Çocukluğumuzun unutulmaz kahramanı lassie

MuRaTTK
Co-Admin
Site Yetkilisi
lassie.jpeg

Dünyanın en ünlü köpeği kimdir diye sorarsak, herkes tek bir isim söyler: Lassie.

Dünyanın en meşhur köpeği olan Lassie 1938'den günümüze kadar pekçok filme, televizyon dizisine, radyo skeçlerine, kitaplara, çizgi romanlara konu olmuştur.

Lassie, ilk kez yazar Eric Knight'ın Lassie Eve Dönüyor isimli hikayesiyle tanındı, öykü 1938 yılında Saturday Evening Post gazetesinde yayınlandı, 1940'da da roman halinde basıldı ve hemen 'çok satılan' bir kitap oldu.

Hikaye şöyleydi: Bir dişi Collie cinsi köpek olan Lassie'nin sahibi bir oğlan çocuğudur ama çocuğun ailesi maddi olarak büyük sıkıntılar içine girince, köpeği çok zengin bir adama satmak zorunda kalırlar. Bu ayrılık hem çocuğu, hem de Lassie'yi çok yaralar, üstelik köpeği satın alan adam onu ta İskoçya'ya götürür, ama yine de Lassie, içgüdüleri ve cesaretiyle kaçmayı ve yüzlerce kilometrelik yolu aşıp, tekrar asıl sahiplerinin evini bulmayı başarır.

1943 yılında, Lassie'nin öyküsü beyaz perdeye aktarılır. O kadar beğenilir ki, diziler, başka başka filmler birbirini takip eder. Bu filmlerin birinde geleceğin ünlü efsane yıldızı Elizabeth Taylor da çocuk yıldız olarak oynar.

Lassie o denli meşhur olur ki, Hollywood'daki ünlü yıldızlar caddesinde onun da yıldızı olur. Bu kadar ünlü bir köpeğin kendi resmi sitesinin olması da sizleri şaşırtmasın, ayrıca resmi olmayan pekçok sitesi var...kısacası Lassie bir köpek değil, o gerçek bir yıldız!

images.jpeg

Lassie filmleri ve dizileri bizleri hep duygulandırmış, hatta gözyaşı döktürmüş ama sonu mutlu bitince de, mutluluktan ağlatmıştır. Lassie filmlerde insanlara ve diğer hayvanlara - köpek olsun olmasın- yardım eder, bir keresinde minik puma yavrularını başka hayvanlardan korumuş, hayatlarını kurtarmıştı. Fedakarlıkta üstüne yoktur, sevdiği için kendi hayatını hiçe sayar.

Balamir
Banned
Bu köpek yüzünden colly cinsi köpeklerin hepsine lassie derlerdi halada diyorlar :D:D:D küçükken izlediğimiz dizilerden birtanesi'de lessie'di ne izlerdik nostalji oldu emeğine sağlık murat

blackmode
Forum Ustası
Eheh bu dizi çıktığında koli cinsi köpekler yok satıyordu herkeste vardı bir tane,şimdi ise golden retriever'lar moda birde Pulsar:p

Bundan 10 sene sonra Pulsar için bir konu açarız:pŞu pulsarın dizi müziği kadar iğrenç bir müzik dünya üzerinde yoktur.:p

İki tane daha hayran olduğum köpekli yabancı dizi vardı.Birinde alman çoban köpeği diğerinde danua cinsi bir köpek vardı.

AlyaDua
Banned
Eheh bu dizi çıktığında koli cinsi köpekler yok satıyordu herkeste vardı bir tane,şimdi ise golden retriever'lar moda birde Pulsar:p

Bundan 10 sene sonra Pulsar için bir konu açarız:pŞu pulsarın dizi müziği kadar iğrenç bir müzik dünya üzerinde yoktur.:p

İki tane daha hayran olduğum köpekli yabancı dizi vardı.Birinde alman çoban köpeği diğerinde danua cinsi bir köpek vardı.

Hehehe pulsari sendemi izliyorsun bende ciddi ciddi oturup izliyorum o diziyi:D

AlyaDua
Banned
Yok ya izlemiyorum ilk çıktığında köpek çok hoşuma gitmişti denk gelirse izliyordum.Zaman geçirmek için izlemeye çalıştım fakat müziği yüzünden bırakmak zorunda kaldım.:p

Nalet olsun içimdeki hayvan sevisine:p

Ilk bolumleri guzeldi zaten iyce civittilar artik:)))Lanet olsun benimde icimdeki kopek sevgisine:p

|Selçuk|
Forum Kalfası
lassie' yi unutmak ne mümkün. Çok izledim zamanında. Büyüyün ce eski tadını alamadım nedense..:) Teşekkürler.