Delphi Hakkında Sormak İstedikleriniz

inanhuseyin
Forum Ustası
Merhaba;

Franki sana benim sormak istediğim şu;

Kullanmakta olduğum 3. parti yazılımların

Mesela kullanıcı arayüzünü Delphi ile değiştirebilirmiyim?

evet ise nasıl?

Bildiğim kadarıyla buna imkan sağlayabilen tek program delphi

Yanılıyormuyum?

Teşekkürederim

Franticorpse
Forum Ustası
inanhuseyin demiş ki:
Merhaba;

Franki sana benim sormak istediğim şu;

Kullanmakta olduğum 3. parti yazılımların

Mesela kullanıcı arayüzünü Delphi ile değiştirebilirmiyim?

evet ise nasıl?

Bildiğim kadarıyla buna imkan sağlayabilen tek program delphi

Yanılıyormuyum?

Teşekkürederim
Delphi ile bunu değiştirmen mümkün ;

Suipack companentibi kullan ; burdan indirebilirsin.

Saygılar ..

inanhuseyin
Forum Ustası
Hmm teşekkür ederim ama bir ricam da nasıl yapacağım konusunda hızlı birkaç adım olabilirmi?

Gerek kalmadı indirdim ve deneyecem biraz

Saolasın:)

Teşekkür ediyorum

- Yönetici düzenlemesi: :
_Kara_Cahil_
Çırak
Delphi 2005, 7,5....... gibi şeylerden bahsediyorlar bnlar delphi'nin versiyonlarımı yoksa derleyici versiyonlarımı? hangisini önerirsiniz
Derleyicisini nereden indirebilirim?

fatihacikgoz
Çırak
Merhaba;
Franki
Sorunum şöle programımı yaptım paketler çift kurulum paketim var iç içe c:\program files\delph e programımı kurdum ve program içinden pcdeki kurulum paketi ve şifre .dblerini silmeyi iyi kötü yapabiliyorum fakat setup.exe yi silerken önce hata veriyor 2. kez ana prog. çalıştırdığımda siliyor. 3 farklı directoryden farklı dosyaları siliyorum. ve bunu ana programda yaptığımda hata verdi bir minik programcıkla yapıyım dedim yine olmadı 3 farkl minik programcık yapmak zorunda kaldım.
Bunu nasıl yapa bilirim. bide c:\program files\delph\ini de dosya sil dedim kod satırında fakat kullanıcının windowsu d ye yada e ye kurulu ise ne yapacağım. Bu program files yol tanımının delphi içinde genel tanımı varmı??? örnekle açıklarsanız sevinirim.

Biraz karışık oldu ama anlarsınız sanırım. :))
Şimdiden çok teşekkürler..

Aktolgali
Çırak
Herkese merhaba;
Ben, delphi öğrenmeye daha yeni başlamış biriyim. İlginç birşey daha söyleyeyim bu programı öğrenmek isteyişimin ilk sebebi kendi şirketim için kafama göre bir program bulamayışım.:) Kendi programımı yazacağım.:) Yazacağım yazmasına ama daha başından takıldım. Sorum şu:
Herhangi bir matematiksel işlemi (toplama,çarpma,bölme v.s.) delphide nasıl yaptırabilirim. Mesela bir personel gelir gider, maaş, ssk giderleri, aldığı avanslar gibi şeyleri nasıl yaptırabilirim eminim çok basittir hatta şimdi "azıcık araştır kardeşim buda sorulurmu" diyenlerde çıkacaktır ama bir türlü beceremedim.
Teşekkürler.

XpLosiVe
Çırak
inttostr / strtoint gibi string i integer a veya integer a string e ceviren kodlar kullanman gerek

xkadir85
Çırak
component

delphi için component yuklemek istiyorum nerden bulabilirim.mesela tadvedti componenti lazım?

trigger
Forum Ustası
Onu anlamadım trigger. :confused:
arka planda çalışan bir programım var(tabi istendiği zaman görünür hale getirilebiliyor) ancak bazı uygunsuz durumlar gerçekleştiğinde system tray'den sarı uyarı baloncuğu patlatmak istiyorum(system tray de programımın iconu var) ve bunu gerçekleştirebileceğim bir component var mı, ya da nasıl yaparım onu araştırıyorum.

[/URL][/IMG]

güncel
Forum Kalfası
delphi öğrenmek istiyorum sıfırdan başlamak için nerden başlamam gerekli yardımcı olurmusunuz.

anilar
Çırak
Querylide params la değ*işken tanımlıyorum burada şu hatayı veriyor.
Could not field object. hatası daha önce çalışıyordu ama şimdi çalışmıyor bu hatayı variyor. şimdiden tşk. ederim cevabınız için