ATAMIZA göre dünyanın en büyük insanı kim biliyormusunuz

KraLBeLa
Banned
Atatürk bir akşam, Çankaya'da arkadaşlarına sordu

- Dünyanın en büyük insanı kimdir?

- Timur'dur Paşam!

- Değil.

- Fatih'tir.

- Değil.

- Yavuz Sultan Selim.

- Değil.

- Alpaslan.

- Değil.

- Napolyon.

- İskender.

- Değil.

Nafile!.. Ne derlerse Atatürk "değil" diyordu. Dalkavuklardan biri dayanamadı:

- Sizsiniz Paşam., dedi.

Atatürk, bu zatı tersledikten sonra, sualinin cevabını kendisi verdi:

- Dünyanın en büyük insanı Hz. Muhammed'dir. Ölümünden bu yana bin üç yüz sene geçtiği halde, günde beş vakit, Cenab-ı Allahtan sonra adı söylenen Hz. Muhammed'dir...

dqkn
Cool Üye
Hocam bu tarz şeyler yobazlar tarafından uyduruluyor. Atatürk'ü sürekli dini şeylerden dolayı kullanılmasından ben sıkıldım. Gerçekten hoş durmuyor çünkü kendisi diyanet işleri başkanı değil Cumhurbaşkanı. Onun inancını sorgulamakta onu müslümanlıkla birebir bağdaştırmakta itici geliyor.

YazılımMimarı
Forum Ustası
Yobazlar tarafından uyduruluyor. Atatürk böyle bir konuşma yapmışsa şimdi o da yobazmı olacak? Yoksa o söyledi diye farklımı olacak. Atatürk hangi dine tabiydi? Şakamısın anlamadım. Yobaz kelimesinden kastınız nedir? O kastınızı söyleyin bilelim. Yobaz geniş kavram her kısmın yobazı oluyor çünkü :D

lostimes
Forum Kalfası
Hocam bu tarz şeyler yobazlar tarafından uyduruluyor. Atatürk'ü sürekli dini şeylerden dolayı kullanılmasından ben sıkıldım. Gerçekten hoş durmuyor çünkü kendisi diyanet işleri başkanı değil Cumhurbaşkanı. Onun inancını sorgulamakta onu müslümanlıkla birebir bağdaştırmakta itici geliyor.
kesinlikle katılıyorum sna . yobazlar bu şekilde biz atatürküde seviyoruz vs demeye getiriyolar ama yemezler uydurma :) kanıtını göstersinler madem o kadar söylüyolar

TyfnSvrn
Forum Kalfası
Uydurma olabilir evet. Ama atatürk gerçekten Hz. Muhammet dediyse bu niye sizin zorunuza gitti onu anlamadım ? Atatürk müsliman değilmiydi ?

JFTWR
Çırak
Aptalın biri uydurmuş da olabilir de burada önemli olan şey bir kesim var ki Atatürk'ü tanrılaştırmış.
Diyelim ki müslüman olmayan herhangi bir dine mensup %100 türk:)D) bir insanız.Şimdi burada bunu okuduk diye islam'ı tercih ediyorsak aklın vücuda yayılımı sıfır olan bir insanız demektir.O vücutta akıl yok demektir.
İşte öyle birileri isek garantisi var ki müslüman olduk.Çünkü Atatürk'ü yarı tanrı veya tanrı evladı olarak ele alıyoruz.Ama kavrayamadığımız şey o da bir insan evladı.
Sakin olun ve insanlığın vermiş olduğu şey*e bırakın kendinizi.

doctor@k
Daimi Üye
Böyle demiş olsa dahi Atatürk İslamın peygamberini seviyor ve saygı duyuyor demektir.
Kısacası İslamı kafasına göre kullanan yobazları seviyor demek değildir.

ReaLList!
Forum Kalfası
Konuya ne kadar provakatif hale getirirseniz getirin ne derseniz deyin bu paylaşimlar sadece efsanedir, demiş de olabilir dememiş de olabilir, bunlari paylaşan adam; kaynaksiz bir şeysiz sürüyor ortaya sonra tartişanlara gülüyor :cool: Birisi çikip hani kanit nerde derse öyle kalirlar

LorD of The Pit10
Forum Kalfası
Ne kadar garip tepkiler gelmiş böyle.:)

Atatürk'ün Hz. Muhammed'i dünyanın en büyük insanı olarak görmüş olması,

Zorunuza mı gidiyor?

awaredom
Forum Kalfası
Bu Atatürkün sözü değildir diyenler başka sözlerini gerçekmi diye araştırmadan kabul ediyorlarmı kendilerine sorsunlar.

rooster20
Forum Kalfası
Biri yobazlıkmı dedi ?
Yazdıklarına bakılırsa
senin klavyenden dökülen kelimeler
tam bir yobazlık abidesi gibi geldi.....

fredykruger35
Daimi Üye
tartışmaya açık. söyledimi söylemedi mi bunu hiçbir zaman bilemeyeceğiz zira söyledikleri bu zaman kadar nakil vasıtasıyla gelmiştir ki bu her büyük devlet adamı ve ünlüler için hep aynı olmuş olmaya da devam edecektir o yüzden söylememiştir demekte söylemiştir demekte pek doğru olmayacak.

astraq
Forum Ustası
Söylemiş olma ihtimali gayet yüksek ve söylemişmi söylememişmi ya da bundan birileri nemalanırmı nemalanmazmı düşüncesiyle abartılacak birşey yok bence..
Söylemişse de, söylememişse de..
Atatürk' ü sevmeyen kaç kişiye bu söyleminden dolayı Atatürkü sevdirebilir ya da seven kaç kişiye daha da çok sevdirebilirsiniz ki?
Herkeste akıl var mantık var..