Burs nerden nasıl alabilirim

siyahizm
Forum Kalfası
Maddi durumlarım el vermediğinden dolayı bu konuda bir çok araştırma yaptım fakat ne varki işin içinden çıkamadım bi çok sitede dolaştım hepsi bişey diyor fakat ne dediklerini kendileri bile bilmiyor bi yerde yapılan açıklamayı alıntı yapıp sanki yardım ediyorlar..
tev olsun başbakanlık bursu olsun insan mantıklı bir açıklama bekliyor ama nedense kimse yardımcı olmuyor..
Herneyse konu bu değil
Ben bu konu için akıl sağlığımı yitirmeden nasıl hareket etmeliyim..

Nerden başlayıp kimlere başvurmalıyım..:confused:
Aldığım sadece kyk kredisi o da geri ödeyeceğim için verdiler herhalde katkı kredisi bile alamıyorum..
Konu benim için çok ciddi arkadaşlar..
Özel sorular sormak isteyenler özelden msj atsa daha iyi olur..;)

Eğer burs almak imkansızsa onu söyleyin yine içim rahatlar en azından bilgim olur :)

Konu hakkında bilgisi ve tecrübesi olanlar varsa yardımcı olursa sevinirim şimdiden teşekkürler :eek:

siyahizm
Forum Kalfası
Arkadaşlar
En azından başbakanlık bursu hakkında bilgi verin..
Bu bursu almam için neler yapabilirim lütfen bilgisi olan veya bu burstan yararlanan kişiler bilgi versin..

Ñïghtwât©H..
Forum Ustası
Arkadaşlar
En azından başbakanlık bursu hakkında bilgi verin..
Bu bursu almam için neler yapabilirim lütfen bilgisi olan veya bu burstan yararlanan kişiler bilgi versin..

KYK ya başvuracaksın. Şu anki miktarı 200 tl. Belli önceliklere göre burs ya da kredi veriliyor. Başbakanlık bursu kalktı onun yerine KYK karşılıksız kredi veriyor. Yani ya burs alacaksın ya kredi ikisini birlikte alamıyorsun.

siyahizm
Forum Kalfası
Teşekkür ederim :)
Yanlız başbakan sanırım bir açıklama yapmış 320 tl (tahmini) ye çıkartmış 120(tahmini) tl yiyecek yardımı için başbakanlık bursu kalktıysa 320(tahmini) tl ye verilen kredileri mi çıkardı..
Bu açıklama hakkında bilginiz var mı..
Yani KYK dan aldığımız kredinin artması mümkün mü ?

Ñïghtwât©H..
Forum Ustası
Teşekkür ederim :)
Yanlız başbakan sanırım bir açıklama yapmış 320 tl (tahmini) ye çıkartmış 120(tahmini) tl yiyecek yardımı için başbakanlık bursu kalktıysa 320(tahmini) tl ye verilen kredileri mi çıkardı..
Bu açıklama hakkında bilginiz var mı..
Yani KYK dan aldığımız kredinin artması mümkün mü ?
Her şubat ayında zam geliyor zaten. 20 tl gibi bi miktar. ilk aldığımda 180 di şu an 200 oldu. Şubatta da 220 civarı bişey olur diye bekliyorum. 320 olacağını sanmıyorum pek.

İllegal_üyecik
Daimi Üye
Dostum gez dolaş şehrindeki büyük firmalara falan. Burs başvurusu yap. Elbet gelir birinden cevap.

Hiç olmadı git nurculara al onlardan burs. Mis gibi nurcu parası işte ohh:D

siyahizm
Forum Kalfası
Resmi kurumlardan malesef alamadığımı öğrendim belki yinede verirlerse bile insanlıktan çıkmam gerekir ki insanlıktan çıkınca kesin verirler mi onu da bilmem
sizin anlayacağınız dayınız varsa bursta var dayım olmadığı için vazgeçtim..
Yardımlarınız için çok teşekkürler :)

prometheus41
Çırak
dostum oncelikle memleketinin vakıflarına bak (orn: kastamonu yardimlasma ve dayanisma dernegi) sonrada okudugun bolumle ilgili kurumlara bak (orn: kocaeli eczaci odasi) bunlarin internetten adreslerini ve telefonlarini al elbet bisey cikar.en onemlisi ise okulun duyuru panosunu hergun takip et.bulursun ins:)

siyahizm
Forum Kalfası
tavsiye için teşekkürler
size bişey anlatiyim üniyi kazanana kadar zengin benimde tanıdığım iş adamları vardı üniyi kazanınca hepsi battı üzüldüm ama sanırım beni bekliyorlardı..
Bir arkadaşım doktordan burs alıyordu

Benimde durumum bu yani vakıflardan malesef burs alamıyorum bana batmayan bir işadamının gönüllü yardımı gerekir ki bu da olumsuz okuduğum şehirde değil bana kendilerine bile hayırları olduğunu sanmıyorum diğer yandan dediğim gibi tanıdık zengin dayı yok..
Üniyi hayal edip maddi durumu kötü olan arkadaşlar gözlerini açık tutsun ve daha gitmeden evvel kendilerine sağlam dayılar bulsunlar eminim işlerine yarar ;)
(dayı kelimesine çok taktım dayılara ayıp oldu yanlış anlaşılmasın içten gelen bir eleştiri)
Okuduğum bölümün bin tl üzerinde harç (haraç) miktarına sahip olması doğal olarak piskolojimi bozmuş durumda..

netr0n
Banned
Canım kardeşim. Bizimde öğrencilik yıllarımız oldu..

Sunny firması gerçekten burs'a ihtiyacı olan öğrencilere,
250 Tl gibi aylık burs vermektedir.

Bunun yanı sıra, büyük gördüğün firmalara bizzat gidip,
Burs isteyebilirsin. Arap eli öpmekle dudak aşınmaz..

Bir sabah Dosyalarını hazırla. Öğrenci olduğuna dair,
okuduğun okuluna dair ve bir de hesap numarana dair,
bilgileri dosyana koy..

Büyük firmaların yolunu Tut.. Kapıdan içeriye almazlar deme..
Alırlar. Gerekirse 118 - 18 den Telefon numaralarını bul..
Mutlaka görüşmem gerek diye randevunu kopar..

10 Büyük firmaya gitsen Aylık en az 1000 TL yardım alırsın..

Bu da senin çok rahat bir şekilde okumana yardımcı olur..
Bunda ne utanılacak bir durum söz konusu ne de çekinilecek.

Benim bir arkadaşım yıllar önce bunu yaptı ve çok rahat okulunu bitirdi..

Başbakanlık bursları vs bunlara kafa yorma.. Öğrenci adamsın kimse,
Abest karşılamaz. Çok doğru bir hareket yapmış olursun..

Bir dene istersen ne kaybedersin ki.

siyahizm
Forum Kalfası
Haklısınız
Firmalarla görüşmek aklıma gelmemişti belki bi yolunu bulur görüşürüm teşekkür ederim :)