Assembly programlamayla neler yapılabilir

gkimbk
Çırak
Arkadaşlar son zamanlarda assembly' e merak sardım , biraz araştırdım öğrenmesi kolay ,uzmanlaşması ise zor ve zahmetli bir dil imiş. Buraya kadar herşey güzel benim için de ; ilerde bana ne gibi alanlarda faydalı olabilir ?? . Konu hakkında bilgi sahibi olanlar yardımcı olabilirse sevinirim. :confused:

İlk defa konu açmak girişiminde bulundum ve sonradan fark ettiğim kadarıyla yanlış yere açtım , k.bakmayın.

- Yönetici düzenlemesi: :
Zycron
Forum Ustası
asm işlemciyi kullanmaya en yakın dildir. İstediğin herşeyi yaptırabilisin. Sadece bilgi, hayal gücü ve programlama ruhu..

LonG&CalypsOo
Çırak
Arkadaşlar son zamanlarda assembly' e merak sardım , biraz araştırdım öğrenmesi kolay ,uzmanlaşması ise zor ve zahmetli bir dil imiş. Buraya kadar herşey güzel benim için de ; ilerde bana ne gibi alanlarda faydalı olabilir ?? . Konu hakkında bilgi sahibi olanlar yardımcı olabilirse sevinirim. :confused:

İlk defa konu açmak girişiminde bulundum ve sonradan fark ettiğim kadarıyla yanlış yere açtım , k.bakmayın.

Eğer iyi bir şekilde uzman olursan örneğin;online oyunların Botlarını tersine mühendislikle yapabilir içine kaliteli trojanlar koyabilir oyuncuları hackleyip karakterlerini satabilirsin yada o botu geliştirip kendi sitenden paypal la satabilirsin

:2guns: Buradaki oyun botu mesela silkroad online p-server sro-db.de bot oldu

Jeal0usy
Banned
Şahsi düşüncem zaman kaybından başka birşey değil, nerede o eski işlemcilerden kaldı mı ? İşlemciye yakın olsan ne olur uzak olsan ne olur ? Comodo 64 ile savaşmıyorsunuz ki...
Şimdi assembly öğreneceğinize neden gidip java, c#, vb.net falan öğrenmiyorsunuz hem sizin için daha iyi olur hem de öğrenimde sıkıntı veya kaynak probleminiz olmaz.
Ha platform sıkıntımız olacak o zaman da vs. diyeceksiniz, ki haklısınız, o zaman da c, c++ gibi diller öğrenin vs. diyeceğim.
Bu da dinli-dinsiz tartışması gibi birşey aslında, sonu yok bu işin.
Bu arada diğer sistemler de .net desteklemeye başladılar, bkz:http://www.mono-project.com
Hani demeye getirdiğim şey aslında, assembly öğrenmeyin vaktiniz gider gibisinden birşey.
Kendi fikrimdir, aksini iddia ediniz, ama bana saldırmayınız.
İyi forumlar.

ertqrl01
Çırak
Selamın aleyküm arkadaslar sitenizde yeniyim bot koxp macro trainer tarzı programlar yapmak istiyorum işi temelinden öğrenmek istiyorum 19 yasındayım adanadan ücretli öğretecek bi üstad çıkarsa pm atsın saygılar.

YazılımMimarı
Forum Ustası
Assembly ile oturup bir makineyi konuşturursun. makineye assembly'i kodlar sonrada kullanıcı ile iletişimini sağlarsın. Asansör mekanizmaları gibi. Ayrıca düşük seviye bir dildir.

Her programlama dili ile neredeyse herşey yapılabilir.

Assembly ile herşey yaparsın demek mümkün fakat ne kadar doğru bir yaklaşım dersen külliyen yanlış bir yaklaşımdır.

Ama her programlama dilininde hakim olduğu alanlar vardır ve bu alanlar içinde anlam kazanır. O yüzden sorulacak soru tamamı ile yapılacak iş ile alakalı olmalıdır.

casama2
Çırak
assembly ye merak sardiysan buyuk dusunuyorsun demektir. microsoft windows yada linux mu programlamaya calisisacaksin bilmem ama sana daha kolay ve para kazandiracak bir is soyleyebilirim tek yapman gereken hangi programlama diliyle yazilacagini bulman. uzmanlastiginda iyi para alirsin