Aşure

necdet35

Co-Admin
Site Yetkilisi



Aşure Malzemeleri

3-4 su bardağı aşurelik buğday
2 su bardağı haşlanmış nohut
2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
20 adet kuru kayısı
½ su bardağı kuru üzüm ( sultaniye )
1 adet portakal kabuğu rendesi
10-15 adet kuru incir
1 paket vanilya
1 tutam tuz
4-5 su bardağı toz şeker
½ su bardağı kuş üzümü


Üzeri için Malzemeler

Fındık
Ceviz
Kuş üzümü
Nar
Dolmalık fıstık
Tarçın


Akşamdan buğdayı suyu berrak oluncaya kadar iyice yıkayın. Üzerini geçecek kadar su koyup 5 dakika kaynatın, kapağını kapatıp bir gece bekletin.

Ertesi gün buğdaylara su ilave edip yumuşayana kadar orta ateşte kaynatın suyu azaldıkça sıcak su ilave edin.

Sırasıyla içine haşlanmış nohutları kuru fasulyeyi koyup kaynatın.

Suda beklettiğiniz kuru üzümleri süzüp ilave edin. Portakal kabuğu rendesi, kuş üzümünü ilave edip karıştırın. Şekerini ilave edin ve 5 dakika daha kaynatın.

Kuru kayısıları, tuzu ve vanilyayı ekleyin.

Aynı zamanda incirleri küçük küpler halinde doğrayın ayrı bir kapta suda haşlayın süzün ve tencereye ilave edin. Sıcak olarak kaplara paylaştırın.

Soğuduktan sonra üzerlerini dilediğiniz malzemelerle süsleyip soğuk servis edin.



TEŞEKKÜRLER ; ARDANIN MUTFAĞI
 

nesta_34

Super Moderator
Site Yetkilisi
Malzemeler hazır..

Salı akşamı yapıyorum :)
 

eflatunn

Moderator
Yönetici
tatlıyla pek aram yoktur fakat aşure farklıdır ve çok severim. tatlı olarakda görmem açıkcası. hertürlü viramini minerali alabilecegin ender tatlılardan biridir.
 

morko58

Forum Ustası
Sıcak olarak yemesini daha çok severim soğuyunca bana tadı güzel gelmiyor.