bi şekilde amerikaya gitmek

Durum
Yanıtlara kapalı.
this is my life
Çırak
Selamun Aleyküm, Abilerim ablalarım konuma geldiğiniz için teşekkür ederim belki biraz uzun olucak ama lütfen sıkılmadan okuyun.
Başlıktada belittiğim gibi bi şekilde amerikaya gidicem ama nasıl ? işte bu konu sizden yardım almak için açtım. Peki neden gidiyosun ne işin var ? başlıyorum.
yaşım 16 bunu okuduktan sonra yüzünüze bi hey allahım gibisinden bi tepki doğmuştur mutlaka demi? evet hissedebiliyorum. ama ben bu işi yapıcam mutlaka yapıcam. Gitmemde en büyük yol gemi ile olucak, Çünkü başka çarem yok vize alamam çünkü 6 ay cezaevinde kaldım. Vize vereceklerini sanmıyorum, O yüzden bu yolu seçtim burada yapıcak hiç bişeyim yok, kaybedicek hiç ama hiç bişeyim yok aile diye sormayın onlarda olmuycak, 6 ay içerdeyken 1 gün olsun gelmediler yaşadıgım evde sığıntı gibiyim gerçekten, o yüzden kaybedicek hiç bişeyim yok. öyle yada böyle kendi hayatımı kurucam, işim yok param yok çıldırmak üzereyim yaşayamıyorum gerçekten böyle yaşayamıyorum, şimdi diyebilirsiniz eh be çocugum orda hayat çokmu güzel olucak ? evet oranında filmlerdeki gibi olmadıgını biliyorum, ama gidip hayatını değiştiren zengin olanlararada şahit olduk , ben neden olmayayım, diyelim olmadım oda umrumda değil çünkü oraya gitmemdeki asıl amacım başkalırı gibi amerikaya gidicem zengin olcam değil, 16 yıllık hayatımdaki hayalim, görmek istediğimden, VE bu hayattan kurtulmam. Ya yemin ediyorum çıldırmak üzereyim içerdeki günlerim aklıma geliyo kötü günlerim aklıma geliyo sürekli midem bulanıyo sürekli içimde bi acı var başım dönüyo Allahıma dua ediyorum kutrulmak için ama dua etmekle ve hayal etmekle herşey biden olmaz bazı şeyleri gerçekleştirmek için cesarette lazım o cesarette bende var . Ben bu işi yapıcam Abiler ablalar ! gitme hebe olursun gibisinden bişey söylemenizede hiç gerek yok burada kaldıgım ger gün yaşadıgım her an benim için ölüm her dakka midem bulanıyo gözlerim kararıyo, Dışarı çıkıyorum geziyorum mutlu zengin insanlar görünce öldüresim geliyo, Yanlış anlamayın hedefim zengin olmak da değil benim zengin olmayı da istemem. sadece huzur . hadi diyelim zengin oldum ya olunca nolcak gene aynı sıradan hayat. işte benim istediğim şey sıradan biri olmamak, böyle hayatmı olur be siz kendinizie sormuyomusunuz ulan bi kağıt parçası için sabahın köründe kalkıyorum işe gidiyorum ? zenginlerde böyle para kazanmak için kalkıp işe gidiyolar ? bu nedir ya bu sıradanlık nedir böyle bişeye razı olamam ben. ben sıradan yaşayıp sıradan ölemem . tr de sıradan yaşamaktansa amerikada sıra dışı ölmeyi tercih ederim ..
Bu arada şunu bi izlermesiniz kaçak göçmenler için çok iyi bi haber
http://www.youtube.com/watch?v=NDiT9zaTMyY

http://www.youtube.com/watch?v=e3DyN2HL_oQ

SerKan1923
Banned
Selamun Aleyküm, Abilerim ablalarım konuma geldiğiniz için teşekkür ederim belki biraz uzun olucak ama lütfen sıkılmadan okuyun.
Başlıktada belittiğim gibi bi şekilde amerikaya gidicem ama nasıl ? işte bu konu sizden yardım almak için açtım. Peki neden gidiyosun ne işin var ? başlıyorum.
yaşım 16 bunu okuduktan sonra yüzünüze bi hey allahım gibisinden bi tepki doğmuştur mutlaka demi? evet hissedebiliyorum. ama ben bu işi yapıcam mutlaka yapıcam. Gitmemde en büyük yol gemi ile olucak, Çünkü başka çarem yok vize alamam çünkü 6 ay cezaevinde kaldım. Vize vereceklerini sanmıyorum, O yüzden bu yolu seçtim burada yapıcak hiç bişeyim yok, kaybedicek hiç ama hiç bişeyim yok aile diye sormayın onlarda olmuycak, 6 ay içerdeyken 1 gün olsun gelmediler yaşadıgım evde sığıntı gibiyim gerçekten, o yüzden kaybedicek hiç bişeyim yok. öyle yada böyle kendi hayatımı kurucam, işim yok param yok çıldırmak üzereyim yaşayamıyorum gerçekten böyle yaşayamıyorum, şimdi diyebilirsiniz eh be çocugum orda hayat çokmu güzel olucak ? evet oranında filmlerdeki gibi olmadıgını biliyorum, ama gidip hayatını değiştiren zengin olanlararada şahit olduk , ben neden olmayayım, diyelim olmadım oda umrumda değil çünkü oraya gitmemdeki asıl amacım başkalırı gibi amerikaya gidicem zengin olcam değil, 16 yıllık hayatımdaki hayalim, görmek istediğimden, VE bu hayattan kurtulmam. Ya yemin ediyorum çıldırmak üzereyim içerdeki günlerim aklıma geliyo kötü günlerim aklıma geliyo sürekli midem bulanıyo sürekli içimde bi acı var başım dönüyo Allahıma dua ediyorum kutrulmak için ama dua etmekle ve hayal etmekle herşey biden olmaz bazı şeyleri gerçekleştirmek için cesarette lazım o cesarette bende var . Ben bu işi yapıcam Abiler ablalar ! gitme hebe olursun gibisinden bişey söylemenizede hiç gerek yok burada kaldıgım ger gün yaşadıgım her an benim için ölüm her dakka midem bulanıyo gözlerim kararıyo, Dışarı çıkıyorum geziyorum mutlu zengin insanlar görünce öldüresim geliyo, Yanlış anlamayın hedefim zengin olmak da değil benim zengin olmayı da istemem. sadece huzur . hadi diyelim zengin oldum ya olunca nolcak gene aynı sıradan hayat. işte benim istediğim şey sıradan biri olmamak, böyle hayatmı olur be siz kendinizie sormuyomusunuz ulan bi kağıt parçası için sabahın köründe kalkıyorum işe gidiyorum ? zenginlerde böyle para kazanmak için kalkıp işe gidiyolar ? bu nedir ya bu sıradanlık nedir böyle bişeye razı olamam ben. ben sıradan yaşayıp sıradan ölemem . tr de sıradan yaşamaktansa amerikada sıra dışı ölmeyi tercih ederim ..
Bu arada şunu bi izlermesiniz kaçak göçmenler için çok iyi bi haber
http://www.youtube.com/watch?v=NDiT9zaTMyY

http://www.youtube.com/watch?v=e3DyN2HL_oQ
Gemi Adamı Sertifikası Almanız Lazım, Yasal Yollar İle Gidersiniz, Limana Demirlenirse Gemi İnersiniz.. :)

Bunun Ucunda Pişman Olmak ta Var..

Amerika Benzemez Türkiye'ye, Sonra Giderken Ahmet Dönüşte Ayfer Olmayın da.. :D

Bol Şanslar..

Esenlikler Dilerim.

.Şaban.
Banned
O amerikayı kaç senelerdir övdüler millet bir şey olduğunu sanıyor :) Insanlık o topraklarda! Türkiye gibi memleket varken :) Gezmek ayrı yaşamak ayrı unutma

goruner
Forum Kalfası
amerikaya gidince herşey düzelecek sanıyosun herhalde.Orda emin ol insanlık vicdan merhamet gibi kavramlar 0 yolun kanrında acından ölsen bile dönüp bakmıyo insanlar türkiyede bi bankda suratın asık otur hemen yaşlı insanlar bile yanına gelip hayırdır dio.En basitinden deneye bilirsin git bi lokantaya abi karnım aç de 10 kişiden 8 i hiçbi karşılık beklemeden sana yardım eder. bence ülkennin ve ülkendeki insanların kıymetini ögren.

this is my life
Çırak
amerikaya gidince herşey düzelecek sanıyosun herhalde.Orda emin ol insanlık vicdan merhamet gibi kavramlar 0 yolun kanrında acından ölsen bile dönüp bakmıyo insanlar türkiyede bi bankda suratın asık otur hemen yaşlı insanlar bile yanına gelip hayırdır dio.En basitinden deneye bilirsin git bi lokantaya abi karnım aç de 10 kişiden 8 i hiçbi karşılık beklemeden sana yardım eder. bence ülkennin ve ülkendeki insanların kıymetini ögren.
acaba kaç yıl yaşadınız orda ?

Gila
Moruk Moderator
Site Yetkilisi
Bu ülkede yaşamaktansa Amerika'da ölmek iyidir diyip gitmeye karar verdim.

Önce Londra'ya gidecek, oradan da bir yolunu bulup bir şekilde gidecektim.

Londra'dan öteye geçemedim)

Ancak, arkadaşların söylediklerini kulak arkasına atma.

Gittiğin zaman sanma ki; İş yerleri kapılarını açmış ( Gelse de paraya boğsak ) diye yolunu bekliyorlar,

Hatunlar ellerinde kremleriyle adını sayıklayıp duruyorlar,

Her köşe başında zevk, mutluluk akıyor...

Aç kalırsın, 5 cent eksiğin var diye ekmek vermezler adama.

Kimsenin kimseye acıması yoktur.

Gittiğin güne lanet eder durursun.

Bu ülkede kimse açlıktan ölmemiş ama Amerika'da açlıktan ölen insan sayısını saymaya hesap makinaları yetmez.

Yerleşik, düzenli bir hayatın ASLA! olmaz, olamaz.

İki tane kıçı kırık ta mı bulamazsın?

Bulursun tabi.

Bela olarak...

Ben tavsiye etmiyorum..

Üç yılını, Amerika'dan çok daha az tehlikeli Londra'da geçirmiş ve bir gün kendi kendine ( hadi kalk git lan ) diyip, cebinde beş parasız hava alanına kadar gitmiş, polise kaçak olduğunu ihbar etmiş, Kraliyet hava yollarının tarifeli uçağıyla beleş ülkesine dönmüş bir kişi olarak yazıyorum...

this is my life
Çırak
Bu ülkede yaşamaktansa Amerika'da ölmek iyidir diyip gitmeye karar verdim.

Önce Londra'ya gidecek, oradan da bir yolunu bulup bir şekilde gidecektim.

Londra'dan öteye geçemedim)

Ancak, arkadaşların söylediklerini kulak arkasına atma.

Gittiğin zaman sanma ki; İş yerleri kapılarını açmış ( Gelse de paraya boğsak ) diye yolunu bekliyorlar,

Hatunlar ellerinde kremleriyle adını sayıklayıp duruyorlar,

Her köşe başında zevk, mutluluk akıyor...

Aç kalırsın, 5 cent eksiğin var diye ekmek vermezler adama.

Kimsenin kimseye acıması yoktur.

Gittiğin güne lanet eder durursun.

Bu ülkede kimse açlıktan ölmemiş ama Amerika'da açlıktan ölen insan sayısını saymaya hesap makinaları yetmez.

Yerleşik, düzenli bir hayatın ASLA! olmaz, olamaz.

İki tane kıçı kırık ta mı bulamazsın?

Bulursun tabi.

Bela olarak...

Ben tavsiye etmiyorum..

Üç yılını, Amerika'dan çok daha az tehlikeli Londra'da geçirmiş ve bir gün kendi kendine ( hadi kalk git lan ) diyip, cebinde beş parasız hava alanına kadar gitmiş, polise kaçak olduğunu ihbar etmiş, Kraliyet hava yollarının tarifeli uçağıyla beleş ülkesine dönmüş bir kişi olarak yazıyorum...
Londraya nasıl gittiniz ?

Gila
Moruk Moderator
Site Yetkilisi
Londraya nasıl gittiniz ?
Ben gittiğim zamanlarda vize yoktu.

Ayrıca Londra geri çevirse, İrlanda üzerinden gidilebiliyordu.

Sen, anladığım kadarıyla bir yerlere gitmeye niyetlisin.

Ben gittim, ebemin örekesini gördüm.

Git, sen de gör.

Nasılına gelince, fuarları, maçları, sosyal aktiviteleri kovalayacaksın.

Londra veya bir başka ülkenin bir başka yerinde diyelim ki bir fuar var.

Sen bu fuarı çok önceden bulacak, bilecek, fuara katılımcıları bulacak, onlarla temasa geçecek, Türkiye distribütörlüğünü almak istediğini, bahsi geçen konuda çok müşterin olduğunu, bunu da gerekiyorsa yüz yüze görüşmek istediğini belirteceksin.

Karşılıklı yazışmalar, davetler sonucunda vize alma işlerin kolaylaşacak.

Tabi, sana ana taslağıyla yazdım, senaryoyu ince ince sen planlayacaksın.

AdrenaLiN_
Forum Ustası
daha 16 yaşındasın :) bence git bir psikoloğa görün onlara derdini anlatırsan daha rahat olursun :) kaçmak vs... sorunlarını çözmez. daha hayatın başındasın önüne binlerce engel çıkacak hayatta kimsenin her istediği olmadı olmayacaktır. başka ülkeye gidip ne yapacaksın yol bilmezsin iz bilmezsin

Gila
Moruk Moderator
Site Yetkilisi
daha 16 yaşındasın :) bence git bir psikoloğa görün onlara derdini anlatırsan daha rahat olursun :) kaçmak vs... sorunlarını çözmez. daha hayatın başındasın önüne binlerce engel çıkacak hayatta kimsenin her istediği olmadı olmayacaktır. başka ülkeye gidip ne yapacaksın yol bilmezsin iz bilmezsin

Öyle deme.

Bu Amerika sevdası bende de o yaşlarda başlamıştı.

Bu tür hayalleri olanlara şu kadarını söyleyeyim, açlıktan ölürsünüz.

Şaka değil, mecaz değil, resmen ölürsünüz.

Hırsızlık yapmaya bile mecbur kalabilirsiniz.

Ömrünüz boku bokuna hapislerde geçer.

Hem, gittiğinizde hatunlar, kızlar hayalleriniz olduğunu tahmin ediyorum, bu hayal tamamen boş bir hayal.

Dünyada ekonomik kriz var, bu ülkede iş bulamıyorsanız, dışarıda hiç bulamazsınız.

Ben tam 8 ay, boru değil, dile kolay, tam 8 ay, duvarlardan başka hiç kimseyle konuşmadım.

Bakkalla makkalla tek tük bir şeyler, hepsi o.

İş yok, para da yok.

Para yok, konuşacak, sohbet edecek dost, arkadaş ta yok.

Yazık edersiniz gençliğinize..

Ben vazifemi yapıp söyleyeyim..

Bakın..

Geri dönüş hikayemi kısaca anlatayım.

Bir akşam, evde oturmuş, kendi kendime konuşuyorum..

Yer: Londra..

Kaç yıldır buradasın?

3 yıl.

Bu 3 yıl içinde ne kazandın?

Hiç bir şey.

Bir 3 yıl daha kalsan ne kazanırsın?

Hiç bir şey.

O zaman s.ktir git ülkene, hiç olmazsa insan gibi insanlarla yaşarsın...

Kalktım, duş aldım, deri ceketimi, kot pantalonumu giydim,

Üzerime, altıma, yanıma hiç bir şey almadım ve akşam çıktım Heathrow yoluna, sabah saat 5 civarı hava alanına yürüyerek ulaştım.

Bir gün nezaret, ikinci gün Türkiye...

ysunshine
Forum Ustası
Yaşına göre bayağı bi olgun yazmışsın. Amerika hakikaten eskisi gibi değil. Şevkini kırmak istemem ama Amerika'daki evsiz oranı Türkiye'ye oranla çok çok daha fazla. İş alanı yok. Belli bir mesleğin yoksa hiç birşey yapamazsın ki daha çok küçüksün.. Arkanda aile desteği olmadan gerçekten çok zor, hele bir de uyuşturucu batağı var ki hiç girmiyim. Benden sana abi tavsiyesi illa gidecem diyorsan bu Amerika olmasın. Avrupa'da çok daha büyük fırsatlar var.

this is my life
Çırak
Yaşına göre bayağı bi olgun yazmışsın. Amerika hakikaten eskisi gibi değil. Şevkini kırmak istemem ama Amerika'daki evsiz oranı Türkiye'ye oranla çok çok daha fazla. İş alanı yok. Belli bir mesleğin yoksa hiç birşey yapamazsın ki daha çok küçüksün.. Arkanda aile desteği olmadan gerçekten çok zor, hele bir de uyuşturucu batağı var ki hiç girmiyim. Benden sana abi tavsiyesi illa gidecem diyorsan bu Amerika olmasın. Avrupa'da çok daha büyük fırsatlar var.
Eyvallah abi eksik olma, araştırdığıma göre amerikaya gitmek yerine ilk olarak ingiltereye gitmek daha iyi olduğunu öğrendim yanlış anlamadıysam 5 yıl yaşayınca kaçakda olsa vatandaşlık veriliyomuş, vatandaşlığı aldıktan sonra ise amerika çok daha kolay olurmuş.

ysunshine
Forum Ustası
Eyvallah abi eksik olma, araştırdığıma göre amerikaya gitmek yerine ilk olarak ingiltereye gitmek daha iyi olduğunu öğrendim yanlış anlamadıysam 5 yıl yaşayınca kaçakda olsa vatandaşlık veriliyomuş, vatandaşlığı aldıktan sonra ise amerika çok daha kolay olurmuş.
Ben 10 yıl diye duymuştum ama senin dediğin daha mantıklı, sonuçta devlet vergisini almak için vatandaş yapmalı. Amerika'da şu sıralar Obama, kaçaklara yarayacak yasayı yürürlüğe sokmak üzere, seçimlerden önce söz verdiği gibi. Fakat sicilin temiz olması da lazım. Dediğim gibi şevkini kırmayım, ama Amerika hakikaten o filmlerde gördüğümüzden çok daha farklı..

this is my life
Çırak
Ben 10 yıl diye duymuştum ama senin dediğin daha mantıklı, sonuçta devlet vergisini almak için vatandaş yapmalı. Amerika'da şu sıralar Obama, kaçaklara yarayacak yasayı yürürlüğe sokmak üzere, seçimlerden önce söz verdiği gibi. Fakat sicilin temiz olması da lazım. Dediğim gibi şevkini kırmayım, ama Amerika hakikaten o filmlerde gördüğümüzden çok daha farklı..
Tek umudum o çıkıcak yeni yasa zaten hele bi gidimde

AdrenaLiN_
Forum Ustası
Öyle deme.

Bu Amerika sevdası bende de o yaşlarda başlamıştı.

Bu tür hayalleri olanlara şu kadarını söyleyeyim, açlıktan ölürsünüz.

Şaka değil, mecaz değil, resmen ölürsünüz.

Hırsızlık yapmaya bile mecbur kalabilirsiniz.

Ömrünüz boku bokuna hapislerde geçer.

Hem, gittiğinizde hatunlar, kızlar hayalleriniz olduğunu tahmin ediyorum, bu hayal tamamen boş bir hayal.

Dünyada ekonomik kriz var, bu ülkede iş bulamıyorsanız, dışarıda hiç bulamazsınız.

Ben tam 8 ay, boru değil, dile kolay, tam 8 ay, duvarlardan başka hiç kimseyle konuşmadım.

Bakkalla makkalla tek tük bir şeyler, hepsi o.

İş yok, para da yok.

Para yok, konuşacak, sohbet edecek dost, arkadaş ta yok.

Yazık edersiniz gençliğinize..

Ben vazifemi yapıp söyleyeyim..

Bakın..

Geri dönüş hikayemi kısaca anlatayım.

Bir akşam, evde oturmuş, kendi kendime konuşuyorum..

Yer: Londra..

Kaç yıldır buradasın?

3 yıl.

Bu 3 yıl içinde ne kazandın?

Hiç bir şey.

Bir 3 yıl daha kalsan ne kazanırsın?

Hiç bir şey.

O zaman s.ktir git ülkene, hiç olmazsa insan gibi insanlarla yaşarsın...

Kalktım, duş aldım, deri ceketimi, kot pantalonumu giydim,

Üzerime, altıma, yanıma hiç bir şey almadım ve akşam çıktım Heathrow yoluna, sabah saat 5 civarı hava alanına yürüyerek ulaştım.

Bir gün nezaret, ikinci gün Türkiye...
abi sen yaşamış görmüşsün bizde o yaşlarda gitmek istedik bir ara green kart çekişiline baş vuracaktım 2-3 yıl oldu hala arıyorlar. o yaşlarda bunalmak başka yerlere gitmek kişiye özel değildir genelimiz bunu düşünür. psikolağa git derken alaycı değilde ciddiyetimle dedim anlatırsa paylaşırsa yükü hafifler :) bu iş böyledir.

filmlerde izlediğimiz gibi olmuyor bu işler arkadaş şanslı bence , o işleri bilen biri ve amerika da yaşayan biri düşüncelerini söylüyor :)

Iskelet
Forum Ustası
Sana tavsiyem.İnşaat firmalarıyla temasa geçip arap ülkelerine gitmen. Bir müddet çalış para elde et. Biraz para yap sonra ne yapacagını düşün sıfırdan gidersen kaybolursun. Amerikada İngilterede filan kazandıgın harcamana ancak yeter.

WaRDoktor
Elit Üye
Kusura bakma ama gerçekleri konuşmak lazım ozaman ,

Dil biliyormusun ? yok

Cebinde 5 kuruş var mı ? yok

Herhangi bir iş tecrüben , bilgi birikimin var mı ? yok

Sicilin temiz değil , yardım edecek arkadaşın-dostun-ailen-akraban olmadığını söylüyorsun

Yaşın bile reşit olacak düzeyde değil yani tamamen sıfır noktasındasın ,

ve sadece sahip olduğun cesaretle burdan çok uzaklara rahat bir hayat yaşamak istiyorsun ,

bence hiç gerek yok , çünkü karşılaşacakların senin beklentilerinle aynı olma ihtimali çok çok düşük ,

senin yerinde olsam ilk başta iş arardım nerde yaşıyorsun bilmiyorum ama istenildiğinde asgari ücretle bile olsa heryerde iş bulunur , ek işler yaparsın , arkadaş çevresi edinirsin daha yaşında küçük tecrübe kazanırsın , daha iyi bir iş bulursun , kendine küçük bir ev tutarsın , çalışma azmi olduktan sonra para kazanıp iyi şartlarda yaşamak için Amerikalara gitmeye gerek yok , aynısını burdada yapabilme ihtimalin var , en azında dilini - kültürünü bildiğin kendi ülkende...

Durum
Yanıtlara kapalı.