YazılımMimarı
Forum Ustası
Ek bilgi olsun, static tanımlanan değişkenler sınıfın konstrüktör'ü ile çağrılır ve daha sonra çağrıldıklarında değerleri ikinci kez set edilmez yaşam döngüsü içinde bu yüzden eager initiliaze edilirler. Bu programın performansı ve sürekliliği açısından programcıya kolaylık sağlar. Thread safe değildir.
Basit bir test yapmıştım bununla ilgili 1milyon instance yaratmıştım Singleton pattern'i kullanarak ve sonuç 0.10 saniyede işlemi bitirmişti, eğer static değilde thread-safe olan enum yada scnzhronized kullanırsanız bu test 0.20 saniyede bitiyordu
MultiThread uygulama yazarsanız pek sağlıklı değildir, tavsiyede etmem.
Hocam konuna destek amaçlı yazdım, baltaladıysam kusuruma bakma Bu arada readonly sanırım C#'a has bir özellik java böyle bir keyword görmedim şuana kadar.
Basit bir test yapmıştım bununla ilgili 1milyon instance yaratmıştım Singleton pattern'i kullanarak ve sonuç 0.10 saniyede işlemi bitirmişti, eğer static değilde thread-safe olan enum yada scnzhronized kullanırsanız bu test 0.20 saniyede bitiyordu
MultiThread uygulama yazarsanız pek sağlıklı değildir, tavsiyede etmem.
Hocam konuna destek amaçlı yazdım, baltaladıysam kusuruma bakma Bu arada readonly sanırım C#'a has bir özellik java böyle bir keyword görmedim şuana kadar.