Aşk Yoktur

Bordo.
Forum Ustası
değişik bir düsünce konu nasıl basladı nasıl bitti :)
kızmazsan bir soru soracagım yengeden ayrıldın galiba?

iynx.Forever
En Agresif Üye
niye no woman no cry niye yazıldı?? :D :D :D yada cheek to cheek?? evet aşk tutar.. ama aşk bir yanılsama değil, bir duygu durumudur.. diğer tüm duygular gibi sinir sisteminin yediği bir halttır.. birazda feromon tabi.. :D ama aşk vardır.. sadece bi işe yaramaz o kadar.. :D

mavicocuk
Banned
niye no woman no cry niye yazıldı?? :D :D :D yada cheek to cheek?? evet aşk tutar.. ama aşk bir yanılsama değil, bir duygu durumudur.. diğer tüm duygular gibi sinir sisteminin yediği bir halttır.. birazda feromon tabi.. :D ama aşk vardır.. sadece bi işe yaramaz o kadar.. :D
bende bunu diyecektim kanka..aşk vardır ama sadece duygudur..söyle bişede var bu devirde aşk yoktur yerini para almıştır, gelecekte yerini ne alır bilemem..

FataL.Error
Forum Kalfası
Benim açımdan aşk yoktur, tutku vardır.

Aşk, kapitalistler tarafından para kazanmak için ortaya atılan bir saçmalıktır. Tanımı yoktur.

Hiç güzel olmayan kadına aşık olur musunuz? Hayır.

Ama ilk görüşte aşk falan derler. Alakası yoktur. Doğrusu ilk görüşte cinsel dürtülerin uyarılmasıdır.

Aşk diye tarif edilen şey, cinsel dürtülerin uyarılması ve insanın eş bulma dürtüsüdür. Ona bağlanma ve onu sevme tutkusudur.

Aşk sırf para kazanmak için ortaya atılan bir kavramdır ve hiçbir gerçekçiliği yokur.

Aşk diye tabir edilen şey insanın 2 ana dürtüsünden meydana gelen bir tutkudur.

Bu benim görüşüm...

Dil yapılarına da bakarsanız, hiçbir ülkede aşk diye birşey yoktur. İngilizceden örnek veriyorum.

love = Çok sevmek, bayılmak, tutku

Fransızcadan örnek veriyorum.

adorer = bayılmak, çok sevmek, tutku

Dil yapılarında bile aşk diye bir saçmalığa yer verilmemiş. Bize yutturulmuş bir kavramdır aşk...

iynx.Forever
En Agresif Üye
Benim açımdan aşk yoktur, tutku vardır.

Aşk, kapitalistler tarafından para kazanmak için ortaya atılan bir saçmalıktır. Tanımı yoktur.

Hiç güzel olmayan kadına aşık olur musunuz? Hayır.

Ama ilk görüşte aşk falan derler. Alakası yoktur. Doğrusu ilk görüşte cinsel dürtülerin uyarılmasıdır.

Aşk diye tarif edilen şey, cinsel dürtülerin uyarılması ve insanın eş bulma dürtüsüdür. Ona bağlanma ve onu sevme tutkusudur.

Aşk sırf para kazanmak için ortaya atılan bir kavramdır ve hiçbir gerçekçiliği yokur.

Aşk diye tabir edilen şey insanın 2 ana dürtüsünden meydana gelen bir tutkudur.

Bu benim görüşüm...

Dil yapılarına da bakarsanız, hiçbir ülkede aşk diye birşey yoktur. İngilizceden örnek veriyorum.

love = Çok sevmek, bayılmak, tutku

Fransızcadan örnek veriyorum.

adorer = bayılmak, çok sevmek, tutku

Dil yapılarında bile aşk diye bir saçmalığa yer verilmemiş. Bize yutturulmuş bir kavramdır aşk...

ama zaten sen kapitalist toplumların aşk anlayışına bakıyosun.. mesela bizde kapitalizmin dişli çarkı temasında protesto edilen sevgililer günü de aslında kapitalist toplumlarda bildiğin aziz valentine günüdür.. :D türklerde aşk vardır.. biz bunu anlayacak durumdayız.. kapitaliste gelince, o sadece sevişmek ister, bu dürtüye de aşk der.. bkz. to make love..

kirikcck
Cool Üye
SaGo der ki " aşkı anlatanlar aşkı kaybedendi " :D yaa aşk yoktur aşık oldugunu sevdigini sanarsın bir anlık yanılma veya tutku denilebilir sonunda sevmiyorum diyecektir !

GüL GüZeLi
Cool Üye
Aşk bencil bir duygudur. Aslında yoktur. Kim, karşısındaki tatmin olsun diye ilişkiye girer ki? Kim, sevgilisi aşkı tatsın diye başlar ki sevdaya. Olmaz. Olamaz. Aşkı aramaktır her şey ve aşka aşık olmaktır.

Aşk yoktur. Üzgünüm. Aşk yoktur. Çok üzgünüm. ‘Aşık olma arayışıdır’ varolan sadece. Aşk yoktur.

Bu yüzden hepimiz aslında ‘aşka aşığızdır’. Üzgünüm, ama aşk yoktur.

İnsan bir tek şeye aşık olur; O da aşkın kendisidir.

bu söz ustune tanımamm cok guzel bı yazmıs

Unzile
Forum Ustası
Geçen gün biri yazmıştı... Orada, Kadın yok Ağlamak yok değil, Ağlama Kadınım Ağlama diyormuş :D

t-shirt
Forum Ustası
bunu düşünen edebiyatçılarımız edebiyatımıza gayet güzel yansıtmışlardır zaten... örneğin fuzuli de aşkın imkansızlığını savunandır... ona göre gerçek aşıklar aşka aşık olmuşlardır... leyla ile mecnunda görebileceğimiz üzre... ve kavuştuklarında aşk ölecktir... kavuşmanın ve bir arada olmanın aşkı öldüreceğini düşünür... tabii bunun yanında nedim gibi kadın ve şaraba aşık edebiyatçılarımız da yok değildir...

edebi eserlerden ve kendi aşkımdan yaptığım çıkarımlara göre aşk ne tek bakışta çarpılmak ne de benzeri birşey... aşk dediğimiz sadece bir kişiyi ilahlaştırmaya çalışmaktır... bunu alkoliklerde görebiliriz... alkole aşıklardır onlar... aynı şekilde dine yönelen birinde de allah aşkı vardır... içimizde var olan bir ilahi duygnun bizim anlayabildiğimiz kısmıdır aşk... ve çoğunlukla gelip gidip imkansıza vuruluruz ( en azından benim için öyle....) ve çevremizde başka kız(veya erkek görmemeye başlarız...) bunun sebebi ise bu ilahlaştırma olayıdır... karşıdakine taptığımız için sadece onu düşünürüz... bir araya gelmeyle biter mi bu aşk? hayır tabiki de... kişiler birbirlerinin rollerini üstlenirler... bunu da yine 2 örnekle göstermek isterim... fenafillaha ermiş bir kişinin enel hak diyerek ben hakka ulaştım demesi bir diğeri de mecnunun leylanın kapısına ilk gidişinde kim o sesine benim uzun süre sonra tam anlamıyla aşkı hissettiğinde ise ben senim demesi... kısacası aşk bana göre vardır... ve tam anlamıyla düşündüğümüzde aşk karşı taraftakine tapmak... tamamıyla onun benliğine ulaşmak... kısacası bir ilaha ulaşmaya çalışma isteğidir... ancak aşkı yaşamaya bağlı olarak farklı ele alabiliriz... kimi bir kişiyi ilahlaştırır... ve diğer herkesi kenara atar aşağılık görür... buna kesinlikle karşıyımdır örneğin... kimi ise aşkı yaşar ve yaşatır... ve kendine aşık olanları da küçümsemez... S2MURG abimin de söylediği gibi hayat felsefeniz antipati olmalıdır... karşıdakini anlar karşıdakini kırmazsanız siz de kırılmazsınız... aşkkk kesinlikle vardır... her ne kdr olmasa da