basaran51
Forum Kalfası
soru1?
Arkadaslar veritanımda(acces) 2tane tablom var bir biri ile ilişkilendirilmiş vaziyyette.
tablo1= fakülteler
tablo2= bolumler
fakulteler tablomla bolumleri birbirine ilişkilendirdim sıkıntı yok fakat bunları veri tabanından cekiyorum ama yapmak istedigim olmuyor,
Esas sorum ise (yapmak istedigim) combobox1de a fakultesini secdigimde combobox2 de a fakultesine ait bolumlerin cıkmasını istiyorum fakat butun fakultelere ait bolumler cıkıyor bunu nasıl düzeltebilirim ?
soru2=
ogrencinin bilgilerini datagridden textboxa,datetimepickera,combobaxa alabiliyorum onlarda sıkıntı yok fakat bilgilerini degiştir dedigim olmuyor gene bi yerde eksiklik yada var.
2.soruda update deyiminde soz dizimi hatası var diyor
Arkadaslar veritanımda(acces) 2tane tablom var bir biri ile ilişkilendirilmiş vaziyyette.
tablo1= fakülteler
tablo2= bolumler
fakulteler tablomla bolumleri birbirine ilişkilendirdim sıkıntı yok fakat bunları veri tabanından cekiyorum ama yapmak istedigim olmuyor,
Esas sorum ise (yapmak istedigim) combobox1de a fakultesini secdigimde combobox2 de a fakultesine ait bolumlerin cıkmasını istiyorum fakat butun fakultelere ait bolumler cıkıyor bunu nasıl düzeltebilirim ?
soru2=
ogrencinin bilgilerini datagridden textboxa,datetimepickera,combobaxa alabiliyorum onlarda sıkıntı yok fakat bilgilerini degiştir dedigim olmuyor gene bi yerde eksiklik yada var.
Kod:
private void btnupdate_Click(object sender, EventArgs e)
{
baglan.Open();
komut.Connection = baglan;
komut.CommandText = "UPDATE ogrkyt SET adi='" + txtad.Text + "',soyadi'" + txtsoyad.Text +"',Kurs'" + cmbkurs.Text + "',Grup'" + txtgrup.Text + "',fakülte'" + txtfklte.Text + "',blm'" + txtblm.Text + "',cepn'" + txtcep.Text + "',Sehir'" + txtsehir.Text + "',Milliyet'" + cmbmlyyet.Text + "',adres'" + txtadres.Text + "WHERE Ogrencino='" + txtogrno.Text + "'";
komut.ExecuteNonQuery();
baglan.Close();
MessageBox.Show(txtad.Text + " Bütün Bilgileri Güncellenmiştir");
}