Biyografi İstekler

Peker
Forum ustası
Burda yayınlanmasını istediğiniz eksik gördüğünüz biyografileri burdan istek yaparsanız yöneticiler ve konu hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlarımız en kısa zamanda o kişiye ait bilgileri bölüme ekleyeceklerdir.

Bu konu dışında açılan istek konularına cevap verilmeyecek ve konu kilitlenecektir.

İstekleri görev azledip tam anlamıyla cevaplandıran yardımsever arkadaşlarıma ilgilerine binayen karma ile teşekkürü ileteceğim.

İsteğin yanıtlanmasına mütakip,istek talep mesajı silinecek,verilen biyoğrafi bölüme konu başlığı olarak tarafımdan taşınacaktır.

Sizlere daha iyi hizmet vermemiz ve konulara daha çabuk müdahale etmemiz açısından lütfen kurallara riayet edelim.

Konu sabittir.

Saygılarımla.

bacak99
Daimi Üye
peker abi ahmet yılmaz lazımda

peker abi ahmet yılmaz biyografisi lazımda mhp li su an ne yapıyo önceki hayatı flaan evli mi bekarmı falan tam biyografisi lazımda bi konuyla alakalı bulabilirsen süper olur

saygılarla....

Zafer
Forum Ustası
Ahmet Yılmaz

Sayın bacak99;

Ahmet Yılmaz hakkında henüz yazılı, görsel ve internet sitelerinde yayınlanmış bir biyografisi bulunmamaktadır.

Ancak, sanatçımız Aşık ahmet Yılmaz hakkında derlediğim bilgileri biyografi kuralları içerisinde kısaca aktarmak isterim:

Ahmet Yılmaz bir halk ozanıdır. Şiirleri ve sazıyla siyasi görüşü, düşüncesi ve fikirleriyle şarkıları kendisini ifade edecek uslupta yazılmış olup dinlendiğinde nasıl bir vatan sever,nasıl bir dava adamı olduğunu ortaya koyan bir kişiliğe sahiptir.

Siyasi görüşü nedeniyle henüz ulusal olarak tanınmamış olduğu halde çeşitli etkinlik, şenlik, toplantı ve bağlı bulunduğu siyasi görüşün içerinde sazı ve sözüyle halk ozanlığı geleneğini sürdürmeye devam etmektedir.

Doğum yeri doğum tarihi ailesi genel bilgilere sahip olmadığımız Ahmet Yılmaz Türkiye ve Türkçülük davasının yılmaz savunucusu, değerli bir ülkü eri, büyük bir halk ozanı olarak tanınmakta ve sevilmektedir.

Ahmet yılmaz aynı zamanda bir gazetede aynı zamanda köşe yazarlığı da yapmaktadır.

Aşağıda ki makale Ahmet Yılmaz' ın 13 Ağustos 2006 yılında kaleme aldığı yazılarında biridir.

----------------------

1990’lı yılların ortalarında ortaya çıkan ‘Ya sev, ya terket’ sözünü ilk duyduğum günden bu yana, bu sözün anlamından ve ifade tarzından rahatsızım.

Bu sözü her duyduğumda hissettiğim rahatsızlık, son günlerde gözle görülür-elle tutulur şekilde arttıkça arttı. Daha açık söylemem gerekirse ilk duyduğum günden bu yana bu söz bana resmen batıyordu, son günlerde iyiden iyiye çileden çıkarır oldu.

İnsanlar ya da gruplar böyle bir söze, böyle bir tavıra neden gerek duyarlar? İlk günde anlam verememiştim, şimdi de bir anlam veremiyorum.

Afişlerde Ya sev, ya terket.
Mitinglerde Ya sev, ya terket.
Konser alanlarında Ya sev, ya terket.
Gazete yazılarında, kitaplarda, şarkılarda, türkülerde, şiirlerde Ya sev, ya terket…

Ve bu kadar çok kullanılması sonucu insanlarımızın beyninde yerleşip kalan, kendisine yer bulan bir anlayışın adı
Ya sev, ya terket.

Toplumlar çoğu zaman kendisine verilenleri neden fazla incelemeden kabullenirler. İnce eleyip sık dokumadan neden sahiplenirler ve bayraklaştırırlar. Psikoloji, sosyoloji ve felsefe bu soruları farklı metotlarla cevaplıyor ama benim derdim bu değil. Benim tek derdim Ya sev, ya terket. Taktım işte.

Zorla değil ya. Milyon defa tekrar edilse de, bu söze bir türlü içim ısınmadı gitti. Aklımın ve mantığımın kabul etmediği bu söz o kadar çok yerde ve o kadar çok defa karşıma çıktı ki şaşırdım kaldım. Bildiklerimle yaşadıklarımı karşılaştırdıkça da, gerilen sinirlerimi kontrol edemez hale geldiğim çok an oldu.

Bu söz neden bu kadar çok kabul gördü?
İnsanlarımızı bu kadar çok etkilemesinin sebepleri nelerdir?
Bu söz hangi şartlarda, kime ve neye karşı ortaya çıkmıştır?

Bu soruları dilediğiniz kadar çoğaltıp, dilediğiniz gibi cevaplayabilirsiniz. Serbestsiniz. Söylediklerinizin bir kısmını duyar gibiyim. Kendinizi boşu boşuna yormayın.

Ya sev, ya terket sözü,
Terörün iyiden iyiye azdığı dönemlerde, teröre ve teröristlere karşı tepkisel bir tavır olarak ortaya çıktı, biliyorum.
Vatan hainlerine ve bölücülere karşı ‘iyi niyetle’ söylendi, biliyorum.
Milliyetçi ve vatansever insanlar tarafından aşırı kabul görüp sloganlaştı, biliyorum.
Bir dönem resmen ‘moda’ oldu, biliyorum.
“Ya sev, ya terket” geçen zaman içinde bir söz ya da slogan olmaktan çıkıp bir anlayış haline geldi, biliyorum, biliyorum, biliyorum…

Biliyorum bilmesine de, mantığı hala anlayamıyorum işte…

Yazacağım, yanlışım varsa düzeltin. Benim bu sözden anladığım şu.

Ya sev, ya terket sözü; bölücü, terörist, katil, vatan haini şerefsizlere, iç ve dış düşmanlara diyor ki:
Davranışınız ve yaptıklarınız yanlış bundan vazgeçin, vazgeçmezseniz de topraklarımızı terk edin.

Öyle mi?

Öyle…

Bu sözün bilmediğimiz/bilemediğimiz başka bir anlamı olabilir mi?

Olamaz.

Bu sözün neresi doğru???

Bu sözü söylediğiniz birileri size dese ki:
Sevmiyorum ama terk etmeyeceğim de. Ne yapacaksınız?

Ya da tam tersi olsa? Çoluk-çocuğunuzu katleden, vatanınıza kasteden eli kanlı katilin biri çıkıp: Ben seviyorum derse, bu durumda ne yapacak, ne söyleyeceksiniz?

Oturup ‘mevcut yeni duruma göre yeni bir anlayış’ mı geliştireceksiniz?
Sevmesine izin verip, aranıza mı alacaksınız?
Bağrınıza basıp ekmeğinizi-suyunuzu bölüşüp, kızınızı mı vereceksiniz?
Yaşananları yok sayıp, unutacak mısınız?
Affedip, milletin başına yönetici mi yapacaksınız?
Gazilerimizin yüzüne, şehitlerimizin mezar taşlarına hangi yüzle bakacaksınız?
Haaa… Ne yapacaksınız???

Ya sev, ya terket’miş…
İşte anlamadığım yer burası… İşte anlamak istemediğim yer burası… İşte kabullenemediğim yer burası… İşte hazmedemediğim yer tam burası…

Ne sevmesi ya, ne sevmesi? Onlar sevgiden, kardeşlikten ne anlar? Onlar kim ki benim vatanımı sevsinler?

Benim anlayışımda “Yasalar önünde ve millet vicdanında suçu sabit görülen” bölücülere, teröristlere, vatan haini eli kanlı şerefsiz katillere, iç ve dış düşmanlara karşı bir söz söylenecekse şöyle olmalı:
Ya terket, ya…(Yazarak anlatmanın zorlukları işte)

Sözün bittiği yerde laf ebeliği yapmanın, yeni bir yol aramanın gereği yoktur.

Tavır bellidir. Tavır Başbuğ Atatürk’ün tavrı olmalıdır.

Atatürk vatan haini eli kanlı katillere, iç ve dış düşmanlarımıza karşı ne yapmışsa tereddütsüz aynen tekrar edilmelidir.

Atatürk’ün kanla-canla kurup bize emanet ettiği, her zerresi şehit kanı ile sulanmış mübarek vatanımıza ve aziz milletimize her kim zarar vermeye, bölmeye-parçalamaya, işgal etmeye, satmaya kalkarsa yapılması gerekenler Atatürk’ün emri ile ve tarih önünde tecrübeyle sabittir.

Atatürk’ün bu konudaki tavrını ve emirlerini bilmeyen ya da merak eden varsa okuması olanlar önce Gençliğe Hitabe’yi, sonra Bursa Nutku’nu okuyabilir.

‘Türkçe okumam-yazmam yoktur’ diyen meraklıları(!) da çok iyi anlaştıkları Fransız’a, Yunan’a sorabilir…

Sevgi / Saygı / Dostlukla

Ahmet YILMAZ

-------------------

Ahmet yılmaz' ın yayınlanmış çok sayıda şiir ve gazete dergi ve mecbualarda ki makale deneme ve eleştirye yönelik yazıları bulunmaktadır. Müzikleri ve şiirlerini internet ortamında dinlenebilmektedir.

Aşağıda ki şiir Ahmet Yılmaz' ın dillerden düşmeyen şiirlerinden biridir:

Otuz kupona alınmadı bu vatan....

Radyo televizyon gazete dergi
her bir sey meydanda sergi var sergi
esnafa ciftciye koy pesin vergi
uyan turk evlâdi! uyuma uyan
otuz kupona alinmadi bu vatan

taksitle araba taksit taksit ev
enflasyon kudursun dev oldu dev
istersen kufur et istersen sev

sinavi dusunme! kitabin bizden
bedava deneme sinavin bizden
yariciplak hatunlar son avin bizden

bardak, tabak, oyuncak, hali verdiler
denizin dibinde yali verdiler
gul yapragi gosterip, cali verdiler

fatih’e istanbul, yavuz’a misir
yuz kupona kilim, kirk kupon hasir
kuponla gelecek ulkeye huzur

en son hediyeyi kizlar tanitti
gumbur gumbur calan sazlar tanitti
utanmaz arlanmaz yuzler tanitti

kampanya donemi geldi - geciyor
uyuma vatandas firsat kaciyor
millet catir - catir kupon seciyor

her satirdan siddet nefret akiyor
kalemler bolucu tohum ekiyor
ekranlar salyali pislik kokuyor

makyaj, giyim - kusam bunlarin isi
en saglikli yasam bunlarin isi
’siz emredin pasam’ bunlarin isi

ihtilâl yaparsin manset atarlar
‘nu resim’ yaparsin topa tutarlar
hangisini saysam katar katarlar

demokrasi lâiklik insan haklari
ortuyle basladi ilk yasaklari
irtica geliyor (!) son tuzaklari

lâiklik - seriat kavgasi bitsin
ulkeme duyulan bu nefret yetsin
sevmeyen serefsiz defolsun gitsin

goruntu kemâlist asli komunist
hesaplar cok ince tam oportunist
bunlar hem yalaka, hem kapitalist

ataturk maskesi isin yapisi
ataturk’e kurban olsun hepisi
bizim ulan memleketin tapusu

deniz turkiye’li onkuzu turk’tu
ay-yildiz bayragi en buyuk farkti
evita sevenler ulku’den korktu

kilickiran ozmen dagda gezmedi
karakol basmadi huzur bozmadi
besbin sehit verdik kimse yazmadi

her gunum cenaze her gunum sehit
cektigim aciya yaradan sahit
bunlarin sebebi bir it oglu it

kimine rusya’da bedava tatil
bedava dinamit bedava fitil
catli’ya gelince ‘fasist bir katil

dusman gelmis kapimiza dayanmis
dort yanimiz kampanyaya boyanmis
kutuplara yaz gelmis bak onlar da uyanmis
uyan turk evladi! uyuma uyan

canakkale hic kampanya gormedi
dumlupinar kampanyaya girmedi
kocatepe mega kupon vermedi

Uyan TÜRK Evladı! Uyuma Uyan
Otuz Kupona Alınmadı Bu Vatan

Hazırlayan : +Zafer

bacak99
Daimi Üye
abi sag ol eline sag lık ta

abi ben direk ufak bi biyografisini istemiştim ama olsun neyse bende nette bulamadım bu bir gazatenden alınmıs ama bana biyografisi lazım otuz kupona adlı ise şiirdir sag ol onun içinde ben de alp aslan türkeşin full albümü var gene wardom dan birinden aldım sag olun var olun

ama biyografisini bulan eklerse süper olur....

saygılarla....