aracımızın hasarını kontrol ettiler. ifade verip şikayetçi olduk.
Fakat olay sabahı , çarpan kişi ben o sokaktan geçmedim, araca çarpmadım diyor. polis hız ve tehlikeli araç kullanımından ceza yazdı diyor. gece de ifadesi alınmamış. kısacası mağdurum ve neticeye varamıyoruz
(evraklar eksik, ruhsatın 1 sayfası yok, alkollü ve ehliyeti yok)
Ne yapmam gerekir?

En yakın savcılığa gidin, polis memurları hakkın da ve o şahıs hakkın da suç duyurusun da bulunun.. Savcılık polis karakolu kamera kayıtlarını da incelemek isteyecektir.. İki aracın da fotoğraflarını çekmesi gerekiyor, çarpıp çarpmadığını tespit etmek zorundalar. Tutanakta bunlara yer verilmediyse polis, zaten görevini iyi yapamamıştır.. Geçmiş olsun..

Zeus73
Forum Kalfası
savcılığa gitmeden önce işlem yapılıp yapılmadığını öğrenmek açısından polis merkezine gitmeniz etik olur.Eğer polis gerekeni yapmamışsa suç duyurusunda bulunmak tabiki hakkınız.Ancak siz savcılığına gidip suç duyurusunda bulunmuşsanız ve polisde daha önceden alkollü sürücü hakkında sizin aracınıza çarpmaktan dolayı işlem yapmışsa yaptığınız hareket hiç doğru olmaz.

Czmi
Forum Kalfası
valla aklima gelen tek sey olay yerinde guvenlik kamerasi filan varmi onlara bak eger yoksa goren filan varmi onlara bak belki bisey cikar oralardan
ne yazıkkı 1 tane var ve kayıtlar 10 saatte bir silinyormuş disk alanı yetersiz oldugundan..
En yakın savcılığa gidin, polis memurları hakkın da ve o şahıs hakkın da suç duyurusun da bulunun.. Savcılık polis karakolu kamera kayıtlarını da incelemek isteyecektir.. İki aracın da fotoğraflarını çekmesi gerekiyor, çarpıp çarpmadığını tespit etmek zorundalar. Tutanakta bunlara yer verilmediyse polis, zaten görevini iyi yapamamıştır.. Geçmiş olsun..
son çare o olacak cunku şuan mahkemeye gidecek olay ve sonuca varılmaz 2 sene içinde. dediğin gibi polis tutanak tutmadığından adam da ben ordan geçmedım diyebiliyor. halbuku polis kovalıyor onu.. nasıl bir sistem bu !

Czmi
Forum Kalfası
savcılığa gitmeden önce işlem yapılıp yapılmadığını öğrenmek açısından polis merkezine gitmeniz etik olur.Eğer polis gerekeni yapmamışsa suç duyurusunda bulunmak tabiki hakkınız.Ancak siz savcılığına gidip suç duyurusunda bulunmuşsanız ve polisde daha önceden alkollü sürücü hakkında sizin aracınıza çarpmaktan dolayı işlem yapmışsa yaptığınız hareket hiç doğru olmaz.
evet haklısın.
o karakoldan eski bir polisle gorustum mahkemeye gidecek dosyanız dedi. adam inkar ediyormuş. polisin işi değil mı onu belgelendırmek. benım takıldığım nokta bu. pazartesi son kez şubeye gidip goruşucem. sonra gerekiyorsa savcılığı devreye sokucaz
ap açık olan bir olay neden mahkemelerde sürünüp 2 -3 yıl uzasın, madur olayım ki

agentmaster
Daimi Üye
sistem şöyle olayın içinde torpil var yoksa adam ilk önce alkol muayyenesinden geçirilir ve gerekli işlemler yapılır

Czmi
Forum Kalfası
ne diye konu birleştirmesi yapıldıysa. 50 tane post var benımkyle nasıl ilgilenılecek

netr0n
Banned
ne diye konu birleştirmesi yapıldıysa. 50 tane post var benımkyle nasıl ilgilenılecek

Dostum işin zor gibi görünüyor.. Yani senin erken davranıp, hemen şikayetçi olman lazım.. Eğer karşı taraf aracının hasarını servisten değil de, mahalle arası tamirciler tarafından yaptırırsa işin zor.. Polisin tutanağıda çok önemli bu durum da. Onların tutanağın da bu konulara yer verilmemişse, adam bir de aracı tamire sokmuşsa, zaten birşeyi ispat edemezsin.. Adam ben oradan geçmedim diyebilir, ispata dayalı olmadığı için, mahkeme takipsizlik kararıda verebilir.. Sonuçta tutanakta da yer alıyor oradan geçmediği..

Sen mahallen de güvenlik kamerası var mı bir bak, araştır bakalım.. Kurtuluşun olabilir..