bi şekilde amerikaya gitmek

Durum
Yanıtlara kapalı.
this is my life
Çırak
Türk pasaportu ve kimliğine sahip olduğun sürece ve de Müslüman olduğun sürece Batı dünyasına ait olan hiç bir ülkede rahat edemezsiniz. Çünkü her daim potansiyel suçlusunuzdur. Siz kendinizi Amerika'da göçmen olarak yaşayan diğer ülke insanları ile bir tutmayınız dediğim gibi hem Türk'sünüz hem de Müslüman .Saygılar.
benim için girmek yeterli yani kolay girebilirmiyim orda bi müddet yaşadıktan sonra ?

tüyemessin çarsı ıznınde senın dolaşıma cıktğın nypd ye bildirlecektir yani newyork polisine araç sistemlerine ressmin gidecektir arama iznin çıkıcaktır en kısa zamanda kameralar vb yollarla bulunacaksındır kaçısın yok yakalandıgın an batı ülkelerıne gidişin yasaklanıcaktır

e o yolla gitmem daha kötü olucak ben direk gemiye atlayıp kaçak gitmeyi düşnüyüorum zaten yeni çıkıcak yasa işime yarıycak

- Yönetici düzenlemesi: :
N3F3R
Forum Ustası
Bir amerikan vatandışı bayan bluyorsun, onunla Türkiyede evleniyorsun, 3 yada 6 ay resmi prosedürler sürdükten sonra Amerikaya vizesiz giriş + oturma+ çalışma izni alabiliyorsun fakat bildiğim kadarıyla 5 ila 10 yıl arası amerikada evli kalmak zorundasın. Yani diyelim 5 yıl evli kaldın 6 yıl ayrıldın amerika seni psotalamıyor oturma ve çalışma izni veriyor. ama diyelim 5 yıl evli kalamadın 4 yada 3 yıl evli kaldın sonra ayrıldın maalesef amerika seni şutluyor.

Aaa bak unutuyordum 10. yıl doldurdukan sonra amerika mahkemelerine çifte vatandaşlık içinde başvurabiliyorsun sanırsam

Bu arada avrupa ülkelerine daha kolay vize alırsın neden amerika pek anlayabilmiş değilim. Yani illaki gitmek istiyorsan avrupa ülkelerine git, örneğin ingiltere bul bitane mature (olgun) :D iki canım cicim de evlen onunla tmmdır. :D

this is my life
Çırak
Bir amerikan vatandışı bayan bluyorsun, onunla Türkiyede evleniyorsun, 3 yada 6 ay resmi prosedürler sürdükten sonra Amerikaya vizesiz giriş + oturma+ çalışma izni alabiliyorsun fakat bildiğim kadarıyla 5 ila 10 yıl arası amerikada evli kalmak zorundasın. Yani diyelim 5 yıl evli kaldın 6 yıl ayrıldın amerika seni psotalamıyor oturma ve çalışma izni veriyor. ama diyelim 5 yıl evli kalamadın 4 yada 3 yıl evli kaldın sonra ayrıldın maalesef amerika seni şutluyor.

Aaa bak unutuyordum 10. yıl doldurdukan sonra amerika mahkemelerine çifte vatandaşlık içinde başvurabiliyorsun sanırsam

Peki amerikan vatandaşı bayan bulduktan sonra türkiyeye nasıl dönücem yasal yollarlamı ? çünkü amerikaya kaçak yolla girmiş olucam

N3F3R
Forum Ustası
Peki amerikan vatandaşı bayan bulduktan sonra türkiyeye nasıl dönücem yasal yollarlamı ? çünkü amerikaya kaçak yolla girmiş olucam
Amerikaya kaçak yolla girersen amerikada yaşayamazsın, illaki bir yerde patlak verir ve bir daha hatta amerikan vatandaşı birisyle evlensen bile giremezsin.

Kısaca seni yakaladıklarında anında şutlarlar,

Bak ben sana işin kestirmesini söylüyorum, eğer kafana taktıysan bu işi, ingiliz bul, benim bir çok arkadaşım yaşlı maşlı genç felan dinlemeden evlendi gitti ingiltereye, benim popom yemedi o işlere, biz sadece erotizm yönünü ele aldık olayın.

this is my life
Çırak
Amerikaya kaçak yolla girersen amerikada yaşayamazsın, illaki bir yerde patlak verir ve bir daha hatta amerikan vatandaşı birisyle evlensen bile giremezsin.

Kısaca seni yakaladıklarında anında şutlarlar,

Bak ben sana işin kestirmesini söylüyorum, eğer kafana taktıysan bu işi, ingiliz bul, benim bir çok arkadaşım yaşlı maşlı genç felan dinlemeden evlendi gitti ingiltereye, benim popom yemedi o işlere, biz sadece erotizm yönünü ele aldık olayın.
amerikada 5 yıl yaşayım ordan biriyle evlenince yasal olarak kalınabiliyo diye biliyorum bide şunu b izlermisiniz ? http://www.youtube.com/watch?v=NDiT9zaTMyY

ysunshine
Forum Ustası
Biriyle evlenme işi zor biraz. Benim kuzeni getirmeye çalıştık o şekilde. Burdan bi karıyla evlendirdik, Türkiye'ye getirdik kraliçe gibi baktık. Herşey yolunda gidiyordu, Konsolosluk olmaz dedi davayı kapattı. Herşey konsolosluğun elinde. Tipine bakar, sen olmamışsın der basar mühürü ömür boyu gidemezsin. Şans işi aynı zamanda.

Bu arada dediğim evliliğe yaklaşık 30 bin dolar harcadık ve paranın tamamı boşa gitti. Bunla da kalmadı, kadın ayrılmak istemedi (daha fazla para koparmak için). Bunun üstüne Miami'ye gidip kadının eline :)D) bizzat bin dolar verdim öyle kabul etti. Çok meşakkatli işler anlayacağın.

Burda 5 yıl kalınca vatandaş olamıyorsun ayrıca. Daha doğrusu 5 yıl legal olarak kalman lazım, kaçak değil.

enstantane
Forum Kalfası
abd nin en garipsediğim yönlerinden biri olduğun sokak dibine kadar güvenliyken hemen bir yan sokağın dehşet derecede tehlikeli olmasıdır, hangi caddeye gireceğini iyi biliceksin yanlış bir dönemeç fena halde öttürülmene sebep olabiliyor.

bu arada gitmek isteyen arkadaşım kimseyi dinleme git çünkü denemezsen hep pişmanlık yaşaycaksın gidersen denemedim demezsin hiç olmazsa

neronaga
Elit Üye
işte benim istediğim şey sıradan biri olmamak, böyle hayatmı olur be siz kendinizie sormuyomusunuz ulan bi kağıt parçası için sabahın köründe kalkıyorum işe gidiyorum ? zenginlerde böyle para kazanmak için kalkıp işe gidiyolar ? bu nedir ya bu sıradanlık nedir böyle bişeye razı olamam ben. ben sıradan yaşayıp sıradan ölemem . tr de sıradan yaşamaktansa amerikada sıra dışı ölmeyi tercih ederim ..
Bir kağıt parçası için sabah kalkıp işe gitmekten şikayet ediyorsanız, aksi bir yaşam için kapitalizmin doğduğu topraklar iyi bir seçim değil... Siz sarsıntıdan şikayet edip depremin merkezine yolculuk etmek peşindesiniz...

16 yaşında insanlar yaşanarak kazanılmış tecrübelere kulak asmaz; küçümser. Yaşınız, yaşayarak kazanma çağı; ne desek boş... yolunuz açık olsun...

Fikriniz değişirse , bu topraklarda emek verip yolumu çizerim derseniz destek olmaya çalışırız :)

this is my life
Çırak
Biriyle evlenme işi zor biraz. Benim kuzeni getirmeye çalıştık o şekilde. Burdan bi karıyla evlendirdik, Türkiye'ye getirdik kraliçe gibi baktık. Herşey yolunda gidiyordu, Konsolosluk olmaz dedi davayı kapattı. Herşey konsolosluğun elinde. Tipine bakar, sen olmamışsın der basar mühürü ömür boyu gidemezsin. Şans işi aynı zamanda.

Bu arada dediğim evliliğe yaklaşık 30 bin dolar harcadık ve paranın tamamı boşa gitti. Bunla da kalmadı, kadın ayrılmak istemedi (daha fazla para koparmak için). Bunun üstüne Miami'ye gidip kadının eline :)D) bizzat bin dolar verdim öyle kabul etti. Çok meşakkatli işler anlayacağın.

Burda 5 yıl kalınca vatandaş olamıyorsun ayrıca. Daha doğrusu 5 yıl legal olarak kalman lazım, kaçak değil.
Ama birbirimiz isteyerek evlensek o zaman nasıl olur

abd nin en garipsediğim yönlerinden biri olduğun sokak dibine kadar güvenliyken hemen bir yan sokağın dehşet derecede tehlikeli olmasıdır, hangi caddeye gireceğini iyi biliceksin yanlış bir dönemeç fena halde öttürülmene sebep olabiliyor.

bu arada gitmek isteyen arkadaşım kimseyi dinleme git çünkü denemezsen hep pişmanlık yaşaycaksın gidersen denemedim demezsin hiç olmazsa
evet gitmezsem olmaz bi şekilde gidicem teşekkür ederim

metatron
Super Moderator
Site Yetkilisi
Valla gerisini okumadım :D Ohaa be dede yıl kaçtı gittiğinde ? :D
o zaman magna carta henüz yeni imzalanmıştır :D

İngiltereye gittiğim zaman küçücück eve de ihtiyacım olmaz eğer iklim sıcaksa sokakta kalmaya alışığım beni hiç etkilemez.

evet, ingiltere'nin tropikal ikliminin de hesaba katılması iyi olur. muson zamanları biraz yağış olur ama yine de bol bol şort götürmek lazım. ;)

Gila
Moruk Moderator
Site Yetkilisi
Yani 5 yıl içinde polislik bi işim olmazsa vatandaşlık alabiliyorum ?

Evlenme meselesine gelince peki ya gerçek bi evlilik yapsam biriyle mesela birbirimizi beğenipte ?

Bu ülkede en kötü meslek sahibinin bile aldığı para beni pek ilginlendirmiyo baştadada belirttiğim gibi ben sıradan bi insan olmak istemiyorum her gün bi kağıt parçası için uyanmak istemiyorum.

İngiltereye gittiğim zaman küçücück eve de ihtiyacım olmaz eğer iklim sıcaksa sokakta kalmaya alışığım beni hiç etkilemez.

bide ingilterede vatandaşlık alırsam amerikaya daha kolay giderim heralde ?
5 yıl meselesi, iltica etmekle alakalıdır.

Ülkeni inkar edeceksin, vatanını inkar edeceksin, ülkede ağır baskı altında olduğunu söyleyeceksin falan..

Ki; Açılım sürecinden sonra artık bunu da yemezler.

İngiliz vatandaşlığı almak o kadar kolay değil.

Ben ne yazarsam yazayım, sen hala içinden bir şeyler çıkartmaya çalışıyorsun.

Ki; Bunu da anlıyorum.

Ben de öyle yapardım.

Neticede bazıları tavsiyeye uyar, bazıları ( benim gibi ) ille de gidip, yaşayıp öğrenmeye çalışır.

this is my life
Çırak
5 yıl meselesi, iltica etmekle alakalıdır.

Ülkeni inkar edeceksin, vatanını inkar edeceksin, ülkede ağır baskı altında olduğunu söyleyeceksin falan..

Ki; Açılım sürecinden sonra artık bunu da yemezler.

İngiliz vatandaşlığı almak o kadar kolay değil.

Ben ne yazarsam yazayım, sen hala içinden bir şeyler çıkartmaya çalışıyorsun.

Ki; Bunu da anlıyorum.

Ben de öyle yapardım.

Neticede bazıları tavsiyeye uyar, bazıları ( benim gibi ) ille de gidip, yaşayıp öğrenmeye çalışır.
rica etsem şunu bi izlermisiniz ? http://www.youtube.com/watch?v=NDiT9zaTMyY

ibrahimyildiz
Forum Ustası
oysa ki biz 16 yaşlarımızda iken aklımızdan böyle bişe geçmdzdi :) yurtdışında yaşayan arkadaşşlarım var herşey o kadar basit degil ki sen zaten kafaya koymussun illa gidecen oraya ve orada illa ölecem diyosun. Hiç bi bi bilgin yok yasın ufak destegin yok kısacası sıfırsın. Yere düşersinde kaldıran olmaa kedi köpek işer üzerine . Yerinde olsam biraz eglenceli ve hoş zamanlar geçirmek istiyrsan antalya vs akdeniz bölgesine git derim ben gir bi acentaya paranıda alırsın yine biraz bilgin olur dil ögrenirsin cebinde pran olur bi kızla tanırsın turist tabi evlenirsin yurt dışında yaşarsın . İlla amerika olmak zorunda degil başka ülkeye gidersin :)

Durum
Yanıtlara kapalı.