Bu arada

soniqueizm
Daimi Üye
Bu arada başbakan medya aracılığıyla açıklama yapmış;

"Krizden kurtulmak için yerli malı kullanın!"

* * *

Ben de dedim ki amenna, başbakanımız doğru söylemiş…

Başbakanı cepten arayıp tebrik edeyim dedim…
Meğerse Turkcell’in bir kısmına el koyup, Finliler’e Ruslar’a satmışlar…

Telsim’den arayayım dedim…
El koyup İngilizler’e satmışlar…

AVEA’dan arayayım dedim…
Lübnanlı’ya satmışlar…

Ev telefonundan arayayım dedim…
Araplar’a satmışlar…

E bari internetten e-posta yollayayım, maksat yerli malı kullanmak olsun…

O da Araplar’a gitmiş…

Ne diyelim…

Arab…
Sen bizi kurtar Ya Rab…

* * *
Bari dedim bineyim otomobile, başbakanın yanına gidip öyle tebrik edeyim…

Uzun yola çıkma dan önce araç muayenesi yaptırayım dedim…
Araç muayene işlerini Alman’a vermişler…

Sigortasını yaptırayım dedim…
Başak Sigorta’yı Fransa’ya vermişler…

Benzin alayım desem…
Zaten direk Irak’a dolaylı olarak ABD’ye gidecek param…

Ondan da vazgeçtim…

* * *
Madem dedim, başbakanı yerli malı kullanma sevdasından dolayı tebrik edemedik..
E bari gidip bir bankadan kredi çekeyim de yüzde yüz Türk sermayeli bir iş kurayım…

Maksat, başbakanın gözüne girmek…

TEB’e gittim, Fransızlar kapmış…
Deniz Bank’a gittim Danimarkalılar almış…
Oyak Bank’a gittim, Hollandalı oturuyor patron koltuğunda…
Finans Bank’ı da vermişiz Yunan’a…

Hani, Türk Bankası olduğu için Ziraat Bankası’nın Atina’da şube açmasına izin vermeyen Yunanistan…

Ama Allah’ı var sayın başbakanımızın, Garanti Bankası’nın hepsini değil sadece yarısını vermişiz Amerikalılar’a…
Valla tebrikler…

* * *
Dedim ki kendi kendime, bu da olmadı, en iyisi mi açayım bir radyoyu da kafamı dinleyeyim…

Açtım… Süper FM…
Kanadalı’ya satmışlar…

* * *
Valla nasıl olur bu iş dedim kendi kendime…

Ne var ne yok elin ecnebisi kapmış…

Cep delik tava delik… Nokta nokta nokta üstelik…

* * *
Hemen bir 70′lik rakı açtım büyüğünden… Hani Türk içkisi ya. O bakımdan.
Efkar dağıtmak için…

Onu da Amerikalılar’a satmışlar meğerse…

* * *

Bir tek kömür madenlerini satmamışlar…
Seçim zamanlarında işe yarıyor çünkü…

Demokraside devrim yaptık ya hani…

Kömür demokrasi düzenine geçirdik ülkemizi…

O bakımdan…

* * *

Hadi bakalım…

Durmak yok yola devam…

Alıntı

- Yönetici düzenlemesi: :
Rossii
Forum Kalfası
Özelleştirme yaptılar her ülkenin yaptığı gibi :D
Demiyoruz yapmasınlar ama tekel gibi petkim gibi alternatifi olmayan devlet kolları özelleşmemeliydi...
Dedim gene diyorum yiyorsa maliyeyi özelleştirin halkbankasını ve ziraat bankasını özellştirin olurmu olmaz neden en güzel hortumlanan yerler buralar özelleşirse nerden hortum yapacaklar?

ωαгзż
Banned
satmışlar demek yanlış olmuyor mu !!! özellieştirme kanunlarını koysa birileri keşke buraya :) ben vermeyim google amcya yazıverin özelleştirme kanunları yada uygulamaları diye :) çok ynalış anlıyorsunuz bazı şeyleri yada anlamak istiyorsunuz ?

Amele - 3
Banned
son derece saçma bir yazı...

neresi die sorma, başından sonuna kadar..

böyle köşe yazarlarını kovmak lazım..ilkokul çocukları gibi yazıları okuyanlarada kocaman bir alkış....

soniqueizm
Daimi Üye
satmışlar demek yanlış olmuyor mu !!! özellieştirme kanunlarını koysa birileri keşke buraya :) ben vermeyim google amcya yazıverin özelleştirme kanunları yada uygulamaları diye :) çok ynalış anlıyorsunuz bazı şeyleri yada anlamak istiyorsunuz ?
Arkadaşım yanlış olduğunu nasıl anlarsın,

Önce şöyle sıralayalımki anlaşılsın,

Özelleştirmenin altında yatan,serbest piyasa ekonomidir,buda kapitalizm yolunda ilerlemektir.

Peki bugunkü amerikan krizi neden dünyaya sıçradı,hatta bizde acısını çekiyoruz,çünkü hani globalleşme varya,serbest piyasa ekonomisinden,ülkelerin birbirine göbek bağlamasından,

Bugun ülkeler hepsi bir ağızdan kapitalizm böyle birşeymiş,paradan para kazanmaya kalkınca kamyon devrilir,ağa babası hasta yatıyor,amerika..

Obama obama dediler,ben daha bir numara göremedim :)

Bilmem hangi haber kaynaklarını takip ediyorsun,bugun bir haber var avrupa birliğinde orta ve doğu avrupa ülkelerini kurtarmak için fon ayrılsın deniyordu,o kabul edilmedi,

Yani her koyun kendi bacağından asılsın diyorlar,bir zamanlar macaristan ve izlandayada diyorlardı globalleşme güzel birşey,serbest piyasa ekonomisi felan, hatta izlandada 2 yıl öncesine kadar kişi başına yıllık gelir 30 bin dolardı, işte ömrü bu kadarmış,şimdi nerdeyse ülkeyi satacaklar,macarlar kendilerini eve kapatıp alkole vermiş :)

Gelelim bize doğru, türkiyede bilirmisin arkadaşım newsweek türçke versiyonu adlı dergi çıktı, son sayısında amerikan ekonomisi ile ilgili baya haber var,obamanın altında hepimiz sosyalleşiyoruz diyor,bir zamanlar çatıştuğı fikirlere şimdi dört elle sarılıyorlar,

Fransa cumhurbaşkanı sarkozy,önemli işletme ve fabrikalarımız satmıyacağız,ve bazılarınıda millileştireceğiz diyor,

Peki size soruyorum,bu globalleşme,serbest piyasa ekonomisi iyise ,kendilerini zıttını uyguluyor, neden bize ve bizim gibi ülkelerede bunu öneriyorlar ??

Hatta gelelim özelleştirme ve ülkemiz , okadar işletme ve fabrika ,kurum vs.. satıldı,bunların bilançosu ne ?çünkü birşey satıyoruz sıcak para giriyor,bu giren parayla türkiye yeni kaç işletme,fabrika kurdu veya kamu ve dış borçlarını ne kadar indirdi??

Yoksa globalleşen diğer ülkeler gibi borç üzerine borç,yani borçla çarkı dönderen ülkemi olduk??

Peki ekonomiye serbestlik kazandıracak deniyor,evet kazandırdı kahvehaneler arası baya bir rekabet başladıki,çünkü işsiz o kadar çokki bence kahvaneleri kriz teğet geçti ve en çok serbest piyasa ekonomisi onlara yaradı :)

Bizim kamudaki eksikliğimiz,zamanında eğitimsiz okadar insan doldurulmuşki işini yapmasını bilmiyor,yoksa eğitimli çok gencimiz var artık sen onların önünü aç,bak o kamu kurumları kar eder..

Ankarada 7 kişi ölmüş gaz zehirlenmesinde,ama gazın g sinden anlamayan adam varmış,zaten bir olayda ,kendi konuşmasıyla kendini yerinden etti,sen anlamayan adamları önemli kurumların başına getirirsen,yeterki sizden bizden mantığı sürersen cahilce,kamuda malesef böyle esneklikler,işini bilmeyen insanlar olur..

Yabancılar aldı,rekabet olacak dendi,yeni kurumlar açılacak filan,açıldıda bizmi görmedik,serbest piyasa ekonomisinde yükselirsin yeni iş alanı açarsın,ben daha böyle birşey görmedim ,zaten rakamlar açıklıyor dünya işsizliğinde 3.sırada resmi rakamlarda,resmi olmayan rakamlarda zaten %25 işsiz var deniyor ülkede,demekki bu sistem pek sağlıklı değilmiş,tek türkiye için değil dünya için böyle,bugun amerikaya ,avrupaya göbek bağlayan tümüyle etkilenir,onlardan uzaklaş,kendi içine kapanma değil,sen ekonominin büyük çoğunlugunu dışa bağımlı yaparsın,o çok övündüğün ihraacat,bak ufak birşeyde gelir devrilir,bunun çaresi millileştirme, türk malını destekleme,almaya yönlendirmekti,bugun tekstilimizi çin malları bitirmiş durumda,bir zamalar söz sahibi oldugumuz alandı,türkiye sanayi ülkesi olacağına,tarım ülkesi olma yolunda ilerliyor,zaten tarımdaki büyüme bunu gösteriyor...

Gelişmiş ülkelerde,sanayi genişler,tarıma göre bizde tam tersi oluyor...

Yani lafın özü,şu ben bugun yerel seçimler için,arkadaşlar görsün değil,günlük olaydan bahsetmiyorum,zaten kimsede okuduğu habere göre fikrini değiştirmez,bu ekonomi olayı zaten uzun süreli birşey, göreceğiz iyi yapmışız yoksa kötümü 5-10 yıl sonra,bekleyip görelim ;)

- Yönetici düzenlemesi: :
dockhanger
Forum Ustası
bu ınsanlar heppp satıs yapmıs yanı kendileri gibi satıssss güven vermeyen herseyleri kendi malları gibi sattılar hangi millte soruldu bunları satmak ıcın kımseye mıllet dedihin kuzulardan olusannnn sürü ot yer su içerrr bunlara göree

soniqueizm
Daimi Üye
AB: Herkes başının çaresine baksın

AB Dönem Başkanı Çek Cumhuriyeti'nin çağrısıyla küresel ekonomik krizi görüşmek üzere toplanan olağanüstü AB zirvesinde, krizle mücadelede AB ortak pazarı ilkelerinin ihlal edilmemesi ve korumacılığa başvurulmaması konusunda uzlaşma sağlandı.

Çek Cumhuriyeti Başbakanı Mirek Topolanek, zirvenin ardından yaptığı açıklamada, ''Büyüme motoru olarak mümkün olduğunca tek (AB ortak) pazarı kullanmamız gerektiği konusunda anlaştık'' diyerek, küresel krizle ilgili devlet yardımlarının korumacılığa girip girmediği konusunda AB Komisyonu'nun belirleyici olacağını anlattı.

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin, ulusal otomobil markaları Renault ve PSA'ya (Peugeot-Citroen) Fransa'daki fabrikalarını kapatmamaları karşılığında 3'er milyar Euro destek kararı alması, her 2 otomobil devinin üretim yaptığı diğer AB üyelerinde endişe yaratmıştı. Bunun üzerine otomobil sektörüne yardım planını AB Komisyonu ile müzakere eden Fransa, AB iç pazarı ilkelerini ihlal etmeyeceği ve korumacılığa başvurmayacağı güvencesini vermişti.

''HERKES BAŞININ ÇARESİNE BAKSIN''

Küresel krizin başlangıcından beri AB'den yardım isteyen üyelere ''herkesin kendi başının çaresine bakmasını'' öneren Almanya, Japon Yeni ve İsviçre Frangı üzerinden yaygın emlak kredileri nedeniyle zora giren Macaristan, Slovakya, Letonya, Litvanya ve Romanya gibi Orta ve Doğu Avrupa ülkelerinin 180 milyar Euro'luk kurtarma paketi beklentisini bitirdi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, zirve sonundaki açıklamasında, Orta ve Doğu Avrupa'da mali göstergelerin ülkeden ülkeye büyük farklılık gösterdiğine dikkati çekerek, büyük rakamlı kurtarma paketlerini tartışmanın yarar sağlamayacağını söyledi.

Zirve öncesinde Macaristan Başbakanı Ferenc Gyurcsany tarafından gündeme getirilen 180 milyar Euro'luk kurtarma paketi önerisine, Erste Bank ve diğer bankaları aracılığıyla Ukrayna, Sırbistan, Macaristan, Romanya ve diğer kırılgan ülkelere gayrisafi yurtiçi hasılasının yüzde 70'inden fazla kredi açan Avusturya da destek veriyordu.

http://www.haber7.com/haber/20090302/AB-Herkes-basinin-caresine-baksin.php

Amele - 3
Banned
AB: Herkes başının çaresine baksın

AB Dönem Başkanı Çek Cumhuriyeti'nin çağrısıyla küresel ekonomik krizi görüşmek üzere toplanan olağanüstü AB zirvesinde, krizle mücadelede AB ortak pazarı ilkelerinin ihlal edilmemesi ve korumacılığa başvurulmaması konusunda uzlaşma sağlandı.

Çek Cumhuriyeti Başbakanı Mirek Topolanek, zirvenin ardından yaptığı açıklamada, ''Büyüme motoru olarak mümkün olduğunca tek (AB ortak) pazarı kullanmamız gerektiği konusunda anlaştık'' diyerek, küresel krizle ilgili devlet yardımlarının korumacılığa girip girmediği konusunda AB Komisyonu'nun belirleyici olacağını anlattı.

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin, ulusal otomobil markaları Renault ve PSA'ya (Peugeot-Citroen) Fransa'daki fabrikalarını kapatmamaları karşılığında 3'er milyar Euro destek kararı alması, her 2 otomobil devinin üretim yaptığı diğer AB üyelerinde endişe yaratmıştı. Bunun üzerine otomobil sektörüne yardım planını AB Komisyonu ile müzakere eden Fransa, AB iç pazarı ilkelerini ihlal etmeyeceği ve korumacılığa başvurmayacağı güvencesini vermişti.

''HERKES BAŞININ ÇARESİNE BAKSIN''

Küresel krizin başlangıcından beri AB'den yardım isteyen üyelere ''herkesin kendi başının çaresine bakmasını'' öneren Almanya, Japon Yeni ve İsviçre Frangı üzerinden yaygın emlak kredileri nedeniyle zora giren Macaristan, Slovakya, Letonya, Litvanya ve Romanya gibi Orta ve Doğu Avrupa ülkelerinin 180 milyar Euro'luk kurtarma paketi beklentisini bitirdi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, zirve sonundaki açıklamasında, Orta ve Doğu Avrupa'da mali göstergelerin ülkeden ülkeye büyük farklılık gösterdiğine dikkati çekerek, büyük rakamlı kurtarma paketlerini tartışmanın yarar sağlamayacağını söyledi.

Zirve öncesinde Macaristan Başbakanı Ferenc Gyurcsany tarafından gündeme getirilen 180 milyar Euro'luk kurtarma paketi önerisine, Erste Bank ve diğer bankaları aracılığıyla Ukrayna, Sırbistan, Macaristan, Romanya ve diğer kırılgan ülkelere gayrisafi yurtiçi hasılasının yüzde 70'inden fazla kredi açan Avusturya da destek veriyordu.

http://www.haber7.com/haber/20090302/AB-Herkes-basinin-caresine-baksin.php
AB birliği yarılacak diyoruz son bir senedir...;)

:D:D:D:D:D:D:D

prometheus@
Forum Ustası
Çok yanlış bir yazı. Neden derseniz yerli malı gemicikler var, pırlantacılar var, rezidanslar var.. Param yetmez diyorsanız likit yumurta var, kek var, her köşe başında mısırcı var.. Allah'tan korkun daha ne olacaktı?