Bütün Okullar İmam Hatip Gibi Olmalı

fearof
Forum Ustası
KABATAŞ ERKEK LİSESİ Müdür Yardımcısının sözlerine Tepkiler Büyüyor.

Müdür Yardımcısı Şakir Voyvot’un “Artık bütün okullarımızın imam hatip lisesi gibi olma zamanı geldi” sözleri eğitim camiasında büyük tepkilere neden oldu.Bunun üzerine Eğitim-Sen Genel Örgütlenme ve Yükseköğretim Sekreteri İsmail Sağdıç, “Zaten 2012'de uygulamaya başlanan 4+4+4 eğitim sisteminin temel amacı buydu. Bunu çeşitli kez hükümet yetkilileri de ifade etmişti. Şu andaki imam hatip sayısına baktığımızda da amaçlarına doğru gittiklerini görüyoruz” dedi. Geçtiğimiz yıl Kabataş Erkek Lisesi’ne Müdür Yardımcısı olarak atanan Voyvot, atama öncesi bir dernekte yaptığı konuşmada şu sözleri sarf etmişti:

Kabataş Erkek Lisesi Müdür Yardımcısı Şakir Voyvot’un “Artık bütün okullarımızın imam hatip lisesi gibi olma zamanı geldi” sözleri eğitim camiasında büyük tepkilere neden oldu. Geçtiğimiz yıl Kabataş Erkek Lisesi’ne Müdür Yardımcısı olarak atanan Voyvot, atama öncesi bir dernekte yaptığı konuşmada şu sözleri sarf etmişti:

“İsmet İnönü Milli Selamet Partisi yüzde 11 oy aldığı zaman ‘Biz bunları bitirdik diyorduk, demek ki en az 15 sene daha ezmemiz lazım, bitmemişler’ demişti. Şimdi oradan çok daha öte noktalara gelindi. Artık bu memlekette neyi bekliyoruz, neyi ümit ediyoruz, diyoruz ki artık bütün okullarımızın imam hatip lisesi gibi olma zamanı geldi. Bunu söyleyebiliyoruz di mi? Halbuki bir zamanlar imam hatip okulu diye bir şey yoktu. Bir tane açtılar, insanlar korkudan gidip kayıt yaptıramıyordu. Şimdi elhamdülillah dağı taşı dolduracağız. Bunu kim yapacak? Hükümetten de beklemeyin. İmam hatiplere sahip çıkmak yine bizim görevimiz. O binayı açmak bir şey ifade etmiyor. İmam hatip lisesi öğretmeniyim. İçerisinde okutulan kitaplar bence aynı kitaplar. Yanına bir Kuranı Kerim dersi konmuş. Onun içerisinden şuuru vermek, okul saatinde yetmiyor. Vakıflarla oluyor yine. Her imam hatibin kapısında bir anadolu gençlik çalışması olacak. Okulda bakıyorum çocuklarımıza, Anadolu Gençlik teşkilatımızı kurduk elhamdülillah. O teşkilattaki çocukların mescide devam oranı imam hatiplilerin mescide devam oranı arada 10 kat fark var.”

Voyvot’un “Bütün okulların imam hatip gibi olma zamanı geldiği” sözlerini sozcu.com.tr’ye değerlendiren Eğitim-Sen Genel Örgütlenme ve Yükseköğretim Sekreteri İsmail Sağdıç, zaten 2012’de uygulamaya başlanan 4+4+4 eğitim sisteminin temel amacının bu olduğunu belirterek, “Bunu çeşitli kez hükümet yetkilileri de ifade etmişti. Şu andaki imam hatip sayısına baktığımızda da amaçlarına doğru gittiklerini görüyoruz. Özellikle ortaokullarda velilerin isteği üzerine imam hatip sınıfı açma uygulamasına girmişlerdi. Geçen yıl Manisa Yunus Emre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, her ortaokulda en az bir tane imam hatip sınıfı açılmasını istemişti” diye konuştu.

Voyvot’un söyleminin de buna denk düşen bir durum olduğunu kaydeden Sağdıç, şöyle devam etti: “Birkaç veli imam hatip sınıfı açılması için dilekçe veriyordu ve ‘Açmak durumundayız’ diye bir uygulamaya gidiliyordu. Buna karşı çıkan daha çok sayıdaki imzaları dikkate almıyorlardı. Bu da 4+4+4 eğitim sisteminin dinselleştirmek olduğunun çok açık göstergesi. Bu okul idarecileri ve ilçe milli eğitim müdürlüğü eliyle yapılıyor. Bu durum kabul edilir değil. Laik ve bilimsel eğitime her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyuyoruz. Eğitim-Sen olarak bu tür uygulamaların her zaman karşısında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Laik ve bilimsel eğitimi savunmayı sürdüreceğiz.”

VİDEO:

KAYNAK:

sagacious
Genel Moderator
Tarihçilerimiz, politikacılarımız, aydınlarımız, alimlerimiz işlerini doğru dürüst yapsalar bu gibi tartışmalar belki bu derece olmazdı.

Gila
Moruk Moderator
Site Yetkilisi
Adamın kılı tüyü var mı?

Du bi bakiim.. Evet var.

Yanıbaşında cüppeli takkeli birileri var mı?

Ahan da, o da var

O halde çekilin geri. Kıl tüy savunucusu @redyellow bu konunun avukatıdır :)

alpay29
Super Moderator
Site Yetkilisi
kendi çocukları kolejlerde...

garibanın çocuğuna imam hatip...

arka bahçe olarak kullanması daha kolay...

N3F3R
Forum Ustası
İmam hatip okulları, cemaatlere ve tarikatlara personel yetiştirme merkezi gibi, ben çocuğumu oraya gönderip, saçı sakalı birbirine karışmış takkeli tipsizlere emanet etmem.

Son düzenleme:
T@M@Y
Forum Ustası
Diyor ki, Çocuklarınızı vakıflarımıza vs... gönderin beyinlerini bir güzel yıkayalım. Aradaki köprüyüde İmam Hatiplerle sağlayalım.
daha önce kolej kuruyorlardı şimdi direk devlet eliyle yapacaklar.

fearof
Forum Ustası
Belki kötü birşey söylememiş,amma velakin iyi bir şeyi hiç söylememiş.

Vatandaşın mantığından yola çıkarak bütün okulları imam hatipleştirirsek genetik bilimciyi, astro fizikçiyi, marangozu,elektrikçiyi,elektronikçiyi,teknisyenleri ve teknikerleri nasıl yetiştireceğiz?

Tek tip öğretim tek tip düşünceyi tek tip düşünce tek tip insanı, tek tip insan ise diktatörlüğü, diktatörlük ise felaketi getirir.

neronaga
Elit Üye
kotu bisey dedigini anlamak icin analiz yetenegi gerekir, bu da dogmatik tabanli egitimlerde gelismez. amacladiklari kusagin izdusumusun redyellow. bunu seni incitmek icin soylemiyorum. Bir yemek icin bile domates, sogan ve biber gerekir. sadece domatesle yemek yaoamayacaginiz gibi sadece dini kullanarakta bir medeniyet olusturamazsiniz. muhendislik temelinde integral hesabi vardir; redyellow imam hatip mufredatinda bu konu var mi allahaskina! bu ulkenin bilime ihtiyaci var; emperyalist vahset her islam ulkesini bu yuzden kavuruyor. birakin bu alem gelissin artik

throck002
Daimi Üye
Bu öğretmen KÖTÜ bir şey mi demiş, demişse nedir o KÖTÜ olun?
kötü bir şey demiş tabi, bu adamın imam hatipten kastının şu anki imam hatipler ve eğitim seviyeleri olduğunu bildiğimizden diğer yapılabilecek iyileştirmeleri göz ardı edip sana neden kötü olduğunu kısaca özetleyim,

şu anki imam hatiplerde ders ağırlığı çok büyük ölçüde dini ağırlıklıdır, genel kültür, tarif, felsefe, fizik, kimya , biyoloji yok denecek kadar az , olanlarda kalitesizdir, yahu kız öğrencilere flüt çaldırılmadığını gördü bu gözler günah diye .

imam hatiplerde eğitim alan öğrencilerin üniversite sınav sonuçlarında elde ettikleri başarıların istatisliği ortadadır,

yani eğitimi imam hatip ağırlıklı olursa , ülkede ne mühendis, ne doktor nede avukat yetişmez, anca imam anca müezzin yetişir,

bilim olmaz,

bakınız türkiye genelinde imam hatip çıkışlı tıp öğrencisi bulamazsınız,

çok nadir bazı okullar dışında verilen eğitim 5 para etmez, adam biyolojide günah diye eşeyli üremeyi anlatmıyor, felsefede varlık felsefesini , din felsefesini anlatmıyor, yabancı dil arapça [ dini durumlar dışında pek bir geçerliliği yok], coğrafyada kıtalar ,plakalar yok allah ol demiş olmuş deyip geçiyorlar, osmanlı seviciliği yapmaktan dünya tarihini bilmiyorlar,

diğer dinler değiştirilmiştir deyip geçiyorlar, sınıflarda 1 tane incil, tevrat yok, örnek yok, karşılaştırma yok, anlatım yok. böyle eğitim mi olur,

benim düşüncem , dini bir kariyer düşünen erkekler [ kadınlarda böyle bir kariyer olanagı yok] ve belki hobi veya ilgi alanı olarak görüp okumak isteyen insanlar dışındaki hiç kimse imam hatiplere gitmemeli,

redyellow
Forum Ustası
kotu bisey dedigini anlamak icin analiz yetenegi gerekir, bu da dogmatik tabanli egitimlerde gelismez. amacladiklari kusagin izdusumusun redyellow. bunu seni incitmek icin soylemiyorum. Bir yemek icin bile domates, sogan ve biber gerekir. sadece domatesle yemek yaoamayacaginiz gibi sadece dini kullanarakta bir medeniyet olusturamazsiniz. muhendislik temelinde integral hesabi vardir; redyellow imam hatip mufredatinda bu konu var mi allahaskina! bu ulkenin bilime ihtiyaci var; emperyalist vahset her islam ulkesini bu yuzden kavuruyor. birakin bu alem gelissin artik
kötü bir şey demiş tabi, bu adamın imam hatipten kastının şu anki imam hatipler ve eğitim seviyeleri olduğunu bildiğimizden diğer yapılabilecek iyileştirmeleri göz ardı edip sana neden kötü olduğunu kısaca özetleyim,

şu anki imam hatiplerde ders ağırlığı çok büyük ölçüde dini ağırlıklıdır, genel kültür, tarif, felsefe, fizik, kimya , biyoloji yok denecek kadar az , olanlarda kalitesizdir, yahu kız öğrencilere flüt çaldırılmadığını gördü bu gözler günah diye .

imam hatiplerde eğitim alan öğrencilerin üniversite sınav sonuçlarında elde ettikleri başarıların istatisliği ortadadır,

yani eğitimi imam hatip ağırlıklı olursa , ülkede ne mühendis, ne doktor nede avukat yetişmez, anca imam anca müezzin yetişir,

bilim olmaz,

bakınız türkiye genelinde imam hatip çıkışlı tıp öğrencisi bulamazsınız,

çok nadir bazı okullar dışında verilen eğitim 5 para etmez, adam biyolojide günah diye eşeyli üremeyi anlatmıyor, felsefede varlık felsefesini , din felsefesini anlatmıyor, yabancı dil arapça [ dini durumlar dışında pek bir geçerliliği yok], coğrafyada kıtalar ,plakalar yok allah ol demiş olmuş deyip geçiyorlar, osmanlı seviciliği yapmaktan dünya tarihini bilmiyorlar,

diğer dinler değiştirilmiştir deyip geçiyorlar, sınıflarda 1 tane incil, tevrat yok, örnek yok, karşılaştırma yok, anlatım yok. böyle eğitim mi olur,

benim düşüncem , dini bir kariyer düşünen erkekler [ kadınlarda böyle bir kariyer olanagı yok] ve belki hobi veya ilgi alanı olarak görüp okumak isteyen insanlar dışındaki hiç kimse imam hatiplere gitmemeli,
Kötü bir şey demiş diyorsunuz.

NEDİR O KÖTÜ SÖZ?

İmam hatipler uyuşturcu merkezi bütün okullar böyle olmalı mı demiş?

İmam hatipler fuhuş merkezi bütün okullar böyle olmalı mı demiş?

Uzun uzun demogoji yapmanıza gerek yok, söylediği iki cümleyi alın ve işte kötü sözleri bunlar deyin lütfen.

Ve işin ilginci adamın konuşmasının tümünü dinlediniz mi, basının aldığı o sözlerin başını sonunu dinlediniz mi? Hangi anlamda ihl gibi olmalı diyor biliyor musunuz?

Adam bu konuşmayı yaptığı zaman İMAM HATİP ÖĞRETMENİ.....

Bir imam hatip öğretmeninin "imam hatipler güzel, iyidir, başarılıdır, bütün okullar da iyi olmalı, güzel olmalı, başarılı olmalı" anlamında "bütün okullar ihl GİBİ olmalı" dediyse bu suç mu?

throck002
Daimi Üye
Kötü bir şey demiş diyorsunuz.

NEDİR O KÖTÜ SÖZ?

İmam hatipler uyuşturcu merkezi bütün okullar böyle olmalı mı demiş?

İmam hatipler fuhuş merkezi bütün okullar böyle olmalı mı demiş?

Uzun uzun demogoji yapmanıza gerek yok, söylediği iki cümleyi alın ve işte kötü sözleri bunlar deyin lütfen.

Ve işin ilginci adamın konuşmasının tümünü dinlediniz mi, basının aldığı o sözlerin başını sonunu dinlediniz mi? Hangi anlamda ihl gibi olmalı diyor biliyor musunuz?

Adam bu konuşmayı yaptığı zaman İMAM HATİP ÖĞRETMENİ.....

Bir imam hatip öğretmeninin "imam hatipler güzel, iyidir, başarılıdır, bütün okullar da iyi olmalı, güzel olmalı, başarılı olmalı" anlamında "bütün okullar ihl GİBİ olmalı" dediyse bu suç mu?
Mesajımı hangi kafa yapısıyla okudugunu inan anlamadım, son paragrafında eşek kadar bnm açıklamamın nedenini yazmışsın, sonrada uyuşturucuya fuhuşa vurmuşsun konuyu, nasıl bir kafa yapısı bu, biz onlar varmı dedik?
Egitimden , eksiklerden bahsettik orda cümleler dolusu asıl demogojiyi sen yapıyorsun, savunacaksan düzgün savun saçma sapan şeyler yazma.
Koca mesajımda imam hatiplerde dogru , düzgün egitim olmadıgından dolayı asam kötü birşey söylemiş demek istedim verdigin cevaba bak.

İlle savunacaksınız ya saçmalasanda farketmez, aman eksik kalma yaz bir mesaj.

Dipnot; acıklamayı görüntü kaydı olarak ve yazılı olarak okudum izledim, taraflı düşüncelerin yazdıklarıyla sınırlı kalmadım. Keşke sende bnm mesajımı tamamrn okusaydın.

redyellow
Forum Ustası
Mesajımı hangi kafa yapısıyla okudugunu inan anlamadım, son paragrafında eşek kadar bnm açıklamamın nedenini yazmışsın, sonrada uyuşturucuya fuhuşa vurmuşsun konuyu, nasıl bir kafa yapısı bu, biz onlar varmı dedik?
Egitimden , eksiklerden bahsettik orda cümleler dolusu asıl demogojiyi sen yapıyorsun, savunacaksan düzgün savun saçma sapan şeyler yazma.
Koca mesajımda imam hatiplerde dogru , düzgün egitim olmadıgından dolayı asam kötü birşey söylemiş demek istedim verdigin cevaba bak.

İlle savunacaksınız ya saçmalasanda farketmez, aman eksik kalma yaz bir mesaj.

Dipnot; acıklamayı görüntü kaydı olarak ve yazılı olarak okudum izledim, taraflı düşüncelerin yazdıklarıyla sınırlı kalmadım. Keşke sende bnm mesajımı tamamrn okusaydın.
Okudum okudum merak etme, bu kadar celallenmene de gerek yok.

İmam hatiplerde eğitim doğru düzgün değilmiş.

peki sen bana diyebilir misin: TÜRKİYEDE İHL DIŞINDAKİ OKULLARDA EĞİTİM DOĞRU VE DÜZGÜNDÜR???

Evet derim dersen zaten seninle tartışmanın bir anlamı yoktur.

diyemezsen kalite açısından ihl ile diğer okullar arasında fark yoksa, diğer okullarda da eğitim doğru dürüst değilse o zaman adama saldırılma sebebi başka şeydir.

adam bir zamanlar ihlelere yapılan ZULÜMDEN bahsediyor, bir dönem ihl diyemiyorduk, şimdi "bütün okullar ihl gibi olmalı DİYEBİLİYORUZ" diyor.

ne var bunda Allah aşkına?

Ben kimseyi savunmuyorum, KÖTÜ SÖZÜ NEDİR diye merak ettim sordum, bana şu sözü kötü diye makul bir cevap vermek yerine EŞEK KADAR yazıdan vs. bahsediyorsun.

Kötü sözü şudur de ben de seninle birlikte adam saydırayım.

throck002
Daimi Üye
Okudum okudum merak etme, bu kadar celallenmene de gerek yok.

İmam hatiplerde eğitim doğru düzgün değilmiş.

peki sen bana diyebilir misin: TÜRKİYEDE İHL DIŞINDAKİ OKULLARDA EĞİTİM DOĞRU VE DÜZGÜNDÜR???

Evet derim dersen zaten seninle tartışmanın bir anlamı yoktur.

diyemezsen kalite açısından ihl ile diğer okullar arasında fark yoksa, diğer okullarda da eğitim doğru dürüst değilse o zaman adama saldırılma sebebi başka şeydir.

Ben kimseyi savunmuyorum, KÖTÜ SÖZÜ NEDİR diye merak ettim sordum, bana şu sözü kötü diye makul bir cevap vermek yerine EŞEK KADAR yazıdan vs. bahsediyorsun.

Kötü sözü şudur de ben de seninle birlikte adam saydırayım.
İhl veya dışındaki okulları tek bir çatı altında ele almak mümkün değildir, mesela normal düz liseler berbattır herşey eksiktir ama fen liseleri çok iyidir gelecege mühendis , doktor yetiştirir,
Yine sosyoloji liseleri çok iyidir tarihci yetiştirir ,
Ama teknik liseler anadolu olmadığı sürece berbattır.
Beni forumdaki tartıştıgınız diger insanlarla karıştırmayın ben sırf imama hatip diye saldıranlardan felan değilim ,

Ben bildigimi söylüyorum. Son olarak koca acıklamada bu söz kötüdür diye cümle aramaya gerek yok, vizyonsuzca, amacsızca ,cahilce neyin ne oldugunu bilmeden yerine göre konuşmak amacı ne olursa olsun kötü sözdür.

redyellow
Forum Ustası
İhl veya dışındaki okulları tek bir çatı altında ele almak mümkün değildir, mesela normal düz liseler berbattır herşey eksiktir ama fen liseleri çok iyidir gelecege mühendis , doktor yetiştirir,
Yine sosyoloji liseleri çok iyidir tarihci yetiştirir ,
Ama teknik liseler anadolu olmadığı sürece berbattır.
Beni forumdaki tartıştıgınız diger insanlarla karıştırmayın ben sırf imama hatip diye saldıranlardan felan değilim ,

Ben bildigimi söylüyorum. Son olarak koca acıklamada bu söz kötüdür diye cümle aramaya gerek yok, vizyonsuzca, amacsızca ,cahilce neyin ne oldugunu bilmeden yerine göre konuşmak amacı ne olursa olsun kötü sözdür.
O zaman eyvallah...