Cemaat mi, terör örgütü mü!

Sofist
Forum Ustası

Konuya son postum peker uyaracak çok yazıyon diye ;)

Bak kardeşim öncelikle birini eleştirirken kendine bir bakacak. Kullandığın üye ismi sofist. Ne anlama gelir hangi dilden gelmedir.
Kullandığın bilgisayar İngilizce tabanlı yazılım . Ha bu ne demektir. Sen eteğini temizle.

Gelelim neden İngilizce zorunlu ders meselesine . Yukarıda ki örnek de belirtiğim gibi İngilizce dünyada maalesef kullanılan dili. Çünkü güç onda

Nasıl bundan 300 sene evveli Osmanlıca zorunlu ders ise bugün İngilizce zorunlu ders.

İnşallah gelecek de ki dünyada Türkçe zorunlu ders haline gelir ama bu hale gelmesi için ülkenin senin ve senin gibilerin zihniyetinden kurtulması gereklidir.

Eğer Fethullah gülen'in yurt dışında açtığı okulları eleştiriyorsanız. Kızmayın ama siz sorumsuz bir gençsiniz. Ülkenizin menfaatleri umurunuzda değil....
Aradığım o mantıklı cevap gelmedi tahmin ettiğim gibi.
Kullanıcı adımdan pay çıkartacak olursanız bugün Türkçe'de kullandığımız binlerce kelimenin kaynağı yabancıdır.Yani kullandığımız dil çok alıntılı bir dildir.
"σοφιστής" sözlüklerde bu kelimeyi aratırsanız Türkçe karşılık olarak karşınıza "Sofist" kelimesi çıkar.
Sofist'in Türkçe kelime anlamını arıyor iseniz onu da koyabilirim buraya.
Ülke menfaatleri konusuna gelince ülkede cemaatler oluşturup,sağ-sol gruplar oluşturup,ayrımcılık yaratanların sorumsuzluğu yanında benim bu eleştirim yüzünden sorumsuz olmam hiç kalır.
İnsanları siz-biz şeklinde sınıflandırırken ülke menfaatleri umrunuzda olmuyor sanırım?
Ve son olarak işletim sistemleri tabanları tamamen Türkçe yazılacak vs. konusunda o dediğiniz dünyaya Türk okulları açmakla değil,kendi ülkemizde daha düzeyli eğitim kurumları açmakla olur.
Bulunduğumuz coğrafyada birileri sürekli Türk-Kürt ayrımcılığı çıkartmaya çalışırken,ülke de etnik siyaset yapılırken milim ilerleme kaydedemeyiz.
O bahsettiğimiz olay için ülkenin daha bilmem kaç yüzyıla ihtiyacı var.
En basitinden Dr. Mehmet Öz,kendi dilini unutmuş bir insan.
Neden?
Çünkü ülkesinde aradığı şartlar yoktu,hayat standardını yüksek tutmak istediği için Amerika'ya gitti.
Bunun gibi yüzlerce,binlerce bilim adamı mevcut,beyin göçü dediğimiz hadiseyi yaratan.
Beyin göçü bitmedikten sonra dünyanın tamamında açılsa da o okullardan hiç bir faydası olmaz ki zaten Türkçe eğitim diye bir şey de yok,dersler yine İngilizce oralarda.
Türkçe seçmeli ders.
Sizin kadar biz de biliyoruz herşeyi,3-4 sene cemaatin içinde bulundum çünkü.Çocukluğumuza denk geldi,gerçekleri anladıktan sonra yüzlerine bile bakmamak suretiyle ayrıldım aralarından koşar adımlarla.

Amator.
Daimi Üye
gila
eğer gerçekten böyle düşünüyorsan ya çok cahil bir insansın
yada hırstan gözün dönmüş
apo ile fethullah gülen i kıyaslıyorsun
yok herşeyleri aynıymış bilmemneymişmiş falan filan
en önemli farkı yazmamışsın ama orda
fethullah gülenden kim zarar görmüş ?
bu adam kimi öldürmüş ?
kime tecavüz etmiş
kime birilerini öldürtmüş ?
konu resmen saçmalıktan ibaret
bide eline sağlık diyen şakşakçıları gördüm iyice zoruma gitti
gerçekten bu forumda seviye bu kadar düşükmü diye

iynx.Forever
En Agresif Üye
bedlis, afrikanın yarıdan çoğunda fransızca resmi dil iken, eğitim dilinin ingilizce olmasının senin söylediğinle uzaktan yakından alakası yok!

Gila
Moruk Moderator
Site Yetkilisi
gila
bu adam kimi öldürmüş ?
kime tecavüz etmiş

bu tür ******lamaların geleceğini zaten biliyorum

siz bana fethullahın videosu hakkında yorumlarınızı yapın

bence apo ile aralarındaki tek fark şu..

biri tecavüzcü, diğeri otobüs fortçusu..

biri direk tecavüz eylemini gerçekleştirmiş,

diğeri fortçuluk yaparak kandırarak, ikna ederek tecavüz etmeye çalışıyor

erbakan hoca efendi hazretlerinin dediği gibi yani ;)

baktılar ki, bu iş KANLI olmayacak, TATLI olması için uğraşıyorlar..

vıdıvıdıyı bırakın

iki dakika delikanlı olun

o video da ne demek istediğini anlatın bana

bir insan devleti neden ele geçirmek ister?

onu anlatın bana

neden Amerika'dan gelmediğini anlatın

varsa anlatabilecekleriniz

gerisi traş...

Sofist
Forum Ustası
gila
bu adam kimi öldürmüş ?
kime tecavüz etmiş
Konuda flood yapmak zorunda kaldığım için herkesten özür diliyorum ama sana sadece tek bir zararından bahsedeyim.
Benim bir arkadaşım var cemaatten,"gel seni asker yapalım diyorlar bana" diyor çocuk,"o yüzden sicilimde fethulla ilgili şeylerin yer almaması lazım" diyor.
Yani anlayacağın çocuğu torpil olsun başka birşey olsun askeriyeye sokacaklarını söylüyor bu cemaatçiler ki yapıyorlarda.
Polis okulu sınavlarını duymayan kalmadı.
Olay gündeme geldiğinde bahaneleri ise "bizim soruların aynısını sormuşlar" demek oldu.
İşte bu fetoşun belki binlerce insana zarar vermesidir.
Kul hakkı yiyorlar arkadaşım.O sınava çalışıp hakkıyla giremeyen adamlar varken cemaatin yardımıyla şap diye polis okuluna giriyor adamlar,askeriyeye giriyorlar.
Sorarım sana nerde bu insanların müslümanlığı?
Allah'ın affetmeyeceği yegane günahlardan biri kul hakkı yemek değil midir?

Gila
Moruk Moderator
Site Yetkilisi
ben apo ile fethullahı kıyaslamıyorum

her ikisini de hain olarak görüyorum

bu benim görüşümdür

birileri bana o videoda aslında ne demek istediğini anlatırsa

ben de doğru yolu bulur, dine imana gelir, şefaatçi olurum fethullahımdan

ama sanırım,

o video yu bana anlatabilecek birileri yok

bu durumda bile fethullahı savunanlara söyleyecek birşey bulamıyorum

12 Eylül darbesinin ürünü olan fethullah yapılanmasının, 1980 li yıllarda atılan tohumlarının meyveleriyle bugün sık sık ve her platformda karşı karşıya kalıyoruz, icraatlarına tanık olabiliyoruz..

videoda, devletin nasıl ele geçirilmesi gerektiğini açıkça söylüyor adam

bunu şayet ergenekondan yargılanan bir albay söylemiş olsaydı, çoktaaan idam sehpalarını hazırlayacak olanların dilleri dondurma mı yalıyor?

hadi dilleri dondurma yalıyor, konuşamıyorlar

bir elleriyle dondurmalarını yesinler, diğer elleriyle yazsınlar da bizi ikna etsinler

aksi halde,,,,,,,,

fethullaha gösterdikleri saygıyı apoya da göstersinler ;)

mantık gayet basit :p

Gila
Moruk Moderator
Site Yetkilisi
haydi bir flood da ben yapmış olayım

mod arkadaşlar affetsin :)

n'ol di?

kimse açıklamayacakmı o video yu??

kimse bunun ihanetin belgesi olmadığını, aslında ele geçirmeye çalıştığı, köşedeki süper market olduğunu söylemeyecekmi bize?

biz hala bu adamı hain mi sanacağız?

kimse bize bu konuda yardımcı ol may cek mi?

..........................

yataklık suçtur :p

yadigar01
Banned
Gerekli cevabı sana bedlis vermiş

O videodada
sizin zihniyetinizden

milleti hor gören millete kan kusturan
Oğlunun yemin törenine gidemeyen başörtülü annelerin alınmadığı bir devlet oğlunu vatana kurban vermiş annelerin davet edilmediği bir devlet
Namaz kılanın irtica diye görevlerinden alınan devlet memurları

İşte bu zihniyetten kuratarmak için Fetullah gülen oyunu kuralına göre oynamıştır o videodada sizin zihniyetinizden kurtarmak için elimizden geleni yapmalıyız demiştir Evet bu devleti bu zihniyetten kurtarmak için elimizden geleni yapmalıyız

Gila
Moruk Moderator
Site Yetkilisi
Evet bu devleti bu zihniyetten kurtarmak için elimizden geleni yapmalıyız

işte....

biz bunu söyledik diye şikayet etmediğiniz kapı kalmadı

ama biz, fetoşun da, onun arkasından gelenlerin de hangi zihniyette olduklarını biliyoruz

bu konuyu neden açtığımı bilmem hissettinizmi?

fetoş yazdığım için geçen hafta yığınla mesajlar yağdırdınız bir yerlere

saygı duyduğumuz adam falan zart zurt diye

bir haine saygı duyan, diğer haine de saygı duymalı diye düşündüğüm için,

apocuk yetim kalmasın diye açtım konuyu

onu da hatırlayın ara sıra

ona da gösterin aynı saygıyı diye

winxpeker
Banned
Gıla eğer Feto Türkiyeye dönüp rejimi değiştirip cihat çağrısı yaparsa cennete gitmek için ilk seni bulup öldürücem :D:D:D
yok tersi olursa benim ipimi istiklal mahkemelerinde sen çek :D:D:D

yeter milleti kendi haline bırak azcık nefes alsınlar,mola verin 2 dk :D

aykan67
Banned
Gerekli cevabı sana bedlis vermiş

O videodada
sizin zihniyetinizden

milleti hor gören millete kan kusturan
Oğlunun yemin törenine gidemeyen başörtülü annelerin alınmadığı bir devlet oğlunu vatana kurban vermiş annelerin davet edilmediği bir devlet
Namaz kılanın irtica diye görevlerinden alınan devlet memurları

İşte bu zihniyetten kuratarmak için Fetullah gülen oyunu kuralına göre oynamıştır o videodada sizin zihniyetinizden kurtarmak için elimizden geleni yapmalıyız demiştir Evet bu devleti bu zihniyetten kurtarmak için elimizden geleni yapmalıyız

Kim diyor başörtülüler alınmıyor diye ya alışıvermişsiniz.Ben annemle gataya gittim Yalan söylemeyin günah a girmeyin ya yemin töreninde bi sürü insan kapalı idi.Günah tan bahsediyorsun kendin günaha giriyorsun.
Sana bir şey söyleyeyim fetullah gülen yanlılarını rusya sınır dışı kararı almıştır sebepte nedir biraz yoklayalim kafaları tehlikeli gruplaşma...
Gerçekten allah için yola çıkanları kimse engellemez ama içinde başka şeyler warsa herkez engeller.
Ha şunuda unutmayalım..
ırak savaşı açılacagı zaman üslerimizi kullanmak isteyen abd ye kim engel oldu kim engel olmadı .......

BU ÜLKENİN TEK SORUNU İLTİCADİR.HERKEZ DİNİ Bİ YÖNE ÇEKER.ŞU ÜLKE DİN SİYASETİ YAPMAYI Bİ BİRAKSA BAK NASIL DÜZELECEK

Siz ilk olarak iranin 85 den öncesine bakin nasıl yönetiliyordu şimdi nasil yönetim şekli war...

Mnesitheos
Elit Üye
Bu konuyu tam bitirmeden Deniz Baykal'a geçmek olmamış ama. :)

Şu iki soru çok kritik...

1) Sizden de duysak Fethullah Gülen'in neden Türkiye'ye gelmediğini, fikrinizi?

Abd tarafından kullanılmak için olacak cevabınız büyük ihtimal, ama size göre Taraf da Abd tarafından kullanılıyor. Yani Abd tarafından kullanılmak için illa Abd'de olmaya gerek yokmuş. Bu teknoloji çağında Abd tarafından kullanılmak için illa Abd'de olmaya gerek yok ki.

Örnek; Spirit

Mars'a gitti hala Abd tarafından yönlendirilebiliyor. :D

Yani sebep başka birşey de olabilir size göre bilemem. İşte sorumda bu; varsa başka bir sebep, bunun cevabını öğrenmek istiyorum.

2) Diyelim Fethullah Gülen ilk uçak ile Türkiye'ye indi şuan. Fethullah Gülen'in Türkiye'de olması ile Abd'de olması arasında size göre ne fark olacaktır?

Yoksa önce Humeyni gibi ortamı kuracak da mı gelecek size göre. :)

- Yönetici düzenlemesi: :
winxpeker
Banned
tmm ben tarafsız olarak cvp yazıcam konuya bu cvp üzerine makul tartışmaya girecek olan varsa yazsın ;)

-Anayasayı yıkıyorsan iktidarı ele geçiriyorsan kahramansın.İktidarı ele geçiremiyorsan hainsin.Hainle kahraman arasındaki farkı mahkeme değil tarih belirler !!!...
alıntısından yola çıkarak;

1-son 10-15 yıldır memleketteki odaklar (tüm odaklardan kastım ayırt etmeden) birbiriyle çatışma halinde her ne kadar bşbkan bunun aksini söylesede,
2-herkes birbirinden yasal veya gayriyasal intikam alma peşinde,
3-çamur at izi kalsın mantığı ile herkes birbirinin kuyusunu kazmakta

meleket bu halde iken,ergenekoncular içeride yargısı devam ederken,darbe planları (gerçek veya yanlış) havada uçuşurken,başörtüsü-ılımlı islam-irtica üçgeninde milletin inançları sömürülürken, laik-antilaik,kürt-açılım vs vs vs .... güzel yurdumun daha ulusal ve uluslararası o kadar sorun ile boğuşurken...

ve yukarıdaki bahsettiğim tüm odaklardan herhangi biri bu saydıklarımdan birisine çanak tutarken, sen şuçsuz olsanda gelmek istemzsin zaten geldiğin anda tüm ihaleyi üzerine bırakırlar (ör:ergenekon tutukluları)

ihale üzerinde kalmasa aklansan bile yargı süresi boyunca hakkında senin bilmediğin 254241234 tane dosya koyarlar önüne :D

1-farzedelim ki suçlu-haksız (gelmemesi normal)
2-farzedelim ki suçsuz (gene gelmemesi normal)

yani her iki taraftanda bakarsak bu adam başına geleceğiş bile bile bu ülkeye dönmez çünkü her halükarda ne varsa üzerinde kalır bu adamın ;)

KizilTug
Forum Kalfası
niye gocunuyorsunuz. seçmeli yada değil veriyor mu. Yapabiliyorsan sen zorunlu ders yap. Bak o zaman sizin yaptığınızda destekliyormuyuz desteklemiyormuyuz.

Sen ülkesini gerçekten seven birisin eminim ki kalbin ile klavyen aynı değil....
Sizin yaptığınız... Ulaşamadığınız ciğeri pis göstermek... zaten kedileri sevmem nankördürler..(üstüne alma sakın )

Sanırım kardeşim ; yaşın gereği daha küçüksün. Bu konuları büyükler ve büyük düşünenler anlar. İlk öğretim ve lise kitaplarında yazmaz. Büyüyüp büyük düşününce anlarsın.

Sende dinini bağlı birisisin, Ilımlı İslamcıları, Tebliğ yerine diyalogçuluk yapanları, Müslüman katili amerikanın amaçlarına kalben desteklediğine, klavyenle yazsanda inanmıyorum :D

Sahi ya, Misyoner adam benim bildiğim tebliğ yapar, dinler arası diyalog tüm insanlığı kilisiye döndürme misyonudur diye papanın tanımladığı diyalogçuyu yapmaz diye biliyorum....

Birde, Müslüman memleketlerinde kendi dilleri yerine İNGİLİZCE eğitim vererek galiba, İslamın yerine gavur icadı Ilımlı İslam adlı İslam'a ihaneti yerleştirmeye çalışıyor galiba... Sonuçta misyoner adam adamın dilinde konuşur, TÜRK İSLAM misyonerliği yapar, İngilizcedeki amaç ney acaba...... Amerikan - Ilımlı İslam misyonerliğimimidir nedir :) Müslüman ülkelerinde, İslam misyonerliği yapıyor dediniz ya o bakımdan ilginç geldi :D Müslüman ülkesinde, ılımlı islam misyonerliği yaparak amerikanın hedeflediği bölgeleri daha rahat sömürebilmesi ve dinimizi tahrip edebilmesi için güzel plan projeler bunlar....

Sahi fetullah, vaazlıktan aldığı maaşlarlarla açmadığına göre bu okulları, ona bu güce verenlerede hizmet etsin yani değilmi...

BedliS
Forum Ustası
Sende dinini bağlı birisisin, Ilımlı İslamcıları, Tebliğ yerine diyalogçuluk yapanları, Müslüman katili amerikanın amaçlarına kalben desteklediğine, klavyenle yazsanda inanmıyorum :D

Sahi ya, Misyoner adam benim bildiğim tebliğ yapar, dinler arası diyalog tüm insanlığı kilisiye döndürme misyonudur diye papanın tanımladığı diyalogçuyu yapmaz diye biliyorum....

Birde, Müslüman memleketlerinde kendi dilleri yerine İNGİLİZCE eğitim vererek galiba, İslamın yerine gavur icadı Ilımlı İslam adlı İslam'a ihaneti yerleştirmeye çalışıyor galiba... Sonuçta misyoner adam adamın dilinde konuşur, TÜRK İSLAM misyonerliği yapar, İngilizcedeki amaç ney acaba...... Amerikan - Ilımlı İslam misyonerliğimimidir nedir :) Müslüman ülkelerinde, İslam misyonerliği yapıyor dediniz ya o bakımdan ilginç geldi :D Müslüman ülkesinde, ılımlı islam misyonerliği yaparak amerikanın hedeflediği bölgeleri daha rahat sömürebilmesi ve dinimizi tahrip edebilmesi için güzel plan projeler bunlar....

Sahi fetokulli, vaazlıktan aldığı maaşlarlarla açmadığına göre bu okulu, ona bu güce verenlerede hizmet etsin yani değilmi...
Çok post kastım konuya yazmayacaktım ama seni kırmayalım.

Şimdi Fethullah Gülen dese ki şeriat hak olandır. Sizler irtica geliyor diye hortlarsınız :D

Eleştirelim ey Vallah ama fayda üretiliyorsa buna çomak sokmayalım....
Yani bakış açınızın bir Ştandartı yok.

dewiz_deniz_03
Daimi Üye
abi eline sağlık.. yoruma gerek yok zaten yorum bütünü ile konuda anlatılmış ... ama bu ülkede bu kadar açık bir konuyu yine kimse anlamaz çünkü onlar hep küçük beyinlarin peşindee...saygılar...

pentimento
Forum Ustası
Kullandığın bilgisayarın yazılım hangi dilde....

türklerin yaptıkları işletim sisteminden haberin varmı ?

eline sağlık gıla çok güzel bir konu olmuş,

siyasi konulardan pek anlamam ama 2sinin de birbirinden farkı yok nerdeyse, türkan saylana dil uzatan insanlar varken, bu fetonun yaptıklarını görmezden gelenere birşey anlatmak imkansız gibi ama yinede denemekden zarar gelmez :)