Çuval Operasyonu

ESTERGON
Genel Moderator
teslim olursan başıan çuval da geçirirler poşette....

o noktaya gelmeyeceksin....gaz bombasımı attılar...niyetlerini belli etmişler işte...sıradan insan değilsin ki askersin...vurabildiğin kadarını vurup geberteceksin..

bu arada konunun başlığına bakınca sanki içerikte olayın arka planı anlatılıyor sanıyorsun..okuyunca, gazetede yazanların bir tekrarı olduğunu, abd askerlerinin böyle bir olaya nassı ve niçin yeltendiğiyle ilgili konuların SIR olduğunu görüyorsun...

Seni pek Bülent Arınç gördüm. ;)

Malum şahsiyette sürekli TSK'yı suçlamak için fırsat kollar.

Onun Menemen Olayı nedeniyle kuyruk acısı var. :)

Bu baskının nedenine gelince aşağıdaki cümle konuyu özetliyor.

".....Kerkük’ün yeni seçilmiş valisine suikast girişiminde bulunmayı plandıkları
istihbaratını aldığımız için Türk askerlerini gözaltına (esir) aldık. ...."

Ancak gerçek sebep bu değil ve bunu sadece bir TSK mensubu anlayabilir.;)

Peker
Forum ustası
Seni pek Bülent Arınç gördüm. ;)

Malum şahsiyette sürekli TSK'yı suçlamak için fırsat kollar.

Onun Menemen Olayı nedeniyle kuyruk acısı var. :)

Bu baskının nedenine gelince aşağıdaki cümle konuyu özetliyor.

".....Kerkük’ün yeni seçilmiş valisine suikast girişiminde bulunmayı plandıkları

Baba gerçek neden bu değil...

Sana bir saat boyunca anlattım gerçekleri..:)

Türk askeri orada ölürdü ama o duruma düşmezdi..

Nedenini biliyorsun..

Haber medyaya yansıtılan bir seneryo...

Sadece seneryo.

Gerçkete olmayan bir olayın olmuş gibi gösterilmesi sadece.

O gün olması gereken buydu.

Maalesef buydu.

Ve bunun müsabbihi olarak askeri gösteren zihniyete kızmıyorum

Askerin suçlu gözkmesine imkan veren ve buna müsade eden kurumları ve yöneticileri suçlu buluyorum.

Ve her doğru her yerde söylenmez zihniyeti ile şu an o bölgede görev yapan askerlerimize başarılar diliyorum,evinde klavye başında konuyu okuyup üzülen arkadaşlrımıza okumalarını,araştırmalarını tavsiye ediyorum,sevgili Vaulth'a gerçekleri tahmin edebildiği için saygılarımı sunuyorum..:)

Sanada sevgilerimi gönderiyorum..:)

ESTERGON
Genel Moderator
Dostum ben gerçekleri biliyorum da, seninde yazdığın gibi

her doğru her yerde söylenmez(yazılmaz).

Umarım vaulth da biliyordur.

Her şeye rağmen yukarıdaki yazıdan bence bir kaç ders çıkartılabilir.

1. Bölgedeki peşmerge, bizi bir kaşık suda bağmak için fırsatları kaçırmıyor.

2. ABD, bizim stratejik ortağımız falan değildir, bizi sadece kullanıyor.

3. Türk askerinin onurunu zedelemek ABD'nin egosunu okşamıştır.

4. Barzani ve Talabani tam bir oryental dansözüdür.

RahLe
Çırak
payLaşım için tşk'Ler Estergon..Bu oLay Türkiye tarihine gerçekten kara Leke oLarak yazıLdı.. İnşaLLah gereken cevapLarı veririz.. Biz Türk'üz TürkLüğümüzü kaybetmemeLiyiz..

kaqan18
Çırak
Arkadaslar bu olay gercek ama basına yansıdıgı gibi gerceklesen bi olay değil yanı olayın aslı bu değil. askerıyenın ıcınden bırısı olarak bunların tam anlamıyla dogru olmadıgını soyluyorum. ama gercekten kotu bı olay oldu Türk milleti acısından. ha bu arada olayı dogru olarak merak edenler olursa pm atsınlar buraya yazarım pek onlıne olamıyorum da arkadaslar girince yazarım

- Yönetici düzenlemesi: :
ESTERGON
Genel Moderator
......................

Baba gerçek neden bu değil...

Sana bir saat boyunca anlattım gerçekleri..:)

Türk askeri orada ölürdü ama o duruma düşmezdi..

Nedenini biliyorsun..

Haber medyaya yansıtılan bir seneryo...

Sadece seneryo.

Gerçkete olmayan bir olayın olmuş gibi gösterilmesi sadece.

O gün olması gereken buydu.

Maalesef buydu.

Ve bunun müsabbihi olarak askeri gösteren zihniyete kızmıyorum

Askerin suçlu gözkmesine imkan veren ve buna müsade eden kurumları ve yöneticileri suçlu buluyorum.

Ve her doğru her yerde söylenmez zihniyeti ile şu an o bölgede görev yapan askerlerimize başarılar diliyorum,evinde klavye başında konuyu okuyup üzülen arkadaşlrımıza okumalarını,araştırmalarını tavsiye ediyorum,sevgili Vaulth'a gerçekleri tahmin edebildiği için saygılarımı sunuyorum..:)

Sanada sevgilerimi gönderiyorum..:)
...........................................................................................

kagan18, mesajların tümünü okumadan yazmışsınız.

Arkadaslar bu olay gercek ama basına yansıdıgı gibi gerceklesen bi olay değil yanı olayın aslı bu değil. askerıyenın ıcınden bırısı olarak bunların tam anlamıyla dogru olmadıgını soyluyorum. ama gercekten kotu bı olay oldu Türk milleti acısından. ha bu arada olayı dogru olarak merak edenler olursa pm atsınlar buraya yazarım pek onlıne olamıyorum da arkadaslar girince yazarım

- Yönetici düzenlemesi: :
mydn
Cool Üye
sorulur birgün elbet hesabı.. şimdilik eldende birşey gelmiyor..

saygılar ESTERGON

Hutame
Cool Çırak
Belki klavyeden yazmak kolay geliyordur, onca şartı göz önüne alınca öleceğini bile bile kurşun sıkmak büyük cesaret ister ama, keşke ölümü göze alıp sıksaydılar kurşunları savaşa girseydik abd ile. biliyorum kolay geliyo klavyeden yazmak ama bir arkadaş belirtmiş mesajında Türk Askeri esir olmaz diye. bende düzeltiyorum Türk milleti esir olmaz, o yüzden keşkee..

tuarex
Çırak
Evet değerli arkadaşlarım;
Belkide en nadide değerimiz olan T.S.K politik amaçlar uğruna ne hale düşürüldü.Bugünde pek farklı değil ŞEHİTLERİMİZ dağlardan kırmızı bayrakla inerken şerefsizler kırmızı gülle iniyor saygılarımla

salih_h
Cool Üye
ABD Büyükelçisi Ross Wilson, 2006'da Türk özel kuvvetlerinin başına Amerikan askerleri tarafınan çuval geçirilmesinin kolay unutulmayacağını belirtiyor

Wikileaks belgeleri yine gündem oluşturmaya başladı. Hergün yeni belgeler açıklayan Wikileaks'ın elindeki açıklanan belgelerden birinde, “Amerikan askerlerinin Türk özel kuvvetleri askerlerinin başlarına çuval geçirmesi ülkenin ulusal gururunun bir yarası olmaya devam ediyor” deniliyor

Amerikalı diplomatların kabusu haline gelen Wikileaks belgelerinde Türkiye bir kez daha gündeme geldi. Dönemin büyükelçisi Ross Wilson’ın 30 Ocak 2006 tarihinde Washington’a yolladığı kriptoda Türkiye-ABD ilişkileri ve Irak’taki “çuval krizi” ile ilgili görüşleri yer alıyor. Wilson’ın dönemin Deniz Piyadeleri Kumandanı General Michael Hague’un Türkiye’ye yapacağı ziyaret öncesinde dikkat etmesi gereken noktalarla ilgili notlarında yer alan bazı dikkat çekici ifadeler şöyle:

TÜKİYE İLE ABD İLİŞKİLİERİ
- Ziyaretiniz çok önemli bir döneme denk geliyor. Türkiye ile ilişkilerin tonu Başbakan Erdoğan’ın haziran ayında Washington’a yaptığı ziyaretten beri düzelmeye başladı. Ancak Irak -Ankara’nın PKK, Iraklı Kürtler’in bağımsızlık umutları ve Türkmenlerle ilgili endişeleri de dahil olmak üzere- gündemde yerini koruyor.

- Henüz ilişkiler tamamen düzelmiş değil. Ama 2004 yılındaki Telafer ve Felluce operasyonlarının, Türk kamyon şoförlerinin ardı ardına kaçırılması ve öldürülmesi olaylarının, Türk basının hatalı ve taraflı yayınları ile Türk yetkililerin bunları yalanlamamasının yarattığı dip noktadan yükseliyor.

ABD EKİBİ ANKARA'DA

- CIA, FBI ve Maliye Bakanlığı dahil beş birimin temsilcilerinden oluşan bir ekip aralık ayında Ankara’ya geldi. Türkler’le birlikte Avrupa’da takip etmek üzere iki PKK organizasyonu tespit etti. Görüşeceğiniz kişiler size PKK ile ilgili yeteri kadar çaba göstermediğimizi söyleyerek şikâyette bulunabilir ama ama bizim iyi bir hikâyemiz var ve bu hikâyeyi anlatmalıyız.

TÜRK ASKERİNİN BAŞINA ÇUVAL GEÇİRİLMESİ

- Irak Savaşı’nın en büyük kayıplarından biri iki ülkenin özel güçleri arasındaki ilişki oldu. Amerikan askerlerinin 4 Temmuz 2003’te Süleymaniye’de Türk özel kuvvetleri askerlerini kelepçelemesi ve başlarına çuval geçirmesi Türk askerinin, ülkenin ulusal gururunun ve kamuoyunun bir yarası olmaya devam ediyor. Bu yarayı iyileştirmek buyük ihtimalle bir kuşak sürecek. Kara kuvvetleri komutanı Yaşar Büyükanıt dokuz yıl aradan sonra Amerikan Genelkurmay Başkanı’na ilk kez ziyarette bulundu. Burada kendisine askeri törenler protokol eksiksiz olarak uygulandı. Bu ziyaretin iki ordu arasındaki ilişkileri düzeltemeye yardımcı olacağını düşünüyo

Saygılarımla

metatron
Super Moderator
Site Yetkilisi
askerin kafasına cuval gecirilir, komutanlar hapse atılır ..:;)

ama asker kağıttan kaplan değildir (!!!) ;)

silenger111
Cool Çırak
bu olayın asıl nedeni gözdağı vermek mi hayır eger orda oyle bir kasıt olsaydı orda çatışma cıkardı oradaki sebep çok da büyük asıl neden saddam rejimi devrildikten olusan rejim boşlugundan faydalanıp kuzey ırakta nüfüs ve toprak üstünlüğünü eline almak isteyen peşmergeler kuzey ıraktaki kurt olmayanlara ait tapu kayıtlarını yokederek ve olusan yeni rejimden fırsat yakalayıp tapu kayıtlarını yok edecekti ama bunun istihbaratini alan Turk elçiliği olay gerçekleşmeden çok önce tapu kayıtlarının mikro kaydını alıp coktan ankaraya yollamışlardı oradaki yapılan aramanın sebebi o yani olay guc gösterisi değil strateji eger orda ateş açmış olsaydık biz haksız duruma düşerdik. Olaylari birde nedenleri ile sorgulayın gercek ozaman ortaya çıkar.