Bilgisayar Alalım Wardom Yardım! Öneri

-MaTRaX
Forum Kalfası
Arkadaşlar daha önceki bilgisayar alımımda da sizden fikir almıştım yine size sorucam fikirleriniz benim için önemli.
2 tane laptop seçtim ama kararsızım, biri MSI CX61 2QC i7 diğeri ASUSX550JX i5.

Biri işlemci, harddisk ve ram ile öne geçiyor diğeri ekran kartı ile öne geçiyor. Her iki bilgisayar içinde SSD alıp eklemek gibi bir durumum olabilir bunu da göz önüne alalım.

http://www.hepsiburada.com/msi-cx61-2qc-1862xtr-intel-core-i7-4712mq-2-3ghz-3-3ghz-8gb-1tb-15-6-tasinabilir-bilgisayar-p-BD601840

http://www.hepsiburada.com/asus-x550jx-xx099d-notebook-p-BDHISTX550JXXX09

-MaTRaX
Forum Kalfası
usta yapma ya lenovoya da baktım ama hiç gözüme çarpan bir model olmadı, ama dell bakmadım hiç

-MaTRaX
Forum Kalfası
geçen yıl iphone 4 telefonum itunes ekranında kaldı, servise verdik(teleservis) telefonu yapamadılar, anakart ile ilgili problem varmış dediklerine göre ancak tamiri mümkün değilmiş 853 tl verin telefonu değiştirelim dediler kısaca tam bir komedi, sonra zorlu center de bir servis varmış oraya gidin dediler orası da kargo kabul etmiyormuş kendim gidip verecekmişim falan filan.

Pe55iMySTiC
Forum Kalfası
geçen yıl iphone 4 telefonum itunes ekranında kaldı, servise verdik(teleservis) telefonu yapamadılar, anakart ile ilgili problem varmış dediklerine göre ancak tamiri mümkün değilmiş 853 tl verin telefonu değiştirelim dediler kısaca tam bir komedi, sonra zorlu center de bir servis varmış oraya gidin dediler orası da kargo kabul etmiyormuş kendim gidip verecekmişim falan filan.
Bende 3 tane apple ürünü var hepsinden memnunum hepsi hakkını veriyo telefon 4s dörtdörtlük 4. kattan toprak zemine düştü ama çimene değil sert toprak bişe olmadı komple suyun içine girdi bi 6 7 saniye kaldı boğulmadı hala çalışmaya devam... bi ipad 2 var benim velet ırzına geçti monitörü içten bozuldu servise verdim MediaMarkt servisine 1 hafta sonra aradılar cihazınız normal çalışıyo biz bişe yapmadık dediler iyi dedim verin geri.... Geldi... Benim çocuk hızını alamadı bu seferde dış ekranı ile iç monitor komple becerdi yine servise verdik MediaMarkt'a 2 hafta sonra sıfır ipad 2 gönderdiler ve telefonda uyardılar lütfen ipad'inize kılıf alın diye aldık daha kırılıp bozulmuyo... Kendime de bi iPad4 retina aldım Kılıfsız :D benim çocuk düşürdü dış ekran çatladı ama canavar gibi çalışıyo çok memnunum... Benim çocuk şimdi yurtdışında kılıflı ipad2yle bozabilse haberim olur :D küsme apple'a aranı sıcak tut iyidir candır ;)

un10cked
Forum Kalfası
Bendede iphone 4s var. 5 sene oldu bir problem yok. Senin sansina.
Bence genellemeye bakarsan daha iyi olur.
Neyse konuya donelim.
Elimde Apple Macbook pro var, banamisin demiyor...
Bugun 50 derecede arabanin icinde acik birakmisim. Tik yok...
Fan deli gibi donuyordu. Kapattim biraz bekledim.
Hic bir hata yok.

-MaTRaX
Forum Kalfası
Bendede iphone 4s var. 5 sene oldu bir problem yok. Senin sansina.
Bence genellemeye bakarsan daha iyi olur.
Neyse konuya donelim.
Elimde Apple Macbook pro var, banamisin demiyor...
Bugun 50 derecede arabanin icinde acik birakmisim. Tik yok...
Fan deli gibi donuyordu. Kapattim biraz bekledim.
Hic bir hata yok.
Kesinlikle kaliteli cihazlar ama bilgisayar olarak apple'ı hiç düşünmüyorum,
diğerlerinden yana tercihimi kullanıcam :)

morko58
Forum Ustası
Sonuçta bu iki bilgisayardan birine karar verdi isen sen bu bilgisayarı ne için kullanacaksın o önemli ve ona göre karar ver.

Ha bu arada yukarıdaki arkadaşların cevaplarınıda okumuşsundur, gerçekten bende hepsine hak veriyorum. Apple iyi bir firma bencede ve çok kaliteli. Diğer yandan sen şanssızlık yaşamışsın ama bu bireysel olarak algılama genele bak.

Senin seçtiğin iki bilgisayarda çok güzel cihazlar gerçekten hangisi seçersen seç kesinlikle pişman olmayacağın garanti.

Bu arada ben Asus kullanıyorum çok memnunum diğer Msi içinde çok iyi şeyler okudum, ama ben fiyat yüzünden Asus almıştım ve gayet çok memnun olarak halen kullanıyorum.

İki bilgisayarada baktım biraz Msi daha ağır basıyor sanki

Msi daha önce hiç kullanmadım fakat Asus marka bilgisayarların mausepad leri çok güzel çalışıyor onu söylüyeyim.

Birde bu tür bilgisayarlar alırken mutlaka bilgisayarın ne zaman çıktığına bak sonra yedek parça gibi yani pil gibi ürünleri bulamaya biliyorsun.

Tam araştırma yapmadım ama Msi biraz ucuz gibi geldi fiyatı yada Asus biraz pahalı gerçekten anlamadım.

Asus marka bilgisayarlarda birde şöyle bir durum var onuda gözden kaçırma. Diğelim ki burda sana
Asus X550JX bu modeli vermiş ama arkasında model numarası devam ediyor XX099D işte bu kısma dikkat et

Son olarak şunuda ekleyeyim ekran konusunda şimdiki bilgisayarlarda hiç dikkat ettin mi bilmiyorum ben aldıktan sonra farkına vardım bilmiyordum çünkü bazı ekranlar mat bazı ekranlar parlak oluyor. Ben alırken daha çok özelliklerine ve fiyatına bakıtığım için fark etmedim aldım bendeki ekran mat görünümlü onun için bu yönünü hiç beğenmiyorum bilgisayarımın.

Bu iki bilgisayarıda canlı olarak görüp almanda da fayda var diye düşünüyorum bilgisayar ekranında sadecene bakıyoruz değerlendiriyoruz ama canlı olarak görüp bence ona göre karar vermek daha mantıklı.

Son düzenleme:
-MaTRaX
Forum Kalfası
Sonuçta bu iki bilgisayardan birine karar verdi isen sen bu bilgisayarı ne için kullanacaksın o önemli ve ona göre karar ver.

Ha bu arada yukarıdaki arkadaşların cevaplarınıda okumuşsundur, gerçekten bende hepsine hak veriyorum. Apple iyi bir firma bencede ve çok kaliteli. Diğer yandan sen şanssızlık yaşamışsın ama bu bireysel olarak algılama genele bak.

Senin seçtiğin iki bilgisayarda çok güzel cihazlar gerçekten hangisi seçersen seç kesinlikle pişman olmayacağın garanti.

Bu arada ben Asus kullanıyorum çok memnunum diğer Msi içinde çok iyi şeyler okudum, ama ben fiyat yüzünden Asus almıştım ve gayet çok memnun olarak halen kullanıyorum.

İki bilgisayarada baktım biraz Msi daha ağır basıyor sanki

Msi daha önce hiç kullanmadım fakat Asus marka bilgisayarların mausepad leri çok güzel çalışıyor onu söylüyeyim.

Birde bu tür bilgisayarlar alırken mutlaka bilgisayarın ne zaman çıktığına bak sonra yedek parça gibi yani pil gibi ürünleri bulamaya biliyorsun.

Tam araştırma yapmadım ama Msi biraz ucuz gibi geldi fiyatı yada Asus biraz pahalı gerçekten anlamadım.

Asus marka bilgisayarlarda birde şöyle bir durum var onuda gözden kaçırma. Diğelim ki burda sana
Asus X550JX bu modeli vermiş ama arkasında model numarası devam ediyor XX099D işte bu kısma dikkat et

Son olarak şunuda ekleyeyim ekran konusunda şimdiki bilgisayarlarda hiç dikkat ettin mi bilmiyorum ben aldıktan sonra farkına vardım bilmiyordum çünkü bazı ekranlar mat bazı ekranlar parlak oluyor. Ben alırken daha çok özelliklerine ve fiyatına bakıtığım için fark etmedim aldım bendeki ekran mat görünümlü onun için bu yönünü hiç beğenmiyorum bilgisayarımın.

Bu iki bilgisayarıda canlı olarak görüp almanda da fayda var diye düşünüyorum bilgisayar ekranında sadecene bakıyoruz değerlendiriyoruz ama canlı olarak görüp bence ona göre karar vermek daha mantıklı.
Asus'u gördüm, kasa ve ekran olarak çok hoşuma gitti. Özellikle kasası ve tasarımına diyecek yok. Ekran parlaklığı ile mağazada bile tatmin ediyordu ancak MSI herhangi bir mağazada göremedim internetten okuduğum kadarıyla kullanıcılar memnun.

Benim kararsızlığım MSI işlemci ve hdd olarak güçlü, Asus'da ekran kartı ile fark açıyor. Bilgisayarda oyun oynamayı düşünüyorum Aion Online oynarım kafadan bunun yanında da yine güncel çıkan oyunları da oynarım, çok üst düzey grafiklerle oyun oynama yada saatlerce oyun oynama gibi bir hayalim yok açıkçası ama kararsız kaldım.

fearof
Forum Ustası
Asus'u gördüm, kasa ve ekran olarak çok hoşuma gitti. Özellikle kasası ve tasarımına diyecek yok. Ekran parlaklığı ile mağazada bile tatmin ediyordu ancak MSI herhangi bir mağazada göremedim internetten okuduğum kadarıyla kullanıcılar memnun.

Benim kararsızlığım MSI işlemci ve hdd olarak güçlü, Asus'da ekran kartı ile fark açıyor. Bilgisayarda oyun oynamayı düşünüyorum Aion Online oynarım kafadan bunun yanında da yine güncel çıkan oyunları da oynarım, çok üst düzey grafiklerle oyun oynama yada saatlerce oyun oynama gibi bir hayalim yok açıkçası ama kararsız kaldım.
Asus X550JX-XX171D Intel Core İ7 2.6 Ghz 4 GB 1 TB 15.6" Freedos Taşınabilir Bilgisayar 2.721,99 TL

http://www.hepsiburada.com/asus-x550jx-xx171d-intel-core-i7-2-6-ghz-4-gb-1-tb-15-6-freedos-tasinabilir-bilgisayar-p-BDX550JXXX171D

Beğendiğin modelle arasında 300 lira kadar fark var .
istersen incele.

morko58
Forum Ustası
Teşhir ürünü 4300 liraya satıyorlar bence bu fiyat çok yüksek bu rakamlara daha güzel bilgisayarlar bulunabilir.

Bu arada konuyu açan arkadaşım şu an sevgililer günü yaklaştığı için firmalarda çok cazip fiyatlarda ürünler bululabilirsin. İnidirimlerden yararlanabilirsin bunu dikkate al bence.

mavera55
Forum Kalfası
Mesela daha nesi iyi olabilir, SSD ULTRA 4K çözünürlük,aydınlatmalı tuşlar,dokunmatik ekran,
2 gb GTX840M ekran kartı 64 bit valla daha ne olabilir ben bilemedim.

morko58
Forum Ustası
Mesela daha nesi iyi olabilir, SSD ULTRA 4K çözünürlük,aydınlatmalı tuşlar,dokunmatik ekran,
2 gb GTX840M ekran kartı 64 bit valla daha ne olabilir ben bilemedim.
Şunu ifade etmeye çalıştım. Fiyat ın çok yüksek olduğu. Buradaki arkadaşın baktığı modeller ortalamasını 2500 lira olarak alırsak bu senin tavsiye ettiğin model çok yüksek.

mavera55
Forum Kalfası
Şunu ifade etmeye çalıştım. Fiyat ın çok yüksek olduğu. Buradaki arkadaşın baktığı modeller ortalamasını 2500 lira olarak alırsak bu senin tavsiye ettiğin model çok yüksek.
Bu en y serisinin en tepesi,y serisi 2500 tl den başlar 6000 tl ye kadar gider,
örnek olarak onu verdim,saglam ve yüksek donanımlı seridir,
2500,3000 bandındaki y serilerinin tamamı çok iyi makinelerdir inceleyip seçmek lazım..