Bilgisayarınızı Web Server Yapın

http://prdownloads.sourceforge.net/appserv/appserv-win32-2.4.4a.exe?download

BU adresten AppServ paketini indirip bilgisayarınıza kurarak;

# Apache 1.3.33
# PHP 4.3.11
# MySQL 4.0.24
# phpMyAdmin-2.5.7-pl1
# MyODBC-3.51.11-2

Destekli server'e sahip olursunuz. No-ip'den de domain ayarlayarak makinanızı internet sitesi olarak kullanabilirsiniz. Bunu gibi bir sürü aket bulunmakta, fakat ben bunu öneriyourum. En güncel sürümü bu. Diğerleri neredeyse hiç güncellenmiyor.

Ayrıca Modeminizden Aşağıdaki portları açmanız gerekli;

Virtual Server bölümüne girip şu portları ekleyin

80 TCP UDP
8080 TCP UDP
4661 TCP UDP
4662 TCP UDP
4672 TCp udp
21 TCP

TCP UDP Yazanları 2 adet ekliceksiniz bi giden bi gelen şeklinde işte....

atalay23
Forum Kalfası
kardes eline saglik güzel döküman ancak bu windows server 2003 de calisirmi bu yöntem. anladigim kadari ile linux hosting yani php sayfalar calistiracaksin bu yöntemle windows server da olur demi?

uggur
Misafir Üye
ya arkadaşlar ben bi host kursam ne yapmalıyım yani detaylı bi şekilde anlatabilirmisiniz plesk 7.5 var site builder var ve theblackdeath in burada eklediğinide indirdim. iis kurmasını biliyorum ama hostu nasıl kuracam bu plesk için ayarlar lazım mı lazımsa neler hostun diskini bölümlendirmek hız konusunda bi etkenmidir?vs vs geniş adım adım detaylı bi açıklama yaparsanız çook memnun olurum. Saygılar....

xx-yy
Çırak
peki arkadaşlar winxp ye msSQL nasıl kurucaz ben bulamadım sitede gözden kaçırdıysam özür dilerim.

kemalozkol
Cool Çırak
xx-yy demiş ki:
peki arkadaşlar winxp ye msSQL nasıl kurucaz ben bulamadım sitede gözden kaçırdıysam özür dilerim.
enüstteki programı kurarsan o da olacak zaten ..! (mysql)
ama mssql istersen tavsiye etmem inan bana hiç hoşuna gitmez :D
No Microsoft

- Yönetici düzenlemesi: :
kemalozkol
Cool Çırak
80 TCP UDP
8080 TCP UDP
21 TCP
Bu port ları anladık ustam
peki bunlar ne işe yarar açıklamanı bekliyorum !!!!!!!!!!!!!!
4661 TCP UDP ??????? ne işe yarar
4662 TCP UDP ??????? ne işe yarar
4672 TCp udp ?????? ne işe yarar

gencbugra
Hızlı Çırak
Dostum bir soru da benden Ben simdi senin dedigin paketi kurdum ve gercektend anlattigin sekilde Anlatilmaya deger bisey fakat benim sikinti bu paketin icerisinde asp dosyalari calismiyor veya ben beceremedim (bilmiyorum).Eger farkli bir ihtimal var ise bi mesele ile alakali bana yardimci olabilirmisin.Normalde bende IIS kurulu.Fakat biri ni kapatip birini acmaktan artik sikildim.

Ve ikisini birden kullanmak istiyorum

gencbugra demiş ki:
Dostum bir soru da benden Ben simdi senin dedigin paketi kurdum ve gercektend anlattigin sekilde Anlatilmaya deger bisey fakat benim sikinti bu paketin icerisinde asp dosyalari calismiyor veya ben beceremedim (bilmiyorum).Eger farkli bir ihtimal var ise bi mesele ile alakali bana yardimci olabilirmisin.Normalde bende IIS kurulu.Fakat biri ni kapatip birini acmaktan artik sikildim.

Ve ikisini birden kullanmak istiyorum
Güzel Kardeşim keşke dediğin gibi olsa :) İkisini birden kullanamazsın. Birini kapatıp diğerini açman dışında :)

caponkedisi
Cool Üye
asp çalışmaz sadece o paketler ile php çalıştırabilirsin asp için asp paketlerini kurman gerekir ayrıca apache değil iis web server daha ii olur (asp kullanacaksanız iis server php kullanacaksanız apache web server tercih edilenlerdir)

- Yönetici düzenlemesi: :
serler
Cool Üye
arkadaşlar ilgisayarımızı web sitesi olarak kullanırsak,flood yapıldığında senin bilgisayar kasmaz mı?bu forumda yeniyim ama webserver olduğunuzda çok fazla açık olur.bilgi verirseniz sevinirim.yanlış olsamda..

ParadoXe
Cool Çırak
Şöyle düşün sundugun sitenin kuruması varsa senin pc in de korunur. Mesela forum üyeliklerinde flood u engellemek için dogrulama kodları var. Bu şekilde olursa birşey olmaz benim düşünceme göre

Ruzgaruh
Cool Üye
Evet kapanir..siten verileri bilgisayarindan Ip in uzerinden aliyor..Bilgisayarin ve Ip in sitenin kalbidir.