C# 50 Baştan Sona Anlatım

YazılımMimarı
Forum Ustası
Ek bilgi olsun, static tanımlanan değişkenler sınıfın konstrüktör'ü ile çağrılır ve daha sonra çağrıldıklarında değerleri ikinci kez set edilmez yaşam döngüsü içinde bu yüzden eager initiliaze edilirler. Bu programın performansı ve sürekliliği açısından programcıya kolaylık sağlar. Thread safe değildir.

Basit bir test yapmıştım bununla ilgili 1milyon instance yaratmıştım Singleton pattern'i kullanarak ve sonuç 0.10 saniyede işlemi bitirmişti, eğer static değilde thread-safe olan enum yada scnzhronized kullanırsanız bu test 0.20 saniyede bitiyordu :)

MultiThread uygulama yazarsanız pek sağlıklı değildir, tavsiyede etmem.

Hocam konuna destek amaçlı yazdım, baltaladıysam kusuruma bakma :) Bu arada readonly sanırım C#'a has bir özellik java böyle bir keyword görmedim şuana kadar.

HAMUŞ
Misafir Üye
Ek bilgi olsun, static tanımlanan değişkenler sınıfın konstrüktör'ü ile çağrılır ve daha sonra çağrıldıklarında değerleri ikinci kez set edilmez yaşam döngüsü içinde bu yüzden eager initiliaze edilirler. Bu programın performansı ve sürekliliği açısından programcıya kolaylık sağlar. Thread safe değildir.

Basit bir test yapmıştım bununla ilgili 1milyon instance yaratmıştım Singleton pattern'i kullanarak ve sonuç 0.10 saniyede işlemi bitirmişti, eğer static değilde thread-safe olan enum yada scnzhronized kullanırsanız bu test 0.20 saniyede bitiyordu :)

MultiThread uygulama yazarsanız pek sağlıklı değildir, tavsiyede etmem.

Hocam konuna destek amaçlı yazdım, baltaladıysam kusuruma bakma :) Bu arada readonly sanırım C#'a has bir özellik java böyle bir keyword görmedim şuana kadar.
Yok dostum baltalamış olmassın, ek bilgilerine ihtiyacım var :)

Konu başında belirttiğim gibi sadece öğrendiklerimi anlatıyorum, c# a hakim değilim sadece öğrendiklerimi kendi dilimde anlatıp hem bilgilerimi taze tutuyorum hemde öğrenmek isteyen arkadaşlara yardımcı oluyorum.

Teşekkürler ek bilgi için devamını beklerim ;)

stemendest
Cool Çırak
Vs 2012 Kullanıyorum bende. Ancak bu konuları geçeli çok oldu :) Yinede eline sağlık.
Umarım Vs 2010 dan sonra gelen özelliklere de değinirsin. O zaman tadından yenmez :)

stemendest
Cool Çırak
Bende konunun takipçisiyim. Bu programı türkçeleştirmenin bir yolu yok mu ? :D
Hiç tavsiye etmem. Çünkü programın orj. versiyonuna ne kadar yatkın olursan, aldığın verim o kadar çok artıyor. Programla daha rahat bütünleşebiliyorsun. Başka bir yerde sürekli türkçesini bulamayacağın için her zaman orjinal versiyonuna daha aşikar olabiiyorsun :)

Milarem
Elit Üye
Hiç tavsiye etmem. Çünkü programın orj. versiyonuna ne kadar yatkın olursan, aldığın verim o kadar çok artıyor. Programla daha rahat bütünleşebiliyorsun. Başka bir yerde sürekli türkçesini bulamayacağın için her zaman orjinal versiyonuna daha aşikar olabiiyorsun :)
sen öyle diyorsan öyledir üstad :D öyle zorluyalım bakalım kendimizi :)

HAMUŞ
Misafir Üye
Oyundu, ortamdı, derslerdi derken epey boşladım C#'ı. Oysa kitaplığı da epey zenginleştirmiştim. 1 senedir yüzüne baktığım yok hiç birşeyin.

Tekrar başlamayı düşünüyorum arkadaşlar. Bu haftasonuna kadar bir ders hazırlamaya çalışıcam. Malum vize haftasındayız.

Sınavları atlattıktan sonra daha seri bir şekilde devam edicem inş.

Tek isteğim takipte kalmanız ve desteğiniz :)