Beşiktaşın Tesisleri

Durum
Yanıtlara kapalı.
uygarozdemir
Forum Ustası
AYAZAĞA YUSUF TUNAOĞLU STADYUMU



Gençlik ve Spor İstanbul İl Başkanlığı’nca yürütülen “100 Gönüllü 100 Tesis” projesi kapsamında, eski yöneticilerimiz Turgay Ciner ve Zafer Yıldırım ile Beşiktaşlı iş adamı Mehmet Kazancı tarafından yaptırılmış; çim yüzeyli futbol sahası ve betonarme tribünü, Gençlik Spor Genel Müdürlüğü'nden kiralanarak 16/10/2001 tarihinde açılmıştır. BJK Özkaynak Düzeni Takımlarımız maçlarını burada yapmaktadır.

BJK AKARYAKIT İSTASYONU



BJK Akaryakıt İstasyonu’nun arsası 2.749 m2 dir. İki parselin tevhidi ile oluşmuştur. 491 m2’si Beşiktaş Belediye Encümeni’nin kararı uyarınca Kulübümüz’ce satın alınmıştır. 2.257 m2’si ise daha önce Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nden satın aldığı parselden ifraz edilmiştir. BJK Akaryakıt İstasyonu 6 adet pompa, iki katlı kafeterya binası ile tek katlı bir müdüriyet binasından oluşmaktadır. Müdüriyet binasında akaryakıt istasyonu satış mağazasının yanında Kulübümüz’e ait 30 m2’lik bir mağaza da yer almaktadır. BJK Akaryakıt İstasyonu yap, işlet, devret yöntemi ile yapılmış ve kulübün maddi çıkarları doğrultusunda sözleşme imzalanmıştır. Sözleşmeye göre en son teknoloji ürünü donanımla ve ELF akaryakıt ürünlerinin standartlarında olarak 04.03.2000 tarihinde işletmeye açılmıştır.

BJK AKATLAR SPOR VE KÜLTÜR KOMPLEKSİ



BJK Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi, 45 dönümlük arazi üzerinde yer almaktadır. Arazide; çok amaçlı spor salonu, 6 adet tenis kortu, bir büyük 4 adet halı saha, kapalı otopark, kapalı yüzme havuzu, fitness salonu, Türkiye’nin en büyük bowling salonu, alışveriş merkezi ve restaurantlar olarak planlanmış; şu anda 5.600 metrekare zemine oturan, 8.500 metrekareyi kapsayan spor salonu faaliyete geçecek hale getirilmiştir.

Spor karşılaşmalarında, 3.200 seyirci kapasitesine sahip olan BJK Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi; şov, gösteri ve konserlerde 4.500 kişilik kapasiteye sahiptir.

BJK KOLEJİ



Beşiktaş Belediyesi’nden 10 yıllığına kiralanan alan üzerinde bulunan ve lokanta olarak düşünülen binanın okul olarak tadili teklifimiz 28.06.1996 tarihli encümen kararı ile uygun görülmüştür. Kaynar Eğitim Hizmetleri ve Tesisleri A.Ş. ile okul yapımı ve işletilmesine ilişkin bir sözleşme imzalanmıştır. Milli Eğitim Bakanlığı, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü’nün 20.05.1997 tarihli izni ile 1997-1998 öğrenim yılında anaokulu ve ilkokul olarak hizmete girmiştir. Anaokulu ve ilkokul kısmı Çilekli'deki binada hizmet vermekteyken 8 yıllık Temel Eğitim Yasası’nın çıkması ile mevcut binanın yeterli büyüklükte olmaması nedeniyle Reşitpaşa semtinde kiralanan binada 6 ,7 ve 8. sınıflara eğitim verilmektedir. Öğrencilerin Akatlar’daki Spor Salonu’ndan faydalanmaları da sağlanmıştır

BJK NEVZAT DEMİR TESİSLERİ



Beşiktaş Jimnastik Kulübü Nevzat Demir Tesisleri, Şile-Ümraniye otoyoluna cepheli ve Ümraniye kavşağına yaklaşık 1 km. uzaklıkta Orman Bakanlığı tarafından 49 yıllık intifa hakkı BJK’ya verilen 145 dönüm arazi üzerinde bulunmaktadır.

BJK İNÖNÜ STADYUMU



Mimari planları Mimar Vietti Violi , Mimar Şinasi Şahingiray ve Mimar Fazıl Aysu tarafından hazırlanmış olup, II. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü devrinde ve Lütfi Kırdar'ın İstanbul Valiliği ve Beden Terbiyesi Bölge Başkanlığı zamanında yapılmış ve 19 Mayıs 1947 yılında açılmıştır. 1950'li yıllarda stadyumun arka tarafında bulunan gazhane ve havagazı fabrikası daha sonraki yıllarda yıkılarak yeni açık tribünler inşa edilmiştir.

İnönü Stadyumu'nun ilk maçı Beşiktaş ile İsveç'in AIK takımı arasında oynanmıştır. Bu stadyumdaki ilk golü de o zamanlar Beşiktaş’ın futbolcusu olan Süleyman Seba atmıştır. İlk maç 3-2 AIK' nın galibiyeti ile bitmiştir.

BJK PLAZA VE KULÜP BİNASI



Akaretler Süleyman Seba Caddesi’nde bulunan BJK arsası üzerinde Şubat 1992 tarihindeki ihale sonucunda kat karşılığı sözleşme yapılarak iş merkezi inşaatına başlanmıştır. 1995 yılında inşaatı bitirilen plazanın B Blok’u BJK’ya aittir. Zemin katın altı 3 kat otopark olarak planlanmıştır. 13 katlı olan plazanın zemin katında dükkanlar, diğer katlarda ise ofisler mevcuttur. BJK B Blok 3. katta ve tamamı kulübe ait olan kulüp binasında çalışmalarını sürdürmektedir. Diğer dükkan ve ofisler BJK adına kiraya verilmiştir.

ÇİLEKLİ SOSYAL TESİSLERİ



BJK Çilekli Sosyal Tesisleri; Beşiktaş Belediyesi ile BJK arasında 20.03.1995 tarihinde imzalanan sözleşmeyle 10 yıllığına kiralanan bu alan üzerinde Belediye tarafından yarım bırakılan yapılar ile yüzme havuzunun BJK tarafından tamamlaması ile 23.07.1996 tarihinde işletmeye açılmıştır. 1998 yılı Temmuz ayında tenis kortu ve otopark ilavesiyle eski halinden daha güzel olarak yeniden hizmete açılmıştır.

FULYA ŞAN ÖKTEN KAMP TESİSLERİ



Şan Ökten Kamp Tesisleri 2.011 m2, Süleyman Seba Kapalı Spor Salonu 2.669 m2, toplam 4.680 m2 alan üzerinde bulunan tesislerin 21.09.1984 tarihli protokol ile 49 yıllık intifa hakkı ve spor tesisleri işletmeciliği BJK'ya verilmiştir. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü 50.447 m2 olan parsellerin satışını ise 17.10.1997 tarihli ek protokol III ile BJK'ya yapmıştır. Fulya Tesisleri’nde 2 çim, 1 toprak saha bulunmaktadır. Ayrıca 1 halı saha ve kafeterya işletmeye verilmiştir. Toprak saha tribünleri altında Futbol Alt Yapı, Güreş Şubesi ve Tesisleri ile Alt Yapı Yatakhanesi bulunmaktadır. 2 çim saha arasında A Takımı Kamp Tesisleri olan Şan Ökten Kamp Tesisleri’nde kondisyon salonu, malzeme deposu, sağlık ünitesi, toplantı salonu, restoran ve kafeterya bulunmaktadır.

PENDİK TESİSLERİ



Mülkiyeti Gençlik ve Spor Müdürlüğü’ne ait 700 metrekarelik arazi 01.12.1987 tarihli protokol ile, mülkiyeti Maliye Hazinesine ait ve Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne tahsisli 6925m2’lik arazi 31.07.1990 tarihli protokol ile 49 yıllığına BJK'ya tahsis edilmiştir. Bu arazi üzerinde inşa edilmiş olan bina ve eklentileri sadece BJK Kürek Takımı ile BJK üyeleri tarafından kullanılmak üzere işletmeye açılmıştır. 08.02.1991 tarihinde onaylanan sahil yolu dolgu planı kararları ile yapılan deniz dolgusu sonucu tesisin denizle ilişkisi kesildiğinden, Kürek Şubesi’nin faaliyetlerini olumsuz yönde etkilemiştir.

SÜLEYMAN SEBA KAPALI SPOR SALONU



Spor Salonu 21.09.1984 tarihinde Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile BJK arasında imzalanan protokol ile 49 yıllık intifa hakkı BJK'ya ait olan 2.669 m2 alanda bulunmaktadır. İnşaat ihalesi 1993 yılında Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nce yapılmıştır. 03.06.1999 tarihinde de Spor Salonu BJK'ya devredilmiştir.Antrenman amaçlı olan Kapalı Spor Salonu’nda gerekli tadilatlar yapılarak erkek ve bayan basketbol ile hentbol takımlarımızın antreman yaptıkları, ulusal ve uluslararası turnuva müsabakalarını oynadıkları 1500 seyirci kapasiteli NBA standardında parke zeminli modern bir spor salonu haline getirilmiştir. 17.09.1999 tarihinde resmi açılışı yapılarak hizmete girmiştir. Aynı parsel üzerinde 120 m2 alanlı prefabrik bir bina yaptırılmış olup basketbol idari kadrosu çalışmalarını bu binada sürdürmektedir.
 
Durum
Yanıtlara kapalı.
Üst