çalışmak isteyenlere tavsiyeler

metatron
Super Moderator
Site Yetkilisi
forumda çalışmak isteyen arkadaslarımız burada konu açıp destek arıyorlar.. bu konuda naçizane bir kaç tavsiyem olacak çalısmak isteyen kardeşlerimize.

1. bazen cool üyeyken bile bir bölümde moderatör olmak isteyen arkadaslara rastlıyoruz.. bu kötü bir şey değil. ama çalısmak isteyenlerden istenen niteliklerden
"
2. Kendini kanıtlamış olması,"

kuralına uymuyorlar..

öyleyse ne yapmak gerekir??

aday olduğu bölümde kendini kanıtlamalı. orada bol bol paylaşım yapmalı, olumsuz eleştirilere inat, orada daha çok çalışmalı.

2. aday olduğu bölümde, kendisi yönetici olmadığı halde, yöneticiymiş gibi davranmalı.. bölümün kurallarına riayet etmeyenleri nazik bir dille uyarmalı, bölümün kalitesi için uğraşmalıdır..

3. eğer istediği bölüme moderatör olamazsa, yine de umudunu yitirmemeli, paylaşımlarına devam etmelidir. bu şekilde onun gercekten samimi olduğu anlaşılacaktır.

4. mesela şöyle örneklere rastlıyoruz, "ben bilmem ne bölümüne adayım" diyor wuser, sonra da oraya başka bir moderatör alınınca, "yok vazgeçtim, aslında başka bir bölüme adayım" şeklinde yeni bir başlık açıyor..

bu şekilde davranan arkadaslarımız çok da prim toplamamaktadır. yani, bir bölümde aday olan arkadaşımız, bu konuda tutarlı ve istikrarlı olmalıdır bence..

şimdilik naçizane önerilerim bu kadar. sonra aklıma geldikce bu baslık altına devam etmeye çalısırım öneriler konusunda..

aday olan herkese şunu söylüyorum. enseyi karartmayın, eğer gercekten hakediyorsanız, mutlaka hakettiğinizi alırsınız sitede:)

başarılar..

Amele-3
Banned
teşekkürler...bu arada s.mod olmussun hyrlı olsun :).

- Yönetici düzenlemesi: :
eseskartal
Forum Ustası
iyi düşünmüşsün konuyu sabitlesen daha iyi olur aslında bunları buraya konu açmadan önce okuması gerekir herkesin;)

bu arada hayırlı olsun smod luk:)

metatron
Super Moderator
Site Yetkilisi
arkadaslar teşekkür ederim de, bu yazıyı dün yazcaktım, yazamadım.. buraya smodluk için diil de siz de kendi tavsiyeleriniz varsa onları yazın ;) olmaz mı??

blu3
Forum Ustası
Teşekkürler Meta Güzel ßi Konuya Deyinmişsin :) ßende ßi Kaç Tavsiyede ßulunmak İsterim.

- ßir Moderatör Adayı Herşeye,Her Yapılan Yoruma Hazırlıklı Olmalıdır.Herzaman Güzel Eleştriler Almıcaksınız Olumsuz Eleştirilerede Açık Olmalısınız.

- Her Yapılan Yoruma Cevap Vermemelisiniz.

__ Destekliyorum Seni
__ Sağol Kardeşim..

__ ßence Haketmiyor.
__ Neden Açıklarmısın?

ßu Tür Floodlardan Kaçının Derim ßen.Herşeyden Önemlisi İkili Gereksiz Tartışmalardan Uzak Durun, Sabırlı Ve Cevap Vermemek İçin Kendinizi Tutup İradeli Olmalısınız.Sonuçta En Son Karar Yönetimindir.Eğer Hakettiğiniz Düşünülüyorsa Ne Kadar Olumsuz Yanıt Olursa Olsun Siz Olmanızı İstediğiniz Yere Getirilirsiniz.

- Kesinlikle Seviyeli Konuşmalı ve Saygılı Olunmalıdır.

Nacizane Tavsiyelerimde ßunlar ßenim:)

- Yönetici düzenlemesi: :
Fixx
Forum Ustası
yönetici olmak sorumluluk almak zordur...
bence mod. olmak isteyen iki kere düsünsün sırf nickinin altında moderatör yazsın veya yıldızlarım çoğalsın veya konu kitliyim kapatim diye mod. olmak istemeyin :)

ReQuiemForAsaW
Forum Ustası
Meta teşekkürler...
Bi tavsiyede benden,,,mod olmak için kasmasın kimse...Bildiğini aktarsın yeter...Mod olmak için çalışıp daha sonra online süresi 15 günde 1 güne düşen çok user biliyorum...smod olmuşsun,,,hayırlı olsun,,blu'ya da katılıyorum...
kolay gelsin
saygılar

STaRLiX
Forum Kalfası
En sevdiğim modsun yüre be kim tutar seni :) Saka bi yana forumda en sevdiğim mod sensin... Bide volkan_al kardesimizi severim. en sevdiklerimsiniz diğerleri ilede bir alıp veremediğim yok severim yani...

DeRViSh
Misafir Üye
Çırak da olsa forum ustası da olsa herkese karşı saygı gösterin. Hakaret içerikli mesajlardan kaçının. Küfürlü konuşmalar içine girmeyin. Karma'yı kafanıza takmayın.Başvuru yapmayı düşündüğünüz bölümde moderatör gibi olun. Kuralları ihlal edenleri uyarın. Bölümdeki paylaşımlarınızı başvuru yapmadan önce yapın. Başvuru yaptıktan sonra sıklaştırırsanız sırf moderatör olmak için paylaşım yaptığınız düşünülür. Bunun gibi birçok şey daha var. Aklıma geldikçe yazarım.

Franticorpse
Forum Ustası
Kesinlikle, çok güzel bir konuya değinmişsin. Bu söylenilenlere tam anlamıyla kendince uyduğunu düşünenler rahat rahat moderatörlüğe adaylığını koyabilirler.

Ayrıca Dervish; senin dediklerinin çoğuna tüm userların uyması gerekir, sen de güzel bilgiler paylaşmışsın; teşekkürler. :)

Saygılar.

metatron
Super Moderator
Site Yetkilisi
ayrıca, çalışmak isteyenler bölümüne bir konu açıldıktan sonra, o konu kapatılmadan, ikincisi, üçüncüsü açılmamalı mesela :)

seybat
Forum Ustası
sevgili metatron güzel demişsin ama bazen açılan konu çok aşağılarda kalaibliyo onun içinuserler başka açmak durumunda kalıyorlr yeniden gündeme getirme maksatlı(bu bnm için geçerli değil..bnm başlığm kilitliydi:D)