Ceza itirazı

jasko1
Daimi Üye
Arkadaşlar bi ceza itirazında bulunacağım fakat kanun gereği haklı mıyım yoksa haksız mıyım onu sormak istiyorum sizlere konu şu şekilde.

Ben aracımla seyir halinde giderken şehir içinde akşam 18:00 saatlerinde arkamda da trafik polis ekibi seyir halinde geliyordu sonra telefon çalıp görüşmek için 2.park yerine arabamı çektim (1. park yerinde yer yoktu) ve dörtlüleri yakarak araba çalışır vaziyette bnde içinde telefonla konuşurken arkamdan seyir halinde gelen polis ekibi arkama durarak hiçbir uyarı olmadan arabadan bile inmeden fotoğrafımı çekip gitmiş bunu bana önümdeki adamlar uyararak söyledi ve 10gün sonra gelen ceza kağıdı ile anladım.Sorum şu bu durumda itiraz dilekçesi versem kanunen haklı sayılır mıyım ?

By ToNiK
Misafir Üye
Bulundugunuz yerin, aracin durus acisinin onemi var ceza yediginiz resimde.

Engelliler icin ayrilmis alan, park edilmez isareti gibi seyler olabilir gozden kacan. Tahminimce fazla bir ceza almamissinizdir. Zaten itiraz etseniz avukati falan bosa vakit kaybi. Ode gitsin, bu devletle ugrasilmaz. Her seyi zarar.

Adam nefes alsan saga cek diyecek. Napsin koçan dolduruyorlardi eskiden, simdi de eglenceleri bu demek ki :rolleyes: .

Gecmis olsun :) .

yeniceli
Forum Ustası
Yeter ki canları istesin . "Dik Park" cezası bile yazarlar.Araç başında olmasan çektirirlerdi bile.Tez öde , %25 den faydalan derim. ;)

jasko1
Daimi Üye
benim zoruma giden para vermem değil haksızlığa uğrayıp keyfi ceza yemem 61/1-g maddesiyle yani uygun park etmiş araçların çıkışını kapatmaktan dolayı ceza yedim.Sonuç olarak aracın içerisindeyim ve araba çalışır vaziyette duruyor dörtlülerimde yanıyor.Eğer ben o süre içerisinde çıkmaya çalışan bir arabaya engel oluyorsam amenna ama ben orda durduğum sürece arkamdaki trafik ekibide durdu ve onun yaptığıda hatalı parktı ne olursa olsun.

By ToNiK
Misafir Üye
benim zoruma giden para vermem değil haksızlığa uğrayıp keyfi ceza yemem 61/1-g maddesiyle yani uygun park etmiş araçların çıkışını kapatmaktan dolayı ceza yedim.Sonuç olarak aracın içerisindeyim ve araba çalışır vaziyette duruyor dörtlülerimde yanıyor.Eğer ben o süre içerisinde çıkmaya çalışan bir arabaya engel oluyorsam amenna ama ben orda durduğum sürece arkamdaki trafik ekibide durdu ve onun yaptığıda hatalı parktı ne olursa olsun.
Bence buna değil orada ceza yazmasalardı şaşırtırlardı beni :) .

Ben bile 70 sınırında 60'la gidip trafiği yavaşlaşttığım için ceza yiyen insanım. Sorun yapmıyorum artık hiçbirisini. Hangi birisiyle uğraşacaksın ki :)?

jasko1
Daimi Üye
Ne diyelim artık böyle kasti yapanların çoluğundan çocuğundan çıkşın 1kuruşumu dahi yiyemesinler :)

fearof
Forum Ustası
Geçmiş olsun .Erken ödeme yaparak kurtulmanı tavsiye ederim sonrası mahkeme duruşma avukat masrafları derken daha da yüklü miktara ulaşır.Erken ödemeyle en azından % 25 daha az ödersin.