bi şekilde amerikaya gitmek

Durum
Yanıtlara kapalı.
schm13r1g
Daimi Üye
Dostum yaşın daha 16.Çok çile çekebilirsin ızdırap, senin için herşey zor olabilir...
çözüm sence amerikaya gidebilmekmi? amerikaya gittin orda herşey seni bekliyor olucakmi..
bence sen şuan sadece gitmeyi istiyorsun ama sana bir tafsiye ister arkadaş ister ağbi tafsiyesi.
Önce yaşadığın şehirden kendi çabalarınla başka bir şehire git ve 3 gün yaşa... ozaman birşeyleri yapmak için çalışıp çabalamanın ne olduğunu öğreneceksin.

Semyaza
Forum Kalfası
Amerika bitti dostum :)

Ben senin yerinde olsam Panama, Küba veya latin amerika ülkelerine bakardım.

Anlattıkların çercevesinde temiz bi hayatın olmucak ve o kirli parayı buralarda kazanmak daha kolay :)

Şahsi fikrim yurt dışına kaçmaktansa herhangi bi tatil köyüne kaçabilrisin 4 mevsim açık olan.

Küçük bi işletmede çalışmaya başlarsın.

Yaşın daha çok küçük küçük birikimlerle belki orta yaşlarında aradığın huzuru bulursun dostum :)

yolun açık olsun :)

this is my life
Çırak
Amerika bitti dostum :)

Ben senin yerinde olsam Panama, Küba veya latin amerika ülkelerine bakardım.

Anlattıkların çercevesinde temiz bi hayatın olmucak ve o kirli parayı buralarda kazanmak daha kolay :)

Şahsi fikrim yurt dışına kaçmaktansa herhangi bi tatil köyüne kaçabilrisin 4 mevsim açık olan.

Küçük bi işletmede çalışmaya başlarsın.

Yaşın daha çok küçük küçük birikimlerle belki orta yaşlarında aradığın huzuru bulursun dostum :)

yolun açık olsun :)

Teşekkür ederim :)

InFuLx
Daimi Üye
O amerikayı kaç senelerdir övdüler millet bir şey olduğunu sanıyor :) Insanlık o topraklarda! Türkiye gibi memleket varken :) Gezmek ayrı yaşamak ayrı unutma

eee tabi seyrettirdiler bizimkilere Amerikan Pastalarını bizimkilerde zannediyorlarki oranın kızları açmış bekliyor. Hayat kolay ''gidicez müdür olacaz'' kafasındalar. Devam edin devam edin...

this is my life
Çırak

eee tabi seyrettirdiler bizimkilere Amerikan Pastalarını bizimkilerde zannediyorlarki oranın kızları açmış bekliyor. Hayat kolay ''gidicez müdür olacaz'' kafasındalar. Devam edin devam edin...

Amerikan Pastası gibi hiç bir film izemedim hatta hayatımda izlediğim filmler sayılıdır, eğer konuyu okuyup böyle şey yazıcaksın içinden yap değerlendirmeni herkezi kendinle karıştırma amerikan pastasıymış acaba kaç kere izledin sen ;)

Gila
Moruk Moderator
Site Yetkilisi
Eyvallah abi eksik olma, araştırdığıma göre amerikaya gitmek yerine ilk olarak ingiltereye gitmek daha iyi olduğunu öğrendim yanlış anlamadıysam 5 yıl yaşayınca kaçakda olsa vatandaşlık veriliyomuş, vatandaşlığı aldıktan sonra ise amerika çok daha kolay olurmuş.
İngiltere'de sistem şöyle işler.

Polislik bir işin olmazsa, ömür boyu kalabilirsin.

Ne kimlik soran olur, ne dokunan.

Olur da bir başka Türk arkadaşın sana gıcık kapıp ta ihbar ederse,

birinci, ikinci değil ama üçüncü ihbarda gelip seni paketlemek durumunda kalırlar.

5 Sene meselesine gelince.

Siyasi iltica edenler 5 yıl yaşıyorlar. 5 Yıl sonra gelip soruyorlar ne yapıyorsun, gidiyormusun kalıyormusun diye.

Cevaba göre hareket ediyorsun.

Bunun dışında bir de evlenerek kalma meselesi var.

Bu iş için kızlar var.

Ama o kızlarla formalite evliliği yapmak, diri diri mezara girmek gibidir.

2 Yıllık bir gözetim süren var.

Bu 2 yıl içinde o kız gelir, haftalığını senden değil, patronundan alır. Sana da bir harçlık bırakır.

Bu, haftalar, aylar boyu böyle sürer.

Lan 2 yıl dolsun, ben serbestlik alır, seni boşar yırtarım diye düşünürsen yanılırsın.

2 Yılın dolmak üzereyken geçinemiyoruz diye seni geri gönderir.

Yani, ysunshine ile bizim aramızda şöyle bir fark var.

Biz uzun uzadıya yazarız, o kestirmeden, net yazar.

Ne diyorsa doğrudur.

Şevkin kırılmasın ama bak sana bir şey söyleyeyim.

Bu ülkede, iyi bir meslek sahibi olan insanların aldıkları en düşük para 1000 usd civarıdır.

İngiltere'ye gittiğin zaman belki bu paranın 2-3 katını alacaksın ama, hap kadar küçücük bir odaya aldığın paranın yarısına yakınını sırf kira olarak bırakacaksın.

Gıda dersen çok pahalı.

Türkiye'de öyle ya da böyle araba alabilirsin.

Oysa yurt dışında araba alabilmen bile çok zor.

Sen aldanma Almanya'dan gelen, 3 yılda altına mercedes çekmiş lavuklara.

O arabalar emanet ama kimse bunu bilmez.

Bankanın teminatı altındadır, tamamen emanettir.

ysunshine özellikle bir yere parmak basmış, atlama..

AİLE DESTEĞİ YOKSA!!!!

Bu çok önemli.

Ailen orada değilse yandığın gündür.

Londra'da üç yıl içinde iyi para biriktirenleri de tanıyorum.

Ama öyle sefil bir yaşam sürüyorlar ki; Aynı yaşamı burada da sürsen, burada da aynı parayı yaparsın.

Netice itibarıyla, bu hayal yıllarca benim de rüyalarımı süsleyen bir hayaldi.

Hayallerine saygı duyuyorum.

Ama bir mesleğin, hem de yurt dışında çok geçerli bir mesleğin olmalı.

Ve, dile de hakim olmalısın.

Ben çatır çatır ingilizce bilirdim..

Hesapta..

İngiltere'ye gittiğimde, aslında hiç bi b.k bilmediğimi öğrendim :)

Moralini bozma ama beyninle hareket et.

Macera, filmlerde güzeldir.

Yaşamaya geldiğinde insanı bitirir.

ysunshine ne yazmışsa çok iyi, tekrar tekrar oku.

Uyuşturucu batağı diyor, ( benim o taraklarda bezim olmaz ) deme.

Ben İngiltere'ye gittiğim zamana kadar ağzıma tütün koymamıştım.

Şu an günde 1.5 paket Dunhill içiyorum.

Başka bir şey söylemiyorum...

this is my life
Çırak
İngiltere'de sistem şöyle işler.

Polislik bir işin olmazsa, ömür boyu kalabilirsin.

Ne kimlik soran olur, ne dokunan.

Olur da bir başka Türk arkadaşın sana gıcık kapıp ta ihbar ederse,

birinci, ikinci değil ama üçüncü ihbarda gelip seni paketlemek durumunda kalırlar.

5 Sene meselesine gelince.

Siyasi iltica edenler 5 yıl yaşıyorlar. 5 Yıl sonra gelip soruyorlar ne yapıyorsun, gidiyormusun kalıyormusun diye.

Cevaba göre hareket ediyorsun.

Bunun dışında bir de evlenerek kalma meselesi var.

Bu iş için kızlar var.

Ama o kızlarla formalite evliliği yapmak, diri diri mezara girmek gibidir.

2 Yıllık bir gözetim süren var.

Bu 2 yıl içinde o kız gelir, haftalığını senden değil, patronundan alır. Sana da bir harçlık bırakır.

Bu, haftalar, aylar boyu böyle sürer.

Lan 2 yıl dolsun, ben serbestlik alır, seni boşar yırtarım diye düşünürsen yanılırsın.

2 Yılın dolmak üzereyken geçinemiyoruz diye seni geri gönderir.

Yani, ysunshine ile bizim aramızda şöyle bir fark var.

Biz uzun uzadıya yazarız, o kestirmeden, net yazar.

Ne diyorsa doğrudur.

Şevkin kırılmasın ama bak sana bir şey söyleyeyim.

Bu ülkede, iyi bir meslek sahibi olan insanların aldıkları en düşük para 1000 usd civarıdır.

İngiltere'ye gittiğin zaman belki bu paranın 2-3 katını alacaksın ama, hap kadar küçücük bir odaya aldığın paranın yarısına yakınını sırf kira olarak bırakacaksın.

Gıda dersen çok pahalı.

Türkiye'de öyle ya da böyle araba alabilirsin.

Oysa yurt dışında araba alabilmen bile çok zor.

Sen aldanma Almanya'dan gelen, 3 yılda altına mercedes çekmiş lavuklara.

O arabalar emanet ama kimse bunu bilmez.

Bankanın teminatı altındadır, tamamen emanettir.

ysunshine özellikle bir yere parmak basmış, atlama..

AİLE DESTEĞİ YOKSA!!!!

Bu çok önemli.

Ailen orada değilse yandığın gündür.

Londra'da üç yıl içinde iyi para biriktirenleri de tanıyorum.

Ama öyle sefil bir yaşam sürüyorlar ki; Aynı yaşamı burada da sürsen, burada da aynı parayı yaparsın.

Netice itibarıyla, bu hayal yıllarca benim de rüyalarımı süsleyen bir hayaldi.

Hayallerine saygı duyuyorum.

Ama bir mesleğin, hem de yurt dışında çok geçerli bir mesleğin olmalı.

Ve, dile de hakim olmalısın.

Ben çatır çatır ingilizce bilirdim..

Hesapta..

İngiltere'ye gittiğimde, aslında hiç bi b.k bilmediğimi öğrendim :)

Moralini bozma ama beyninle hareket et.

Macera, filmlerde güzeldir.

Yaşamaya geldiğinde insanı bitirir.

ysunshine ne yazmışsa çok iyi, tekrar tekrar oku.

Uyuşturucu batağı diyor, ( benim o taraklarda bezim olmaz ) deme.

Ben İngiltere'ye gittiğim zamana kadar ağzıma tütün koymamıştım.

Şu an günde 1.5 paket Dunhill içiyorum.

Başka bir şey söylemiyorum...

Yani 5 yıl içinde polislik bi işim olmazsa vatandaşlık alabiliyorum ?

Evlenme meselesine gelince peki ya gerçek bi evlilik yapsam biriyle mesela birbirimizi beğenipte ?

Bu ülkede en kötü meslek sahibinin bile aldığı para beni pek ilginlendirmiyo baştadada belirttiğim gibi ben sıradan bi insan olmak istemiyorum her gün bi kağıt parçası için uyanmak istemiyorum.

İngiltereye gittiğim zaman küçücück eve de ihtiyacım olmaz eğer iklim sıcaksa sokakta kalmaya alışığım beni hiç etkilemez.

bide ingilterede vatandaşlık alırsam amerikaya daha kolay giderim heralde ?

InFuLx
Daimi Üye
eğer konuyu okuyup böyle şey yazıcaksın içinden yap değerlendirmeni

Emrin olur paşam içimden yaparım. amman kızma sen. (ah keşke benim yorumumun bir önceki yoruma karşılık olduğunu da anlasaydın. Neyse zamanla anlarsın da atlamazsın) :D

Hoşgeldiniz.. :)

Tatil Nasıl Geçti? :p
Kötüydü be burası olmadan yapamıyorum ben. Ama bakıyorumda pek bir sevinmişsin tatile çıkmama

dockhanger
Forum Ustası
konuya katkım olsun : gemi adamı belgesi alırsınız v bunla birlikte emniyetten bunu taktilini tamalayıp 10 senelık gemıcı prova sartanamesı gereğince 10 sene boyunca gemilerde stcw iznince calışabilirsiniz denilir .
gittiğiiz ülkede hoş karsılanmayacak yabancı olarak görülecek sağlık vb kuruluslarda yardımcı olmak ıcın konsolosluklarda sizin acaba bir teröristmi olduğunuz arastırılmadan size yardımcı olunmayacaktır bsınıza bir olay gelirse lakin abd gibi bi yerde imkansız gibi bişidir siz iyi olsanız o ara newwestland new york sokaklarında parayla birlikte olunabilecek hatunların olduğu erlerde gezerseniz basınıza bişiler gelebilir polis tarafından hoş karşılanmayacaksınız yardımcı olunmayacak ve size ırkcı ayrımcı politkalarla davranacaklar amacınız net olmalı gezip bi kaç alışveriş yapıcaksanız insanların kalabalık olduğu yoğun yerleri tercih ediniz ara sokaklardan kacınınız ve yaklaşmayınız asla güzel bi bayanın size benle gel emesine bile inanmayınız soyulursunuz dünyanın en cok olaylarını olduğu yer amerikadır dikkali olunuz gemiden aldığınıxz izin 12 satlık olacaktır eyer dönmesseniz gemi rotası geregi limanı tterkedicektir terkettiği an kaptanın carsı ıcın ımzaladıgı kahıtla gecersiz kalıp kaçak duruma yanı terörist durumu düşüceksiniz

this is my life
Çırak
konuya katkım olsun : gemi adamı belgesi alırsınız v bunla birlikte emniyetten bunu taktilini tamalayıp 10 senelık gemıcı prova sartanamesı gereğince 10 sene boyunca gemilerde stcw iznince calışabilirsiniz denilir .
gittiğiiz ülkede hoş karsılanmayacak yabancı olarak görülecek sağlık vb kuruluslarda yardımcı olmak ıcın konsolosluklarda sizin acaba bir teröristmi olduğunuz arastırılmadan size yardımcı olunmayacaktır bsınıza bir olay gelirse lakin abd gibi bi yerde imkansız gibi bişidir siz iyi olsanız o ara newwestland new york sokaklarında parayla birlikte olunabilecek hatunların olduğu erlerde gezerseniz basınıza bişiler gelebilir polis tarafından hoş karşılanmayacaksınız yardımcı olunmayacak ve size ırkcı ayrımcı politkalarla davranacaklar amacınız net olmalı gezip bi kaç alışveriş yapıcaksanız insanların kalabalık olduğu yoğun yerleri tercih ediniz ara sokaklardan kacınınız ve yaklaşmayınız asla güzel bi bayanın size benle gel emesine bile inanmayınız soyulursunuz dünyanın en cok olaylarını olduğu yer amerikadır dikkali olunuz gemiden aldığınıxz izin 12 satlık olacaktır eyer dönmesseniz gemi rotası geregi limanı tterkedicektir terkettiği an kaptanın carsı ıcın ımzaladıgı kahıtla gecersiz kalıp kaçak duruma yanı terörist durumu düşüceksiniz
iyide oda aynı şey değilmi gemi adamı belgesi alın dedinizde amerikada kaldıktan sonra gene kaçak olmuycakmıyım ?

dockhanger
Forum Ustası
iyide oda aynı şey değilmi gemi adamı belgesi alın dedinizde amerikada kaldıktan sonra gene kaçak olmuycakmıyım ?
hayır belli bi izniniz var gemi adamı belgesı ve pasaportla pasaportssuz gemıden ınemessınız gemıde adamı belgesı olmadanda denızlere acılamassınız çarsı ıznınızı kaptan yazıyor liman baskanlıgı ımzalıyor yanı gıttıgınız ülkenın liman baskanlıgı

fearof
Forum Ustası
Daha üç ay önce yakın arkadaşım oğlu ,karısı yanında olduğu halde gittiği Amerika'danyaklaşık 10 yıl sonra kesin dönüş yaptı,ki bu arkadaş işi hazır olarak gittiydi.Çok iyi bir grafiker olmasına rağmen iş akdinin süresi bitince orta da kaldı,benzin istasyonlarında pompacılıktan tut,bit pazarlarında mezatçılığa kadar her işi yapmış olmasına rağmen daha fazla dayanamayıp döndü.Amerika filmlerde görüldüğü gibi değil. Arkadaşım buraya döndükten 15 gün sonra iyi bir firmada iyi bir ücretle çalışmaya başladı.Sürekli tek söylediği şey geçen 10 yılıma acıyorum.bence iyi düşün.İllaki gideceğim diyorsan da Avrupa ya özelliklede İskandinav ülkelerine gitmani tavsiye ederim.Saygılar.

this is my life
Çırak
Daha üç ay önce yakın arkadaşım oğlu ,karısı yanında olduğu halde gittiği Amerika'danyaklaşık 10 yıl sonra kesin dönüş yaptı,ki bu arkadaş işi hazır olarak gittiydi.Çok iyi bir grafiker olmasına rağmen iş akdinin süresi bitince orta da kaldı,benzin istasyonlarında pompacılıktan tut,bit pazarlarında mezatçılığa kadar her işi yapmış olmasına rağmen daha fazla dayanamayıp döndü.Amerika filmlerde görüldüğü gibi değil. Arkadaşım buraya döndükten 15 gün sonra iyi bir firmada iyi bir ücretle çalışmaya başladı.Sürekli tek söylediği şey geçen 10 yılıma acıyorum.bence iyi düşün.İllaki gideceğim diyorsan da Avrupa ya özelliklede İskandinav ülkelerine gitmani tavsiye ederim.Saygılar.
iş akdi derken anlayamadım ve neden iskandinav ?

fearof
Forum Ustası
iş akdi derken anlayamadım ve neden iskandinav ?
Yani çalışacağı şirket tarafından Amerika'ya götürüldü.Bir amerikan şirketinden gelen çalışma teklifini kabul ederek gitti.

Kuzey İskandinav ülkeleri nüfus yoğunlukları az olduğundan kişi başına düşen gelir seviyeleri yüksektir. dolayısıyla genç ve çalışma azmi yüksek insanların oralarda tutunabilme olasılığıda yüksektir.Aynı zaman da siyasi mültecilik hakkını daha kolay vermektedir.

this is my life
Çırak
Yani çalışacağı şirket tarafından Amerika'ya götürüldü.Bir amerikan şirketinden gelen çalışma teklifini kabul ederek gitti.

Kuzey İskandinav ülkeleri nüfus yoğunlukları az olduğundan kişi başına düşen gelir seviyeleri yüksektir. dolayısıyla genç ve çalışma azmi yüksek insanların oralarda tutunabilme olasılığıda yüksektir.Aynı zaman da siyasi mültecilik hakkını daha kolay vermektedir.
peki orda bi müddet yaşayıp birikim yaptıktan sonra amerikaya gitme durumum kolaylaşırmı bide obamanın yeni çıkardığı yasadan yararlanmak için 18 yaşından küçük olman gerekiyomuş yani 18 yaşından küçükken girmesi lazımmış bi kişinin

dockhanger
Forum Ustası
yani çarşı iznindemi tüy diyosunuz ?
tüyemessin çarsı ıznınde senın dolaşıma cıktğın nypd ye bildirlecektir yani newyork polisine araç sistemlerine ressmin gidecektir arama iznin çıkıcaktır en kısa zamanda kameralar vb yollarla bulunacaksındır kaçısın yok yakalandıgın an batı ülkelerıne gidişin yasaklanıcaktır

this is my life
Çırak
e o yolla gitmem daha kötü olucak ben direk gemiye atlayıp kaçak gitmeyi düşnüyüorum zaten yeni çıkıcak yasa işime yarıycak

fearof
Forum Ustası
peki orda bi müddet yaşayıp birikim yaptıktan sonra amerikaya gitme durumum kolaylaşırmı bide obamanın yeni çıkardığı yasadan yararlanmak için 18 yaşından küçük olman gerekiyomuş yani 18 yaşından küçükken girmesi lazımmış bi kişinin
Türk pasaportu ve kimliğine sahip olduğun sürece ve de Müslüman olduğun sürece Batı dünyasına ait olan hiç bir ülkede rahat edemezsiniz. Çünkü her daim potansiyel suçlusunuzdur. Siz kendinizi Amerika'da göçmen olarak yaşayan diğer ülke insanları ile bir tutmayınız dediğim gibi hem Türk'sünüz hem de Müslüman .Saygılar.

Durum
Yanıtlara kapalı.