Çamlıca Tepesine dev Cami

denizkilic
Forum Ustası

Çamlıca tepesine dev cami

Başbakan Erdoğan: İstanbul'un her yerinden görülecek

Başbakan Erdoğan, Üsküdar Belediyesi tarafından 8 milyon TL harcanarak Kandilli'de yapımı tamamlanan Geleneksel El Sanatları Merkezi'nin açılışını yaptı. Tarihi eserleri aslına uygun olarak yeniden canlandırdıklarını belirten Erdoğan, Ataşehir'de 5 bin 600 metrekare alan üzerinde yapılan Mimar Sinan Camii sonrasında 4 cami inşaatına daha başlanacağını belirtti.

Konuşmasında Çamlıca Tepesi'ne tüm İstanbul'dan görülecek bir cami yapmayı planladıklarını da açıklayan Erdoğan, 15 bin metrekare alan üzerine yapılacak bu caminin tüm İstanbul'dan görülecek şekilde dizayn edildiğini söyledi. Çamlıca Tepesi'nde bulunan televizyon Kulesi'nin yanındaki arazide yapılması planlanan cami projesine iki ay içinde başlanacak.

Başbakan Erdoğan, "İki ay içinde falan dozerler çalışmaya başlar. Bir an önce buraları bitirirken bunların altında aynı şekilde bu hat, tezhip, ebru bütün çalışmalara yönelik imkanlar da olacak. Buralara geçmişte nasıl kenarda medrese odaları varsa. Bunun da bu günkü anlamda yine çalışmalarını mimarlarımız inşallah yapıyorlar, yapacaklar. Çamlıca'daki bu dev cami İstanbul'un her yerinden görülecek şekilde dizayn edildi. İnşallah Üsküdar'ın camlarında artık farklı yansımalar olacak" dedi.

Kaynak

denizkilic
Forum Ustası
Süper zeka insanlar iş başında..
ülkenin insanları açlıktan kırılıyor, memura küfür gibi 3+3 öneriliyor
tepelere dev camiler yapılacak müjdesini veriyor başbakan.

binlerce cami varken ,aç halkının karnını doyurmak varken lale devrindeki gibi
saraylar hanlar hamamlar yapıyorlar..
son yakındır..
beter olacaksınız.. :)

YazılımMimarı
Forum Ustası
Ataşehir'de Cami yapılmasını anlayabilirim yeni yerleşim yeri ve fazla cami yok. Ailemin oturduğu yer olduğundan biliyorum ve bir gereksinimdi. Ama anlam veremediğim Çamlıca'da böyle bir ihtiyaçmı var. Varsa bu denli maliyetli olması gereklimidir. Şu yersiz çıkışlar ve yersiz söylemler yokmu..

denizkilic
Forum Ustası
allahım.. bir konuda fikir birliğine mi varıyoruz ne :D
bana bu günleride gösterdin ya , ölsem de gam yemem :D

Kylami
Forum Kalfası
Millet yeni icat derdinde, yenilikler peşinde, bizimkiler eskiyi yaşatma derdinde. Allah sonumuzu hayır etsin...

YazılımMimarı
Forum Ustası
Ayıp ediyon valla Deniz :) Ne bıçağı ne sırtı. Hep aynı ses çıakrsa hiç farkımız olmaz. Zaten farklı fikirlere sahip olmasak yazacakta birşey bulamayız. Her daim karşı, zıt ve farklı görüşlü kişilerle konuşmaktan, yazışmaktan keyif almışımdır. Bunlardan biride sensin.
O konu altında gerekli açıklamayı yapmıştım :p

mydos
Forum Ustası
Eskiden Hiristiyanlığa karşı olunduğu için
kiliseler hep en yüksek dağ tepelerine
yapılırmış...

Böyle bir durum mu var :p

denizkilic
Forum Ustası
Ayıp ediyon valla Deniz :) Ne bıçağı ne sırtı. Hep aynı ses çıakrsa hiç farkımız olmaz. Zaten farklı fikirlere sahip olmasak yazacakta birşey bulamayız. Her daim karşı, zıt ve farklı görüşlü kişilerle konuşmaktan, yazışmaktan keyif almışımdır. Bunlardan biride sensin.
O konu altında gerekli açıklamayı yapmıştım :p
:) :) neyse kapadım ben o konuyu :) :) uyuzluk olsun siye söylüyom..
Eskiden Hiristiyanlığa karşı olunduğu için
kiliseler hep en yüksek dağ tepelerine
yapılırmış...

Böyle bir durum mu var :p
komik :) sevdim bu yorumu..

Iskelet
Forum Ustası
Yandaşlara peşkeş çekilecegine cami yapılsın okul yapılsın hastane yapılsın. Cemaati bol olur umarım.

prometheus@
Forum Ustası
Ucube üreticileri iş başında.

Tarihi eserleri aslına uygun olarak yeniden canlandırdıklarını belirten Erdoğan, Ataşehir'de 5 bin 600 metrekare alan üzerinde yapılan Mimar Sinan Camii sonrasında..

Yeniden canlandırdık dediği Selimiye Camii! Yüzlerce yıl geçtikten sonra bu çapsız adamların yapabildiği tek şey adi kopyalar üretmek. Densizin ölü sandığı Selimiye geride bıraktığı yıllar kadar ilerisini görür ama bunların beton israfı o sürede yıkılıp gider.

YazılımMimarı
Forum Ustası
Yandaşlara peşkeş çekilecegine cami yapılsın okul yapılsın hastane yapılsın. Cemaati bol olur umarım.
Ataşehir'deki camiyi yanılmıyorsam Ağaoğlu yaptıydı. Zaten Batı Ataşehir'in adını değiştirip, Ağaoğlu olarak değiştirilirse şaşırmam. Ağaoğlu : Bu hükümetin zengin ettiklerindendir :p Cami'de yandaşa gidiyor hacım.