Canakkale Icinde Vurdular Beni

зSЯa
Forum Ustası
18 MART Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Gününde Sehitlerimizi sevgi, saygi ve rahmetle aniyoruz.. Sizleri hic unutmadık ve unutmayacagiz.. Ruhunuz saad olsun :(

Atar çavuş atar vururlar seni
Ölmeden mezara koyarlar seni
Of gençliğim eyvah

Çanakkale içini duman bürür
Kırk altıncı fırkanın namı yürür
Of gençliğim eyvah

Çanakkale içinde dolu bir testi
Analar babalar ümidi kesti
Of gençliğim eyvah

Çanakkale içinde sıra serviler
Altında yatıyor aslan şehitler
Of gençliğim eyvah

Çanakkale boğazı dardır geçilmez
Kan olmuş suları bir tas içilmez
Of gençliğim eyvah

Çanakkale içinde bir sarı yılan
Osmanlının tayyaresi durdurur divan
Of gençliğim eyvah

Çanakkale sende vurdular beni
Nişanlımın mendiline sardılar beni
Of gençliğim eyvah

Çanakkale sende yatar bir selvi
Kimimiz nişanlı kimimiz evli
Of gençliğim eyvah

Atar ingiliz atar pişman olursun
Kan alıcı fırkaya kurban olursun
Of gençliğim eyvah

İstanbul’dan çıktım başım selamet
Çanakkale’ye varmadan koptu kıyamet
Of gençliğim eyvah

Çanakkale seni duman bürüdü
Ali Kemal Bey’in namı yürüdü
Of gençliğim eyvah

Tayyare ile uçarız, dağlar aşarız
Bize tayyareci derler, düşmanları yıkarız
Of gençliğim eyvah

Bu türkü de Çanakkale savaşlarında şehit olan askerlerimiz için yakılmıştır.

- Yönetici düzenlemesi: :
WaRDoktor
Elit Üye
Allah rahmet eylesin , hepsinden Allah razı olsun ,

Unutmuşum açıkçası iyi oldu sağol hatırlattığın..

alpi_09
En istikrarlı üye
Yazık boşu boşuna can vermişler...

Eminim bu günleri görselerdi hiçbiri savaşmazdı...

Ruhları şad olsun...

Exnuc
Banned
En öldürücü silahları sinelerinde sindiren şanlı ecdat. Allah sizlere rahmet etsin.Mekanınız cennet, ruhunuz şad olsun. (Utanıyorum hemde çok)

myarar1983
Daimi Üye
Kumandan Hamilton, İngiliz Savaş Bakanı Lord Kitchener’e gönderdiği telgrafta, olayı şöyle anlatıyordu:
“Çanakkale Savaşı sırasında, 163. tümen her bakımdan üstün olduğu bir anda, çok garip bir şey meydana geldi… Türklerin zayıflamakta olan kuvvetlerine karşı, Albay Sir H. Beauchamp, cesur ve kendinden emin bir subay olarak büyük bir gayretle, hızla ilerledi ve savaşın en güzel kısmı böyle başladı. Mücadele iyice kızışmıştı.
Bu askerlerin çoğu yaralı ve susuzluktan perişan bir haldeydiler. Bunlar, kampa ancak gece vakti geri dönebildiler. Fakat, Albay, 16 subayı ve 250 askeriyle önüne düşmanı katmış, hızla ilerlemesine devam ediyordu… Daha sonra bunlardan hiçbir haber alamadık. Ormanlık bölgeye hücum ettikten sonra gözden kayboldular ve sesleri de duyulmadı. İçlerinden hiçbiri geri dönmedi.”
267 kişi, hiç bir iz bırakmadan kaybolup gitmişt

myarar1983
Daimi Üye
bir çok şey anlatılır çanakkale hakkında hepsinide okudum ve her okuduğumda sanki o an ordaymış gibi hissederim kendimi:(

(-S-A-S-24-)
Forum Ustası
bu kadar hain dolmuş vatan çanakkale şehitlerinin ruhları sızlıyor yattıkları yerlerde birde bunlara destek veren hainler var sonra çıkar çanakkale şehitleri vs bunlara sahiplenirler...

Exnuc
Banned
Sevinç ve hüznün boğazımda düğümlendiği gündür bugün.
Utanç ve huzurun aynı anda yaşandığı gündür.
Onlara layık bir vatan profili çizemiyor oluşun burukluğudur bu.
Ecdat sırf toprak için değil,
önce İslam için can verdiği vatanın şimdiki sahipleri için kahroluyordur eminim.
Sıkılıyorum bugün,
Utanç duymayanların yükünü de omuzlanarak,

U T A N I Y O R U M!

UltimatomTR
Cool Üye
Başta Atatürk olmak üzere bize bu günleri armağan eden tüm vatan evlatlarını rahmet ve saygıyla anıyoruz.

racasami
Hızlı Çırak
Biz savaşırken dahi düşmanını sevmeyi düstur edinen bir milletin torunlarıyız,hem de ne şartlarda. Ya şimdi ......

43. alay 1. piyade taburu 1. bölük yemek listesi:
15 Haziran
Sabah :Üzüm hoşafı Öğle :Yok Akşam :Buğday Çorbası ve ekmek
26 Haziran
Sabah :yok Öğle :yok Akşam :Üzüm hoşafı ve ekmek
18 Temmuz
Sabah Üzüm hoşafı Öğle Yok Akşam Yarım Tayın Ekmek
21 Temmuz
Sabah Yarım Tayın Ekmek Öğle Yok Akşam Şekersiz Üzüm Hoşafı

Bu savaştığımız şartlar
Peki düşmanla nasıl savaştık ?

Asalet ,yiğitlik ,şecaat , korkusuzluk bunları zaten biliyoruz.Benim değinmek istediğim esas konu bunlarla beraber milletimizde olan saygı ve sevgi
Şimdi seçimlerde bile sevmedikleri partiye oy verenleri vatan haini ilan edenler , ters fikirlere katlanamayanlar , eksik kaldıkları yerleri ithamlarla , hakaretlerle doldurmaya çalışanlar , kendi ırkından ve düşüncesinden başkasına değil hayat hakkı tanımak ; onları insan bile saymayanlar (her ırkın dedesi Çanakkalede şehit vermiş olmasına rağmen)iyi okusunlar.

1930 yılında kendilerine ait bir anıt mezar açılışına gelen Fransız General Guro şehit Türk askerlerinin de kabirlerini ziyaret etmek ister ve etrafında ki topluluğa bir konuşma yapar.Bu sırada da Çanakkale savaşından bir enstantane paylaşır.

-Bir gün süngü harbinden sonra akşam olunca Türklerle anlaştık.Cepheler yaralılarını toplayacak ve tedavi edecekti..Her iki taraf yaralılarını alırlarken ben de harp sahasına çıktım ----Gördüğüm manzara değme ressamların elinden çıkmaz idi.Bir yaralı asker omzunda bir başka yaralı askeri taşıyordu. Kendi yarasına toprak basıyor ancak taşıdığı askerin yarasına kolundan ve bacağından yırtığı kendi elbisesinin parçalarını bastırıyordu.
Efendiler bu asker Türk askeriydi omzunda taşıdığı asker ise az evvel canına kast etmiş olan Fransız askeriydi der.
Sonra elini yüzüne kapatıp yere çömelerek ağlamaya başlar.

Abide şahsiyetleri ve müesseseleriyle Osmanlı Osman Nuri Topbaş kitabından alıntıdır.

Racasami derki ! İşte ecdad , işte torun
Şimdi asil kim ha ? düşünün durun
Düsmanın yarasını saranda mı sorun
Yoksa tek kalanda mı kendinize sorun

- Yönetici düzenlemesi: :