Chernobyl, Tüm Zamanların En Yüksek Puanına Sahip Dizisi Olarak Veda Etti

alpay29
Super Moderator
Site Yetkilisi
Altı bölümlük mini dizi, HBO ekranlarındaki yolculuğunun sonuna geldi. Belli kategorilerde Emmy ödüllerine ambargo koyması beklenen yapım, TV tarihine geçecek bir başka başarıya da imza attı.

Dizinin izleyici puanları, tüm zamanlarda bir televizyon dizisine verilen en yüksek notu almayı başardı. İyi işlenmiş senaryo ve üst düzey isimlerden kurulu kadro, diziyi bu başarıya taşıdı.

Dizi, IMDb’de yüz binden fazla kullanıcı tarafından oylanmış durumda. İki hafta önce en yüksek puana sahip diziler listesinde zirveye kurulan yapım yerini korumayı başardı. Oyları iki katına çıkmasına rağmen dizinin bu pozisyonu koruması da fazlasıyla dikkat çekici.

IMDb listelerine göre en iyi diziler listesi şu şekilde:

1. Chernobyl (9.7 – 111,000 Kullanıcı Oyu)
  2. Planet Earth II (9.5 – 71,000 Kullanıcı Oyu)
  3. Band of Brothers (9.5 – 317,000 Kullanıcı Oyu)
  4. Planet Earth (9.4 – 147,000 Kullanıcı Oyu)
  5. Breaking Bad (9.4 – 1,200,000 Kullanıcı Oyu)
  6. Game of Thrones (9.4, 1,500,000 Kullanıcı Oyu)
  7. Our Planet (9.4 – 10,000 Kullanıcı Oyu)
  8. The Wire (9.3 – 244,000 Kullanıcı Oyu)
  9. Cosmos (9.3 – 95,000 Kullanıcı Oyu)
  10. Blue Planet (9.3 – 19,000 Kullanıcı Oyu)

kaynak

Pe55iMySTiC
Forum Kalfası
ben en iyisini aramaktan vazgeçeli baya oluyo zaten önemli değil. ama diziyi bi solukta bitirdim :D çok hoşuma gitti... özellikle son bölümde ki yalan aslolana borcunu bir gün ödemek zorundadır diyo ya orda bittim ben. bide yanlışlıkla son bölüm ilk önce izledim :p

- Yönetici düzenlemesi: :
Tarun
Ehli Keyf Wuser
Dizi gerçekten güzel ,
ama çukuru izleyenler bunu pek sevemeyebilir
çünkü burda adamlar çukurda ki gibi uranyuma kafa atmıyor
direk ölüyor...:D

morko58
Forum Ustası
Yeni izleyebildim, güzel bir dizi, verdiği mesajlar önemli tabi neden, niçin, nasıl gibi soruları sormanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görmüş olduk.
Ayrıca mini dizi olması ve 5 bölüm ile sınırlanması bir taraftan güzel ama bu dizin için benim istediğim olsaydı en az iki sezonluk 10'ar bölüm çekilmesi daha güzel olurmuş. Biraz daha detaylı çekilebilirdi diye düşünüyorum. İzlemesi'de zevkli olurdu.

Son düzenleme:
alpi_09
En istikrarlı üye
Filim tabiiki abd'nin rusya'ya karşı bir yapımı görüntüsü veriyor ilk olarak...

Fakat kurgusu gerçekten harika...