Çamlıca Tepesine dev Cami

Emusnica
Forum Kalfası
Ataşehir'deki camiyi yanılmıyorsam Ağaoğlu yaptıydı. Zaten Batı Ataşehir'in adını değiştirip, Ağaoğlu olarak değiştirilirse şaşırmam. Ağaoğlu : Bu hükümetin zengin ettiklerindendir :p Cami'de yandaşa gidiyor hacım.
Gülücük var yazınca ciddiyetini anlayamadım lakin yinede söyleyeyim ağaoğlu yeni türeyen zenginlerden değil. hükümetle arası iyidir belki ama bu hükümet öncesinde de aynı işlerle meşgullerdi.

Konuya dönersek Çamlıca'ya cami kötü bir fikir değil ama diğer arkadaşların söylediği gibi yapılması gereken başka öncelikler varken har vurup harman savurmaktan başka bir şey olmuyor bu atılımlar.

yükü
Misafir Üye
Tabiiki ibadet edeceksen manzara güzel olmalı, şöyle İstanbul manzaralı, boğaz manzaralı :p ;)

Gösterişli ibadet edebilmek için böyle bir masraf israftan başka birşey değildir..

Hastane yapılsın, uzay üssü yapılsın, fabrika yapılsın, okul yapılsın..

YazılımMimarı
Forum Ustası
Gülücük var yazınca ciddiyetini anlayamadım lakin yinede söyleyeyim ağaoğlu yeni türeyen zenginlerden değil. hükümetle arası iyidir belki ama bu hükümet öncesinde de aynı işlerle meşgullerdi.

Konuya dönersek Çamlıca'ya cami kötü bir fikir değil ama diğer arkadaşların söylediği gibi yapılması gereken başka öncelikler varken har vurup harman savurmaktan başka bir şey olmuyor bu atılımlar.

Ağaoğlu bugün bir sabancı ve doğanlar gibi Türkiye'nin en zengin 10 ailesi arasına girmiştir. Öncesinde zengindi ama şuanki varlığının 5 'te 1'i bile yoktu. Benim memleketlimdir kendisi uzak durmakta fayda görürüm. Hükümet desteği ile Ataşehir'i bugün İstanbul'un belirli kriterler üzerinde ilçe yaptı, oradaki arazilerin çoğu yeşil alandı bildiğim kadarıyla şimdi ise trilyonluk daireler satıyorlar. Ağaoğlu yılda 400bin dair inşa ediyor ve en ucuzu sitesinde gördüğüm 300 bin TL idi ve gel görelim ki 3- 5 trilyonluk olanlar ucuzlardan önce bitiyor.

Benimkisi eleştiri tamamı ile izlenilen bu yersiz politikaya vurgu. Yeri gelmişkende 1 yıl yaşadığım ve ailemin hala yaşadığı alan hakkında bildiklerimi paylaşmak.

Gila
Moruk Moderator
Site Yetkilisi
Çamlıca Tepesi'nde bir zamanlar Turing işletmeleri hakimdi, hap kadar meyve suyunu kovayla şarap fiyatına verirlerdi.

Zamanla bu yerler Turing'in elinden alınarak halka açıldı ve herkes yararlanmaya başladı.

Ne var ki; Bu sefer de alkol satışı yasaklandı.

Ben, İstanbul'a hakim bu tepede oturup buz gibi iki bira içmek isterim.

Benim talebime de uygun hareket edebilirmi bu hükümet?

denizkilic
Forum Ustası
Çamlıca Tepesi'nde bir zamanlar Turing işletmeleri hakimdi, hap kadar meyve suyunu kovayla şarap fiyatına verirlerdi.

Zamanla bu yerler Turing'in elinden alınarak halka açıldı ve herkes yararlanmaya başladı.

Ne var ki; Bu sefer de alkol satışı yasaklandı.

Ben, İstanbul'a hakim bu tepede oturup buz gibi iki bira içmek isterim.

Benim talebime de uygun hareket edebilirmi bu hükümet?
caminin kubbesinde gizlice yapmadığın sürece o dileğini yerine getirebileceğini sanmıyorum :D

Kylami
Forum Kalfası
268 rakımlı tepede tüm İstanbul görecek
Başbakan Erdoğan'ın önceki akşam açıkladığı Çamlıca tepesine cami projesinin ayrıntıları ortaya çıktı.

TV vericilerinin hemen yanı başında yapılacak cami minareleriyle birlikte denizden 608 metre yükseklikte olacak. Çevresinde sosyal tesisler bulunacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Çamlıca tepesine bir cami yapacağız her yerden gözükecek' dediği caminin yeri hazır. Cami 250 bin metrekare olarak planlanan rekreasyon alanı içinde yapılacak. Cami, Ulaştırma Bakanlığı, RTÜK ve Büyükşehir Belediyesi'nin ortak çalışmasıyla hayata geçecek olan ana vericinin hemen yanı başında yapılacak.

Cami yapımı öncesi Çamlıca'daki TRT vericisi dışındaki tüm vericiler kaldırılacak. 250 bin metrekarelik rekreasyon alanı içerisinde caminin dışında yürüyüş alanları, spor alanları, park ve bahçeler, açık hava kafeteryaları, çocuk oyun alanları, seyir terası ve gözlem kulesi gibi birçok sosyal alan yer alacak.

MİNARENİN YÜKSEKLİĞİ 340 METRE
Cami 15 bin metrekare alanda yapılacak. 268 metre yükseklikte Çamlıca tepesinde yer alacak camii minarelerinin boyu da 340 metreye kadar çıkabilecek. TV verici kulesi hemen hemen eşit yükseklikte olacak.

CAMİ PAYİTAHTA BAKACAK
Akşam'dan Ercan Sarıkaya'nın haberine göre; Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara şu bilgileri verdi: 'Camiinin en büyük özellikleri payitahta bakması yani Ayasofya ve Sultanahmet camileriyle karşı karşıya olması yanında İstanbul'un en yüksek tepesinde yapılmasıdır. Caminin altında Başbakanımızın bahsettiği gibi ebrudan minyatüre, hat sanatından tezhip sanatına kadar klasik Türk ve İslam el sanatlarının yapılabileceği bir kültür merkezi bulunacak. Cami hakkında henüz elimizde bir proje bilgisi maalesef yok. Cami çalışmasının başlaması için öncelikle söz konusu alanda büyük bir hafriyat çalışması yapılacak. Proje tamamlandığında İstanbul'un adeta yeni bir sembolü olacak.

Kentin yeni simgesi
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı cami projesi ile ilgili 'Sayın Başbakanımız dün de ifade etti. Çamlıca'da tepenin alt tarafında bir cami projesini hayat geçirmek istiyor. Konuyla ilgili çalışmalarda görüşümüz var. Özellikle şu anda İstanbul simgesel değerlere sahip yine böyle bir simgesel değeri beraberinde getirecek değeri düşünmekte. İstanbul'un uluslar arası gelişim sürecinde orada yapılacak anten kulesi yarışmasında son aşamaya gelindi. Planlara caminin işlenmesi gerekiyor. Bunu da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapacak" dedi.

kaynak

alpay29
Super Moderator
Site Yetkilisi
her padişah kendi heybetini göstermek için bir cami yaptırmıştır...
selimiye yada sultan ahmet....
say sayabildiğin kadar...
ey sayın zatı muhterem devletlumuz padişahımızında bir eseri olmalı...

taklacılara hoş gelen şarkılardan bir esinti daha....

Emusnica
Forum Kalfası
Ağaoğlu bugün bir sabancı ve doğanlar gibi Türkiye'nin en zengin 10 ailesi arasına girmiştir. Öncesinde zengindi ama şuanki varlığının 5 'te 1'i bile yoktu. Benim memleketlimdir kendisi uzak durmakta fayda görürüm. Hükümet desteği ile Ataşehir'i bugün İstanbul'un belirli kriterler üzerinde ilçe yaptı, oradaki arazilerin çoğu yeşil alandı bildiğim kadarıyla şimdi ise trilyonluk daireler satıyorlar. Ağaoğlu yılda 400bin dair inşa ediyor ve en ucuzu sitesinde gördüğüm 300 bin TL idi ve gel görelim ki 3- 5 trilyonluk olanlar ucuzlardan önce bitiyor.

Benimkisi eleştiri tamamı ile izlenilen bu yersiz politikaya vurgu. Yeri gelmişkende 1 yıl yaşadığım ve ailemin hala yaşadığı alan hakkında bildiklerimi paylaşmak.
Dostum bende bildiğimi söyledim. Yukardaki yazdığında haklısın ama ona birşey diyemem. Yalnız bence o bölgeyi ağaoğlundan ziyade varyap kalkındırdı. ağaoğlunu biliyordumda varyap kimdir necidir bilmiyordum ataşehiri görene kadar :) şimdi ise herhalde varyapı bilmeyeni dövüyorlardır :)

denizkilic
Forum Ustası
Gündemi geç takip ediyorsun belli ki 3+3 değil 4+4 kesinleşti...:D

zeka katsayın kaç senin ?
okuduğunu anlayamadıktan sonra saçma sapan post atma arkadaş.

Önerilen demişim , devlet tarafından önerilen ilk tekliften bahsediyorum.

ilk okul zekasıyla post atacaksan git ilk okula orda yaz .

- Yönetici düzenlemesi: :
Zülfikarım
Forum Ustası

zeka katsayın kaç senin ?
okuduğunu anlayamadıktan sonra saçma sapan post atma arkadaş.

Önerilen demişim , devlet tarafından önerilen ilk tekliften bahsediyorum.

ilk okul zekasıyla post atacaksan git ilk okula orda yaz .

Yazdıklarında seviyeni de belli etmişsin,azıcık seviyeli ol..gerçi sen bunu beceremezsin yoksa yanılıyor muyum?
yada benim mesajıma cevapları apresif,hırçın saldırgan,hakaret edercesine yazmazdın demi.....Yazık üzülüyorum senin gibilere.....:(

Ne demişim 3+3 değil 4+4...ne büyük kabahat bu değil mi???
Hani okul diyorsun ya...adam olmak seviyeli olmak okulla olmuyor
Ne derler;
'' Kılla adam olsaydı her kişi keçiye danışırdı her işi''

denizkilic
Forum Ustası
Yazdıklarında seviyeni de belli etmişsin,azıcık seviyeli ol..gerçi sen bunu beceremezsin yoksa yanılıyor muyum?
yada benim mesajıma cevapları apresif,hırçın saldırgan,hakaret edercesine yazmazdın demi.....Yazık üzülüyorum senin gibilere.....:(

Ne demişim 3+3 değil 4+4...ne büyük kabahat bu değil mi???
Hani okul diyorsun ya...adam olmak seviyeli olmak okulla olmuyor
Ne derler;
'' Kılla adam olsaydı her kişi keçiye danışırdı her işi''
arkadaşım yazdıklarımı anlayamayacak kadar kapasiten yoksa yanlış anlayıp dalga geçmeyeceksin!

Yoo gayet öyle yazdım..
bundan sonra postları 4 kere okuyup öyle yazarsın , zira 1-2 defada anlamadığın aşikar. Ne kadarda anlayabiliyorsan artık.
İnsanlarla dalga geçme hakkını nerden buluyorsun diyecem , dalga geçeken bile 2 gram zeka kullanarak geçersin.
kendi ANLAYAMAMA YETİNİ KULLANARAK bitaraflarından uydurduğun şeylerle geçmeye çalışırsan cevabını alırsın..

kal sağlıcakla..

Mr.666
Forum Kalfası
Bunca zamandır bu konular hakkında konuşmak istemiyordum ama artık dayanamıyorum..

Bu nasıl bir saçmalıktır İstanbul da zaten dünya harikası camiler Osmanlı İmparatorluğu zamanında inşa edilmiştir.

Sen kalk işi gücü bırak milyar dolarlık araziye cami inşa et hadi yeterince cami olmasa neyse..
Bir çok arkdaşımın çamlıca da arsaları var bilmem nerelerini yırtıyorlar yıllardır belediye vs.. herkesle davalıklar arsalarını ellerinden zorla alıyorlar.
Sonra iktidarın iki kelimesiyle inşaata başlanıyor.. Bu kadar insanın ahını alıp cami inşaatı yapmak nasıl bir dinsizliktir.

Bunları camilere karşı olduğum için söylemiyorum yeterince cami olduğu için söylüyorum yoksa benim dine karsı herhangi bir art niyetim kesinlikle yok.

Ankarada bile hergün sokaklarda cami inşaatı görmekten bir hal olduk.
Doğru aslında unutmuşum bir mahallenin mahalle olabilmesi için orada cami bulunması şartı vardı yanlış hatırmalmıyorsam kanun olarak. :)

Bu iktidar gerçekten zıvanadan çıktı bunlar iyice bildiklerini okumaya yavaş yavaş alttan alttan değil artık kimseyi umursamadan sadece bir açıklama yapıp biz yaparız kimse karışamaz moduna girdiler..

Sonumuzu hiç iyi görmüyorum ama suç bizde biz örgütlenemedik onlar mükemmel bir şekilde örgütlendiler. Aslında onlara hiçbirşey söylemeye hakkımızda yok. Bizim yapamadığımızı olar gayet güzel şekilde yaptı ve yapmayada devam ediyor..

Zülfikarım
Forum Ustası
arkadaşım yazdıklarımı anlayamayacak kadar kapasiten yoksa yanlış anlayıp dalga geçmeyeceksin!

Yoo gayet öyle yazdım..
bundan sonra postları 4 kere okuyup öyle yazarsın , zira 1-2 defada anlamadığın aşikar. Ne kadarda anlayabiliyorsan artık.
İnsanlarla dalga geçme hakkını nerden buluyorsun diyecem , dalga geçeken bile 2 gram zeka kullanarak geçersin.
kendi ANLAYAMAMA YETİNİ KULLANARAK bitaraflarından uydurduğun şeylerle geçmeye çalışırsan cevabını alırsın..

kal sağlıcakla..
önce edep öğrenmek lazım gerisi hikaye senin için ne ifade ediyor bu edep....;)
anlayabilirsen yaz yorumla......klavye delikanlılarındansın sen de demek ki...:D
sen de kal sağlıkcakla....

denizkilic
Forum Ustası
önce edep öğrenmek lazım gerisi hikaye senin için ne ifade ediyor bu edep....;)
anlayabilirsen yaz yorumla......klavye delikanlılarındansın sen de demek ki...:D
sen de kal sağlıkcakla....
ne ifade ediyor anlatayım ,
iki gram zekayla anlayamayıp laf sokmaya çalısıp karşıdakini aşağılamaya çalışan birinin konuyu kıvırma şeklini anlatıyor bana edep.

O adam o kadar edepten bahsedebilecek gibi bir adam olsaydı başkalarına laf sokmaya yada aşağılamaya çalşmazdı ;)

2gram sadece..
ne ekersen onu biçersin. Düzgün yazarsan ve benden kötü cevap alırsan kendi ban isteğimi kendim açarım..

AdrenaLiN_
Forum Ustası
geçenlerde tvde izledim çamlıcanın tam yerini bilmiyorum ama tepe bir nokta herhalde oraya kimse namaz kılmaya gitmez,başbakan bence ibadetten çok istanbulun manzarası için cami yaptırıyor...