BIM Marketler Zinciri

KizilTug
Forum Kalfası

Bim Türkiye'de bir çok kişiye istihdam yaratmış firmadır.
Kullandığınız kelimeler hoş değil,sizin yaptığınız işe aynı şeyleri yazan bir başkası olduğunu düşünün.
Bim'in ne sattığına gelince malları markalı ve markasız diye ayrılıyor,inceledim.
Raf düzeni kutularından çıkarılmadan yapılarak maliyetler düşürülüyor.
Ve markalı ürünlerde çok indirim olmasada yinede %2-4 arası uygun,markasız ürünleri seçmek ya da seçmemek sizin elinizde.Markasız ürünler genelde yerli 869 kodlu ürünler ve bu yüzden ucuz,hepsi sağlık bakanlığı gıda konseyine uygun izinleri alınmış.
Yani konu açarken duyarlılıktan bahsetmişsin,Pkk dan bahsetmişsin.Bu konuda gerçeli bir kaynağın varsa koy.Yoksa kaynağın Pkk yazısını cıkart.Gerekli mod arkadaşımız konuyu düzenlemesi için arkadaşı uyarırsa sevinirim.
Alışveriş yapmak tamamen kişisel bir seçimdir.
Saygılar.
Bimin ortaklarından olduğu iddia edilen birisi kürtçü görüşlerini saklamayan akp milletvekili ihsan arslanın oğludur, aynı zamanda pkklı işadamı olduğu gerekçesyle öldürülen fevzi arslanın yiğenidir. 29 Ağustos 1996 İnsan Hakları Derneği Başkanı Akın Birdal’ın da bulunduğu bir heyet ile birlikte Mazlum Der. Genel Başkan Yardımcısı sıfatıyla PKK Kampını ziyaret etmiştir. Adıda Mücahit arslan.

Ayrıca bimden pek birşey almadım bugüne kadar ama örnek vereyim mesala bir peynir, sucuk felan 2 - 3 milyonsa kesinlikle almayın maliyetle kesinlikle sütten peynir yapılamaz, zamanında gıda teknolojisi hocasının kıtlığı yüzünden derse aşırı abandığımdan dolayı biliyorum :D

Tabi fiyatları öyleyse, ben bilmiyorum fiyatları ama o kadar düşükse, sağlık bakanlığı istediği kadar onay versin o paraya sütten peynir yapılması akla mantığa ters. Günde isterse 50 000 adet satsın kar edemez, gerçekten peynir yapılması için gerekli malzemeyi kullanacaksa, sürümden felanda kıramaz yani... :)

Yani ben olaya pkklı olmasından dolayı bakmıyorum, pkklı olup olmaması konusu bir iddia.

Benim takıldığım eğer dedikleri gibi sucuk 2 3 milyon peynir 2 milyonsa, kesinlikle almayın derim, sağlınızla oynamayın.

- Yönetici düzenlemesi: :
Sofist
Forum Ustası
Parası nereye gidiyorsa gitsin,arz talep meselesi arkadaş.
İşimi görüyorsa Bim'den alırım,beğenmezsem başka bir yerden.
Eğer onun bunun parası şuraya buraya gidiyor diye bir kategori yapma durumuna girersek,
piyasa da bulunan bütün şampuanlar,sabunlar P&G'nin yani Danimarka'ya gidiyor bütün para,Danimarka karikatür rezilliğiyle gündeme gelmişti bir ara hatırlayın.
Piyasada bulunan bilimum meşrubat türleri,Coca&Cola ve yan markalarıdır.O paralar İsrail'e gidiyor,İsrail Filistin'i vuruyor vs. vs.
Böyle saçma bir mantıkla yola çıkarsak bir çok markadan alışveriş yapmamamız dolasıyla bir çok alanda kıt kalmamız gerekir.

Kaldı ki bu aldıklarımızın hiç biri doğrudan Türkiye'de yabancı tüzel kişiliklerden satılmıyor.Bu firmaların binlerce Türk çalışanı var ve onların paraları bizim alışverişlerimizden ödeniyor.

misafir1009
Forum Ustası
Bimin ortaklarından olduğu iddia edilen birisi kürtçü görüşlerini saklamayan akp milletvekili ihsan arslanın oğludur, aynı zamanda pkklı işadamı olduğu gerekçesyle öldürülen fevzi arslanın yiğenidir. 29 Ağustos 1996 İnsan Hakları Derneği Başkanı Akın Birdal’ın da bulunduğu bir heyet ile birlikte Mazlum Der. Genel Başkan Yardımcısı sıfatıyla PKK Kampını ziyaret etmiştir. Adıda Mücahit arslan.

Ayrıca bimden pek birşey almadım bugüne kadar ama örnek vereyim mesala bir peynir, sucuk felan 2 - 3 milyonsa kesinlikle almayın maliyetle kesinlikle sütten peynir yapılamaz, zamanında gıda teknolojisi hocasının kıtlığı yüzünden derse aşırı abandığımdan dolayı biliyorum :D

Tabi fiyatları öyleyse, ben bilmiyorum fiyatları ama o kadar düşükse, sağlık bakanlığı istediği kadar onay versin o paraya sütten peynir yapılması akla mantığa ters. Günde isterse 50 000 adet satsın kar edemez, gerçekten peynir yapılması için gerekli malzemeyi kullanacaksa, sürümden felanda kıramaz yani... :)

Yani ben olaya pkklı olmasından dolayı bakmıyorum, pkklı olup olmaması konusu bir iddia.

Benim takıldığım eğer dedikleri gibi sucuk 2 3 milyon peynir 2 milyonsa, kesinlikle almayın derim, sağlınızla oynamayın.
Bu yorumunu okuyunca Bim marketine girip inceleme yapmadığını düşünüyorum.
Peynir ve diğer ürünler tamamen kapalı ambalajlarda ortalama 7-12 tl arası peynır satısı var.Sucuk dedğiniz ürünün 30 çeşidi mevcut.Tavuk olan bir sucuk 2,99 a heryerde bulabılırsınız marketlerde bu sadece bim e özel bır uygulama değil.
İçeriği önemlidir.%90 tavuk+%10 dana dır. Burada bir ayrım daha var.Dikkat ediniz %80 dana yazıyorsa dananın herhangı bır yerı olabılır.Ama dana eti yazıyorsa emin olun iyi maldır.Bunu inceleyin derim.
Ayrıca üretici bir firmanın maliyet müdürü olarak maliyetlerden sanırım az bucuk anlarım.
Sattığı hiç bir üründe açık değil.
Pkk kısmı siyasetçilik işidir.Bırının yegenı olmus bırının bılmem nesı olmus onemlı degıl.Adamın kendı baglantısı mevcutmu ona bakıcaksınız,iddianızı kanıtlıcaksınız.İddia başka bir yazı şeklidir.İspatlanmış durum başka bir durumdur.
Size tavsiyem öncelıkle urunlerı gıdın ınceleyın,anlatmak istediğimi anlayacaksınız.
Ayrıca iddia ile kanıt arasındakı farkı anlamanız ıcın sızden rıcam yazınızı bır daha okuyun.

theshow
Çırak
bim marketin sağcımı solcumu yada islamcımı oldugu pek onemlı degıl onemlı olan kazandığını politik yollaramı veriyor yardım v.s ben islamcı olduğunu düşünüyorum...
islamcı olmasıda sorun degıldır turkıyenın yuzde 90 ı musluman degılmı ama ki bir takım cumhuriyet düşmanlarına para akıtma tarikat besleme gibi işleri varsa T.C ordusu bununlada mucadele etmelidir bazen düşman silahlı olandan çok daha tehlıkelıdir. ayrıca ben içinde satılan çoğu ürünün kalitesiz oldugunuda düşünüyorum ve ülker eti gibi fırmaların taklitlerinide gördum bu marketlerde geçim sıkıntısı çeken halkın uğrak yerıdırkı zaten türkiyenın yuzde 70 ı yoksuldur bu nedenle bim in izledıgı market politikası tam bır fırsatcılıktır.eğerki türkiyede yaşam şartları çok iyi olsa bim sinek avlar bu ucuz anlayışıda zaten bırakır.mesela örnegın bir çokoprens markasıyla bimde satılan taklitinin tadına bakın anlaşılacaktır bim in çıkardıgı ürünler sanki bir fabrıkadan degılde bir evin bodrum katında amatorce yapılmış gibidir. ben şunu gördüm BİM den alış veriş yapanlar bim kalitelidir demez bim ucuzdur der.

Shadow39
Forum Kalfası
BİM oldukça ucuz.
Kalitesiz mallar sattığını da düşünmüyorum.
Temiz,bozulmamış,taze ve kaliteli.

Kime ait,kimin,neyin nesi kimin fesi umrumda değil.
Aç karnımı doyurmanın derdine düşmüşken,böyle ucuz bir nimetten faydalanırım ben.
" Bana dokunmayan yılan bin yaşasın " demiyorum.
Ama bir şeyi kesin ve kesin bilmeden,körü körüne dalıp gidemem peşinden.
BİM'in bir noksanını görmedim. Görene kadar alışveriş yapmaya devam edeceğim.
Aksi görüşte olan herkesin düşüncesine saygılar.
İyi forumlar.

OSMANLI TIM
Forum Kalfası
Ne salakça bir konu kardeşim bu
Adamın elinde delil yok bişi yok terör örgütüne gelir sağlıyor diyor
Ucuz olması bizim işimize geliyor tabiki
Ayrıca sattığı ürünlerin arkasındada
Sende şimdi tutmuşun karalama propagandası uyguluyorsun

Vicarious
Forum Ustası
İlk sayfayı komple okudunuz mu bilmiyorum ama metatron süper modum da onaylamıştır..

Tamam herkesin düşüncesi kendine ama.. Bende böyle bir takım şeyler duydum.. Böyle bir olay gerçekten de vardır..

Ne salakça bir konu kardeşim bu
Adamın elinde delil yok bişi yok terör örgütüne gelir sağlıyor diyor
Ucuz olması bizim işimize geliyor tabiki
Ayrıca sattığı ürünlerin arkasındada
Sende şimdi tutmuşun karalama propagandası uyguluyorsun
ispat ve belge lazim boyle ciddi
Bunun delili, ispat ve belgesi nasıl olabilir ? :) Muhtarlıktan falan mı çıkartılıyor... Türkiyede neler neler gizleniyor da onların belge ve ispatlarını sorsanız keşke :)

lvlicrop
Cool Üye
"İnsanlarımıza islami ideolojilerle ulaşıp gelir elde etmektedir.bunun en bariz örneği cuma günleri yaşanmaktadır." diyebiliyorsun öylemi, ne oldu? cuma günü cumaya gitmedin de canın birşey çekti bime gittin baktın kapalı cumaya gitmişler o yüzden hırslandın geldin burda bime mi çatıyorsun? Cuma günü onca işyerlerini kapatan insanlar var onlarda para kazanmak için islamı kullanıyorlar öylemi...

Caldere
Cool Çırak
Arkadaşım sanırım sen Bim'in bazılarının söylediği açılımından gaz almışsın.Bim'de satılan markalar tamamen kendi ürünüdür, Le-Cola gibi..Örneğin marketteki süt ve süt ürünleri Ülker'in fabrikalarında üretilmektedir.Zaten mallarının üstündede yazıyor, Bim A.Ş adına XXXX tesislerinde üretilmiştir.Marketin mallarının dandik olmasına gelince örneğin le-cola.Acaba merak ediyorum bu kolaya kötü diye bu kolaya verdiğiniz paralar pkk'ya gidiyor diyenler.Coca Cola'ya verdiğiniz paralar Amerika'ya gitmiyor mu ? Bana göre Bim'in malları oldukça kaliteli ama ben bir pkk sempatizanı DEĞİLİM ! Bim'deki mallar periyodik olarak gıda mühendisleri tarafındanda incelenmektedir.

lvlicrop
Cool Üye
Konuya ciddi bir şekilde kaynağıyla beraber getirdiğiniz açıklıktan dolayı teşekkürler mızmızmız, +k.

murat1424
Cool Çırak
hepsini okumadım ama bende içimden gelenleri söylerim ben kesinlikle internetten okudukalrıma inanmam birde yine kesinlikle içki ve benzeri İslama göre haram kılınmış malların satışını yapan yerlerden de alışveriş yapmam. İnetrnetten istediğiniz kadar araştırın kesinlikle %100 doğru bilgiye ulaşamazsınız. bunu Bim'i övmekten söylemiyorum ama şu var pkkya yardım edip etmediği belli olmayan bir marketten mi yoksa (Müslümanlar için diyorum) İslam'a %100 karşı olan İslam'ın yasakladığı ürünleri satan marketten mi alışveriş yapmak daha doğru bence en iyiysi gidip kendi mahellenizde ki bakkaldan alışveriş yapın yapalım onu araştırması daha kolay.
Birde bir sahış veya şirket hakkında internette yüzlerce binlerce belge hazırlayıp, onları yüzlerce ve binlerce hatta milyonlarca kişiye dağıtmak (internet üzerinden) hiçde zor değil, en fazla 1 ayınızı alır ama 1 ay sonrada o kişi veya sahış hakkında onca insan sizin bim hakkında düşündüklerinizi düşünür. Bence hayata at gözlüğüyle bakmak budur.

lvlicrop
Cool Üye
hepsini okumadım ama bende içimden gelenleri söylerim ben kesinlikle "internetten okudukalrıma inanmam"
Kardeşim, sana bir kardeş tavsiyesi olarak bende gerçekten içimden gelenleri söylüyorum; doğru olduğuna inanmadığın veya duyduklarına inanamayacağın yerlerden uzak dur, girme yalanın içine..

birde yine kesinlikle içki ve benzeri İslama göre haram kılınmış malların satışını yapan yerlerden de alışveriş yapmam. İnetrnetten istediğiniz kadar araştırın kesinlikle %100 doğru bilgiye ulaşamazsınız. bunu Bim'i övmekten söylemiyorum ama şu var pkkya yardım edip etmediği belli olmayan bir marketten mi yoksa (Müslümanlar için diyorum) İslam'a %100 karşı olan İslam'ın yasakladığı ürünleri satan marketten mi alışveriş yapmak daha doğru "bence en iyiysi gidip kendi mahellenizde ki bakkaldan alışveriş yapın"
kendi mahallendeki bakkalda herşeyin İslam'a uygun olarak satıldığını mı savunuyorsun, emin misin?..

"Birde bir sahış veya şirket hakkında internette yüzlerce binlerce belge hazırlayıp, onları yüzlerce ve binlerce hatta milyonlarca kişiye dağıtmak (internet üzerinden) hiçde zor değil, en fazla 1 ayınızı alır ama 1 ay sonrada o kişi veya sahış hakkında onca insan "sizin" bim hakkında düşündüklerinizi düşünür."
Ne alaka kurdunuz anlamış değilim... onca insan"sizin" bim hakkında düşündüklerinizi düşünür." derken; herkesi mi kastediyorsunuz?

- Yönetici düzenlemesi: :