HAMUŞ
Misafir Üye
Anlatım Volkan Aktaş'ın kitabından aldığım notlardan oluşacak ve sade bir şekilde olacaktır. Amacım wardom'da büyük bir C# dökümanı oluşturmak ve öğrenirken, öğretmektir. Kitabı almak isteyenler için: Her Yönüyle C# 5.0
2 yıl öncesinde python anlatımı yapmıştım. Konuya Buradan ulaşabilirsiniz. Ondada aynı şekilde öğrenirken öğretiyordum.
Python derslerini fazla ilgi görmemesi sebebiyle wardomda 13. konuda bırakıp, başka bir forumda bitirmiştim. İnş bu seferkinde wardom'da sonuna kadar gidebilirim.
Şimdi gelelim C# 5.0'a...
C# Programlama dili, TurboPascal, Delphi, J++ gibi dillerin gelişiminde öncülük etmiş olan Anders Hejlsberg'in başında bulunduğunu bir ekip tarafından geliştirilmiştir.
(Anders Hejlsberg)
C# 2002 de 1.0 sürümü ile .NET dilleri arasında yer almıştır. Orta düzeyli, Tam olarak nesne yönelimli, hata denetlemesi yüksek seviyede, xml desteği olan geniş bir programlama dilidir.
C# anlatımında Python anlatımından farklı olarak, tek tek konu açmak yerine bu konudan devam edeceğim.
Dersler:
1-) C# 5.0 Kurulum ve Çalışma Ortamına Genel Bakış
2-) Properties Penceresi
3-) Console Application 1 [Write-WriteLine, Read-ReadLine]
4-) Console Application 2 [BackgroundColor-ForegroundColor, ConsoleKeyInfo]
5-) SABİTLER [const, readonly]
6-) DEĞİŞKENLER [Hazırlanıyor...]
2 yıl öncesinde python anlatımı yapmıştım. Konuya Buradan ulaşabilirsiniz. Ondada aynı şekilde öğrenirken öğretiyordum.
Python derslerini fazla ilgi görmemesi sebebiyle wardomda 13. konuda bırakıp, başka bir forumda bitirmiştim. İnş bu seferkinde wardom'da sonuna kadar gidebilirim.
Şimdi gelelim C# 5.0'a...
C# Programlama dili, TurboPascal, Delphi, J++ gibi dillerin gelişiminde öncülük etmiş olan Anders Hejlsberg'in başında bulunduğunu bir ekip tarafından geliştirilmiştir.
(Anders Hejlsberg)
C# 2002 de 1.0 sürümü ile .NET dilleri arasında yer almıştır. Orta düzeyli, Tam olarak nesne yönelimli, hata denetlemesi yüksek seviyede, xml desteği olan geniş bir programlama dilidir.
C# anlatımında Python anlatımından farklı olarak, tek tek konu açmak yerine bu konudan devam edeceğim.
Dersler:
1-) C# 5.0 Kurulum ve Çalışma Ortamına Genel Bakış
2-) Properties Penceresi
3-) Console Application 1 [Write-WriteLine, Read-ReadLine]
4-) Console Application 2 [BackgroundColor-ForegroundColor, ConsoleKeyInfo]
5-) SABİTLER [const, readonly]
6-) DEĞİŞKENLER [Hazırlanıyor...]
- Yönetici düzenlemesi: :