Bilgisayara Özel Yazılım / vbnet

Milarem
Elit Üye
Yazmış olduğum yazılımlar kişiye ait olucağı için çoğaltılmasını engellemek istiyorum. Misal vericek olursak programı bir şahısa verdiğim zaman sadece o bilgisayarda çalışsın başka bir bilgisayarda çalıştırmak imkansız olsun.

Aklımda olanlar şunlar;

- Her bilgisayarın HDD seriali farklı olduğundan HDD serialine bağlı çalışma sistemi geldi. Fakat HDD seriali değiştirildiği zaman kullanılabilir.
- Mac adresine bağlı olarak yazılımı geliştirmek istedim oda değiştirilebiliyor.

Önerilerinizi bekliyorum.

0uickStable`
Daimi Üye
Yazmış olduğum yazılımlar kişiye ait olucağı için çoğaltılmasını engellemek istiyorum. Misal vericek olursak programı bir şahısa verdiğim zaman sadece o bilgisayarda çalışsın başka bir bilgisayarda çalıştırmak imkansız olsun.

Aklımda olanlar şunlar;

- Her bilgisayarın HDD seriali farklı olduğundan HDD serialine bağlı çalışma sistemi geldi. Fakat HDD seriali değiştirildiği zaman kullanılabilir.
- Mac adresine bağlı olarak yazılımı geliştirmek istedim oda değiştirilebiliyor.

Önerilerinizi bekliyorum.
DONGLE YAZILIM KORUMA KİLİDİ Flash Bellek Gibi Bir Donanım Var Genelde Yüksek Fiyatlı Yazılımlarda Bu Tür Şeyler Kullanılmakta.

Googlede DONGLE YAZILIM KORUMA KİLİDİ Diye Aratirsaniz Bi Kaç Site Bulabilirsiniz Reklam Olmaması için Link Veremiyorum

Milarem
Elit Üye
DONGLE YAZILIM KORUMA KİLİDİ Flash Bellek Gibi Bir Donanım Var Genelde Yüksek Fiyatlı Yazılımlarda Bu Tür Şeyler Kullanılmakta.

Googlede DONGLE YAZILIM KORUMA KİLİDİ Diye Aratirsaniz Bi Kaç Site Bulabilirsiniz Reklam Olmaması için Link Veremiyorum
Öneri için sağolun ama tam olarak istediğim bu değil. Yazılımı net üzerinden satıcağım için flash disk ile alakam olmuyacak.

Anlatmak istediğim şu

Programın içine sadece istediğim bilgisayarda çalışacak bir kod eklenir.
Programı yazdım ve müşteriye taktim ettim.
Sadece o bilgisayarda çalışacak.
Program başka bilgisayara aktarıldığında hata vericek veya program çalışmayacak.
Kısacası sadece istediğim bilgisayarda çalışacak.

UmutTekin58
Forum Kalfası
Öneri için sağolun ama tam olarak istediğim bu değil. Yazılımı net üzerinden satıcağım için flash disk ile alakam olmuyacak.

Anlatmak istediğim şu

Programın içine sadece istediğim bilgisayarda çalışacak bir kod eklenir.
Programı yazdım ve müşteriye taktim ettim.
Sadece o bilgisayarda çalışacak.
Program başka bilgisayara aktarıldığında hata vericek veya program çalışmayacak.
Kısacası sadece istediğim bilgisayarda çalışacak.
Bunun o kadar kolay olcağını sanmıyorum. Olsa başta ünlü oyun-program firmaları kullanırdı. Onlar bile baş edemezken hackerler ile senin kendin bir kod vs üretip uygulayıp başarılı olman çok büyük bir şey olur gerçekten :)

Milarem
Elit Üye
Bunun o kadar kolay olcağını sanmıyorum. Olsa başta ünlü oyun-program firmaları kullanırdı. Onlar bile baş edemezken hackerler ile senin kendin bir kod vs üretip uygulayıp başarılı olman çok büyük bir şey olur gerçekten :)
:)

Madem öyle wardom niye hala cracklenemedi ?

Oyun ve program firmaları ile bizim tarzımız tamamen farklı. Oyun ve program firmaları genel'e program yazarken biz ise şahısa program yazıyoruz. Benim anlatmak istediğim nokta ise şu bir müşteri program alıcağı zaman bilgisayarındaki veriler ile programdaki verileri birbiriyle aynı duruma getirip programın müşteride çalışmasını sağlamak, müşteri art niyetli ise buna önlem alarak az önce dediğim gibi bilgisayarındaki ve programdaki açılış verileri sabit olduğu için başka bilgisayarda çalışmasını önlemek.

UmutTekin58
Forum Kalfası
:)

Madem öyle wardom niye hala cracklenemedi ?

Oyun ve program firmaları ile bizim tarzımız tamamen farklı. Oyun ve program firmaları genel'e program yazarken biz ise şahısa program yazıyoruz. Benim anlatmak istediğim nokta ise şu bir müşteri program alıcağı zaman bilgisayarındaki veriler ile programdaki verileri birbiriyle aynı duruma getirip programın müşteride çalışmasını sağlamak, müşteri art niyetli ise buna önlem alarak az önce dediğim gibi bilgisayarındaki ve programdaki açılış verileri sabit olduğu için başka bilgisayarda çalışmasını önlemek.
Ne siteler hacklendi hocam wardom hacklenmedi diye hacklenemiyecek diye birşey yok. Edit: Ayrıca ben 1-2 hacklendiğini duymuştum. Ne kadar doğrudur bilemem gözümle görmediğim için.
Sen ne dedin başta """Yazılımı net üzerinden satıcağım için flash disk ile alakam olmuyacak. """" Sonuçta 1 kişiye program yapmıyorsun. Oyun programlarıda kişiye özel kod üretiyor öyle satış yapıyor sonuçta. Kaspersky da internet üzerinden satış yapıyor. 1-2 kişiye satmasıyla 1-2 milyon kişiye satması arasında fark olcağını sanmıyorum. Sonuçta internet üzerinden birilerine satış yapacaksın.Senin ile başka bir firmanın pek farkı kalmıyor anlıyacağın. Kendine ait bir koruma sistemi geliştirebilir misin bilmiyorum ama eğer yaparsan :) hiç o programla uğraşma direk o savunma sistemi ile zengin olursun zaten.

- Yönetici düzenlemesi: :
Scorpi0n
Daimi Üye
Bende hep düşünürüm nasıl yapabilirim diye hala çözebilmiş değilim her türlü kırıyolar ama benim yazdıgım yazılımla uraşmazlar diye düşünüyorum.

Scorpi0n
Daimi Üye
hdd id den başka bir bilgisayarın eşsiz birkaç id si vardır, işlemci id side buna dahil. her bileşenin aynı olması zordur zaten bi bilgisayarda.

http://www.codeproject.com/Articles/17973/How-To-Get-Hardware-Information-CPU-ID-MainBoard-I

şu örnekte hepsi var, sen hepsini karşılaştırırsan birbiriyle, sadece if ile yapmazsan zor aşılır. eğer tek if koşuluna hepsini bağlarsan, ollydbg ile aşılması 5 sn sürmez

if yerine select case mi kullanmalı yoksa daha mı karmaşıklaştırılmalı ?

Zycron
Forum Ustası
fonksiyonların içinde çağırabilirsin, ayriyetten bi timer ile çağırabilirsin. backgroundworker ile belli sürelerde çağırabilirsin. opsiyon çok

Zycron
Forum Ustası
yıllar önce parmak izi için, parmağının derisini kesip mekanizmaya yapıştıran bi film izlemiştim. adam kaçıcak sırf alarm çalmasın diye :D düşün yani o bile yemiyo devir avuç içi devri :D

Milarem
Elit Üye
Ne siteler hacklendi hocam wardom hacklenmedi diye hacklenemiyecek diye birşey yok.

Wardom'un hacklenmesinden değil wardom'daki satılan first class " RAT(Süper Trojan) " programın cracklenmemesinden bahsediyorum ki bu program +1 500 TL 'ye satılıyor. Ek olarak wardom geçmiş zamanda hack görmüş bir sitedir. Ben profesyonel açıdan cracklenmiyecek programdan bahsetmiyorum. Orta düzey bir koruma düzeyi olması benim için çok yeterli olucaktır. Orta düzey derkende

Public Class Form1

Private Sub Button1_Click(sender As Object, e As EventArgs) Handles Button1.Click
If TextBox1.Text = "wardom.org" And TextBox2.Text = "12345" Then
MsgBox("Giriş Başarılı", vbInformation, "Uyarı")
Me.Hide()
form2.show()
Else
MsgBox("Giriş Başarısız", vbCritical, "Hata")
TextBox1.Text = ""
TextBox2.Text = ""
End If
End Sub
End Class

Böyle basit olsun istemiyorum. O yüzden yapmışken biraz daha kaliteli olsun istiyorum.

Edit: Ayrıca ben 1-2 hacklendiğini duymuştum. Ne kadar doğrudur bilemem gözümle görmediğim için.
Sen ne dedin başta """Yazılımı net üzerinden satıcağım için flash disk ile alakam olmuyacak. """" Sonuçta 1 kişiye program yapmıyorsun. Oyun programlarıda kişiye özel kod üretiyor öyle satış yapıyor sonuçta.
Mesela senin bu dediğin olayı ben yaparsam ne olur biliyormusun. Belli bir kod oluştururum o kodu giremeden o program açılmaz değil mi ? Ben bu programı birisine sattım ve kodu yolladım. O programı açıp kodu yerleştirecek ve program çalışacak ve bunu arkadaşlarına yollayıp aynı kodu onlarada vererek onlarda kullanabilecek işte ben bu şekil olsun istemiyorum.

Kaspersky da internet üzerinden satış yapıyor. 1-2 kişiye satmasıyla 1-2 milyon kişiye satması arasında fark olcağını sanmıyorum. Sonuçta internet üzerinden birilerine satış yapacaksın.Senin ile başka bir firmanın pek farkı kalmıyor anlıyacağın. Kendine ait bir koruma sistemi geliştirebilir misin bilmiyorum ama eğer yaparsan :) hiç o programla uğraşma direk o savunma sistemi ile zengin olursun zaten.

Bu işi yapıcam ve ilk burada yayınlıyacam :)

''İnsan İsterse Herşey Olur.''
Tilki bana ölümsüzlüğü bul bu işleri bırakıcam. :D

Bende hep düşünürüm nasıl yapabilirim diye hala çözebilmiş değilim her türlü kırıyolar ama benim yazdıgım yazılımla uraşmazlar diye düşünüyorum.
Evet bende seni gibi düşünüyorum en azından şu durumdayken kendimi biraz daha geliştirdiğim vakit daha fazlasını isticez. :)

hdd id den başka bir bilgisayarın eşsiz birkaç id si vardır, işlemci id side buna dahil. her bileşenin aynı olması zordur zaten bi bilgisayarda.

http://www.codeproject.com/Articles/17973/How-To-Get-Hardware-Information-CPU-ID-MainBoard-I

şu örnekte hepsi var, sen hepsini karşılaştırırsan birbiriyle, sadece if ile yapmazsan zor aşılır. eğer tek if koşuluna hepsini bağlarsan, ollydbg ile aşılması 5 sn sürmez

Evet bunu dikkate alıcam önemli görüp yazdığın için sağol.

Parmak iziyle avuç içi damar iziyle çalışan bir program yap direk hiç kimse aşamaz:D

Oturumu webcam'dan göz ile açılan bir program vardı. Böyle diyince o aklıma geldi. :D

bu hayalin gerçek olması hayaldir:D
Yaparsam eğer herkese var şakire yok. :D

- Yönetici düzenlemesi: :
Blot
Forum Kalfası
İstersen programın başlangıcına 1000 haneli şifre gir istersen sabit bir id'yi kontrol ettir adamın bunu geçmek için yapacağı iş programın içini açıp bu yerleri kendi elleri ile değiştirmek, istediğin kadar koru, programı değiştirebilme özelliğini kaldırmadan istediğin şeyi dene illaki kırar..

Milarem
Elit Üye
İstersen programın başlangıcına 1000 haneli şifre gir istersen sabit bir id'yi kontrol ettir adamın bunu geçmek için yapacağı iş programın içini açıp bu yerleri kendi elleri ile değiştirmek, istediğin kadar koru, programı değiştirebilme özelliğini kaldırmadan istediğin şeyi dene illaki kırar..
Packer kullanılsa bile mi ?

hgfd8547
Daimi Üye
aslında istediğin var. D smartın bir web tv hizmeti vardı. D smart üyesi iseniz, web tv için telefondan sms atılıyordu ve d smart web tv için kullanıcı adı ve şifreyi d smart telefonunuza gönderiyordu. o id ve şifreyi ilk hangi bilgisayarda açarsanız onu kayıt altına alıyordu ve başka bilgisayarda açılmıyordu.
aynı wireless modeme bağlı 2 laptop vardı o sırada. Denemiştik. ilk id şifreyi ben girdikten sonra o bi dha giremedi zaten. Yani ip ile de alakası filan yok. Araştırmak lazım.

UmutTekin58
Forum Kalfası
Orjinal Mesaj Sahibi UmutTekin58
Edit: Ayrıca ben 1-2 hacklendiğini duymuştum. Ne kadar doğrudur bilemem gözümle görmediğim için.
Sen ne dedin başta """Yazılımı net üzerinden satıcağım için flash disk ile alakam olmuyacak. """" Sonuçta 1 kişiye program yapmıyorsun. Oyun programlarıda kişiye özel kod üretiyor öyle satış yapıyor sonuçta.
Mesela senin bu dediğin olayı ben yaparsam ne olur biliyormusun. Belli bir kod oluştururum o kodu giremeden o program açılmaz değil mi ? Ben bu programı birisine sattım ve kodu yolladım. O programı açıp kodu yerleştirecek ve program çalışacak ve bunu arkadaşlarına yollayıp aynı kodu onlarada vererek onlarda kullanabilecek işte ben bu şekil olsun istemiyorum.
Hocam mesela kod 1 kullanımlık olamaz mı ? İnternet üzerinden onaylı felan yapılamaz mı ? Yani sonuçta steamda mesela herkes farklı kod ile oyun alır. Aynı kodu kullanınca bu kod daha önce kullanıldı hatası alırsın. Sende buna benzer bir programlama yapabilirsin.

dnaci
Çırak
İndividual, bence önce bir ön yükleme yazılımı hazırlamalısın. Bu ön yükleme yazılımı çaktırmadan müşteri bilgisayarının bütün gerekli id.lerini sana mail atsın. hdd id mikroişlmeci id anakart id vs. Bu listeye pc kullanıcı adıda eklenebilir. Sende bu verilere göre programı hazırla ve gönder. Buda aşılabilir ama profesyonele denk gelirseniz. :)