dizüstü bilgisayar alırken dikkkat edilecek

ruben
Hızlı Çırak
dizüstü bilgisayar alırken marka mı daha önemli yoksa bilgisayar özellikleri mi?eğer markaysa tavsiyeniz nedir?

Elvis
Forum Ustası
Tabiki Özellikler birinci sırada ama alırken markasıda önemli Çünkü servis verebilmeli :)

Toshiba birinci sırada

ruben
Hızlı Çırak
acer marka bilgisayarlar nasıl ?çok sorun çıkarıyormu fiyatına baktığımızda düşük ,özellikleri yüksek esas kafama takılan bu

AsistaN1
Cool Üye
Tavsiyem Monster . ben kullaniyorum. duyulmus bi marka değil ama özellikleri bence cok güzeL ve fiyatida cok uygun diger modellere göre. pişman olmazsin. servisi de cok iyi. mesela ben istanbula servise gönderdigim zaman 2 gün yol sürüyor. 2 gidiş 2 geliş 4 gün. :) mesela cumartesi günü verdiysem diger cumartesi elimde oluyordu. 3 günde yapip gönderiyorlardi. ama tabi 4-5 ay önce gönderdim en son. diyeceksin ki garantiye gönderdinse cabuk bozuluyor :) hayır. geldiginde 2 ölü pikseli vardi ekranda. o yuzden ekrani degistirdiler. bence arastir iyidir.
ben monster FL90 kullaniyorum. cokda memnunum. arkdaslarimin HP lerine 100 basar. hepsinde ısınma sorunu oluyor. benim canavar adi üzerinde canavar giib calişiyor :) 2 yıl evel aldım. hala memnunum sorunsuz

luckytr35
Cool Çırak
casper alma özellikle nirvana serisi ne alırsan al acer al toshiba al ama casper özelliklerine kapılma ısınma sorunu ile zaten performance düşücektir.

AdrenaLiN_
Forum Ustası
şahsi fikrimdir :)

hp ye hiç bulasmamak lazım herzaman sorun lu

casper marka iyi gibi görünür fakat iyi performans vermez genelde ekran kartı yada anakartı yanar (fazla ısınmadan )

LG netbook gözümün önünde masadan düştü hiç bişey olmadı taş gibi :D

monster lar iyi performanslı türkiye cok duyulmamıs bi marka ve fazla pahalı

dell ucuz sıradan bi dizüstü pc cok performans beklememek lazım genelde ekranları kolay arızalanıyo

acerinde bazı modelleri dısında gerisi iyi değil ve ucuz gercekten

lenovolar da iyi makineler performans alınabilir sağlam alt yapılı nede olsa IBM

toshibalar bence teknik servis ve performans bakımından cok iyi ayrıca fiyatıda her bütceye uygun oluyo en iyi diyebilirim her yönden altına bi sogutucu taktınmı tadından yenmez :D yarı yolda bırakmaz

pc alırken cok dikkat etmek lazım özellikle ramlerin mhz lerine , ekran kartının paylasımlı olup olmadıgına , anakartın ne kadar ram destekledigine işlemcinin cashine dizüstülerde ekranın hd destekli olmasına :D (bu devirde şart) pclerde usb cıkıslarının fazla olması lazım bazen usb aygıt takacak yer kalmıyo :) anakartın chipsetine dahada aklıma bişey gelmedi :D

felixmagat
Çırak
Samsung ,acer,asus gözdelerim...samsung r620 modelini kullanıyorum ... :)
serivs ağı olarak hp ve toshibada iyidir ama asus kadar olacağını sanmıyorum..tabi birde büyük firmalaran müşteri çalan 2 firma var acer ve samsung ....samsung sonuçta elektronikte dünya devi..asusda o şekilde acerde güzel bi gelişme gösteriyor :) kafam karıştı :) 3 markadan biri tavsiyemdir :) alırsan hayırlısı olsun .

KOMANDO_26
Daimi Üye
almışken 100 lira fazla ver toshiba al memnuniyet kalitesi bile var yanlış bilmiyorsam diyor ki memnun kalmazsam laptopu getir.Paranı aide edeyim. diyor.

ruben
Hızlı Çırak
şahsi fikrimdir :)

hp ye hiç bulasmamak lazım herzaman sorun lu

casper marka iyi gibi görünür fakat iyi performans vermez genelde ekran kartı yada anakartı yanar (fazla ısınmadan )

LG netbook gözümün önünde masadan düştü hiç bişey olmadı taş gibi :D

monster lar iyi performanslı türkiye cok duyulmamıs bi marka ve fazla pahalı

dell ucuz sıradan bi dizüstü pc cok performans beklememek lazım genelde ekranları kolay arızalanıyo

acerinde bazı modelleri dısında gerisi iyi değil ve ucuz gercekten

lenovolar da iyi makineler performans alınabilir sağlam alt yapılı nede olsa IBM

toshibalar bence teknik servis ve performans bakımından cok iyi ayrıca fiyatıda her bütceye uygun oluyo en iyi diyebilirim her yönden altına bi sogutucu taktınmı tadından yenmez :D yarı yolda bırakmaz

pc alırken cok dikkat etmek lazım özellikle ramlerin mhz lerine , ekran kartının paylasımlı olup olmadıgına , anakartın ne kadar ram destekledigine işlemcinin cashine dizüstülerde ekranın hd destekli olmasına :D (bu devirde şart) pclerde usb cıkıslarının fazla olması lazım bazen usb aygıt takacak yer kalmıyo :) anakartın chipsetine dahada aklıma bişey gelmedi :D
ACER AS5739G özellikleri CORE2DUO P7350 2.0GHZ-4GB-500GB-DVDRW-15.6''CAM-1024MB GT240M-BT-W7PRE
Ekran Kartı Tipi Paylaşımsız Hafıza. fiyatı:1.352 TL

TOSHIBA L505-13U CORE İ3 330M 2.13GHZ-2GB-320GB-15.6"-1024MB HD5165-CAM-DVD/RW-W7PRE
Ekran Kartı Tipi Paylaşımsız Hafıza. fiyatı 1.587
ben bu ikisi arasında kararsız kaldım normalde acer daha ağır basıyo ama aldığımda bir sorun çıkacak diye tedirginimacerin bu modeli iyimi .hangi yada hangi modeli iyi?

- Yönetici düzenlemesi: :
kewell93
Daimi Üye
Tabiki Laptop markası önemli çünkü Casper 4gb ram li laptop ile asus 2 gb ramli laptop ile eş değer markaya önem ver sana "Lenovo (ibm)" öneriyorum

APPaLLoSa
Forum Kalfası
ACER AS5739G özellikleri CORE2DUO P7350 2.0GHZ-4GB-500GB-DVDRW-15.6''CAM-1024MB GT240M-BT-W7PRE
Ekran Kartı Tipi Paylaşımsız Hafıza. fiyatı:1.352 TL

TOSHIBA L505-13U CORE İ3 330M 2.13GHZ-2GB-320GB-15.6"-1024MB HD5165-CAM-DVD/RW-W7PRE
Ekran Kartı Tipi Paylaşımsız Hafıza. fiyatı 1.587
ben bu ikisi arasında kararsız kaldım normalde acer daha ağır basıyo ama aldığımda bir sorun çıkacak diye tedirginimacerin bu modeli iyimi .hangi yada hangi modeli iyi?

gokan kardes. verecegim linkteki pc senin icin cok iyidir. ve inan memnun kalacagın bir ürün...

45 gündür bir arkadasım kullaniyor. yine vatandan almistik. harika bir pc.

hicbir sekilde ısınma yoktur... 7/24 acık kalıyor kasma gibi hicbir problemi yok.

led ekran ve ati hd 5650 dx11 destekli ekran kartı icin bişe dememe gerek yokm :)

tek eksigi 3gb ram kullanilmis. 4 takabilirlerdi.

bence bunu düsünmeden almani isterim...

http://www.vatanbilgisayar.com/acer-as5740g-333g32mn-1gb-as5740g-core-i3-330m-2.13ghz-3gb-320gb-dvdrw-15.6cm-1024mb-hd5650(dx11)-wv7bas/productdetails.aspx?I_ID=42492