Bu Foruma Eskisi Gibi İlgi Alaka Varmı

Awerz
Çırak
Mevzu şu sosyal paylaşım sitelerinin ortaya çıkması ile forum denen ortam yavaştan düşmeye başladı. Forumdan kastım internetteki forum ortamlarından bahsediyorum. Tabi bu düşüş burası dahil bir çok siteyi de etkiledi fazlası ile bir çoğu zamana ayak uyduramadı falan filan kalanlarsa bir avuç üye ile yola devam ettiler.

sunrise
Forum Kalfası
Bunu yazan arkadaş;

2016 yılında üye olmuş.

İlk mesajını 2019 da atmış.20779 eklentisini görüntüle

2021 de gelmiş bu konuyu açmış.

Hayrola arkadaş Sen kimin ya da nerenin BOOT'usun?
Usta yanlışın var senin. Ben bu foruma 2009 dan beri üyeyim. hatta zamanla kanpandı açıldı, güncellendi satıldı vb durumlarını bile bilirim. 6 haneli icq numaramı bile wardom'da zamanında dağtımını yapanlardan almıştım. Eskiden bilişim suçları yasası yokken cc işi çok aleni yaygınken ve site satıldığında giriş ücretli olduğunda çok fazla sahte cc ile üyelik açıldığı için dialer ile giriş yapılabiliyordu. Hatta 1stclass aboneliğim bile vardı. Herhalde bot değilimdir. Sadece zaman ayıramıyorum sitelere o. Arada giriyorum yazılanları okuyorum çıkıyorum.

vantura
Super Moderator
Site Yetkilisi
Usta yanlışın var senin. Ben bu foruma 2009 dan beri üyeyim. hatta zamanla kanpandı açıldı, güncellendi satıldı vb durumlarını bile bilirim. 6 haneli icq numaramı bile wardom'da zamanında dağtımını yapanlardan almıştım. Eskiden bilişim suçları yasası yokken cc işi çok aleni yaygınken ve site satıldığında giriş ücretli olduğunda çok fazla sahte cc ile üyelik açıldığı için dialer ile giriş yapılabiliyordu. Hatta 1stclass aboneliğim bile vardı. Herhalde bot değilimdir. Sadece zaman ayıramıyorum sitelere o. Arada giriyorum yazılanları okuyorum çıkıyorum.

size dememiş zaten.konuyu açan kişiye örnek olarak verdiği bölümde sadece adınız geçiyor.

YazılımMimarı
Forum Ustası
eski ama ne kadar eski? 3 sene önce ile pek farkı yoktur muhtemel ama 10-15 sene öncesine epey fark vardır.

forum, soru-cevap gibi uygulamalara artık 2005-2010 aralığındaki gibi ilgi kalmadı.

Teknoloji tarafında her şey çok çabuk tüketiliyor. Bu tür forumlarında eski popülerliği kalmadı.

Ama tabiki her "çöplüğün"/mekanın bir kemik kitlesi vardır.

Awerz
Çırak
Bu konuda bile yazanlarn bir çoğu eski üye. Buda demekki her ne kadar katılım yapmasalarda takipdeler.

alpi_09
En istikrarlı üye
Forum kültürü genel olarak yok oluyor...

İnsanlar artık sosyal medyada...

Uzun uzun yazılanları okumak istemiyorlar...

Birde bence insanlar sosyal medyada kafalarını dağıtmak istiyor...

Çünkü forumlarda gündelik hayttan konuşmak zaten yorgun olan insaları iyice sitrese sokuyor...

Valla gereken katılım sağlanırsa eski haline döner diye düşünüyorum. Bu dönemde insanlar evlerinde çok vakit geçirdi. Film, oyun, sosyal medya vs vs fakat forumlara çok ilgi yok. Misal yemek yapmasını seven bir abimiz vardı :) davet etse yarın giderim, gila da katılır zannımca :)

Awerz
Çırak
Bizler yaşını başını almış şahıslarız lakin yeni nesil pek forum kültüründen anlamıyor. Bir çoğu forumlarda trollük peşinde. Takıldığınız başka bir forum varsa anlarsınız demek istediğimi.