C++ Nedir

asena7
Çırak
merhaba dostlar, C yi bilgisayarda calistirmak icin ne gibi bir yol izlemek gerek? tesekkur?

YENİÇERİ
Misafir Üye
C yi çalışltırman için ilk önce c derleyicisi kurmalısın forumda mevcut ..Turbo c kurabilirsin mesala..

asena7
Çırak
arkadaslar C yi calistirmak icin ne gibi bir yol izlemeliyim, zira C de program yazicak ve calistiracak yeri bulamiyorum, ANSI'mi acaba eger ANSI ise nasil? tesekkur ettim

asena7
Çırak
C

Kod:
:) arkadaslar C yi yazmak ve calistirmak icin ilgili alana giremiyorum bilgisayada bir tips( ipucu) verirseniz sevinirim

YENİÇERİ
Misafir Üye
arakdasım turbo c yi indirdigini varsayıyorum kurduktan sonra kurdugun yer\bin klasoru içinde tc.exe dosyası var tıkla bunu zaten derleyci açılcak menuden yeni sayfa acarak baslıyosun..eger baska derleyici kurduysan ona göre anlatalım buraya bildiririsin hangi derleyiciyi kurdugunu..

gafffur92
Çırak
Peki hep c öğren c++ öğren diyorusunuz şunu yapacaksan bunu öğren bunu yapacaksan şunu öğren diyrsunuzda nerden öğrenece işte 0 dan başlıyoruz

raidan
Çırak
bizde bu programlama dilini ultima online oyununda script olarak yazıoruz bilgi edinmek isteyene kısaca bende yardım edim bari belki bu yontem daha kolay olabilir

[itemdef i_staff] ///itemdef bi eşya olduunu belirtir i_staff oyunda yaratmak icin komut
id=i_black_staff ////id neye benziceği black staff yaptm ben
color=07a1 ////clor bildiğiniz gibi :)
attr=attr_newbie yada 04 /////bu item kaybolmaması icin sadece bi oyuncuya ait yani
damage=5,10 ///bu silahın vurucağı damage
description=tinkering ////bu tinkerin menude yapılabilmesi icin ornek

on=@create ////oyunda cıkacağı fonksion
color 07a1 ///renk i gene yonlendirdim

on=@click //bu iteme bi defa tıkla dığında olacak birsey alta yapamk istediğim herseyi
sysmessage @07a1 Staff bu amca ///ustune tıkladıında 07a1 beyaz yazı ile yazıyı yazması
return 1 ////return 1 demek döngü sadece bi defa yazsın die sadece benim yazdıımı

on=@dclick //bu iteme cift tıklayınca olacak sey
sysmesua *Gölgelerin gücü adına* ///eline alır charda ve ustunde bu yazı yazar
return 1 //döngü

if (<src.anatomy> >99,9) //if istemek anladımda anatomy skili 100 olması lazm yani
sysmessage Gereken skill anatomy 100 ///yazdıım gibi 100 olmassa alamaz ve bu yazar

bunun gibi bi sürü :D anlatmayla bitmez dialoglar filan var bir sürü daha komutlar eğer bu konuda yardıma ihtiyacı olanolursa yardımcı olurum ...

mfi71
Banned
s.a bu programlamaya ilk 0 dan başlaya biri olarak nereden başlayacağız hani öğrenme yolumuz ne olacak veya kaynak ne olacak nerelerden bilgi edine biliriz bu konuda yardımcı olabilirmisiniz ...! ?:confused:
Senin bu cevabımı okuyacağını sanmıyorum.. Foruma uğramamıssın pek. ama Cevabımı söyleyeyim..

12 Yaşlarından itibaren C kurslarına gidicen :)
çocuğun olursa okula türkçeyi sökdükden sonrada C yi söktür..