Ati driver sorunu Back track 5

siyahizm
Forum Kalfası
Selam arkadaşlar :)

Şöyle bir sorunum var. Benim makineye ati sürücülerini kuramıyorum.Ubuntu forumlarını dolaştım,denedim olmadı.Yabancı dil olmadığı için de diğer forumlardan da bir şey çıkmadı çıkartamadım. Neyse asıl konu benim laptop'a ati sürücülerini kuramamam :)

Laptop Model: Dell inspiron 1501
Kullanılan dağıtım: Back Track 5 R3 (Gnome)
lspci çıktısı:
Kod:
01:05.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc RS482 [Radeon Xpress 200M]
Ati'nin kendi sitesinden sürücüleri indirmeyi denedim genellikle kurulum sırasında hata verdi bazılarıda kurulurken hata verdi.Belki de uygun sürücüyü bulamadığımdan ya da uygun biçimde kuramadığımdandır.

Arkadaşlar gerekirse sistemi yeniden kurarım çünkü bazı değişiklikler olmuştur muhtemelen örneğin fglrx'i kurmaya çalıştığımda hata veriyor.

Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim :)

- Yönetici düzenlemesi: :
siyahizm
Forum Kalfası
İlgin için teşekkürler öncelikle.:) İlk vermiş olduğun linkteki yönergeleri uyguladım source.lst e yeni bir depo ekliyor ve güncelleme yapılıyor filan ben depoyu eklerken değil de güncelleme yaparken sorunla karşılaştım neyse bu önemli değil.

Kod:
# glxinfo | grep OpenGL
OpenGL vendor string: DRI R300 Project
OpenGL renderer string: Mesa DRI R300 (RS400 5975) 20090101 x86/MMX+/3DNow!+/SSE2 NO-TCL
OpenGL version string: 1.5 Mesa 7.7.1
OpenGL extensions:
buraya kadar geldim en azından ve daha önceden açılmayan super tux oyununu açabilmiş oldum.fakat halen "heroes of newerth" oyununu açamıyorum.

Kod:
# sudo aticonfig --initial
sudo: aticonfig: command not found
Kod:
# sudo apt-get install libgl1-mesa-dri-experimental
Paket listeleri okunuyor... Bitti
Bağımlılık ağacı inşa ediliyor.       
Durum bilgisi okunuyor... Bitti       
E: libgl1-mesa-dri-experimental paketi bulunamadı
Kod:
# fglrxinfo
bash: /usr/bin/fglrxinfo: Böyle bir dosya ya da dizin yok
Kod:
# cat /etc/X11/xorg.conf
cat: /etc/X11/xorg.conf: Böyle bir dosya ya da dizin yok
kod çıktılarım böyle bir yerde büyük bir eksiklik var ama çözemedim.

baranbarlas
Forum Kalfası
Kod:
sudo apt-get update
komutunu uyguladiktan sonra hicmi güncelleme yapmiyor normal olarak komutu uyguladiktan sonra baya bi liste güncellemesi gerekli
ikinci bir yöntem denemedim bende nvidia oldugu icin bi bak istersen umarim yararli olur

Kod:
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=36369.0