Sofist
Forum Ustası
Aradığım o mantıklı cevap gelmedi tahmin ettiğim gibi.
Konuya son postum peker uyaracak çok yazıyon diye
Bak kardeşim öncelikle birini eleştirirken kendine bir bakacak. Kullandığın üye ismi sofist. Ne anlama gelir hangi dilden gelmedir.
Kullandığın bilgisayar İngilizce tabanlı yazılım . Ha bu ne demektir. Sen eteğini temizle.
Gelelim neden İngilizce zorunlu ders meselesine . Yukarıda ki örnek de belirtiğim gibi İngilizce dünyada maalesef kullanılan dili. Çünkü güç onda
Nasıl bundan 300 sene evveli Osmanlıca zorunlu ders ise bugün İngilizce zorunlu ders.
İnşallah gelecek de ki dünyada Türkçe zorunlu ders haline gelir ama bu hale gelmesi için ülkenin senin ve senin gibilerin zihniyetinden kurtulması gereklidir.
Eğer Fethullah gülen'in yurt dışında açtığı okulları eleştiriyorsanız. Kızmayın ama siz sorumsuz bir gençsiniz. Ülkenizin menfaatleri umurunuzda değil....
Kullanıcı adımdan pay çıkartacak olursanız bugün Türkçe'de kullandığımız binlerce kelimenin kaynağı yabancıdır.Yani kullandığımız dil çok alıntılı bir dildir.
"σοφιστής" sözlüklerde bu kelimeyi aratırsanız Türkçe karşılık olarak karşınıza "Sofist" kelimesi çıkar.
Sofist'in Türkçe kelime anlamını arıyor iseniz onu da koyabilirim buraya.
Ülke menfaatleri konusuna gelince ülkede cemaatler oluşturup,sağ-sol gruplar oluşturup,ayrımcılık yaratanların sorumsuzluğu yanında benim bu eleştirim yüzünden sorumsuz olmam hiç kalır.
İnsanları siz-biz şeklinde sınıflandırırken ülke menfaatleri umrunuzda olmuyor sanırım?
Ve son olarak işletim sistemleri tabanları tamamen Türkçe yazılacak vs. konusunda o dediğiniz dünyaya Türk okulları açmakla değil,kendi ülkemizde daha düzeyli eğitim kurumları açmakla olur.
Bulunduğumuz coğrafyada birileri sürekli Türk-Kürt ayrımcılığı çıkartmaya çalışırken,ülke de etnik siyaset yapılırken milim ilerleme kaydedemeyiz.
O bahsettiğimiz olay için ülkenin daha bilmem kaç yüzyıla ihtiyacı var.
En basitinden Dr. Mehmet Öz,kendi dilini unutmuş bir insan.
Neden?
Çünkü ülkesinde aradığı şartlar yoktu,hayat standardını yüksek tutmak istediği için Amerika'ya gitti.
Bunun gibi yüzlerce,binlerce bilim adamı mevcut,beyin göçü dediğimiz hadiseyi yaratan.
Beyin göçü bitmedikten sonra dünyanın tamamında açılsa da o okullardan hiç bir faydası olmaz ki zaten Türkçe eğitim diye bir şey de yok,dersler yine İngilizce oralarda.
Türkçe seçmeli ders.
Sizin kadar biz de biliyoruz herşeyi,3-4 sene cemaatin içinde bulundum çünkü.Çocukluğumuza denk geldi,gerçekleri anladıktan sonra yüzlerine bile bakmamak suretiyle ayrıldım aralarından koşar adımlarla.