Atatürk - 10 Kasım –Saygı, Özlem ve Minnetle Anıyoruz

Durum
Yanıtlara kapalı.
ESTERGON
Genel Moderator
Bu başlık, yalnızca 10 Kasım gününde açılacak ve tüm mesajlar tek başlık altından devam edecektir. İkinci bir konu açılmayacaktır.

Atatürk - 10 Kasım – Özlemle Anıyoruz

10 Kasım 1938. Yüzyılların ötesinden gelen bir çığlığın, kendisini bin yıllar sonrasına taşıyacak o devasa koridora açıldığı gündür.

Bugün 69 yıl sonra Ata’yı anarken bizce önemli olan Zübeyde Hanım’ın oğlu, vaktiyle 70/75 kilo ağırlığında ve 1.65 kadar boyunda olan ve 10 Kasım 1938’de aramızdan ayrılan bu ölümlü insanı hatırlamaktan çok O’nu göremeyen kuşakların, yüz milyonlarca Türk’ün daha yıllar boyu bağlılık duyacakları, milletçe daha yıllarca bir ışık kaynağı olarak kendisine başvurulacak olan varlık, “Ölümsüz Devlet Adamı Atatürk” ya da “Düşünceler, ilkeler, amaçlar ve inançlar için kavgalardan kurulu manevi varlık olan Atatürk” olmalıdır.

Biz Mustafa Kemal’i fizik olarak değil, uzun süren bir savaştan yaralı, yorgun ve fakir çıkmış bir milleti aydınlık yola yöneltmiş olan, yaptığı devrimler ve attığı adımlarla gelecekteki ilerleme ve gelişmenin temellerini atan ve şartlarını hazırlayan Atatürk olarak tanıdık.

10 Kasım’da hepimize düşen görev geriye dönüp bir bakmak ve dürüst ve samimi olarak nerede bulunduğumuzu görebilmektir.

“NE MUTLU TÜRK’ÜM DİYENE”

Önemli not:
Başlık sabitlenmiştir.
Bundan sonra 10 Kasım için yeni başlık açılmayacak her yıl bu konu yenilenecektir.
Katkısı olan arkadaşlara teşekkür ederim.

MuRaTTK ve ESTERGON

- Yönetici düzenlemesi: :
MuRaTTK
Co-Admin
Site Yetkilisi

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar BÜYÜKANIT’ın
10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü Mesajı

( 10 Kasım 2007 )

Değerli Silah Arkadaşlarım,

Türk ulusunun eşsiz lideri ve bütün dünyanın takdir ettiği büyük devlet adamı Ulu Önder ATATÜRK’ün maddi varlığının aramızdan ayrılarak ebediyete dâhil oluşunun 69’uncu yıl dönümünde O’nsuzluğun burukluğunu en derinden hissediyoruz.

Büyük Önderimizin aramızdan ayrılışının üzerinden yıllar geçtikçe engin düşüncelerinin değeri çok daha iyi anlaşılmaktadır. Bu anlayışla karşılayacağımız her 10 Kasım’da, O’nun düşüncelerinin, ilke ve devrimlerinin ölümsüzlüğünü görmenin coşkusunu yaşayacak, bir kez daha bütün benliğimizle O’na yöneleceğiz. 10 Kasımların matem günü olmadığını unutmayacağız. Bu günleri Atatürkçü Düşünce Sisteminin neresinde olduğumuzu ve O’nun devrimcilik ilkesinin ışığında, manevi mirası olan bilim ve aklın ne kadar takipçisi olduğumuzu sorguladığımız bir süreç olarak göreceğiz.

Değerli Silah Arkadaşlarım,

Donmuş, katılaşmış her türlü düşünceye ve bu düşüncelere giden yollara bilimi ve aklı rehber tayin etmek suretiyle set çeken Ulu Önder, ilke ve devrimleri ile mesajlarını çağlar ötesine taşımıştır. Bugün, o mesajları anlamak ve gereklerini yerine getirmek her şeyden önce bir vatandaşlık borcudur.

Bugün, ATATÜRK’ü anlamak; Cumhuriyet’e ve onun laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olan yapısına sahip çıkmak demektir. Bugün, ATATÜRK’ü anlamak; ulusun birliğini, ülkenin bölünmez bütünlüğünü koruyarak geleceğe güvenle bakmak, bu uğurda her türlü fedakârlığa hazır olmak demektir. Bugün, ATATÜRK’ü anlamak; kişisel çıkar ve ihtirasların etkisinden uzak bir şekilde Türk yurdu ve ulusu için çalışmak demektir. Bugün, ATATÜRK’ü anlamak; mutluluğu, yalnız kendi ülkesinde değil, tüm insanlığın barış içerisinde yaşamasında arayacak kadar insan sevgisiyle dolu, üstün bir insanlık anlayışına sahip olmaktır. Bugün, ATATÜRK’ü anlamak; Atatürkçü Düşünce Sistemine bağlı olmak ve bu bağlılığı nutuklarda, söylemlerde ifade etmek değil, bunları davranışlara, uygulamalara yansıtmak demektir.

Kurucusu olduğu Cumhuriyet, bugün birtakım tehditlerle karşı karşıya kalmışsa bilmeliyiz ki, ilke ve devrimleriyle aydınlattığı yoldan sapmalar başlamıştır. Yeni ve sağlam ilkeleri ile Türk ulusuna çizdiği çağdaş uygarlık yolunda ilerlemek yerine çağın gerisine gidişe özlem duyarak bu yoldan ayrılmayı tercih edenler sonsuz karanlıklarda kaybolmaya mahkumdurlar.

Üniter yapımız ve rejimin temel değerleri, bugün birtakım tehdit ve söylemlerle karşı karşıya kalmışsa bilmeliyiz ki, yüce ulusumuzun tek vücut hâlinde kenetlenmesini sağlayan Atatürk Milliyetçiliğinden uzaklaşmalar başlamıştır. Cumhuriyetin ulus devlet yapısından da uzaklaşma anlamına gelen bu çabaların nelere yol açacağını görmek için Cumhuriyetin kuruluş sürecinde çekilen sıkıntıları hatırlamak yeterli olacaktır. Ulusal sevinç ve kederde, ulusa karşı sorumluluklarda, karşılıklı sevgi ve saygı anlayışı içinde, yüreklerimiz aynı kutsal amaçlar için çarptıkça ulusal bütünlüğümüzü ve temel değerlerimizi bozmak isteyen hiçbir güç emellerine ulaşamayacaktır.

Bu saldırılar karşısında bugün ve yarın, yüce Türk ulusunun çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkma hedefini gerçekleştirebilmesi ancak Atatürkçü Düşünce Sistemini yaşamak ve yaşatmakla mümkün olacaktır. Bu anlayışla Türk Silahlı Kuvvetleri, sorumluluğunun bilincinde, mükemmeli yapmanın arayışı içerisinde Cumhuriyetin yılmaz bekçisi olmaya devam edecektir.

Yüce Atatürk,

Devrimlerinin esin kaynağı olarak değerlendirdiğin Büyük Şair Tevfik Fikret’in de ifade ettiği gibi Sen, ilke ve devrimlerinle “ruhumuzu, benliğimizi, idrakimizi besleyecek; bize miskinlik verecek ne varsa” bizi ondan uzaklaştırıp sonsuza kadar “diri kalmamızın kaynağı” olmaya devam edeceksin.

Zaman ve mekânın dar kalıplarını aşıp çağlar ötesine uzanan evrensel düşüncelerin, insanlığa ışık ve hayat kaynağı olmaya devam eden bir güneş gibi yolumuzu aydınlattıkça ne senden vazgeçeriz, ne eserinden.

Huzur içinde yat.

1283 Mustafa Kemal.!
Burada..İçimizde....

- Yönetici düzenlemesi: :
sotlucky
Forum Ustası
Hakikaten çok güzel bir çalışma, bunu gördüğümde duygulandım... Sizdende bu beklenirdi, işte Türk Gençliği Böyle Olmalı! Atam Sen huzur içinde yat... Cumhuriyetimizin bekçileri bizler buradayız bize armağan ettiğin emanetlere sahip çıkıyoruz...

*
Banned

ATATÜRK_10 Kasım

10 Kasım

Bir kalp durdu denilmiş
10 Kasım 1938’de
Hani ya durmuş mu?
O günden bu güne
Milyonlara ulaşmış
Durdu denilen kalp
Her geçen gün
Çoğalarak....
Dünyanın dört bir yanında
Ve ritim tutarak atıyor
Tüm yüreklerde...​

brknesta
Banned
anıtkabıre gıttıgım gunu hatırlıyorumda..yaşım 12di ama neden agladıgımı cok ıyı hatırlıyorum..bırdaha bole bır ınsan gelmıcek dıye..

her zaman 10 kasımda 09:05 te ayaga kalkar kendı kendıme 1 dakıka ayakta dururum sebebı: Atam İzindeyim demek ıcın..

tesekkurler boglesıne guzel konu ıcın..

Arise
Forum Ustası
Özellikle videoyu izlerken dalıp gitmişim.. Dedemin bir lafı geldi aklıma o anda "biz Dünya'ya erken gelmişiz" derdi rahmetli. Bu mesajları bu videoyu izlerkende bende kendi kendime aynını dedim. Biz Dünya'ya erken gelmişiz. Nasip olmadı o büyük insanı görmek..

Ne güzel söylemiş Mahsuni Şerif "sarı saçlı mavi gözlü nerde?" :(

Paylaşım harika olmuş abi teşekkürler.

turuncu1
Forum Ustası
Video'yu izlerken çok duygulandım,Fatih'in dediği gibi görmek nasip olmadı...

Güzel konu için ellerinize sağlık,çok teşekkürler...

Realist Adam
Forum Ustası

Her 10 Kasım öldürür beni

Ayaklarımın altında buzlu bir toprak
İki adım ötesi cehennem kayaları
Ölsem
Ne beni toprak kabul eder
Ne de kan kokan gökyüzü
Şehitlerin desteği ile ayaktayım
Hep aklımda
Yitip giden her bir vatan öksüzü
Umursamam
Attığım her adımda devrilen
On, yüz, bin arsız yüzsüzü

Bir ayağım Çanakkale, Samsun
Bir ayağım Ankara, Sivas, Urfa
Bir elim İzmir, Kıbrıs, Aydın
Bir elim İstanbul, Bursa
Yüzüm, bedenim, gözlerim
Bu vatana şehit olabilmek için atar
Durmaksızın yüreğim

On, yüz, bin arsız yüzsüzün
Yapamadığı olur 10 Kasım’larda
Beni hatırladığınız
Her 10 Kasım öldürür beni
Beni hatırlamanız için gereken
Her 10 Kasım..

YIL 1910..

FRANSIZLAR YENİ BULUŞLARI OLAN UÇAĞI TANITMAK İÇİN TÜM ULUSLARDAN KATILIMCILARI DAVET EDERLER...

HERKES BÖYLE BİR İCATIN GERÇEKLEŞMİŞ OLMASI NEDENİYLE ŞAŞKIN VE MERAKLIDIR...

DÖNEMİN OSMANLI HÜKÜMETİNE DE KATILIMCI İÇİN HABER GÖNDERİLMİŞ...

HÜKÜMET İCATLARA OLDUKÇA MERAKLI OLAN ALİ RIZA PAŞA YI GÖNDERELİM O MERAKLIDIR DEMİŞLER... VE DERHAL SARAYA ÇAĞIRMIŞLAR...

KENDİSİNE FRANSIZLARIN BULUŞUNDAN BAHSETMİŞLER VE OSMANLI YI TEMSİLEN GİTMESİNİ İSTEMİŞLER...

ALİ RIZA PAŞA BU NU BİZ YAPMALIYDIK DEMİŞ İÇİNDEN HAYIFLANARAK...

YALNIZ DEMİŞLER PAŞA YA DAVET 2 KİŞİLİK YANINA 1 KİŞİ DAHA AL ONU DA SEN BELİRLE DEMİŞLER...

ALİ RIZA PAŞA BİRAZ DÜŞÜNMÜŞ VE BİR DELİKANLI VAR ONU GÖTÜREYİM DEMİŞ...

NEYSE ALİ RIZA PAŞA VE DELİKANLI PARİS'İN YOLUNU TUTMUŞLAR...

PARİS'TE OTEL E YERLEŞMİŞLER...VE BULUŞUN GÖSTERİLECEĞİ GÜN KALABALIK MEYDAN VE PİST HERKES MERAKLA BEKLİYOR..DERKEN PİLOT HAZIRLIKLARINI YAPIYOR...ÜSTÜNE MONT GİYİYOR BİRDE
GÖZLÜK TAKIYOR...UÇAK HAVALANIYOR...

PARENDELER TAKLALAR MANEVRALAR MÜTHİŞ BİR GÖSTERİ... PİSTE İNİYOR... ALKIŞLAR ARASINDA İNİYOR UÇAKTAN...

HERKES KISKANÇ AMA ŞAŞKIN .... BİR YETKİLİ BİR GÖNÜLLÜ İSTİYOR.. PİLOTUN ARKASINDA ONA EŞLİK EDEBİLECEK CESARETİ OLAN..

BİZİM DELİKANLI ATILIYOR.. BEN BEN... TAMAM, DENİYOR VE DELİKANLIYA GÖZLÜK VE MONT VERİLİYOR...

DELİKANLI MONTU GİYİYOR GÖZLÜĞÜ TAKIYOR.. KALABALIKTAN SIYRILMAK ÜZERE İKEN ALİ RIZA PAŞA KOLUNDAN TUTUYOR..

BOŞVER SEN BİNME BIRAK BAŞKASI BİNSİN DİYOR...NEDEN DİYE SORUYOR DELİKANLI BİRŞEY Mİ HİSSETTİNİZ.. YOK, SEN YİNE DE BİNME EVLAT DİYOR... DERKEN BAŞKASI BİNİYOR UÇAĞA..UÇAK HAVALANIYOR. DELİKANLI ÖFKELİ PAŞA YA ... PARANDELER..MANEVRALAR.. DERKEN UÇAK ALEV
TOPUNA DÖNÜYOR VE PİSTE ÇAKILIYOR..2 ÖLÜ...

DELİKANLI PAŞAYA BAKIYOR HAYRETLER İÇİNDE... PAŞA MAĞRUR VE MUTLU. BİR İNSANI KURTARDIĞI İÇİN...AMA BİR BAŞKASI ÖLMÜŞTÜ....

AMA KURTARDIĞI BİR İNSAN DEĞİLDİ....

BİR ULUSTU...

ÇÜNKÜ DELİKANLI MUSTAFA KEMAL ATATÜRK' TÜ.

morko58
Forum Ustası
Şu DÜnyada En Çok GÖrmek İstedİĞİm İnsandi Neden Ben Atamin Zamaninda DoĞmamiŞimkİ Varsin Bu Zamanda Mezarda Olsaydim

PaylaŞim İÇİn Çok TeŞekkÜr Ederİm

blu3
Forum Ustası
Teşekkür Ederim İkinizede. Şuan Saat 09:04 1 dk Sonra sirenler Çalmaya Başlayacak..

Durum
Yanıtlara kapalı.