Dizel mi Tüp mü

(-S-A-S-24-)
Forum Ustası
yokluk olmasa dizel ama yokluk varsa lpg :D benzinli ve mazotlu araç her daim lpg den iyi performans sağlar ama cep için aynı şey söylenemez...

AdrenaLiN_
Forum Ustası
alpay ustam dizelin tadı bir başka :) şimdi tüplü araçların çoğu benzinden tüpe geçiyor ısınma zamanı var aylık rahat 20 TL lik benzin heybeye gidiyor :) dizelin tek kötü yanı su motoru sesi

WSBGDH
Daimi Üye
Benzin: Çok yakar çok kaçar.
LPG: Az yakar orta kaçar.
Dizel: Az yakar çok kaçar + tor tor tor tor.

maekşi
Forum Ustası
Senede 30.000kmnin altında yol yapacaksanız benzin. 30.000i asarsaniz dizel. Dizelin bakimlari ve parçaları pahalidir. Sadece yakit olarak dusunmeyin + lpgnin performansinida kuçumsemeyin aygaz koyun benzin petformansini yasarsiniz. Benim 98 model hb doch motor 1.4 16 valf 101 beygir polo makinam var. 2. Vites ile gazda 100-105 km/h hiz yapiyor.

morko58
Forum Ustası
Önemli olan ne kadarlık bir araba düşündüğündür
Önemli olan senede ne kadar km yapacaksın
Önemli olan sıfırmı 2. el mi düşünüyorsun
Bunlar hep birer büyük sorular ve hesap kitap yapmak gerekir vede birde insanların özel istekleri

Ben mesela tüplü arabayı öncelikle sonra benzinli arabayı hiç sevmem
Dizel araç kullandığım zaman aldığım zevki diğer araçlarda alamıyorum
Benim için arabanın çok fazla seri olması gerekmiyor ne kadar seri hızlı olursa o kadar kaza yapma şansın insanların yükseliyor en güzel yavaş ve sakin kullanmak devirli kullanmak aracı yormadan incitmeden

TroubleMaK3R
Forum Ustası
Aliabi'nin dediğine katılıyorum yeni sıralı gaz'lı sistemleri kullanmamış olanlar gazı kötülemesin.

Yeni çıkan yasa ile yakında gazlı araçların vergileri benzin ve mazotlu araçlara göre daha düşük olucak.

Bence önce alıcağınız aracı kesinleştirin ona göre bi seçim yapalım.

metatron
Super Moderator
Site Yetkilisi
dizel al geç ;)

3 kuruş fazla verirsin ama yokuşta araban bayılmaz. adam gibi sürersin.

zaten satarken 3 kuruş fazlaya satacağın için yaptığın kilometreler yanına kar kalır.

arabanın orijinalliğini bozma.

bir de kapalı otoparklarda ikinci sınıf araöç muamelesi görüyordu tüplüler, hala öyle mi bilmiyorum .

alpay29
Super Moderator
Site Yetkilisi
dizel al geç ;)

3 kuruş fazla verirsin ama yokuşta araban bayılmaz. adam gibi sürersin.

zaten satarken 3 kuruş fazlaya satacağın için yaptığın kilometreler yanına kar kalır.

arabanın orijinalliğini bozma.

bir de kapalı otoparklarda ikinci sınıf araöç muamelesi görüyordu tüplüler, hala öyle mi bilmiyorum .
2007 1.4 hundai var benzinli hep baskı yapıyorlar tüp taktır diye...

bende tüpte kararsızım dizel düşünüyorum gönlümde olanlar biraz beni maddi olarak zorlar cinsten...
şimdilik benzinli ile devam düşünüyorum...

arabamdan memnunun 100 bin daha olmadı uzun yolda tüplü kadar cimri şehir içinde bitiriyor....:)

yorum yazan bütün arkadaşlara teşekkürler...